PDA

Zobacz pełną wersję : Mierzeja długa 9, Miłowo [BRAK ZDJĘĆ]

Doctor_Konrad
10.08.2007, 17:26
Oto pierwszy prezentowany przeze mnie dom na forum. Zamieszkuje go rodzina Rubin - Ewelina i Artur (rodzice), Beata (nastoletnia córka) oraz bliźniaczki, Ela i Karina.

Autorką tego domu jest moj siostra, Kasia. Samodzielnie urządziła wnetrza oraz dobrała tapetę do pokoju dziecinnego. Jego umeblowaniem zająłem się ja, po nagłym i nie spodziewanym przyjściu na świat dwóch dziewczynek. Również zdjęcia są mojego autorstwa.

Dom jest Kasi, więc to jej należą wszystkie inne oceny. Całe wnętrze zaprojektowała sama. Ja mogłem się wtrącić tylko przy pokoju dziecięcym.
Co do ogrodu... Powiedziałem, że jest trochę pustawo. Zabrała się więc do roboty, co chwila pytając "Ej Konrad, a teraz jak myślisz, może być?" Ja odpowiadałem dla świętego spokoju "tak, może być" dodając co jakiś czas "ale świetny pomysł" żeby nie było... więc po 3 godzinkach wyszedł ogród. Tylko jej ogród. No cóż... teraz suche fakty:

Adres - Mierzeja długa 9, Miłowo
Wymiary parceli - 3x3
Obecny koszt parceli - 105 378 $

Strony z dodatkami użytymi w budowie domu:
www.parsimonious.org
www.4eversimfantasy.net
www.modthesims2.com

Proszę o cierpliwość, ponieważ zdjęć jest 37, więc może potrwać, zanim zię załadują.

To juz wszystko. Oceniajcie. Liczymy na szczere komentarze. Powiedzcie, co wam sie podoba, a co nie, jednak uzasadniajcie swoją opinię logicznymi argumentami.

Kasiunia14lat
10.08.2007, 19:24
Zaskoczyłeś mnie, nie spodziewałam się, że wstawisz jakiś domek na forum, tym bardziej taki ładny domek, ale troszkę bym w nim pozmieniała (jak zwykle) :D Prosiłeś o szczere opinie tak więc, mam nadzieję, że za krytykę się nie obrazisz.

ZEWNĄTRZ: Ślicznie domek wygląda szczególnie w nocy. Muszę się przyznać, że w pierwszej chwili, nie za bardzo mi się podobał. Bryła prosta, domek z piętrem-tak sobie pomyślałam. Dopiero po chwili zauważyłam wdzięk tego miejsca, i przepiękny tynk. Czegoś mi tam jednak brakuje... 8/10

OGRÓD: Sama nie wiem jak to określić, jest cudny :) Wszystko dopracowane, wprost bajeczne, zastanawiam się czyja do robota, twoja czy Kasi :D Tak czy inaczej należy wam się w pełni zasłużona 10 :) Zero uwag. 10/10

BRYŁA: Już pisałam, prosta, jednak dobrze dobraliście okna, balustrady, widać, że wszystko jest przemyślane, chociaż jest jeden minusik... mały, ale zwracam na to także uwagę... tak więc drzwi... powinny być wizytówką domu, a ja tych nie lubię, po prostu mi się nie podobają... 8/10

WNĘTRZE: I tutaj raz pod górkę, a raz z górki. Najpierw zacznę od tego co mi się nie podoba, później będzie coś na osłodę. Tak więc sztaluga nie pasuje mi na balkonie, może lepiej gabinet? Tak samo przyczepie się do ganku, tapodłoga mi się tam nie "widzi". Psuje troszkę reputację domku... Ale to rzecz gustu. Salon jest urządzony z gustem, ale czy nie sądzisz, że troszkę za ciemny? Moim zdaniem za mocno wyróżnia się od reszty domu. Zacznę teraz troszkę porównywać. Hol u góry jest 10 razy lepszy niż ten na dole, takie odniosłam wrażenie. Sypialnia rodziców jest cudowna! A Beaty już troszkę mniej mi się podoba, stać was na więcej, za pusto, za mało mebli, i ten dywan, też mi się nie podoba. Natomiast jestem zachwycona kuchnią, jadalnią, pokoikiem maluszków, łazienki też są urządzone ze smakiem :). Ogólnie jest bardzo dobrze, ale gubicie punkty na takich drobnostkach. Biorę pod uwagę jednak to, że jest siłownia, bardzo ładna, śliczne schody na pierwsze piętro i garaż, który również został urządzony, co mogę poznać po firankach. Konradzie, Kasiu myślę, że zasłużyliście sobie na takie... 8,5 punktów. Miałam być sprawiedliwa, stać was na więcej, mam nadzieję, że ta ocena was tylko zmotywuje :)

RAZEM: 34,5/40 Myślałam, że będzie więcej :(

UWAGI: Sama nie wiem, czemu wyszło tak mało, ale myślę... że na tym nie koniec. Piękny ogród, naprawdę. Dajcie domek do ściągnięcia, a takimi małymi drobnostkami typu drzwi, czy dywan się nie przejmujcie. Po prostu jestem nudziarą i u mnie wszystko powinno być idealnie. Czekam na kolejny domek, z równię ślicznym ogrodem, łazienkami, sypialniami i resztą domku, mocno trzymam kciuki.
Pozdrawiam
Kasia

EDIT: Konradzie, śliczne zdjęcia ;)

Nasti
11.08.2007, 21:20
Bryła nie zrobiła na mnie jakiegoś większego wrażenia, ale też zła nie jest. Ogród mi się podoba, bardzo lubię fontanny :D Może tylko takie małe zastrzeżenie z mojej strony, że wszystko w nim jest takie symetryczne - aż za bardzo. Jeśli chodzi o wnętrze, to umeblowanie jest raczej na plus(uwielbiam ten biały kominek :wub: ), chociaż niektóre pomieszczenia wydały mi się jakieś takie puste i hm... zimne? Może to dlatego że w wielu z nich są jednolite tapety o szarawych kolorach, a to nie przypadło mi do gustu...
Słabo się znam na domach i raczej ich nie oceniam, ale spróbuję tym razem. Tak więc oceniam Twój dom na 7/10 ;)

domilika
12.08.2007, 08:03
ogród jakby to powiedzieli panowie z klubu ogrodników "trochę pustawy".
schody poprostu ponizej krytyki, zwyczajnie widać nieumiejetnosc w projektowaniu schodow (stawiane takie ktore zajmuja mniej miejsca) no i za jakie grzechy te simy maja sie za kazdym razem po nich wdrapywac??
domek jest az zawalony dodatkami z internetu - wolę trochę wiecej fantazji w uzywaniu objektow orginalnych, w koncu to nie konkurs kto wiecej sciagnie
wrazenie ogolne poza tym bardzo dobre, prosty, ladny, fajne ustawienie pokoi, podoba mi sie