PDA

Zobacz pełną wersję : Starter Avten - w dwóch wersjach kolorystycznych [BRAK ZDJĘĆ]

ulmille
15.08.2007, 08:36
Nowoczesna, zwarta bryła tego domu z pewnością spodoba się osobą ceniącym dyskretną elegancję i nowoczesny design. Dom w 2 wersjach kolorystycznych:
Golden Sands - propozycja dla spokojnych osób, kochających naturalne barwy i spokojny styl życia.
Chocolade - z pewnością jest to wersja dla osoby odważnej, ceniącej nowoczesny, surowy klimat.

Pozdrawiam:
ulmille

Wymagania:
Sims2 / Sims University / Sims Nightlife / Sims Open For Bussines / Sims Pets/ Sims Seasons
Rozmiar parceli:
20x20
Cena:
20.000 Simoleanów
Testowany:
Tak

Informacja o dodatkach:
Załączone autorstwa:
Margierytka (http://modthesims2.com/creator/Margierytka)
Aszek (http://modthesims2.com/creator/Aszek)
Camer (http://forum.sims2design.pl/forum/member.php?find=lastposter&f=39)
feeEssen (http://modthesims2.com/creator/feeEssen)
Murano (www.muranomobilia.com)
SimtopiX (http://modthesims2.com/creator/SimtopiX)
Tiggy027 (http://modthesims2.com/creator/Tiggy027)
Oraz wszystkie recolory i 90% tapet i podłóg mojego autorstwa.

Nie załączone:
Żaluzje (http://sims-2.gameslife.ru/objects_single9.htm)
Okap ścienny (http://holysimoly.com/index.cfm?go=home.objects&C=9B4F157E-65BC-8AAB-7537EEA045BEAB9E&S=A71BF9F5-65BF-DC98-EF589083CA553F6A)

Parcele spakowane są programem WinRar (www.winrar.pl)

Download (http://modthesims2.com/showthread.php?t=258442)
(ModTheSims2)

Wielebny
15.08.2007, 10:52
Bardziej mi się podoba wersja kolorystyczna chocolade ale i tak obie są bardzo ładne
nie podoba mi się w golden sands łazienka
zewnątrz daje 6\10 ponieważ nie przypadła mi ta bryła
w środku chocolade daje 10\10
golden sands 9\10

Kuba xD
15.08.2007, 11:00
No bardzo mi się podoba, ale bardziej wersja pierwsza, bo cieplejsze kolorki ;)

Ogródka nie oceniam, bo go praktycznie nie ma :P

Bryła jest bardzo fajna :)

Ogólnie 10/10 :D

Szkoda, że nie mogę go pobrać... :(

Isia_xD
15.08.2007, 11:04
Bradzo fajny ciekawy dom świetne są te okna na suficie wgule super tylko w tym drugim domu ta łazienka nie pasuje ten czerwony kolor 9/10 :D

Darlene
15.08.2007, 11:20
Podoba mi się, nie mam się do czego przyczepić ;p. Lepsza jest druga wersja ;d

Ťsunäde
15.08.2007, 11:29
Podoba mi się ten dom. Dla mnie obydwie wersje są ładne... Szkoda tylko, że nie mogę ściągnąć... Ahh...

marcia
15.08.2007, 11:36
yyyyyy jak zawsze pusto i sterylnie,zero zieleni! az czegos brakuje jak sie z gory patrzy!o brylu juz nic nie mowie bo i tak zawsze robisz takie nowoczesne a ze mi sie nie podobaja takie to inna sprawa;) 4/10

ulmille
15.08.2007, 12:58
yyyyyy jak zawsze pusto i sterylnie,zero zieleni! az czegos brakuje jak sie z gory patrzy!o brylu juz nic nie mowie bo i tak zawsze robisz takie nowoczesne a ze mi sie nie podobaja takie to inna sprawa;) 4/10

Na prawdę tego typu komentarze sprawiają, że chce mi się śmiać. To jest tylko STARTER, to i tak dobrze, że są tam 4 drzewa. W domu, w którym walczy się o każdy grosz, komentarz o ogrodzie jest po prostu nie na miejscu.

