Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zawieszanie sie gry :(

DagazGackt
14.08.2007, 14:00
WIęc jak w temacie widnieje mam problem zzawieszaniemsię gry. Gram sobie i w pewnym momencie mi sie gra zawiesza. Najcześciej jak jade simem na jakąś parcele publiczną albo po prostu w pewnym momencie gry. Zainstalowałam najnowsze terowniki do karty, kupiłam nowy ram idalej siezawiesza, anawet chyba gorzej. Pomożecie? Bo mnie to doprowadza do szału :(

czarnulka89
15.08.2007, 10:26
mi tez sie zawiesza i nie wiem co robic:(

Isia_xD
15.08.2007, 10:33
A sciągasz dodatki z internetu?

Caesum
15.08.2007, 10:55
Spróbuj przeczyścić środek komputera i zostaw wyciągniętą obudowę(no chyba że masz jakoś dziwnie skonstruowanego, bo np. u mnie zdejmuje same ścianki)

Ja miałem taki problem gdy się mi zanieczyścił cooler(wiatraczek na procesorze), wtedy przestał się kręcić i za każdym razem jak tylko w coś chciałem zagrać, to komputer mi się wyłączał...

Są też programy do sprawdzania sprzętu i temperatury... Mi osobiście nigdy się nie przydały xd

Pingwin
15.08.2007, 11:03
A może poprostu poszukaj na forum ?
Temat wałkowany mnóstwo razy.

Ew. www.google.pl

DagazGackt
15.08.2007, 11:33
Tak tylko że ja już zastosowałam wszystkie te rady które były opisane i nic. Rzeczy z netu nie mam. Przeinstalowałam gre z czyszczeniem rejestru po drodze. Jeszcze moge spróbować przrczyścić ten komputer ale wątpie żeby to było to bo cała reszta działa dobrze i tylkoprzy Simsach mi sie wyłącza :( Najgorsze jest to że jak tylko zainstalowałam gre towszystko było ok, pograłam miesiąc izaczęło sie zawieszać :/

Eámanë
15.08.2007, 12:31
To ze zdjęciem obudowy może pomóc. The Sims 2 dosyć mocno obciąża komputer. Jeśli nie jest jakiś superszybki, to musi się nieźle namęczyć, żeby "pociągnąć" grę. Przez to szybko się nagrzewa, czasem przegrzewa i przez to resetuje albo zawiesza.
Jaki masz komputer tak w ogóle? Może spróbuj ustawić niższe szczegóły grafiki w grze?

DagazGackt
15.08.2007, 12:35
Tylko że ja mamwłasnie dobry komputer i do tego całyczas jest otwarty żeby lepsze chłodzenie było. A jakbym miała za słaby komputer to chyba zawsze by mi sie zawieszało a nie tak że przez miesiąc gra elegancko chodzi a potem sie zaczyna zawieszać :/ Ale dobra spróbuje go wyczyścić i cały otworzyć :)

shezza
15.08.2007, 14:05
Może spróbuj ustawić detale na najniższe i niższą rozdzielczość. Nie wiem, czy to pomoże, w każdym razie ludki w innych tematach z takim problemem jak twój mówiły, że to pomaga. Spróbuj. Zawsze możesz wrócić do poprzednich opcji jeśli nie pomoże.

DagazGackt
15.08.2007, 18:42
No dobra zwracam honor bo wyczyszczenie karty graficznej i w ogóle komputera pomogło przynajmniej na to sie zapowiada :) Jak nie pomoże to dalej wam będe truć :P

Caesum
15.08.2007, 20:06
Ehehe, A jednak ^^ Mi to zawsze pomaga :) Życzę miłego pykania :P

martacz
21.08.2007, 01:09
Mi się resetuje komp, czyścic nie ma co bo nówka, dopiero miesiąc i wszystko lśni w środeczku. Przeważnie jak zmienia widok otoczenia lub wychodze z tworzenia rodziny , budowania lub kupowania. Mam tez drugi, stary komp na którym to się nie dzieje a kurzu w nim chyba z centymetr. Jaka może byc przyczyna?

gregorycroft
21.08.2007, 08:09
Mi się resetuje komp, czyścic nie ma co bo nówka, dopiero miesiąc i wszystko lśni w środeczku. Przeważnie jak zmienia widok otoczenia lub wychodze z tworzenia rodziny , budowania lub kupowania. Mam tez drugi, stary komp na którym to się nie dzieje a kurzu w nim chyba z centymetr. Jaka może byc przyczyna?

Mozna wymieniac potencjalne przyczyny ;)

Wypisz dokladnie sprzet twojego kompa :P Masz zainstalowane sterowniki kompatybilne z twoim systemem? (hmm przypominam o roznicy sterownikow miedzy systemami 32-bitowymi, a 64-bitowymi).

Masz directxa? Hmm...

Przeskanuj kompa ad-awarem i jakims antyvirkiem :P Mi sie komp resetowal od wira ;)