Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Podróże - Masz pytanie - zadaj je tu
Z tego co pamiętam, taka opcja pojawia się, gdy Nikczemny Szarlatan (czy jak go tam zwą) dołącza się do gry w (na przykład) pokera. A czemu koleś od wycieczek miał być zły to już nie wiem ^^
Remus Lupin
10.01.2010, 18:15
Nie ta opcja się pojawia jak on cię okradną bądź będziesz świadkiem jak okrada innego.
Ale u mnie jeszcze nigdy policja go nie złapała
aluminium.
10.01.2010, 18:16
Ok, dzięki Sandra i Remus Lupin ;)
Nie ta opcja się pojawia jak on cię okradną bądź będziesz świadkiem jak okrada innego.
Wow, nie wiedziałam, że jest taka opcja.
Teraz będę zgłaszała, o ile tylko się da, każdy fałszywy ruch Szarlatana, bo denerwuje mnie ten gość :)
Remus Lupin
11.01.2010, 12:27
Ja zawsze widziałem jak ten szarlatan to robi po prostu podchodzi do Ciebie i masz opcje wita mnie to zrobi podejrzane ruchy a potem sim łapie się za ubrania szukając ten portfel.
Ale źle zrobili tego kieszonkowca u mnie bardzo rzadko przybywa na parcelach publicznych leń.
@up: Dziwne, u mnie rzadko się zdarza żeby go nie było ;P
Remus Lupin
11.01.2010, 13:10
Nie mam pojęcia dlaczego policja nie łapie tego kieszonkowca.
Więc nie ma sensu zgłaszać to policji bo i tak nie przyjeżdża a powinna tak jak w realu.
Ja zawsze widziałem jak ten szarlatan to robi po prostu podchodzi do Ciebie i masz opcje wita mnie to zrobi podejrzane ruchy a potem sim łapie się za ubrania szukając ten portfel.
Ale źle zrobili tego kieszonkowca u mnie bardzo rzadko przybywa na parcelach publicznych leń.
Ja też zawsze o tym wiedziałam, a u mnie jest na każdej parceli, ale mnie nigdy nie okradł, bo zawsze skreślam tą opcje, ale właśnie ciekawe czemu go nigdy nie łapią.
Remus Lupin
11.01.2010, 17:46
Ja też chciałbym się dowiedzieć ja go traktuję jak zwykłego złodzieja ACHHHH
Pzypomniało mi się coś jak on cię okradnie to możesz rzucić sie na niego z łapami jak wróg z wrogiem.
Może ta opcja to tylko tak prowizorycznie? A później my i tak sobie dopowiemy, że policja nie ujęła szarlatana, choć moim zdaniem po wezwaniu mogliby ruszyć się i przyjechać jak do włamywacza. :)
Remus Lupin
12.01.2010, 11:29
Właśnie dlatego mówię,że ten szarlatan to zwykły bubel.
Dobra wracajmy do tematu a szarlatanie są chyba dwa tematy.
maciej540
09.02.2010, 19:48
w tym temacie zadajemy pytania tylko i wyłącznie dotyczące The Sims 2 Podróże.A ja będę wam odpowiadać:P Jeśli nie będę czegoś wiedział to może ktoś inny mi pomoże odpisywać na pytania zaczynajmy!
Mamy pytanie dotyczace problemu z zakupem i zainstalowaniem samochodu.
Ikona dotyczaca samochod jest aktywna, jednak po kliknięciu samochod jest barwy czerwonej i nie można go umieścić ani na ulicy ani na terenie parceli. Cały czas otrzymujemy informację, że "samochód musi być umieszczony na podjeżdzie" - gdzie ten podjazd szukać?
W trybie budowania jest ikonka z drzwiami garażu "chyba?" i tam są też podjazd i przedłużenie podjazdu.
maciej540
10.02.2010, 16:52
Niestety nie potrafimy odnaleźć wspomnianych ikonek. Może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam.
Niestety nie potrafimy odnaleźć wspomnianych ikonek. Może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam.Wchodzisz w tryb budowania. Zupełnie po prawej stronie, po prawej od ikonki schodów i powyżej ikonki "różnych" (trzy kropki) masz coś jakby daszek z podjazdem. To właśnie kategoria budowy garażu.
maciej540
10.02.2010, 21:20
Niestety wspominana ikonka nie jest aktywna. Nie wiemy dlaczego? Podobnie jest w przypadku ikonek dotyczacych zwierząt, windy i budowania łuków.
