PDA

Zobacz pełną wersję : Pokaż mi swoje wnętrze! - sierpień - pytania dotyczące konkursu

Eámanë
12.08.2007, 07:58
Jeśli ktoś ma jakieś pytania czy wątpliwości, tutaj wszystko wyjaśnimy :)

marandile
12.08.2007, 15:45
hm, szkoda, że bez dodatków z neta :( Ale trudno, jakoś sie może uda :smirk:
Mam tylko jeden problem: nie wyświetla mi się strona, z której można ściągnąć szkielet domku :( A, i czy można używać półścianek, scen i tapet/podłóg z netu??

mario
12.08.2007, 17:32
Mam takie głupie pytanie. :P Nic nie jest wspomniane o ogrodzie. Można go zrobić? (mam na myśli oczywiście wszystkie drzewa itd. maxisowe) :P

Edit: Aa i jeszcze jedno. Czy można używać kodów na stawianie mebli poza wyznaczonymi kratkami i na 45 st. oraz roofslopeangle?

Galuna
12.08.2007, 17:35
Joce*, zuploadowałam dom drugi raz. Podam go później w regulaminie jako mirror.
http://rapidshare.com/files/48561163/Domkonkursowy.Sims2Pack.html

Co do reszty niech wypowie się Eamane :).

olliss
12.08.2007, 18:08
No więc ja przyłączam się do pytań.
A, i jeszcze mam jedno.
Czy można umieścić plakat domu ;)??
Ot tak, żeby było estetyczniej :)

vivien
12.08.2007, 19:05
A, i czy można używać półścianek, scen i tapet/podłóg z netu??

Co do pół ścianek do wydaję mi się ze tak, choć nie jestem pewna.

Jak mówimy że domek ma być clean to dotyczy wszystkiego :). Nawet podłog ;D

ollis

Prezentacja swojej pracy odbyć się musi poprzez umieszczenie 1-3 zdjęć z każdego pomieszczenia, 1-3 zdjęć robionych na zewnątrz, a także rzutu całego domu. Pomieszczeń jest 7 (łącznie z balkonami i werandami), dlatego liczba zamieszczonych screenów powinna mieścić się między 9 a 25. Do zdjęć należy dołączyć także plik Sims2Pack ze spakowanym i urządzonym domem, a także krótki opis – dla kogo jest przeznaczony, jego charakter itp.

Więc jeśli zmieścisz się z plakatem to możesz ;].

olliss
12.08.2007, 19:14
Dziękuję bardzo, Parlay. :)
Ale przyłączam się do pytania: można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45' i poza kratkami?

Pozdrawiam, jeszcze raz dzięki :D

Edit: Jeszcze jedno: Czy samodzielnie zrobione podłogi i tapety mogę wykorzystać? Czy też nie?

marandile
12.08.2007, 19:45
zapytaj się Isi. Ona będzie wiedzieć, jak Ci pomóc. Ja wiem jedynie, że wielu osobom dzieje się tak mimo tego, że mają dodatki, które są wymagane.

Eámanë
12.08.2007, 20:37
Ale przyłączam się do pytania: można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45' i poza kratkami?
Można :)

Edit: Jeszcze jedno: Czy samodzielnie zrobione podłogi i tapety mogę wykorzystać? Czy też nie?
Nie - chcemy, aby szanse były w miarę wyrównane, tzn. wszyscy mają tę samą gamę elementów do urządzenia wnętrza. To nie jest konkurs na najładniejszą tapetę ;)

Mam takie głupie pytanie. :P Nic nie jest wspomniane o ogrodzie. Można go zrobić? (mam na myśli oczywiście wszystkie drzewa itd. maxisowe) :P
Zapomniałam dopisać :P Oczywiście, ładnie urządzony ogród będzie dodatkowym atutem :) Trzeba się tylko zmieścić w limicie zdjęć, tak więc będziecie musieli ograniczyć liczbę fot z pozostałych pomieszczeń ;)

hmmm, kiedy instaluję domek, pojawia sie komunikat "element wymaga dodatku który nie został zainstalowany". nie mam CPR, zwierzaków, imprezy... no cóż... można cos z tym zrobić?
W ogóle nie chce Ci się zainstalować ten dom, czy może instaluje się, ale nie ma niektórych obiektów? Wydawało mi się, że przy budowie używałam tylko tych z podstawowej wersji gry - zresztą to przecież gołe ściany. Spróbuj zainstalować go przez Clean Installer: http://sims2pack.modthesims2.com/index.php?page=3.

olliss
13.08.2007, 10:36
Eámanë, a mogę zmienić kolor drzwi?