Dom będzie do ściągnięcia wkrótce. Czekam, aż na modze go udostępnią. Wtedy uaktualnię linka. Bądzcie cierpliwi ;)

Pozdrawiam:
ulmille

Eámanë
15.08.2007, 13:05
Wow, z ceną się wyrobiłeś na styk :P Bardzo mi się podoba, zwłaszcza wersja Chocolade. Jakoś mi nie pasuje tylko ta czerwień w łazience. Wiem, że "tak miało być", ale jak dla mnie to za bardzo wali po oczach ;)
Fajnie, że dom jest taki jasny i słoneczny :)

Alicja008
15.08.2007, 13:07
Jak dla mnie te górki i ta bryła w takim połączeniu wygladają troszke jakby domek był jeszcze w budowie. Łazienka mi tez sie nie podoba ale to juz kwestia gustu. Bardzo fajne jest to okno w suficie. W ogóle jak zrobic sufit?? Wnetrza są sliczne, takie stylkowe.
Jakbys mógł to daj strone z której masz okno w suficie.
Moja ocenka to 8/10

marcia
15.08.2007, 14:02
Ja nie mowilam o ogrodzie tylko o srodku....

elianka
15.08.2007, 14:07
Bardzo podoba mi się wersja czekoladowa, daje jej 10/10, wersji pierwszej tylko 8 bo jakos mi nie przypadła do gustu. Aha- w łazience nie widzę żadnego prysznica.. jest tam jakiś? z ciekawości pytam bo na pewno jest :D

ulmille
15.08.2007, 14:11
Ja nie mowilam o ogrodzie tylko o srodku....

W takim razie przepraszam. Mimo wszystko, to dom jest tak mały, że nawt nie było gdzie tych kwiatków napchać. No chyba, że do łazienki ;)

Prysznic jest, proszę się nie martwić, jest ten z NS.

Komurka
15.08.2007, 15:42
Bryła co to dużo mówić nic nowego, zawsze te same kształty niczym z kosmosu. Troche staje się to nudne oglądanie domków niemal że identycznych co do bryły.
W środku natomiast jest pięknie salonik taki jaśniutki ^_^ sypialnia to samo bardzo przytulna. Jednak przyczepie sie do płytek w łaźence wyglądają jakby były brudne :/ pozatym w łaźence czegos brakuje. Nie podoba mi się też działka bardzo nie pasuje do całoego domu i te ściany wystające, wiem wiem ma być nowocześnie ale ta nowoczesność jest dziwna i nie dozniesienia -_-
Masz talent ale tak mnie rażą te bryły u ciebie :/ Bardzo chciałbym zobaczyć domek z jakimiś bardziej przyziemnymi kształtami bo wiem, żę wtedy to będzie BOMBA :D i kto wie może klikne na download ;)

odejmuje pkt za bryle, kafelki w lazience, podloze ogrodu, pustke w lazience i zaluzje ktore sa na polu O_o
ocena 5/10

mario
15.08.2007, 18:36
Bryła co to dużo mówić nic nowego, zawsze te same kształty niczym z kosmosu. Trochę staje się to nudne oglądanie domków niemal że identycznych co do bryły. Jednak przyczepie sie do płytek w łazience wyglądają jakby były brudne :/ poza tym w łazience czegoś brakuje. Nie podoba mi się też działka bardzo nie pasuje do całego domu i te ściany wystające, wiem wiem ma być nowocześnie ale ta nowoczesność jest dziwna i nie do zniesienia -_-

Zgadzam się ze słowami powyżej w całej okazałości. Jednak jak zwykle ocenię wszystko. (Bryła, tym razem bez ogrodu i wnętrze)

Bryła: Czemu "EON", "Quant" i wreszcie "Avten" wszystkie są zbudowane w ten sam sposób i na to samo kopyto... czyli nie za ładnie? :| Ta nowoczesność to przesada. Nigdy w życiu (tym prawdziwym) nie spotkałem się z tego typu bryłami. Te ściany z tyłu wystające to porażka :| . Starter czy nie starter, zawsze to samo. 3.5/10.

Wnętrze: Zdecydowanie lepsze w wersji 'Golden Sands', salonik całkiem niczego sobie ;) Sypialnia też całkiem przytulna, ale tylko w wersji 'Golden Sands'. Tylko ten obraz na bocznej ścianie dałbym nad łóżkiem. Fajnie, że jest okno w suficie, spodziewałem się go, bo w prawie każdym Twoim domku się znajduje. Bardzo fajnie. ;) Łazienka w pierwszej i drugiej wersji brzydka. Nie wiem o co chodzi z tą czerwienią w kiblu wersji 'Chocolade'. Kwiatek by się jakiś przydał. Jak zwykle sterylny dom, bo nie zauważyłem ani jednego kwiatka, za to ogromny minus! 6.5/10

W takim razie przepraszam. Mimo wszystko, to dom jest tak mały, że nawt nie było gdzie tych kwiatków napchać. No chyba, że do łazienki

Ja zauważyłem wiele pustych miejsc, w których mogły być kwiatki ;). Ale to taki szczegół (w sumie bardzo ważny...)