Nie wiemy jak te ikonki uaktywnić.
maciej musisz ściągnąć podjazd z internetu. Gdybyś miał Nocne Życie podjazdy były by już w grze.
racuch99
13.03.2010, 21:51
Czy wielka stopa może się w tobie zakochć?
Tak. Wielka stopa ma podobne funkcje co Sim. Nie pamiętam dokładnie jak jest ze ślubem, ale pocałunki i flirt to na pewno. :)
Remus Lupin
14.03.2010, 12:20
o co chodzi z tym "pokazuje mi 5 miejsc" czy jakos tak? chodzi mi o te wypełnianie obrazków w "pamiątki z wakacji".
Musisz się wybrać na 5 wycieczek zarezerwowanych u przewodnika.
Wiem że poniższy temat poruszany był wiele razy na forum jednak żaden z podanych sposobów nie zadziałał... Chodzi mianowicie o oparzenia słoneczne. Mój Sim po zbyt długim opalaniu się na plaży ich doznał i od tamtego czasu chodzi z zaczerwienioną skórą. Podobno normalnie schodzą po dwóch dniach, Jednak on chodzi już tak z osiem.. Kilka stron wcześniej ktoś podał jakiś program jednak nie działa (przynajmniej u mnie), a zmniejszenie temperatury ciała też nic nie dało. Proszę o pomoc
Już nie ważne, dałem rade
Mam znów pytania:
1. Wiedźma z Wyspy Twikki to kobieta czy mężczyzna?
2. Czy można wprowadzić jakoś tą Wiedźmę do rodziny, którą gramy?
Dzięki za pomoc ;)
Sherlock
11.06.2010, 06:39
2. Jeśli chcesz się bawić kodami, to w boolPropie masz opcję 'Add to family'. Klikasz i wybierasz sobie wiedźmę ^^ [Opcja powinna się pojawić po kliknięciu z Shiftem na sima, a jeśli jej tam nie będzie, to 'Spawn -> Tombstone L&D', i powinna być na nagrobku :)
Elajza: Najprościej to kliknąć na skrzynkę pocztową (po wpisaniu boolprop testingcheatsenabled true) i tam wybrać opcję przywołania wiedźmy (oczywiście po angielsku) kliknąć na nią prawym przyciskiem myszy i wybrać make selentable czy jakoś tak ;) i wiedźmę masz w rodzinie. Tylko ona jest nudna i taka sama jak inne simy, tylko strój ma inny (który także można odblokować boolpropem). No i ma ona kilka laleczek voo-doo(czy jak to tam się pisze...).
Radioaktywna skarpeta
01.07.2010, 09:00
No to tak. Chodzi mi o budowanie zamków z piasku. Na pudełku, z tyłu jest obrazek takiego ładnego zamku. I chodzi mi o to, że chociaż nie wiadomo ile razy moja simka by go budowała to i tak taki ładny mi nie wyjdzie. Dlaczego tak jest?
Może za mało kreatywności? Moi Simowie tez budowali takie nieudolne zamki, ale raz czy dwa udał się ładny. Więc ja stawiam na kreatywność ;)
Kinkarus
08.07.2010, 12:27
Moje simy budują takie brzydkie zamki z piasku że aż się za nich wstydzę :P
tysiacpostaci
05.08.2010, 17:58
czy jest jakiś kod na to, żeby zmienić otoczenie np. dodać więcej brzegu morza? bo mam już wszystko pobudowane itp. a nie mieszczą mi się domy przy plaży i zastanawiałam się, czy da się jakoś "powiększyć" otoczenie..
simfan558
13.08.2010, 14:51
witam.
mam problem, a mianowicie kiedy zamawiam sobie wakacje, po jakims czasie wyskakuje mi informacja, ze sa problemy techniczne z moja rezerwacja i moj wyjazd zostal anulowany. wczesniej bylem juz na wakacjach, wiec zupelnie nie wiem, o co chodzi.
Sherlock
14.08.2010, 05:53
Może masz za mało kasy?
Czy dziecko w wieku szkolnym może jechać na wakacje? Nic się nie stanie jak opuści szkołę?
Sherlock
14.08.2010, 08:31
Jasne, że może :)
Ocena szkolna mu się nie zniży ;)
kalafjor
26.09.2010, 08:12
Czy u was też biżuteria ma straszną grafikę? Dokładniej chodzi mi o łańcuszki, bo te z jakimś kamykiem są ok.