Pozdrawiam, czekam na odpowiedź :)

mario
13.08.2007, 12:06
Eámanë, a mogę zmienić kolor drzwi?

Pozdrawiam, czekam na odpowiedź :)

W regulaminie jest coś o tym ;).

Reszta – dach, ściany, podłogi, drzwi, okna, schodki, meble – pozostaje do Waszej aranżacji.

Mam pytania do Eámanë.
1.Czy zwycięzca konkursu otrzyma jakąś specjalną miesięczną lub stałą rangę? 2.I czy to jest konkurs regularny?
3.Czy będą także inne konkursy czy tylko ten?

Pozdrawiam i czekam na odp. :)

zastepca
13.08.2007, 14:12
a czy mogę przesunąć drzwi?

Chryzantem Złocisty
13.08.2007, 16:00
a czy do zdjęć można włączyć w domu sufity?

Eámanë
13.08.2007, 17:08
Mam pytania do Eámanë.
1.Czy zwycięzca konkursu otrzyma jakąś specjalną miesięczną lub stałą rangę? 2.I czy to jest konkurs regularny?
3.Czy będą także inne konkursy czy tylko ten?
1. Tak ;) Ranga będzie ważna aż do ogłoszenia zwycięzcy kolejnej edycji konkursu. Jeśli nie będzie kolejnej - pozostanie stała :)
2. Mam nadzieję, że tak. Zobaczymy, czy się przyjmie ;)
3. Niedługo zobaczycie :P

a czy mogę przesunąć drzwi?
Możesz. Tylko ścian i fundamentów nie można ruszać.

a czy do zdjęć można włączyć w domu sufity?
Sufity to jednak dodatek z netu, a dom ma być 'clean' ;)

olliss
13.08.2007, 17:15
Czyli mogłam zmienić kolor drzwi i ich rodzaj :)?? Tak się tylko chciałam upewnić :D

Pozdrawiam.

Chryzantem Złocisty
13.08.2007, 17:29
a można coś dobudować-np taras albo balkonik?

Eámanë
13.08.2007, 17:47
a można coś dobudować-np taras albo balkonik?
"4. Bryła, którą ściągniecie, to praktycznie same ściany. Nie wolno ich Wam ruszać – usuwać, dodawać, przestawiać. Zabronione jest także ingerowanie w kształt fundamentów."

Niestety nie ;)

Chmelcor
13.08.2007, 20:55
A czy polscianki, polpietra, ogrodzenia, dachy(kolor), urzadzenia z parceli publicznej, rzeczy zrobione przez simow(np.roboty) sa dopuszczalne?

No i czy mozna modyfikowac te rzeczy(np.zmienic barierki, schodki, drzwi itd.).

Eámanë
13.08.2007, 21:01
A czy polscianki, polpietra, ogrodzenia, dachy(kolor), urzadzenia z parceli publicznej, rzeczy zrobione przez simow(np.roboty) sa dopuszczalne?
O ile nie są z internetu - są dopuszczalne ;) Półścianki i półpiętra także można dobudowywać.

