Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : World of Warcraft

Fool
28.08.2007, 09:16
poruszalem juz ten temat kilka razy ale zwyczajnie przez ostatnie 1,5 roku niczym innym sie nie zajmowalem wiec chociaz tutaj moge cos napisac. wiem ze istnieja specjalne fora (nawet sie na nich udzielam) oraz oficjal ale tak jest prawie z kazda gra z tego dzialu. wiec temat nie sluzy raczej dyskutowaniu o zakamarkach gry tylko przedstawieniu swojej "historii" gry.
blizzard zapowiedzial kolejny EP do swojej maszynki pieniedzy - Wrath of The Lich King. jezeli ktos gral w warcrafta3 znajdzie tam wiele znanych mu motywow wlacznie z Arthasem. Dodatek bedzie drugim po The Burning Crusade, ktory imo jest niewypalem. szczegolnie zle wspominam kwiatki z lorelolami (draenei ze statkow kosmicznych w alliance) i brak nowych ciekawych rozwiazan (t6 someone?)
aktualnie gra posiada ponad 9mln aktywnych kont i bije kolejne rekordy popularnosci.

jezeli ktos gra/gral/chcialby i tak dalej - zapraszam do wypowiadania sie w tym temacie :}

Rasputina
16.09.2007, 20:14
grałam całe wakacje 2005. boski jest WoW. <3
niestety na początku roku szkolnego zabrakło czasu i szkoda było kasy, dlatego zrezygnowałam. a na prywatnych serwerach w ogóle nie miałam ochoty grać =d

a właśnie chciałam pograć w Burning Crusade swojego czasu, te nowe elfy mi się podobały.
mam nadzieję że w tym Wrath of The Lich King będą nowe rasy <3 misiowary mogłyby dojść.

bartek0101
10.02.2008, 12:31
Wow....denna gra bez fabuły lepsze i darmowe jest Silkroad albo GW a nie........diablo 2 mnie bardziej wciągnęło niż jakiś wow;/

Fool
23.02.2008, 19:11
Wow....denna gra bez fabuły lepsze i darmowe jest Silkroad albo GW a nie........diablo 2 mnie bardziej wciągnęło niż jakiś wow;/
ee? nie mam zamiaru bronic wowa ani blizzarda bo nigdy nie bylem specjalnie ZA nimi ;p. uwielbiam swiat warcrafta ale wow to juz czysta maszynka do kasy. ale nie moge sie z toba zgodzic. moze jakies argumenty? bo temat o braku fabuly tylko swiadczy o twoim lenistwie i ignorancji. na jakiej podstawie powstaly takie strony jak wowwiki.com czy ksiazki o warcrafcie? i dlaczego World of Warcraft kontynuuje historie 3 strategii Warcraft ktore wzajemnie sie ze soba lacza? najgorszy argument z mozliwych. jaka jest fabula w GW? a Diablo to crpg i nie nadaje sie kompletnie do takiego porownania. grales chociaz w WoWa na globalu? chyba nie..

wuSs
23.02.2008, 19:43
lepsze i darmowe jest Silkroad
BWAHHA AH
chyba malo w tyo grales.

sperma_w_kapeluszu
24.02.2008, 11:30
kocham wow <3
niedlugokupie x]

mario
01.03.2008, 21:55
Uzależniłem się od tej gry - zacząłem niedawno. :] Mam 45 lvl Warlocka. :P Tak edytuję tego posta co jakiś czas i zauważam, że strasznie szybko mi idzie to expienie. :D

Fool
05.07.2008, 15:11
ja wlasnie sprzedalem konto za frajersko niska cene. wialo nuda. chociaz troche szkoda mi mojego belfa locka.
poczekam na WOTLK. tymczasem wakacje :b

Żuber
05.07.2008, 16:27
Frajersko nisko czyli ile

Fool
05.07.2008, 17:06
260. konto bylo w miare nowe (ze stycznia). nie rajdowalem wcale, same heroici. w sumie gralem jak casual. w porownaniu do 500, ktore dostalem za wczesniejsze konto z crap gearem to jest to slaba kasa. ale ceny poszly niezle w dol...

Caesum
11.08.2008, 17:03
A ja tam gram na nieoficjalnym serwie i muszę przyznać, że gra jest świetna ^^

Gram na WoWcrack i mam tam 48 poziom(pewnie już dzisiaj miałbym nawet 60, ale Alatariel, z którą grałem, wyjechała i teraz jakoś nie chce mi się grać) ^^

Aah, ktoś też gra na tym serwie? Może byśmy sobie razem pograli ;3 Mam nick... Zgadnijcie ;333

Oazis
13.08.2008, 15:23
Mam pytanie. Zna ktoś jakiś dobry polski serer na którym bym mogła pograć z dość szybkim nabijaniem lvli?:P

Mika
13.08.2008, 18:20
http://www.wowstatus.net/serverlist.php
Oaz, patrz na flagi krajow i XP-rate - jak chcesz szybko to high bo very high i funserver to 10lvl za jednego potwora =d

Oazis
13.08.2008, 20:01
Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!

Witryna www.wowstatus.net została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa. :(

mario
13.08.2008, 20:09
Mam pytanie. Zna ktoś jakiś dobry polski serer na którym bym mogła pograć z dość szybkim nabijaniem lvli?:P
Dreams Of Freedom - najlepszy polski serwer wg mnie. :)
http://gamefreedom.pl/

Oazis
13.08.2008, 20:10
Grasz na nim ? :)

mario
13.08.2008, 20:22
Grałem, nabiłem 70 lvl i już mi się nie chce grać. :P Już mnie przestała ta gra interesować. :)

Zły link podałem, tu masz wszystko, co potrzebne do rejestracji.
http://wow.gamefreedom.pl/

Mika
13.08.2008, 21:08
jakim cudem skoro mozna lvlowac do 60 lvl?

mario
13.08.2008, 21:10
jakim cudem skoro mozna lvlowac do 60 lvl?
Jeśli masz dodatek TBC (The Burning Crusade), to możesz dobić do 70.