3.5/10
6.5/10
------
10/20 czyli 5/10. Pozdrawiam, Désignér

ulmille
15.08.2007, 19:43
Rozmawiamy o starterze. Miałem zamiast łóżka albo lodówki wstawić kwiatka? Bez sensu...
Dziękuję za oceny.
Pozdrawiam:
ulmille

Layla005
15.08.2007, 19:52
dom idealny! 10.99/10

zastepca
15.08.2007, 21:01
Bryła po prostu super! bardzo mi się podoba. Orginalna. Wnętrze takie sobie. Czekoladowa bardziej mi się podobała. bo ta pierwsza jakaś taka... trudno mi to określić. wolę tą drugą. Ale łazienka w obu mi się nie podoba.

Komurka
16.08.2007, 08:06
Ulmile nie obraź się ale widać, że nie umiesz przyjąć krytyki do siebie =] Ciągle powtarzasz jedno i to samo to jest starter to jest starter @_@ I fajno ze to starterek tylko mogles postarac sie lepiej zeby jednak wygospodarowac troche funduszy na zielenine. Zamaist tych beznadziejnych odtsających ścian, które są wkazdym twom projekcie mógłbyś kupić za nie kwiaty do domu i po problemie, troche wyobraźni może z twojej strony B)

Chryzantem Złocisty
16.08.2007, 08:36
No niestety muszę przyznać Sergio rację w całej okazałości.
Te ściany kombinowane na zewnątrz zupełnie niepotrzebne,w realu nie chciałabym zamieszkać w takim dziwnym domu :O
Twoje ostatnie trzy domy są na jedno kopyto-pokićkana bryła,jakieś ściany odstające i inne cuda na kiju,a w środku wszystko takie podobne..
Zamiast takiej odstrzelonej bryły wolałabym przytulniejsze wnętrze i jakiś ładny kształt domku.
No i te duże okna...Nie chciałabym,żeby ktoś idący po chodniku widział przez okna,co robię w domu (choćby i biegam nago po pokoju).A żaluzje sprawy do końca nie załatwią,bo są na zewnątrz...
Nie ocenię,bo szczerze mówiąc nie wiem co miałabym dać :(

Lilith
16.08.2007, 08:45
Bryła:
Nie jest piękna ale też nie taka zła ;) 7/10
Avten Golden Sands:
Część salonowa:
Ładnie, tylko dywan trochę mi nie pasuje 8/10
Część kuchena:
Zdecydowanie najlepsza w całym domu! 10/10
Część jadalna:
Taka sobie, stół i krzesła :) rozumiem, że w budżecie ciężko się zmieścić... 7/10
Sypialnia:
Ładna, łóżko nie przypdło mi do gustu 9/10
Łazienka:
Kafelki są prześliczne! Tylko troszkę tam pusto... 8/10
Ocena ogólna:49/60
Avten Chocolade:
Część salonowa:
Ładnie :shifty: 9/10
Część kuchena:
Podoba mi się mniej niż w wersji "Golden Sands" 8/10
Część jadalna:
Kolor stołu i krzeseł jest taki nijaki :D 6/10
Sypialnia:
Fajnie, tylko trochę za ciemno 7/10
Łazienka:
Kolor toalety nie pasuje do koloru kafelków, jest za ciemno, ale same kafle są ładne 7/10
Ocena ogólna: 44/60
Zdecydowanie bardziej podoba mi się wersja: Golden Sands :smirk:

shezza
16.08.2007, 16:08
No... Tak szczerze moim zdaniem kiedyś robiłeś lepsze domy. Teraz bryły są aż zbyt nowoczesne. Ten dom wygląda jakby był nie dokończony. W twoich pracach już zaczyna być nudne to, ze wszystko jest w tym samym stylu. Nowoczesność, chłód... Wyjątkiem była loża wędkarska, która była naprawdę piękna. Ale wracając do Avten'a. Bardziej podoba mi się wersja Golden Sands. Jest chociaż trochę przytulna. Ale chocolade... Taki surowy... Nie chciałabym w takim mieszkać. Ogólnie nie podoba mi się. Moja ocena: 2/10