No i czy mozna modyfikowac te rzeczy(np.zmienic barierki, schodki, drzwi itd.).
Można.

klaudiasim
14.08.2007, 08:29
Nie można ściągnąć domku. Wrzućcie go na uploader.pl czy na inną stronę bo każdy chce wziąść udział w konkursie

Eámanë
14.08.2007, 09:12
U mnie i innych wszystko działa, ale skoro nie możesz ściągnąć, to zaraz dodam drugi link ;)

EDIT: Proszę bardzo :) http://uploader.pl/?d=99C70AFE1

vivien
14.08.2007, 15:07
Podejrzewam że będzie sonda w specjalnie utworzonym do tego temacie, w której będziecie wybierać domki które wam się podobają ;)

adka
14.08.2007, 16:38
ściągnęłam domek z drugiego linku i przy instalacji pisze mi element wymaga dodatku który nie został zainstalowany

Isi
14.08.2007, 16:53
ściągnęłam domek z drugiego linku i przy instalacji pisze mi element wymaga dodatku który nie został zainstalowany
Tutaj Eámanë odpowiedziała na taki właśnie problem (ostatnie pytanie):
http://www.forum.thesims.pl/showpost.php?p=664137&postcount=10

Raisa
14.08.2007, 18:56
czy można stawiać ściany poza bryłą ( w ogrodzie) lub 1 kratkę od bryły łącząc je podłogą z dachem - tak jak TU (http://img300.imageshack.us/img300/7152/sims2ep4200702142032355fl9.png)
edit: a i jeszcze jedno - czy można w środku, w domu stawiać ściany (1kratkax1) coś w typie kolumn?

Eámanë
15.08.2007, 10:37
Nie, w ogóle nie można dotykać narzędzia budowy ścian ;)

Ylva
15.08.2007, 15:58
Z maxisowych obiektów właściwie trudno jest zaprojektować naprawde ładne wnętrze...

Chryzantem Złocisty
15.08.2007, 18:17
No i właśnie o to chodzi w takich konkursach-zaprojektować coś ładnego i oryginalnego mają do dyspozycji takie same środki... ^^
Liczy się umiejętność tworzenia ładnych,klimatycznych wnętrz i jakiś tam talent...
Ah..rozmarzyłam się *__* xD

Ylva
15.08.2007, 18:44
Ech, ja bym stworzyla z tego ładny dom gdybym mogla poprzestawiac niektore sciany, ale nie moge :P

marandile
16.08.2007, 00:58
Ylva: ja też tak mówiłam, szlag mnie trafiał co chwile, ale wyłączyłam sobie dodatki, żeby mnie nie kusiło i już mam urządzone większość domku. Grunt to się nie poddawać, jak Ci się uda, to znaczy, że jesteś b. dobry simarchitekt ;)

Lilith
16.08.2007, 13:39
No i właśnie o to chodzi w takich konkursach-zaprojektować coś ładnego i oryginalnego mają do dyspozycji takie same środki... ^^

Mi się wydaje, ze nie każdy ma takie same środki. Ktoś może posiadać tylko podstawę, a niektórzy posiadają wszystkie dodatki. W dodatkach dochodzą nowe pokrycia ścian, podłogi i meble! Także nie wszystko jest fair!

Fảlivrin
16.08.2007, 14:23
Mi się wydaje, ze nie każdy ma takie same środki. Ktoś może posiadać tylko podstawę, a niektórzy posiadają wszystkie dodatki. W dodatkach dochodzą nowe pokrycia ścian, podłogi i meble! Także nie wszystko jest fair!

Zaraz...czyli nie można brać obiektów z dodatków ?? Tylko z tej podstawowej wersji TS2? a z szyku i elegancji i nocnego życia itp już nie?? No weź Alia mnie nie strasz :P

Irbis
16.08.2007, 14:31
Domyślam się, że skoro można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45 stopni i na ustawianie obiektów poza siatką, to zapewne można też używać też moveobjects on. Zapytać jednak nie zaszkodzi, więc pytam, czy można go używać?

I jeszcze jedno: czy mogę zmienić te fundamenty na takie zwykłe z cegły? Tak żeby można było pokryć je farbą?

I czy w ogrodzie można coś wybudować: Jeziorko, basen, mostek, altankę?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Chryzantem Złocisty
16.08.2007, 14:40
Fảlivrin - Można używać rzeczy ze wszystkich dodatków,jakie posiadacie!
Ale żadnych obiektów z internetu. ;) Nawet sufitów,z czego nie jestem zadowolona :( No ale trudno...