Mika
13.08.2008, 21:11
aha, no chyba ze, nigdy nie gralem w dodatek

mario
13.08.2008, 21:14
Bez dodatku w sumie nie opłaca się grać, bo 60 lvl w porównaniu do 70 to jeden wielki shit.

Oazis
16.08.2008, 15:04
Ja szukam jakiegos gdzie mogłabym ze znajomymi pgorac. Oriona wypróbowałam, teraz tego Freedom, ale przydałby sie jeszcze jakis...

shezza
03.07.2009, 22:55
potrzebna pomoc. wie ktos, co zrobic, zeby wrocila opcja addones w menu postaci? bez tego nie mam map helpera - jesli ktos zna inny sposob na uruchomienie tej opcji to bylabym wdzieczna.

mario
15.05.2010, 18:05
Już niedługo Cataclysm. Nie mogę się doczekać. Zapisałem się na testy Beta, mam nadzieję, że mnie wezmą pod uwagę. :D

Fool
15.05.2010, 18:26
nom bedzie bedzie, ja na bete sie nie zalapie, bo nie mam aktywnego, w sumie wcale nie mam konta. zawiedziony jestem wotlkiem, nudny byl ten dodatek :S
w cata pewnie tez pogram intensywnie z 2 miesiace, a pozniej moja aktywnosc w grze zmaleje do - zalogowania i przesiadywania w stolicy i patrzenia na czat i zapewne wtedy sprzedam konto.
chociaz brzmi to malo optymistycznie to i tak z otwartymi rekoma czekam na dodatek i nowosci z bety :p

stagnacja
11.10.2010, 19:04
uwielbiam ta gre ; )
glownie ze wzgledu na fabule i muzyke.
nie jestem jakims zapalonym graczem - zaczynalam na privach, w te wakacje wyprobowalam globa. teraz nie mam jakos czasu, wiec do WoWa wroce pewnie dopiero w nastepne wakacje : [

Osioł
25.10.2011, 23:38
Zapowiedziano nowy dodatek i sporo nowości.

Cieszycie się z nowej rasy pand? Albo walki petów? Oraz wywalenia drzewek talentów? Bo mnie osobiście podobają się nawet te zmiany, ale Blizzard dostaje minusa za to, że szykuje nam orientalne klimaty. Do pand nie jestem w stanie w ogóle się przekonać, pomimo, że ponoć są wpisane w lore...

Caesum
26.10.2011, 18:40
Minus? Raczej wielki, pulsujący plus tryskający serduszkami. Jestem po prostu zachwycony tym, że wprowadzają tego typu klimaty do gry, zawsze jedynymi miejscami zbliżonymi do tego typu klimatów były miejscówy nocnych elfów. Wywalenie drzewek talentów? Że co proszę? No kolejny powód do dziewczęcego, podnieconego pisku, wg mnie były zupełnie niepotrzebne a i niezły burdel był z nimi do czasu wyjścia Cataclysm. Walk petów nie skomentuję, albowiem mało mnie to interesuje, za to pandy, a czemu by nie? Ja tam nic do nich nie mam, za to cieszę się, że wreszcie powstała jakaś rasa neutralna.

Osioł
26.10.2011, 19:08
No cóż...jeżeli ktoś fascynuje się dalekim wschodem i uwielbia tekturowe domki, drewniane kapcie oraz pomniki chińskich smoków itp. To pewnie będzie szczęśliwy. Ja jednak wyznaje zasadę, że kultura powinna trzymać się swoich korzeni, a nie uciekać daleko. WoW zawsze kojarzył mi się z Europejskimi zwyczajami (pomimo, że gra z USA) i po prostu jak patrzę na Arthasa, a potem przypominam sobie, że mają dojść pandy i orientalizm...po prostu jakoś tak mi to nie pasuje.

Ale będę musiał to przeboleć, bo w WoWa nie mam zamiaru kończyć.

mario
02.11.2011, 15:43
Prawda jest taka, że wszyscy zawsze płaczą i hejtują, a jak przyjdzie co do czego, to dodatek i tak będzie mega. To samo było z Cata. Blizzard idzie do przodu i czapki z głów za to. Gdyby tak mieli się zatrzymać i ciągle wałkować to samo, to gracze by im uciekli szybciej niż by zdążyli zapowiedzieć kolejny dodatek.

stagnacja
28.11.2011, 13:09
zauwaz ze kazdy dodatek stal ok. 3 lat i jak myslisz, co jest powodem tego ze zaledwie rok po cata wprowadzaja cos nowego? wow juz sie ludziom nudzi, blizz traci graczy i dlatego usilnie wymysla nowosci (i to chyba tylko jest tu takie 'mega'). niedlugo jednak wow bedzie martwa gra, proces naturalny.

@caesum - pandy chyba wybieraja frakcje na 10 lvlu, wiec ta neutralnosc sie szybko konczy : P tak gdzies slyszalam, nie wiem czy to sprawdzone info

Malfurion
28.11.2011, 18:06
Gralem na globalu jak rowniez na privach, i roznica jest kolosalna. Technicznie, obie wersje sa na podobnym poziomie, jednakze klimat, oraz gracze to kolosalna przewaga dla Globala. Na prywatnych serwerach, duzo jest "dzieci", malo jest serwerow RP (a taki lubie najbardziej). Niemniej jednak, jest to jakas alternatywa, dla tych ktorzy nie moga sobie pozwolic oplacac Wow'a