miracle
23.08.2007, 11:00
Bardziej mi się podoba:
Avten Golden Sands.
Ale obydwie są śliczne. MAm pytanie. Czy dom jest do ściągnięcia, razem z wnętrzem?
Pzdr. ;*

vanity
24.08.2007, 12:50
Dom jest super, kocham oglądać twoje domy. Stylowe, eleganckie, nowoczesne. Bardziej podoba mi się wersja druga, bardziej wpada w mój gust, choć pierwsza jest też świetna, bo dom jest taki jasny, kojarzy mi się z latem. W drugiej wersji bardziej podoba mi się kolorystyka wnętrz. Jednak jest jeden minus. To pokrycie terenu, wydaje się być za realistyczne w połączeniu z tym domem. Ale i tak dom ma ocene 9,5/10

Irbis
24.08.2007, 16:34
Przykro mi, ale dom mi się nie podoba. Jest w nim bardzo pusto i tak jakoś zimno. I nie chodzi tylko o to, że ja nie lubię nowoczesnych wnętrz. Po prostu w tym domku czegoś brakuje. Nie ma w nim tego ciepła, które chciałoby się czuć w domu, w którym się mieszka.

Żadna wersja kolorystyczna nie przypadła mi więc do gustu, choć ta ciemniejsza wygląda dużo lepiej. Dużo ładniej są tam dobrane meble (chodzi oczywiście o kolorystykę). Nie rozumiem tylko, po co w łazience ta czerwona podłoga: nie pasuje do łazienki i całkowicie odbiega od stylu reszty domu.
Co do łazienki mam jeszcze jedno zastrzeżenie. Otóż jest dość duża, a niewykorzystana.

Nie podoba mi się również bryła - jest mało domowa. Bardziej pasowałaby na jakiś sklep, czy coś takiego. Choć z drugiej strony patrząc, jest pomysłowa i oryginalna. Niestety w jednym miejscu ta wystająca ściana rozdziela złączone ze sobą okna (zdjęcie nr 6) i nie wygląda to dobrze.
Co do ogrodu: nawet ciekawie wyglądają te górki i to pokrycie terenu, ale moim zdaniem nie pasują do tego domku. Lepiej wyglądałoby to w połączeniu z jakąś prostą wiejską chałupką, niż z domkiem nowoczesnym takim jak ten.

Nie wystawię oceny punktowej, ponieważ nie mam tego w zwyczaju. Mogę jedynie powiedzieć, że osobiście nie chciałabym mieszkać w takim domu. Jest zimny, nie ma w nim roślin, nie ma klimatu, który ja lubię.

Jean
24.08.2007, 20:10
Nie podoba mi się bryła. Pewnie przez to ze jedna sciana jest nizsza druga wyzsza. To bez sensu. Brakuje kwiatkow jak ktos juz wspomniał. Ten dom jednak jest lepszy do tego na A niestety nie pamietam nazwy. No i brakuje mi ogródku...

Komurka
25.08.2007, 15:05
Kurcze klikam na download i nic.
Wie ktoś, jak można ściągnąć ten dom?

ulmille
19.11.2007, 05:57
Dom jest dostępny do ściągania na ModTheSims2. Zapraszam!

juice
19.11.2007, 07:17
Śliczny jest Twój dom ! Przed chwilą ściącnełam sobie wersje Chocolade

Elros
19.11.2007, 12:40
Idealny,jak na starter :) Bryła super pokoje też super mnie się podobają dwie wersje kolorystyczne 10/10

Sims-Kasia
19.11.2007, 13:40
sliczny 10/10. mam pytanie co to jest starter?

mario
19.11.2007, 13:53
sliczny 10/10.
Nienawidzę, jak ktoś pisze tylko 'sliczny 10/10' bez żadnego uzasadnienia... ale dobra tam. :)
mam pytanie co to jest starter?
Starter to dom, który może sprawić sobie każdy sim z gotówką 20.000 $. Np. po stworzeniu rodziny możesz od razu wprowadzić do niego rodzinę. :)

Oskikop
20.11.2007, 19:37
dom piękny nie podoba mi się tylko łazienka w drugiej wersji, a tak to nie ma do czego się przyczepić i nie przejmuj się opiniami że dom jest za nowoczesny. Rób takie domy dalej bo najlepiej ci wychodzą.
9,9/10 (-0,1 za czerwone kafelki w łazience)

Origáme
09.12.2007, 18:42
Cudowne są twoje domy jedny słowem napisze pochlebiam twoje niektóre domy
Pozdr. :)