Irbis :wub: W ogrodzie możesz zrobić co chcesz-to zależy tylko od twojej inwencji.Eámanë wspominała o tym :)

Kuba xD
16.08.2007, 14:50
No ja też uważam, że to nie jest do końca fair! Ja np. mam tylko TS2/ZW/CPR i na pewno (!) nie mam takich samych szans jak osoba mająca wszystkie, lub większość dodatków. Nie do końca chyba ten konkurs przemyślany, dlatego raczej w nim nie wezmę udziału... :|

Eámanë
16.08.2007, 16:34
Domyślam się, że skoro można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45 stopni i na ustawianie obiektów poza siatką, to zapewne można też używać też moveobjects on. Zapytać jednak nie zaszkodzi, więc pytam, czy można go używać?
Można ;)

I jeszcze jedno: czy mogę zmienić te fundamenty na takie zwykłe z cegły? Tak żeby można było pokryć je farbą?
A tych co są nie można? :> Chyba, że chodzi Ci o balkony. Nie, fundamentów nie ruszamy w ogóle.

No ja też uważam, że to nie jest do końca fair! Ja np. mam tylko TS2/ZW/CPR i na pewno (!) nie mam takich samych szans jak osoba mająca wszystkie, lub większość dodatków. Nie do końca chyba ten konkurs przemyślany, dlatego raczej w nim nie wezmę udziału... :|
Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że konkurs jest niesprawiedliwy, bo ja nie mam The Sims 2 i nie mogę wziąć udziału. I żądam wyrównania szans specjalnie dla mnie. ;)

Chryzantem Złocisty
16.08.2007, 16:42
Ja mam dość głupie,ale ważne dla mnie pytanko.
Czy dom trzeba udostępnić do pobrania?Do prezentacji dać link do ściągnięcia?Czy jest to niekonieczne?

Caesum
16.08.2007, 16:42
Buuu... Ale ja żem nieszczęśliwy ;( Zapomniałem się i dodałem fundamenty pod kominek, bo inaczej się nie dało... Kurde x| Ea, czy to już naruszenie regulaminu? Bo to było naprawdę bardzo ważne x| Wręcz konieczne... Nie da się na to przymknąć oka?

x|

EDIT: Kurde... Więc jednak sie nie da przymknąć oka(why? Bo to by było be xD)!

Idę zrobić to co Harry Potter kiedy był wściekły - walić głową w ścianę i mruczeć "benc"

Kuba xD
16.08.2007, 17:10
Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że konkurs jest niesprawiedliwy, bo ja nie mam The Sims 2 i nie mogę wziąć udziału. I żądam wyrównania szans specjalnie dla mnie. ;)

To proszę bardzo :) Dla mnie jest to bezsensu i tyle, tylko swoje zdanie wyrażam... :con:

A poza tym z tego co pozwoliłem sobie sprawdzić to posiadasz praktycznie wszystkie dodatki, także ten tekst jest nie na miejscu. Też bym mógł być taki mądry jak bym je wszystkie miał...

Eámanë
16.08.2007, 18:07
Ja mam dość głupie,ale ważne dla mnie pytanko.
Czy dom trzeba udostępnić do pobrania?Do prezentacji dać link do ściągnięcia?Czy jest to niekonieczne?
"3. Prezentacja swojej pracy odbyć się musi poprzez umieszczenie 1-3 zdjęć z każdego pomieszczenia, 1-3 zdjęć robionych na zewnątrz, a także rzutu całego domu. Pomieszczeń jest 7 (łącznie z balkonami i werandami), dlatego liczba zamieszczonych screenów powinna mieścić się między 9 a 25. Do zdjęć należy dołączyć także plik Sims2Pack ze spakowanym i urządzonym domem, a także krótki opis – dla kogo jest przeznaczony, jego charakter itp."
To proszę bardzo :) Dla mnie jest to bezsensu i tyle, tylko swoje zdanie wyrażam... :con:

A poza tym z tego co pozwoliłem sobie sprawdzić to posiadasz praktycznie wszystkie dodatki, także ten tekst jest nie na miejscu. Też bym mógł być taki mądry jak bym je wszystkie miał...
To był tylko taki przykład. Ale kolejna edycja, być może już wrześniowa, będzie z dodatkami z netu, więc wtedy będziesz mógł wziąć udział :)
Buuu... Ale ja żem nieszczęśliwy ;( Zapomniałem się i dodałem fundamenty pod kominek, bo inaczej się nie dało... Kurde x| Ea, czy to już naruszenie regulaminu? Bo to było naprawdę bardzo ważne x| Wręcz konieczne... Nie da się na to przymknąć oka?
EDIT: Kurde... Więc jednak sie nie da przymknąć oka(why? Bo to by było be xD)!
Te same zasady muszą obowiązywać wszystkich ;) Musisz zmienić, nie ma rady :>

Chryzantem Złocisty
16.08.2007, 18:10
Ooooh noł...No to teraz muszę się nauczyć,jak spakować domek ;(
Od kiedy będzie działać sonda,w której będziemy wybierać domek?

Kuba xD
16.08.2007, 18:35
No spoko... Może będę miał NS to bym wziął udział jeszcze w tym konkursie :P

Caesum
16.08.2007, 19:01
Oki Ea :) Thanks za radę, zaraz go zmienię :)

hihihi, ziemia ]:->

EDIT: Wiecie, myślałem że jak już się da to nie można zmieniać ^^ to dobrze bo mi już głowa rozbolała i struny się zdarły po waleniu głową w ścianę i mruczeniu "benc"
A już miałem wziąć legendarny młoteczek xD

olliss
16.08.2007, 19:30
Ooooh noł...No to teraz muszę się nauczyć,jak spakować domek ;(
Od kiedy będzie działać sonda,w której będziemy wybierać domek?

No chyba na początku września...?
To bardzo proste - wbrew pozorom :)
Najpierw wychodzimy do otoczenia. Klikamy nasz domek. Jest tam po lewej stronie taka ikonka 'Spakuj parcelę'. Pokaże Ci się okno czy bodajże na stronę, czy do pliku. Klikasz 'do pliku'. Czekasz [chwilę się ładuje], później pojawia Ci się informacja w jakim katalogu można znaleźć Twoją parcelę. I tyle! Wychodzisz z gry, np. klawiszem Windowsa na klawiaturze. Wchodzisz w podany folder, masz tam plik chyba domkonkursowy.sims2pack. To nasz plik. Żeby go załadować, wchodzisz na np. www.uploader.pl i klikasz na załaduj, szukasz, trochę będzie to trwało, zanim ten czerwony pasek dojdzie do końca. Poradzisz sobie napewno!
Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłam i trzymam kciuki!
- olliss.
Edit: Sorry, dzięki Sol :)

Darlene
16.08.2007, 20:07
No chyba na początku sierpnia...?
Yyy września raczej ;d.

Fảlivrin
16.08.2007, 20:44
A są jakieś wymagania co do pory dnia przy robieniu zdjęć? Bo chciałabym wnętrze domu zrobić w nocy bo ładnie się prezentuje efekt światła.

...i jeszcze jedno..jest dopuszczalnie zrobienie z łuków taki prostokąt a na górze pokryć to dachem?? Taka jakby altanka

olliss
16.08.2007, 20:46
Fảlivrin, chyba nie. Robisz zdjęcia jak Ci wygodnie, tylko żebyś się zmieścił w limicie 25 zdjęć. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale jeśli nie mam racji, to niech mnie Eámanë poprawi :)

Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłam :)

Fảlivrin
16.08.2007, 21:25
Fảlivrin, chyba nie. Robisz zdjęcia jak Ci wygodnie, tylko żebyś się zmieścił w limicie 25 zdjęć. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale jeśli nie mam racji, to niech mnie Eámanë poprawi :)

Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłam :)

Ok dzięki olliss :)

jeszcze jedno pytanie :P Mogę dać więcej niż 3 zdjęcia niektórych pokoi? (wyrabiając się oczywiście w limicie 25 zdjęć)