Charionette
26.09.2010, 10:23
A na jakich detalach grasz? Może to i też wina karty?
kalafjor
26.09.2010, 11:01
Wszystkie opcje grafiki mam na maksa ustawione.
Jeśli odpowiedź na to pytanie była, przepraszam.
Żeby zrobić własny hotel w swoim otoczeniu, co trzeba zrobić? Specjalne meble? drzwi? Jakiś kod? Jeśli tak, to jaki?
Juna
kalafjor
04.12.2010, 10:27
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39207&highlight=hotel
Wyszukiwarka nie gryzie, naprawdę!:)
stasienka
20.12.2010, 07:32
Hej;)
Piszę w imieniu mojej koleżanki gdyż ona nie może zainstalować ts2 podróże <ma oryginalny dodatek; bo kupiła go w toruniu.> Problem tkwi w kodzie instalacyjnym a mianowicie Gdy ona wpisuje kod to pisze tam że jest nieprawidłowy kod.
Prosze o pomoc!!!
20.12.2010, 11:37
Może źle interpretuje literę "z", ponieważ na kodzie jest napisana z tą kreseczką poprzeczną.:) Możliwe też, że myli "v" z "w".:)
Albo "v" z "u", co zdarza się przy kodach nowszych dodatków ; D
stasienka
20.12.2010, 15:37
Dziękuję ;)
Mieliście racje że wpisywała zamiast "Z'' to ''Z'' z tą kreseczką na środku ;)
Instalowałam the sims 2 wszystkie dodatki od najstarszego do najnowszego. Instalowałam też the sims 2 podróże, ale nie chce się zaktualizować z innymi dodatkami. Wyskakuje błąd po czym chce wysłać raport. Co mam zrobić? Pomóżcie.
Hefalump
16.01.2011, 10:47
Pisze ci że wystąpił błąd aktualizacji i instalacja zostaje przerwana?
Zrób tak: Skopiuj zawartość płyty na dysk,wysuń z kompa płytę i
zainstaluj grę z dysku.Mi to pomogło
kalafjor
20.03.2011, 15:13
Dlaczego jak ustawiam w otoczeniu wakacyjnym domek, to potem nie można go kupić? W ogóle się nie wyświetla na liście.:|
1.Jak nauczyć się tego powitalnego gestu? Tubylcy do mnie podchodzą , ale jak jest powitaj to tylko ściskają sobie ręce:(
2.I gdzie można się nauczyć tańca hula?
1.Jak nauczyć się tego powitalnego gestu? Tubylcy do mnie podchodzą , ale jak jest powitaj to tylko ściskają sobie ręce:(
2.I gdzie można się nauczyć tańca hula?
Teoretycznie tubylcy powinni się witać po swojemu. Może lepiej zainstaluj łatkę, jeżeli nie masz... A jak masz, to chodź simem na parcele publiczne w okolicy wakacyjnej i czekaj.
Jeżeli chodzi o taniec hula, to też musisz uzbroić się w cierpliwość i obserwować na wyspie Twikkii w miejscach gdzie są głośniki, czy tubylcy nie zaczęli tańca, a wtedy kliknąć na kóregoś z nich i będzie opcja dołącz.
Jak to nie pomoże - albo nie starczy Ci cierpliwości, to pozostaje nauczyć tańca hula i gestów powitalnych za pomocą kodu "boolProp testingCheatsEnabled true" i z wciśniętym klawiszem SHIFT kliknąć na sima... ale już dokładnie nie pamiętam, w którym miejscu była ta "kodowa" nauka ww. umiejętności.
Ps. Jakby pierwsze sposoby zawiodły i potrzebowałabyś tego kodu, to daj znać, uruchomię grę i sobie przypomnę :)
Dżiglipaff
27.03.2011, 23:28
poza tym, kiedy nauczysz jednego sima gestu/tanca, to juz z reszta pojdzie z gorki
polowa mojego otoczenia umie tanczyc taniec-klepaniec mimo, ze tylko 1 rodzinka była na wakacjach w górach :)
Dzięki , z tańcem hula już wiem , a co do powitań to chyba spróbuję jednak ściągnąc tą łatkę
hellraiser
16.04.2011, 09:30
Czy jak zbiorę wszystkie wspomnienia wakacyjne, to dostanę jakąś nagrodę typu wspomnienie czy coś? :P
Mam jakiś dziwny problem z dodatkami z Internetu.
