Zobacz pełną wersję : Dom Anvil [BRAK ZDJĘĆ]
Wielebny
13.08.2007, 11:15
Przedstawiam mój trzeci dom
Leży on na Białym Wzgórzu
Niestety zdjęcia mam tylko w nocy bo nie wiem czemu nie mogłem ustawić w dzień
Mam nadzieje że wam się spodoba niedługo wstawię mój kolejny dom o nazwie Temiral
Pierwszy :D
Tak więc: Nie wiem co ma znaczyć ten samochód krzywo ustawiony :P. I czemu zdjęcia są robione w nocy?! Wewnątrz nic prawie nie widać, bo jest ciemno jak nie powiem gdzie. Nie podobają mi się również te okna, przez które wszystko widać. Jeszcze są w dodatku ustawione od frontu, gdzie każdy, kto przechodzi chodnikiem może zobaczyć, co się dzieje w domu. Jakieś zasłony trzeba było dać. Także bryła mi się nie podoba. W ogóle jest jakaś taka strasznie prosta. 3/10
Ogród: Tu właściwie nie ma ogrodu, tylko sporo drzewek ogradzających. Właściwie ogrodu nie będę oceniał.
Wnętrze (tu jak zwykle się rozpiszę :P): Jakoś strasznie sterylnie w tym domu, a to za sprawą lakierowanych podłóg, które od jakiegoś czasu przestały mi się podobać, ale to kwestia gustu. ;) Fajnie, że jest sufit, strasznie go lubię :P. Hol może w miarę być. Jadalnia też nie jest aż taka zła, ale te okna z tyłu. Krępowałbym się jedząc przy tym stole z myślą, że ktoś mnie może podglądać :D. I ciemno tam. Rozumiem, że zdjęcia były robione nocą. Salon też może być, ale czemu ten kwiatek stoi za tv, a nie np. obok? W ogóle go tam prawie nie widać. Wywaliłbym też ten maxisowy regał z książkami. Wstawiłbym tam jakąś półeczkę ładną albo coś. Zimny ten salon jest. Ani odrobiny ciepła. Tam także są te okna na całą ścianę, ale tam to sobie może być, bo nikt nic nie zobaczy, bo jest z boku :P. Kuchnia... ciemno tam, ale spróbuję ocenić ;). Ładne meble, ale brzydko ustawione. Wywaliłbym też ten dywan z podłogi. Przydałaby się jakaś ładna wisząca lampa, a nie ciągle te kinkiety. W łazience prawie nic nie widzę, poza brzydką umywalką i ohydnym lustrem. Wanna może być, ale to okno tam (przy wannie[?] :con: ) Sypialnia może być, tylko te szafki i ta szafa - ohyda. W ogóle nie pasują do drugiej części sypialni, w której znajdują się: komputer, regały itp. Za wnętrze daję Ci 5/10
______
3/10
5/10
-------
8/20 czyli 4/10 Przykro mi, ale nie za bardzo mi się podoba. Ale nie bierz mojej opinii do serca, buduj dalej! Pozdrawiam ;)
Śliczny dom. A niesamowitego uroku dodaje mu to, że jest na dworze biało. Tylko wielka szkoda, że nie włączyłeś świateł w domu, to by dopiero było cudowne. Ale i tak pięknie 10/10.
Ehh... ciekawe czy u nas jeszcze będzie kiedyś taka piękna zima... ;(
Cały domek jest weri słit, tylko jakoś mi nie pasuje bryła, no i meble z sypialni. Mógłbyś dać chociaż jakiś kwiatek w ogrodzie, czy coś... Reszta jest ok. Świetnie urządzone. :) Podobają mi się zestawienia kolorów. Gratuluję udanej pracy. 9/10 ;)
A dasz go do ściągnięcia? Z chęcią bym go pobrał ;)
Wielebny
13.08.2007, 15:47
Chętnie bym dał do ściągnięcia ale nie wiem jak Wiem jak się daje pliki do ściągnięcia na rapidshare ale nie wiem gdzie jest dom spakowany
Kasiunia14lat
13.08.2007, 17:56
Hej :)
Zawsze staram się oglądać nowe domki na forum, tak było i z twoim. Zaciekawiła mnie nazwa, jest taka tajemnicza. Gdy przeczytałam, że domek znajduje się na Białym Wzgórzu pomyślałam, że to jakaś mini willa, z werandą, pięknym ogrodem, i troszkę się zawiodłam chociaż lubię domki w ciepłym stylu. Ale oto ocenka:
ZEWNĄTRZ: Nie lubię takich dużych okien, domek wygląda jak szklarnia, to daje taki efekt. Poza tym jest zimno, brak dachu, który nadał by troszkę prawdziwszego wyglądu... Nie ma ogrodzenia... No powiem szczerze, nie podoba mi się... 2/10
OGRÓD: Nie będę tego oceniać, bo nie ma ogrodu, bądźmy szczerzy. Sama nie wiem czemu, mógłbyś w ten sposób ocieplić ten domek, udekorować go... Nie oceniam, ale zwróć uwagę aby następnym razem jednak zrobić ogród, przynajmniej ogrodzenie.
BRYŁA: Prosta, zwykła, zimna, bardzo nowoczesna, zupełnie nie mój styl, dlatego mi się nie podoba, dla mnie do wymiany jest wszystko z zewnątrz, może spróbuj zmienić tynk, aby zrobiło się troszkę cieplej? 2/10
WNĘTRZE: Tu jest lepiej, naprawdę mi się podoba, nie mam w sumie uwag, no może poza łazienką... za dużo w niej zastawiałeś przy zlewie, jak to mówią co za dużo to nie zdrowo, i holem... A tak to jest naprawdę ładnie :) 8/10
RAZEM: Nie liczę ogrodu więc jest 12/30
UWAGI: Zawaliłeś z zewnątrz... Ale to tylko moje zdanie, innym mogą podobać się takie bryły, dla mnie jest za nowocześnie, to dom, a nie szklarnia.
Brakuje mi też roślin, jakiegoś ogrodu i oświetlenia w domku... Myślę, że domek nie jest zły, to zależy od tego co kto lubi. Nie poddawaj się :) Mam nadzieję, że kolejny domek będzie lepszy :D
Pozdrawiam
Kasia
Chryzantem Złocisty
14.08.2007, 08:32
Jak zobaczyłam ten dom to pierwszą moją myślą było :"Nowoczesny klocek rzucony w górskie rejony" :D
A wiadomo że nowoczesność i wiejskie klimaty to tak nie za bardzo...
Zewnątrz sprawia wrażenie właśnie górskiej okolicy,może te zdjęcia w zimę,śnieg i choinki takie wrażenie robią.
Człowiek rozmarza się że zaraz ujrzy przytulną chatkę z drewna albo coś w typie schroniska a tu...
Rach ciach,marzenia brutalnie rozwiane.I mimo iż wnętrze jest drewniane,to ZNOWU ta lustrzana podłoga.. dlaczego?! :(
Najbardziej pasująca do klimatu jest sypialnia.Reszta zbyt nowoczesna.Gdybyś dał inny ogród,coś co by od razu pokazywało,że tu chodzi o nowoczesną chałupę,to byłoby świetnie...A tak...
Zewnątrz i wewnątrz zupełnie inna bajka.
Ale mimo to 8/10.
Alicja008
14.08.2007, 10:31
Mam pytanko: skad masz ten papier toaletowy?? i wiecie moze skad moge sciagnac takie reczniki lezace nie wiszace??
Wielebny
14.08.2007, 11:26
http://www.reflexsims.de/ na tej stronce chyba będą wejdz na download bathrom
Chętnie bym dał do ściągnięcia ale nie wiem jak Wiem jak się daje pliki do ściągnięcia na rapidshare ale nie wiem gdzie jest dom spakowany
Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\PackagedLots
Wielebny
14.08.2007, 11:51
hmm nie ma u mnie takiego dokumentu jak packagedLotz
No to zdeczka dziwne :lol:
chyba prądu nie było bo się oświetlenie nie świeci...
fajnie na zewnątrz wyglądają ośnieżone, nowoczesne bryły domów.
No Nie Taki Zły
Pozdr. :)
Ach... zima... ja też tak chcę!
Bryła mi się nie podoba. Nie lubię oszklonych klocków. Wewnątrz nic szczególnego. Jest okropnie ciemno (lepiej było robić zdięcia w nocy) plus za sufit, ciepłe kolory na ścianach. No właśnie - ściany. Jakieś takie puste mi się eydają, za mało kolorów? Nie podoba mi się także : dywan pod lakierowaną podłogą w kuchni, fontanna w łazience (nie rozumiem po co ona tam), ciemność w domu, i rozmieszczenie mebli . 4/10
Bryła kompletnie mnie nie zachwyciła. I wcale nie uważam, że jest nowoczesna - duże okna i bryła w kształcie klocka nie robią z domu nowoczesnego !!!
Hol jest bardzo pusty brakuje mu czegoś, być może jest to spowodowane przez zły dobór koloru podłogi i ścian. Ta ściana z oknami mnie przeraża, gdzie tutaj dyskrecja ?
W salonie nic mi się nie podoba, każda rzecz jakby była z innej bajki.
W kuchni jest już trochę lepiej, jednak co robi ta kozetka obok mebli?
Łazienka, tutaj również jest strasznie namieszane. Sypialnia jest jedynym pomieszczeniem które mi się podoba, lekkie meble, ciepłe kolory.
Daje 1/10 1 za sypialnie.
Gratka95
22.02.2008, 08:28
Zarąbicha :D
Powiem tak już mam dość tych dodatków, a właściwie zestawów dodatków z kuchni i ten zestaw w gabinecie też jakiś sztuczny. Za to podoba mi się jadalnia, salon średni i na zewnątrz trochę przydużo tych wielkich okien ;p 7/10
Koornela
22.02.2008, 11:37
podoba mi się sypialnia ma ciepłe barwy. Moje ocenka za cały dom:
9/10
Bryła mi się nie podaba :( Wnętrza chyba ładne nie jestem pewna, bo mało widać. Radze następnym razem robić zdjęcia w dzień ;)
björn borg
24.02.2008, 18:54
4/10 - bez zbędnego komentarza
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.