Eámanë
16.08.2007, 22:18
Ma rację ;D
jeszcze jedno pytanie :P Mogę dać więcej niż 3 zdjęcia niektórych pokoi? (wyrabiając się oczywiście w limicie 25 zdjęć)
No, niech będzie : P
...i jeszcze jedno..jest dopuszczalnie zrobienie z łuków taki prostokąt a na górze pokryć to dachem?? Taka jakby altanka
Dopuszczalne :)

Kuba xD
17.08.2007, 20:16
Ha!. Jednak biorę udział w konkursie ^^ Nareszcie mam TS2 NS ^^ Teraz już będę potrafił coś stworzyć. Może niepotrzebnie się troszkę uniosłem. Pozdrawiam! ;) Jutro dodam moją pracę konkursową :D

Nasti
22.08.2007, 17:17
Bardzo chciałabym wziąć udział w konkursie ale chyba nie da rady ;( Najpierw jak ściągnęłam ten dom konkursowy to przy wgrywaniu go pokazywał się napis, że wymagany dodatek nie został zainstalowany. Później tak jak poradziła Eamane ściągnęlam sobie Clean Instalera i ten dom przez niego zainstalowałam. Lecz niestety gdy wchodzę w grze do tego domu, to wyskakuje mi okienko z napisem "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" :1smutny: Czy jest jakiś sposób żeby ten dom u mnie działał? Dodam tylko że dodatki, które posiadam to NŻ, WB i Zwierzaki.

Kuba xD
23.08.2007, 10:18
Ok, żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - nie dodam już mojej pracy konkursowej, bo zrobiłem dom i zdjęcia, ALE zapomniałem zmienić opcje kamery, a nowych nie zdążyłem zrobić, bo usunąłem całe Simy - niebawem dostane The Sims: Historie ze świata zwierząt...

Irbis
24.08.2007, 07:04
Również interesuje mnie sprawa schodów. I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach?

vanity
24.08.2007, 12:23
4. Bryła, którą ściągniecie, to praktycznie same ściany. Nie wolno ich Wam ruszać – usuwać, dodawać, przestawiać. Zabronione jest także ingerowanie w kształt fundamentów. Reszta – dach, ściany, podłogi, drzwi, okna, schodki, meble – pozostaje do Waszej aranżacji.

To chyba raczej nie możesz dobudować fundamentów....Ale jeśli się myle, to niech mnie ktoś poprawi. A odpowiedzi na drugie pytanie nie znam.

Ariedale
26.08.2007, 13:24
Mam ten sam problem co Nasti. Mam tylko zwykłą 2. I też mi to wyskakuję help!

Irbis
28.08.2007, 07:39
Nie ma odpowiedzi na moje poprzednie pytania, a ja już mam kolejne. Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?

gruszka.
28.08.2007, 09:25
Oczywiście, że można ich używać

Darlene
28.08.2007, 09:32
Nie ma odpowiedzi na moje poprzednie pytania, a ja już mam kolejne. Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?

Przyłączam się do pytania...Chodzi mi też np. o te obiekty które dostawało się przy zakupie CPR w Merlinie np. ta huśtawka itd...

Delivered
29.08.2007, 11:10
Takie można, bo są maxisowe.
A tu tylko nie można używać dodatków z neta.

Również interesuje mnie sprawa schodów. I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

Chyba tak. Widziałem w pracach kilka przebudówek.

Eámanë
30.08.2007, 07:40
Wybaczcie, że tak długo nie odpowiadałam, miałam małe wakacje :)

Wiadomo że nie wolno ingerować w kształt bryły, ściany i fundamenty. Nie można dobudowywać i usuwać tych elementów. Z pozostałymi rzeczami możemy robić co nam się podoba, tak? Więc czy można usunąć lub przesunąć jedne schody? Co prawda nie są wymieniane jako rzeczy obok fundamentów i ścian których mamy nie ruszać i było powiedziane, że schodki można zmienić, ale czy skasować? Czy to nie jest zbytnia ingerencja w bryłę?
Można skasować, wymienić, przesunąć - co tam Ci pasuje ;)

I mam jeszcze jedno pytanie: czy mogę dobudować troszkę fundamentów do tych istniejących i schody umieścić na końcu tych dobudowanych? Skoro można robić altanki i mostki, to może mogłabym? Chciałabym aby były częścią ogrodu. Mam nadzieję, że to co napisałam jest zrozumiałe.