Niezależnie od tego czy kliknę "wyłącz dodatki" czy "włącz dodatki" kiedy przechodzę do widoku wyspy Twikki i tam chcę coś umeblować, pojawiają się zawsze te same - nie mam np. okien ani mebli, ale mam na przykład tapety, podłogi, mam również ciuchy, fryzury, mam też pościele do łóżek.
Masz CEP? ;) (Modthesims). Potrzebujesz go żeby obiekty zmodyfikowane dobrze Ci działały :)
Dzięki za szybką odpowiedź, choć dopiero dziś tu zajrzałam :P
Tak, problem był w braku CEP-a. Po prostu instalowałam simsy na nowym dysku i skopiowałam folder EA Games, a zapomniałam o CEP.
Teraz działa.
Pocahontas
14.07.2011, 00:36
Cześć :)
Mam takie dwa małe pytanka :)
Pytanie 1.
Mam od kuzynki The sims 2 - podróże.
Wgrałam je na kompa i ok.
By działała mi gra musze wkładać "Cztery pory roku".
Tak było zawsze nawet po instalacji "Nocne życie".
Ale coś się stało i muszę wkładać "Podróże" , by odpalić simsy.
Czy da się coś zrobić , by znów gra działała na cztery pory roku ?
Bo podróże muszę oddać :(
Pytanie 2.
Dotyczy to tej samej wersji tzn. the Sims 2 - podróże ;)
Tu głównie chodzi mi o hotele.
Dodałam do jednego miasteczka nowy punkt podróżniczy.
Wybudowałam tam trzy własne hotele i wziełam dwa , któare były w tym zbiorze.
No i chciałam pojechać do jednego z moich hoteli na wakacje , ale nie ma ich w wyborze.
Co mam zrobić by tam się pojawiły ?
Z góry dziękuję za odp ;)
Pocahontas - ad 1) Grę uruchamia się za pomocą płyty z ostatnio WYDANYM dodatkiem, a Podróże były wydane później niż 4 Pory i Nocne Życie.
ad 2) Żeby stworzyć hotel jest mnóstwo zasad, któryc trzeba przestrzegać. Więc budujesz hotel na parceli publicznej. Jak już skończysz to wpisujesz kod "changelotzoning hotel" i wychodzisz do otocznia.
Jeżeli chcesz coś zmienić to wchodzisz do hotelu (ale nie będzie opcji budowania) i wpisujesz kod changelotzoning community, wychodzisz do otoczenia, wchodzisz z powrotem - poprawiasz i znowu zmieniasz na hotel :)
W hotelu musi być stanowisko do obsługi klienta, pokoje z łóżkami, a wejście do pokoju może być tylko jedno - takie charakterystyczne drzwi hotelowe.
Mam nadzieję, że pomogłam :)
Pocahontas
14.07.2011, 14:33
Dziękuje bardzo :)
Pokoje robiłam i te lady hotelowe też no i drzwi też wiem które :)
Bardzo dziękuje za ten kod ;)
To wtedyk mam jeszcze jedno pytanko dotyczące tego pierwszego.
Czy "Osiedlowe życie" jest nowsze od "Podróże" ?
Bo jeśli tak to kupie ten dodatek i powinno działać na na "Osiedlowe życie" ?
I jeszcze raz bardzo dziękuje za odp ;)
Osiedlowe Życie jest ostatnim oficjalnym dodatkiem od EA.
Jeżeli kupisz, to będziesz musiała otwierać grę przez OŻ.
:)
@up: niekoniecznie.
Rezydencje i Ogrody, chociaż są akcesoriami, traktowane sa jako dodatek - napis "EP9" zamiast "SPileśtam" i z nich trzeba uruchamiać grę, już nie mówiąc o ekranie ładowania.
@down: ja tylko uzupełniam ;)
Liv, masz rację, ale jeżeli się nie posiada "Rezydencji i Ogrodów" no to otwiera się jak opisywałam wyżej (kieruje tę wypowiedź do Liv i Pocahontas) :D
Pocahontas
14.07.2011, 19:37
Bardzo dziękuje za szybkie odpowiedzi ;)
Kindziek
02.08.2011, 08:09
A ja mam takie pytanie. ;)
Chodzi mi o to, czy w normalnym otoczeniu da się zrobić taką lazurową wodę? http://thumbs2.modthesims.info/img/2/1/3/4/2/2/MTS2_Kittylynn74_859887_Option_A.jpg (pierwsze lepsze zdjęcie z neta), czy po prostu ta osoba zbudowała ten dom w otoczeniu wakacyjnym? Może jest jakiś mod na taką piękną wodę? :O:O
kalafjor
02.08.2011, 11:29
To jest po prostu dom na parceli plażowej.
A ja mam takie pytanie. ;)
Chodzi mi o to, czy w normalnym otoczeniu da się zrobić taką lazurową wodę? http://thumbs2.modthesims.info/img/2/1/3/4/2/2/MTS2_Kittylynn74_859887_Option_A.jpg (pierwsze lepsze zdjęcie z neta), czy po prostu ta osoba zbudowała ten dom w otoczeniu wakacyjnym? Może jest jakiś mod na taką piękną wodę? :O:O
będziesz musiał/a pobrać/stworzyć odpowiadające tym lazurowym morzu pokrycie terenu voila
to cos takiego jak improwizacja :D
Kindziek
02.08.2011, 14:52
Dayliúé, dziękuję, dziękuję, dziękuję. :D Chodzi np. o to?http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims2-grounds/search/water/page/3/cnt/104/ ? I jak tym pokryć w otoczeniu? :D
Teren>Pokrycia Terenu i to pokrycie terenu narzucasz tak samo jak inne. Ale w otoczeniu, okolicy ? Nie na parceli ? to się niestety nie da ;)
mam pytanie, czy zdjęcie zrobione na wakacjach przez simy można powiesić na ścianie lub postawić??
Takie robione aparatem ? Simy mogą je namalować wstawiając do folderu Paintings (czy coś w ten deseń) I klikasz Maluj własny obraz/Maluj obraz i wybierasz dostępne obrazy (ofc. 1)
chodzi o zdjęcia które robią sami, a gdzie mogę je znaleźć ?
Kindziek
02.08.2011, 15:28
Dzięki Dayliúé, szukałabym wiekami. :D Więc autor zdjęcia, które podałam wcześniej po prostu zmienił pokrycie terenu na swojej parceli? Czyli nie można zrobić jak w otoczeniu wakacyjnym np. wyspa Twikki.. że w otoczeniu widać taki ocean o pięknym kolorze? :(
@emma147 - są one tam gdzie zwykłe zdjęcia robione przyciskiem "c". Wyróżnia je literka "n" na początku (normalnie jest samo "snatshop*")
Jeśli Twój Sim zrobi swoim aparatem zdjęcie, będzie je można później zamówić - albo jako album albo jako obrazek np. do powieszenia na ścianę albo do postawienia na półkę :)
Taka opcja pojawi się na komputerze ("Zamów zdjęcia" czy jakoś tak).
Btw, nie radzę ściągać pokryć terenu przypominających wodę - mimo wszystko są strasznie słabe ;)
Kindziek
02.08.2011, 15:54
Btw, nie radzę ściągać pokryć terenu przypominających wodę - mimo wszystko są strasznie słabe ;)
Dziękuję, nie będę. :)
No właśnie nie mogę znaleźć tych zdjęć które simy robią sobie same, są tylko które ja robię, a gdy zamawiam to tylko album mogę, potrzebny jest do tego może jakiś inny aparat?
nienienie, ten sam aparat, tylko gdy jestes w "zamow zdjecia" to nie dodawaj ich do tej kolumny na prawo, tylko gdy wybierasz zdjecie i pokazuje ci sie ono duze w tym "okienku glownym" (:D) to w rogu tego zdjecia masz opcje "zamow wydruk" kosztuje ona chyba 15 simoleonow, ale niestety musisz zamawiac zdjecia pojedynczo.
zdjecia zostana postawione pod domem i stamtad przenies je trybem kupowania na sciane, polke czy gdziekolwiek chcesz :D (no, prawie gdziekolwiek)
Dzięki za wytłumaczenie:) Właśnie nie wiedziałam jak mam to zrobić;)
simka334player
06.09.2011, 16:24
witam wszystkich,
prosze o poradę. Jak to zrobić , i czy w ogóle można, żeby dzieci które moje małe simy poznają w czsie wakacji i sie z nimi zaprzyjaźniły ( bardzo, na etapie najlepszy przyjaciel!) mogły z nimi dorastać. Bo taka opcja przeciez w grze jest ale nigdy nie udalo mi sie to z dziećmi wlaśnie z tych lokacji w Podróżach. Jakaś sztuczka? Niby nic takiego ale mnie denerwuje! Czyli prosze o poradę.
Hmm... Wydaje mi się, że opcja wspólnego dorastania jest możliwa jedynie, gdy dzieci mieszkają w jednej okolicy. Nigdy nie spotkałem w mieście dzieci czy też dorosłych poznanych na wakacjach. Oni jakby tam mieszkali? Nawet jak kogoś zapraszałem to nie tak jak każdego Sima, ale specjalne zaproszenie dla Sima z otoczenia wakacyjnego. :) Więc raczej opcja wspólnego dorastania wydaje się niemożliwa.
Dżiglipaff
12.09.2011, 20:27
możesz użyć kodu
boolProp TestingCheatsEnabled true (pamiętaj alby zapisać wcześniej grę!), klikasz przytrzymując shift na simie, którego chcesz postarzyć, wybierasz SPAWN > SIM MODDER (pojawi się niemowlaczek) klikasz na figurce, wybierasz SET AGE i wiek, jaki chcesz dla danego sima
Nie pamiętam, czy można postarzać gości, więc zapobiegawczo przed spawnowaniem niemowlaka wybierz opcje "MAKE SELECTABLE", aby mieć kontrolę nad sąsiadem. Po zmianie wieku możesz z powrotem go wyłączyć wybierając "MAKE UNSELECTABLE"
ta opcja sprawdza się też kiedy nie podoba nam się ubranie któregoś z npców, możemy zmieniać jego wiek dowolną ilość razy, aż gra wylosuje coś fajnego ^_^
Pamiętaj też, aby na koniec wyłączyć kod wpisując "boolProp TestigCheatsEnabled false", ponieważ czasem powoduje on błędy
simka334player
13.09.2011, 15:13
Oh, dziekuję za odpowiedź!
Dziurawcze, to dziwne, no nie? Bo przecież nastolatki moga iść na uniwersytet a dzieci są wieczne. Eh!
Spróbuję tych kodów Dżliglipaff, bardzo dziekuję za podpowiedź.
Milego simowania!
Kenny McCormick
18.12.2011, 12:48
Po jakim czasie opalenizna schodzi?
Po trzechę simowych dniach zazwyczaj, ale bywają też błędy i wtedy nie schodzi bez Inseminatora.
Ja mam pytanie dotyczące domku letniskowego. Czy można go jakoś `przekazać` swoim dzieciom, gdy juz beda dorosle?
gosiak
Tak. Jeśli dobrze pamiętam właściciel aktu ma jakąś interakcje od tego.
A jeśli nie, to włóż dziecku do wyposażenia akt i to wystarczy.
Kenny McCormick
22.01.2012, 19:14
Ja często przekazuje rodzinie jak ktoś inny jedzie na wakacje, na babcia ma domek, wnuczek jedzie to ona na okres pobytu mu "porzycza" wnuczek potem musi oddać ;)
Po śmierci właściciela domek wakacyjny przechodzi na dziecko/małżonka.
Ja mam wielki problem... Otóż klikam Simką na telefon, potem Transport i Taksówka - Simak rozmawia, jednak nie ma żadnej odpowiedzi (informacja u góry nie pojawia sie), SImka odkłada słuchawkę, a taksówka nie przyjeżdża.
Czy ktos wie, jak to naprawić? Błagam... Tworzę filmik i ustałam w korku, gdyż nic z tym nie mogę zrobić! :(
1. Zresetuj telefon.
2. Zresetuj Simkę.
Jeśli to nie pomoże, znam jeszcze dwa inne sposoby, więc spokojnie ;]
Próbowałam, niestety to nic nie dało...
A tak w ogóle to dziękuję za pomoc ! :)
Dobra, to lecimy dalej...
1. Przeprowadź Simkę do innego domu - to najwyraźniej błąd parceli.
ALBO:
2. Ściągnij to cudo (http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,72.0.html), wypakuj do Dowloads, znajdź w katalogu w grze (trzy kropeczki->trzy kropeczki), kup i w menu odszukaj "make errors" -> "on all" (albo coś podobnego). Za każdym razem wciskaj "reset". Jak się skończy, spróbuj zadzwonić jeszcze raz - powinno pójść.
Przeprowadziłam - to samo...
Ściągnęłam - kliknęłam "Reset", kolejnym razem się już komunikat nie pojawił, a taksówki dalej nie można było wezwać.
Sprawdziłam również w innej rodzinie, jednak było to samo. Próbowałam w innym mieście - błąd znów się pojawił. :(
Zostaje reinstalka...
Najwyraźniej błąd w plikach gry :|
Miałam wielką nadzieję, że da się tego uniknąć... Odinstalowałam Podróże, włączyłam Cztery Pory Roku i.. działa! :) Potem zainstaluje na nowo. Dziękuję serdecznie za pomoc! :) Liv, jesteś wielka! :P
EDIT: Za szybko się ucieszyłam - większość dodatków z internetu została usunięta, chociaż zrobiłam kopię O.o Większości nie mam w grze! :( Ehhh, nigdy nie skończę tego serialu.
Psychosis
02.11.2012, 10:54
Czy jest możliwość przedłużenia wakacji?Np. Jeżeli najpierw telefonicznie wykupię wakacje na 1 noc, to czy mogę to przedłużyć będąc już na samych wakacjach ?
miłośniczka zwierząt
02.11.2012, 18:22
chyba raczej nie ma takiej możliwości.
Kenny McCormick
25.01.2013, 14:17
Mój sim, zaprosił dziewczyne na wakcje. i ona jest jak piesek/współlokator : / jest jakiś kod, żeby ją sterować? :)
Boolprop... -> make selectable.
Kenny McCormick
25.01.2013, 15:10
O, Liv dzieki <3
A teraz pomyślałem, można insimatorem (?) zrobić uczyń sima aktywnym? :)
Możesz też spróbować kodu boolprop ControlPets [on/off]. Pierwotnie miał być przeznaczony dla zwierzaków, ale działa też na współlokatorów, więc może i tutaj zadziała. ;)
miłośniczka zwierząt
04.04.2013, 14:18
Na jakich parcelach w wiosce Takemizu najczęściej znajdę ninjdżę by się, od niego nauczyć teleportacji bo zazwyczaj jak mój sim go znajduje to ten się teleportuje na inna parcelę i nawet nie zdąże na niego kliknąć by mój sim rozwiązał zagadkę.
Cytryśnia
04.04.2013, 14:24
na simspedi pisze, że ninje mozna spotkać w: Targ i pagoda Takemizu, Targ spożywczy w Trzech Kątach oraz Nieśmiertelny ogródek ZEN. Ja chyba też zawsze go tam spotykam, ale nie pamiętma nazw parceli ;p Jeśli nie zdążasz na niego kliknąć zapałzuj grę ;)
miłośniczka zwierząt
04.04.2013, 14:26
dzięki ;).
milena182
19.08.2013, 09:28
mam pytanko :P poszukuje kodu na budowanie "pełną parą" w hotelu(nie chce zmieniac typu parceli bo nie chodzi mi o budowe hotelu od podstaw).chce poprzestawiac drzwi w istniejącym hotelu
revallsay
19.08.2013, 11:47
najlepiej wpisać kod na zmiane parceli w zwykły dom, a potem wejść w niego znowu i wpisać kod na hotel
milena182
20.08.2013, 10:24
pomyslalam o tym ale uznalam ze lepiej sie wstrzymac i poczekac na kod do budowy w hotelu :)
crepeaunutella
11.08.2014, 17:31
czy da się jakoś włączyć opcję starzenie podczas wakacji? Tzn. np. mamy sobie piątek, więc wysyłam simy na weekend na wakacje i wracaja po 3 dniach i jest poniedzialek?
Shattered
26.09.2014, 19:22
crepeaunutella niestety to nie możliwe
Mam pytanie,czy jak sim wyjedzie na wakacje na 3 dni to jak miał 25 dni do emeryturu to bedzie mial 22 dni?
Sim,który wyjeżdża na wakacje,nie starzeje się do czasu aż z nich wróci:)
Pozdrawiam Rose:D
Monika5228
06.12.2015, 09:30
Jak dostać laleczke voodo od tej czarownicy? Nie mam takiej interakcji żeby jej zaproponowac pomoc, a kiedy jej sama wszystko naprawiać zostaje zmywarka, którą ona ciągle zajmuje i nie da sie jej naprawić ;/ Probowalam wchodzic pare razy do tej chatki, ale ciagle siedzi przy tej zmywarce. Co mogę zrobic w takim wypadku?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.