Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pierwszy dom by Monika [BRAK ZDJĘĆ]

Monia114
05.09.2007, 13:59
No więc oto mój pierwszy domek.Proszę więc jeśli wam się nie będzie podobał
to proszę powiedzieć gdzie popełniam błąd.Z poważaniem Monia114 :D

Mam nadzieję, że się podoba :D .Ale napewno nie :( Ale go i tak daję :smirk: .

Kuba xD
05.09.2007, 15:26
Hmm... Że tak powiem a raczej napisze nie podoba mi się. Pusto, jakby niedokończone. Nie ma ogrodu... Jakoś tak sztucznie. Nie będę oceniał, bo ocenka by był abardzo niska.

PS. Nie żebym się czepiał, ale nie wiem dlaczego koszatniczki dołem :( Ja mam chomika i kosie, nie oddałbym ich nigdy :D

Tittellë
05.09.2007, 15:32
Zgadzam się z Kubą dom jest jakby nie wykończony: brak ogrodu. Dom wydawał się być wielką posiadłością, a okazało się, że wewnątrz jest mało pomieszczeń i mało miejsca. W ogóle jest on jakby nie urządzony. Moja ocena to 3/10 :/

Wielebny
05.09.2007, 16:10
eeeeee.... nic zupełnie nie widać nie róbcie zdjęć z uciętymi ścianami jest tam pusto i zupełnie nic nie widać bryła prosta bez jakiegokolwiek ogrodu wszystkie pomieszczenie mają jeden kolor daje 1\10 bo łazienka mi się nawet spodobała ale za duża

zelkaa
05.09.2007, 16:13
Hmmm... Czy tu jest jakieś oświetlenie?? Bo ja jakoś nie zauważyłam... Zgadzam się z poprzednikami - dom jest nie wykończony. Jest w nim tak jakoś pusto i jest bardzo dużo pustego miejsca... Następnym razem rób mniejsze pomieszczenia, ale znowu nie "zagracaj" ich :D:D:D

Pzdr.

Komurka
05.09.2007, 16:47
Największy minus to PUSTKA, projekt domu w miare jest ciekawy, fajnie łaczysz pomieszczenia, które są bardzo komunikacyjne. Jednak nie potrafisz wypełnić wnętrza domy, dajmy na to korytarz na podłodze może jakiś dywan, mała szafka na której położysz kwiaty lub zdjęcia, troche lamp i korytarz gotowy.
Teraz ogród, warto zainwestować w kilka drzew czy kzrewów ozdobnych. I tak się zastanawaim po co robiłaś tą góre skoro tylko tam jest łązienka, na dole masz tyle miejsca, że bez problemu wstawisz gdzieś wc`ek. Mam nadzieje, że p-rzy kolejnych projektach uwzględnisz te rady. B) B) B)

Angie96
05.09.2007, 16:59
Szczerze mi się nie podoba... Ogrodu 0! Jakoś w domu tak... martwo... zadnych dekoracji, nei ma nawet łazienki... kuchnia taka pusta... jeden kwiat i nic.... taka martwa pustka.. i chyba nie ma nic z maxisa.... moja ocena 2,5/10

luja
05.09.2007, 17:41
Zgadzam się z poprzednimi...w domu jest strasznie pusto. Mało mebli i dekoracji, a jeżeli już coś jest to znajdują się gdzieś z boku. Piętro zrobione bez najmniejszego sensu. Korytarz unoszący się w powietrzu i prowadzący tylko do łazienki. Łazieka jeżeli nie ma żadnych pokoi na górze powinna być chyba na dole, bo komu chce się lecieć z potrzebą po schodach na górę?? I jeszcze pytanie...gdzie simy mogą spać?? W ogrodzie trawa o nienaturalnym kolorze i brak jakichkolwiek roślin. Bryła nie jest najgorsza ale tez nie zachwyca. Wracając do wnętrza...wyobraź sobie że to Ty powinnaś tam zamieszkać- w domu z kilkoma meblami i z szarymi ścianami...:(

Harpsichord
05.09.2007, 21:00
Za dużo przestrzeni, za mało rzeczy. Wszystko tak nieprzyjemnie wygląda jak dla mnie...

Lilith
06.09.2007, 07:51
Za pusto. Masz w nim tak dużo miejsca... Czy tam wogóle jest sypialnia? Lub coś w tym stylu? Ogrodu praktycznie nie ma. Kolejnym razem zdjęcia rób z wysokimi ścianami i z bliska. Na tym forum jest poradnik jak robieć dobre zdjęcia. Skorzystaj z tego. ;)

juice
08.09.2007, 20:28
Trochę za pusto. Kiedy zobaczyłam pierwsze zdjecie myślałam że są tu tylko cztery ściany ! Bez wyposarzenia itd. Radziłam bym ci się poprawcić
4/10

shezza
09.09.2007, 13:06
Tak szczerze to... Ani trochę mi się nie podoba. Z zewnątrz wygląda jak jakiś barak, więzienie. Brak roślin jeszcze bardziej potęguje to wrażenie. Kolor trawy jest po prostu... dziwny. :O Ale zajrzyjmy do środka.
Korytarz
Duży, a pusty. Mogłaś tam postawić cokolwiek, np. jakąś kanapę czy stoliczek... Obecnie wygląda jakby był nie dokończony. A ten słonecznik to już w ogóle majstersztyk architektury...
Kuchnia
Nieciekawa. Sama bryła jest niezła, ale urządzenie do bani. Przecież w simsach jest tyle kolorów pokryć ścian, więc dlaczego tutaj znowu jest biało? Na podłogę mogłaś dać jakieś "cieplejsze" panele, albo lepiej wykładzinę. Strasznie tu pusto i ponuro... Kwiatki jako elementy dekoracyjne nie wystarczą. Pomieszczenie od razu wyglądało by lepiej, gdybyś powiesiła jakieś firanki, obrazy... Pomyśl o tym.
Salon
Wielki, a pusty. Te dwie różne sofy wyglądają razem okropnie. To chińskie drzewko nie bardzo pasuje. Telewizor i ten stoliczek mogły by być bliżej sof. Rozumiem, że chciałaś, żeby pomieszczenie nie było aż tak puste, ale zamiast rozstawiać przedmioty na nie wiadomo jakich odległościach ustaw ich więcej, a bliżej siebie, albo po prostu zmniejsz ten salonik.
Pokój imprezowy
Eee? A co on ma wspólnego z imprezą? Ten gotycki łuk jakoś nie bardzo pasuje do pokoju, w którym simy mają szaleć... I co to jest? To brązowe, w rogu? Chyba po raz trzeci użyłaś tych samych paneli. Nie ma w katalogu innych? Przez to, że wszędzie jest to samo, dom wygląda jak jedno wielki pomieszczenie oddzielone gdzieniegdzie ścianami.
Korytarz na piętrze
Em. Ja rozumiem, że w korytarzach zazwyczaj ustawia się mało mebli, żeby nie utrudniać komunikacji w domu, ale ANI JEDNEGO to lekka przesada.
Łazienka
Wszędzie tyle okien, a tu żadnego. Jeszcze te ciemne kafelki... Normalnie jak w grobowcu. Znowu pusto.
Sypialnia
Brak.

Ocena ogólna: 0/10. Dom okropnie nie dopracowany. Jakbyś robiła go na szybko. Postaraj się bardziej! :)

Monia114
09.09.2007, 19:19
Widzę negatywne kometarze.....Ale przynajmniej 3 osoby zagłosowały na nawet ładny!
I jakby co to cieszę się, że sprawa z banem się rozwiązała.Oceniać.Papatki

Komurka
09.09.2007, 19:58
Monia najważniejsze jest to, żebyś się nie obrażała na innych za to że stwierdzili, że twój domek jest do bani. Musisz przyjąć krytyke i stawić czoła :)

Monia114
09.09.2007, 20:07
Oczywiście, że się nie obraże w końcu każdy ma własne zdanie, a ja od niedawna dopiero tworzę domy.

Komurka
10.09.2007, 21:07
I tak 3maj zobaczysz kiedyś wybudujesz taki dom, który zagnie wszytskich :)

Monia114
11.09.2007, 14:57
Hm..Tak myślisz?Dzięki..Mam nadzieję, że następny dom się spodoba!

GRUSSSER
11.11.2007, 13:28
Nie jestem wybredny a ta błyszcząca podłoga mi się tak podoba że daje 10/10.

P.S. Skąd masz tę podłogę?

Sindi lala
11.11.2007, 13:30
Moim zdaniem ładne . Troszke z a duza przestrzeń w łazience ..... no ale spoko :)

Lilith
11.11.2007, 13:35
Lustrzana podłoga od murano. (http://www.thesimsresource.com/artists/Murano/downloads/sims2/sets/objects/546583/) :smirk:

Reggie
11.11.2007, 17:02
Yhmn...
No tak nie za bardzo :/
Bryła bardzo prosta, dach brzydki... Już nie mówię o trawie :O
W środku prawei nie ma mebli, okropnie pusto.

Nie daję oceny, bo nie lubię dawać niskich i czekam na kolejne domki :)

Pozdrawiam, Adrasteja.

Kenji
11.11.2007, 17:30
pomieszczenia niczym Sahara... za duże
jeden główny duży minus
7/10

Rëñáës
11.11.2007, 17:33
Nie podoba mi się... Bryła 3/10 Cały domek 4/10
Za duże pomieszczenia, bryła dziwna, pomieszczenia za duże, ogródek pusty no i wielka parcela jak na mały domek.

kotek23
12.11.2007, 10:50
Nawet ładny.
Trochę pusto. Sczególnie w kuchni i jadalni.
Może postw tam jakiegoś kwiatka? Albo powieś obraz?
To zawsze trochę "zapełnia" pustke.
I jak na mój gust, to za dużo lustrzanej podłogi.
I jeszcze brak ogrodu. Mimo wszystko daje...
7/10

Marcinprod
12.11.2007, 20:13
Puuusto i tyle.Na zewnątrz dziwne.Łazienka za duża.Ochydny!

Origáme
23.12.2007, 22:52
Nie Obraź Sie Ale Dom Mi Się Nie Podoba
Pozdr. :)

kubuss
10.01.2008, 21:29
yyyy widzę pustkę :/ domek jest za pusty rób mniejsze domy i lepiej zagospodaruj wnętrza. I wszędzie te odblaskowe podłogi bleee.
Punkty 3/10 (3 za fatyge)
pozdr. kubuss

NOTplastic
16.01.2008, 18:47
Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage, ale dom nie stoji nawet na fundamentach ...
Pokoje są duże i puste, a ogrodu brak . ! .
Wogóle z zewnątrz jest troche ładnie, ale nie podoba mi sie ten dach z przodu ....
Boje sie oceniac na sondzie, bo bylo by slabo ... :*

Casslin
16.01.2008, 18:52
Robisz za duże pomieszczenia , w domu jest bardzo mało rzeczy ,ale nie martw sie następny domek wyjdze Ci lepiej 5/10

sunflower
19.01.2008, 23:05
Pierwsze wrażenie: gdzie tu jest jakikolwiek ogród? Sama bryła ciekawa, ale to nie wszystko, otoczenie jest równie ważne.

Korytarz – bardzo surowy i nieprzytulny.

Kuchnia i jadalnia – za duże to to. Jest tu coś z oryginalności, ale tak naprawdę nie powala na kolana.

Salon – po co robić takie wielkie pomieszczenia na kilka mebelków?

Hol – znów wieje pustką.

Pokój imprezowy – nic szczególnego nie widzę.

Korytarz – zwyczajny.

Łazienka – stanowczo za duża i za ciemna.

Weronka-Werka9
24.01.2008, 17:32
No więc moja ocenka:

Dom w całości-Bardzo mi się podoba: 5/5
Korytaż-Ładny tylko troszkę pusty: 4,3/5
Kuchnia-Podoba mi się ale ozdoby mogłabyś jakieś dać: 4/5
Jadalnia-Podłoga mi się podoba ale także bardzo pusto!: 4/5
Salon-Bardz ładnie kolorki dobrane ale pomieszczenie wialkie atak mało mebli: 3,5/5
Hall (Ty napisałaś źle :P)-po co hall jak jest korytaż??(to jes wielki błąd!) No i znowu posto:2,5/5
Pokuj imprezowy-Ten pokuj jest jak ganek! Do niego się wchodzi i jest strasznie pusto!:2,5/5
Korytaż na pierwszym piętrze-Ładny i owszem:4,5/5
Łazienka-Ładna lecz za duża! Łazienka musi być mniejsza:3,5/5

Razem: oblicz sama dobrze?... Mi się nie chce... :P :)

WAŻNA ŻECZ!!!
Po co ci hall jak masz korytaż?? Po nic! No właśnie! To pierwszy błąd! I to wielki! Dalej: nie ma sypialni! Kolejny wielki błąd! Jeszcze dalej: po co drugie piętro jak na nim jest TYLKO ŁĄZIENKA??? Nie wiem! To już jest NAJWIĘKSZY BŁĄD!!!!!

Nie podoba mi się... :(

monika55
24.01.2008, 18:29
Kolejna " mania wielkości" . Staraj sie robić mniejszce domki , lub rób mniejsze pokoje . Wjedzie ich wtedy więcej. W domku , który by był o polowe mniejszy też byś to wszystko zmieścila. Staraj sie ozdabiać ściany róznymi obrazami. W pomiesczeniach poustawiaj jakies dekoracje. Może posadź kilka drzewek w ogrodzie... A jeśli już lubisz wielkie domy to jakos zagospodaruj tą przstrzen , bo dziwnie wyglada malutki stolik na tak wielkim korytarzu i łazienka , w której od okna do drzwi idzie sie 10 minut . Mogłąs podizlic pomiesczenie na pol. wtedy bylo by miejsce na sypialnie, ktorej tutaj nie widze.
Ocenka 3/10 Napeweno nastepny domek bedzie lepszy . Pozdrawiam :)