I jeszcze jedno: czy mogę dostawić kolumny, które będą podtrzymywały dach?
Fundamentów nie można dobudowywać. Kolumny - ok, o ile są to faktyczne kolumny, a nie zrobione za pomocą narzędzia budowy ścian.

Chodzi o dodatki: bo że nie wolno używać z dodatków z internetu to wiem, ale co z tymi bonusowymi maxisowymi dodatkami? Chodzi na przykład o telewizor - bonus do mini paku Szyk i elegancja. Czy ktoś wie, o co mi chodzi?
Maxisowe dodatki z bonusów są jak najbardziej dozwolone :)

Kodem boolProp... można poprzez chyba opcję "spawn" i dalej coś tam, przywołać przedmioty, które normalnie w grze nie sa widoczne (patelnie, garnki, sztućce, wędki, grabie, profesor piłeczka, solniczka (ohjeah:D) itp.)

no i więc czy można ich używać, żeby nasz domek wydawał się realniejszy?

EDIT: dokładnie to więcej/spawn/accesory cheat
Można ;)

Rainbow
30.08.2007, 20:53
Było powiedziane,że nie używamy ścian i podłóg z netu.Może możnaby użyć chociaż podłogę przezroczystą? ;)

olliss
30.08.2007, 21:03
Wydaje mi się, że nie. Skoro bez dodatków - to bez dodatków, ale mogę się mylić :)

Pozdrawiam, olliss.

Eámanë
31.08.2007, 06:27
Było powiedziane,że nie używamy ścian i podłóg z netu.Może możnaby użyć chociaż podłogę przezroczystą? ;)
Nie można ;)

Lilith
31.08.2007, 12:30
Można robić mosty? One są przecież stawiane na fundamentach!!! Przynajmiej niektóre :D

Eámanë
31.08.2007, 14:57
Ale stoją w ogródku, więc to nie jest ingerencja w bryłę domu :P

Rainbow
31.08.2007, 16:28
Ea,a możnaby przedłużyć termin zgłaszania się do końca wakacji? Bo na jutro to się na bank nie wyrobię,na pojutrze by może pasowało...jeśli nie,to trudno.

Eámanë
31.08.2007, 16:44
Ok ;) Będzie większy wybór :P

Monia114
31.08.2007, 19:49
Termin pojutrze?Super.To ja też dam ten domek.Ale jedno pytanie:Można zrobić piętro?

Rainbow
31.08.2007, 20:38
Monia,było powiedziane,że ścian nie tykamy-ewentualnie półścianki :)

Kuba xD
31.08.2007, 21:28
Hehe, a wydawać by się mogło na początku, że wszyscy dosłownie wezmą udział w konkursie, a tu proszę...

Delivered
31.08.2007, 21:50
Kuba nie jest tak źle. Dłużo osób wzięło udział.

Kasiunia14lat
01.09.2007, 11:18
Kuba nie jest tak źle. Dłużo osób wzięło udział.
Jeśli 10 osób to jest twoim zdaniem tak dużo, to ja jestem święta... Też myślałam, że będzie więcej, chociaż Ci co mi mówili, że wezmą udział-to wzieli.

Kuba xD
01.09.2007, 15:13
Dałbym ! Miałem zdjęcia, i byłem pewny, że bedą dobre. Bo już pisałem w temacie prezentacje prac konkursowych, ale okazało się, że nie zmieniłem jak zwykle jakości zdjęć, musiałem usunąć Simy i nie zdążyłem zrobić nowych. Nie będę się tłumaczył, bo nie czuje się winny... :con: Poza tym pisałem dlaczego nie dodam domu... :/

konrad2310 - czy Ty do mnie coś masz? Bo zauważyłem, że się mnie czepiasz o wszystko. Jeśli coś Ci nie pasuje to mi napisz bezpośrednio, a nie złośliwymi tekstami na forum... :con: