PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Podróże - Masz pytanie - zadaj je tu

Strony : 1 2 [3]

Sandy
10.01.2010, 17:48
Z tego co pamiętam, taka opcja pojawia się, gdy Nikczemny Szarlatan (czy jak go tam zwą) dołącza się do gry w (na przykład) pokera. A czemu koleś od wycieczek miał być zły to już nie wiem ^^

Remus Lupin
10.01.2010, 18:15
Nie ta opcja się pojawia jak on cię okradną bądź będziesz świadkiem jak okrada innego.

Ale u mnie jeszcze nigdy policja go nie złapała

aluminium.
10.01.2010, 18:16
Ok, dzięki Sandra i Remus Lupin ;)

Searle
10.01.2010, 22:34
Nie ta opcja się pojawia jak on cię okradną bądź będziesz świadkiem jak okrada innego.

Wow, nie wiedziałam, że jest taka opcja.
Teraz będę zgłaszała, o ile tylko się da, każdy fałszywy ruch Szarlatana, bo denerwuje mnie ten gość :)

Remus Lupin
11.01.2010, 12:27
Ja zawsze widziałem jak ten szarlatan to robi po prostu podchodzi do Ciebie i masz opcje wita mnie to zrobi podejrzane ruchy a potem sim łapie się za ubrania szukając ten portfel.

Ale źle zrobili tego kieszonkowca u mnie bardzo rzadko przybywa na parcelach publicznych leń.

Sandy
11.01.2010, 12:39
@up: Dziwne, u mnie rzadko się zdarza żeby go nie było ;P

Remus Lupin
11.01.2010, 13:10
Nie mam pojęcia dlaczego policja nie łapie tego kieszonkowca.

Więc nie ma sensu zgłaszać to policji bo i tak nie przyjeżdża a powinna tak jak w realu.

Elajza
11.01.2010, 17:32
Ja zawsze widziałem jak ten szarlatan to robi po prostu podchodzi do Ciebie i masz opcje wita mnie to zrobi podejrzane ruchy a potem sim łapie się za ubrania szukając ten portfel.

Ale źle zrobili tego kieszonkowca u mnie bardzo rzadko przybywa na parcelach publicznych leń.

Ja też zawsze o tym wiedziałam, a u mnie jest na każdej parceli, ale mnie nigdy nie okradł, bo zawsze skreślam tą opcje, ale właśnie ciekawe czemu go nigdy nie łapią.

Remus Lupin
11.01.2010, 17:46
Ja też chciałbym się dowiedzieć ja go traktuję jak zwykłego złodzieja ACHHHH

Pzypomniało mi się coś jak on cię okradnie to możesz rzucić sie na niego z łapami jak wróg z wrogiem.

Łezka
11.01.2010, 21:06
Może ta opcja to tylko tak prowizorycznie? A później my i tak sobie dopowiemy, że policja nie ujęła szarlatana, choć moim zdaniem po wezwaniu mogliby ruszyć się i przyjechać jak do włamywacza. :)

Remus Lupin
12.01.2010, 11:29
Właśnie dlatego mówię,że ten szarlatan to zwykły bubel.

Dobra wracajmy do tematu a szarlatanie są chyba dwa tematy.

maciej540
09.02.2010, 19:48
w tym temacie zadajemy pytania tylko i wyłącznie dotyczące The Sims 2 Podróże.A ja będę wam odpowiadać:P Jeśli nie będę czegoś wiedział to może ktoś inny mi pomoże odpisywać na pytania zaczynajmy!

Mamy pytanie dotyczace problemu z zakupem i zainstalowaniem samochodu.
Ikona dotyczaca samochod jest aktywna, jednak po kliknięciu samochod jest barwy czerwonej i nie można go umieścić ani na ulicy ani na terenie parceli. Cały czas otrzymujemy informację, że "samochód musi być umieszczony na podjeżdzie" - gdzie ten podjazd szukać?

Björk
10.02.2010, 07:41
W trybie budowania jest ikonka z drzwiami garażu "chyba?" i tam są też podjazd i przedłużenie podjazdu.

maciej540
10.02.2010, 16:52
Niestety nie potrafimy odnaleźć wspomnianych ikonek. Może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam.

nmin
10.02.2010, 17:26
Niestety nie potrafimy odnaleźć wspomnianych ikonek. Może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam.Wchodzisz w tryb budowania. Zupełnie po prawej stronie, po prawej od ikonki schodów i powyżej ikonki "różnych" (trzy kropki) masz coś jakby daszek z podjazdem. To właśnie kategoria budowy garażu.

maciej540
10.02.2010, 21:20
Niestety wspominana ikonka nie jest aktywna. Nie wiemy dlaczego? Podobnie jest w przypadku ikonek dotyczacych zwierząt, windy i budowania łuków.
Nie wiemy jak te ikonki uaktywnić.

Searle
10.02.2010, 21:40
maciej musisz ściągnąć podjazd z internetu. Gdybyś miał Nocne Życie podjazdy były by już w grze.

racuch99
13.03.2010, 21:51
Czy wielka stopa może się w tobie zakochć?

Łezka
14.03.2010, 12:07
Tak. Wielka stopa ma podobne funkcje co Sim. Nie pamiętam dokładnie jak jest ze ślubem, ale pocałunki i flirt to na pewno. :)

Remus Lupin
14.03.2010, 12:20
o co chodzi z tym "pokazuje mi 5 miejsc" czy jakos tak? chodzi mi o te wypełnianie obrazków w "pamiątki z wakacji".

Musisz się wybrać na 5 wycieczek zarezerwowanych u przewodnika.

eS_guy
28.03.2010, 15:39
Wiem że poniższy temat poruszany był wiele razy na forum jednak żaden z podanych sposobów nie zadziałał... Chodzi mianowicie o oparzenia słoneczne. Mój Sim po zbyt długim opalaniu się na plaży ich doznał i od tamtego czasu chodzi z zaczerwienioną skórą. Podobno normalnie schodzą po dwóch dniach, Jednak on chodzi już tak z osiem.. Kilka stron wcześniej ktoś podał jakiś program jednak nie działa (przynajmniej u mnie), a zmniejszenie temperatury ciała też nic nie dało. Proszę o pomoc

Już nie ważne, dałem rade

Elajza
08.06.2010, 13:16
Mam znów pytania:

1. Wiedźma z Wyspy Twikki to kobieta czy mężczyzna?
2. Czy można wprowadzić jakoś tą Wiedźmę do rodziny, którą gramy?

Dzięki za pomoc ;)

Sandy
08.06.2010, 13:39
1. Mężczyzna.
2. Nie.

Sherlock
11.06.2010, 06:39
2. Jeśli chcesz się bawić kodami, to w boolPropie masz opcję 'Add to family'. Klikasz i wybierasz sobie wiedźmę ^^ [Opcja powinna się pojawić po kliknięciu z Shiftem na sima, a jeśli jej tam nie będzie, to 'Spawn -> Tombstone L&D', i powinna być na nagrobku :)

Meliona
12.06.2010, 17:13
Elajza: Najprościej to kliknąć na skrzynkę pocztową (po wpisaniu boolprop testingcheatsenabled true) i tam wybrać opcję przywołania wiedźmy (oczywiście po angielsku) kliknąć na nią prawym przyciskiem myszy i wybrać make selentable czy jakoś tak ;) i wiedźmę masz w rodzinie. Tylko ona jest nudna i taka sama jak inne simy, tylko strój ma inny (który także można odblokować boolpropem). No i ma ona kilka laleczek voo-doo(czy jak to tam się pisze...).

Radioaktywna skarpeta
01.07.2010, 09:00
No to tak. Chodzi mi o budowanie zamków z piasku. Na pudełku, z tyłu jest obrazek takiego ładnego zamku. I chodzi mi o to, że chociaż nie wiadomo ile razy moja simka by go budowała to i tak taki ładny mi nie wyjdzie. Dlaczego tak jest?

eS_guy
01.07.2010, 10:10
Może za mało kreatywności? Moi Simowie tez budowali takie nieudolne zamki, ale raz czy dwa udał się ładny. Więc ja stawiam na kreatywność ;)

Kinkarus
08.07.2010, 12:27
Moje simy budują takie brzydkie zamki z piasku że aż się za nich wstydzę :P

tysiacpostaci
05.08.2010, 17:58
czy jest jakiś kod na to, żeby zmienić otoczenie np. dodać więcej brzegu morza? bo mam już wszystko pobudowane itp. a nie mieszczą mi się domy przy plaży i zastanawiałam się, czy da się jakoś "powiększyć" otoczenie..

simfan558
13.08.2010, 14:51
witam.
mam problem, a mianowicie kiedy zamawiam sobie wakacje, po jakims czasie wyskakuje mi informacja, ze sa problemy techniczne z moja rezerwacja i moj wyjazd zostal anulowany. wczesniej bylem juz na wakacjach, wiec zupelnie nie wiem, o co chodzi.

Sherlock
14.08.2010, 05:53
Może masz za mało kasy?

kavala
14.08.2010, 08:15
Czy dziecko w wieku szkolnym może jechać na wakacje? Nic się nie stanie jak opuści szkołę?

Sherlock
14.08.2010, 08:31
Jasne, że może :)
Ocena szkolna mu się nie zniży ;)

kalafjor
26.09.2010, 08:12
Czy u was też biżuteria ma straszną grafikę? Dokładniej chodzi mi o łańcuszki, bo te z jakimś kamykiem są ok.

Charionette
26.09.2010, 10:23
A na jakich detalach grasz? Może to i też wina karty?

kalafjor
26.09.2010, 11:01
Wszystkie opcje grafiki mam na maksa ustawione.

Juna
04.12.2010, 09:04
Jeśli odpowiedź na to pytanie była, przepraszam.
Żeby zrobić własny hotel w swoim otoczeniu, co trzeba zrobić? Specjalne meble? drzwi? Jakiś kod? Jeśli tak, to jaki?

Juna

kalafjor
04.12.2010, 10:27
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39207&highlight=hotel
Wyszukiwarka nie gryzie, naprawdę!:)

stasienka
20.12.2010, 07:32
Hej;)
Piszę w imieniu mojej koleżanki gdyż ona nie może zainstalować ts2 podróże <ma oryginalny dodatek; bo kupiła go w toruniu.> Problem tkwi w kodzie instalacyjnym a mianowicie Gdy ona wpisuje kod to pisze tam że jest nieprawidłowy kod.
Prosze o pomoc!!!

kalafjor
20.12.2010, 11:37
Może źle interpretuje literę "z", ponieważ na kodzie jest napisana z tą kreseczką poprzeczną.:) Możliwe też, że myli "v" z "w".:)

Liv
20.12.2010, 15:02
Albo "v" z "u", co zdarza się przy kodach nowszych dodatków ; D

stasienka
20.12.2010, 15:37
Dziękuję ;)
Mieliście racje że wpisywała zamiast "Z'' to ''Z'' z tą kreseczką na środku ;)

0la07
15.01.2011, 15:13
Instalowałam the sims 2 wszystkie dodatki od najstarszego do najnowszego. Instalowałam też the sims 2 podróże, ale nie chce się zaktualizować z innymi dodatkami. Wyskakuje błąd po czym chce wysłać raport. Co mam zrobić? Pomóżcie.

Hefalump
16.01.2011, 10:47
Pisze ci że wystąpił błąd aktualizacji i instalacja zostaje przerwana?
Zrób tak: Skopiuj zawartość płyty na dysk,wysuń z kompa płytę i
zainstaluj grę z dysku.Mi to pomogło

kalafjor
20.03.2011, 15:13
Dlaczego jak ustawiam w otoczeniu wakacyjnym domek, to potem nie można go kupić? W ogóle się nie wyświetla na liście.:|

Ana021
27.03.2011, 15:40
1.Jak nauczyć się tego powitalnego gestu? Tubylcy do mnie podchodzą , ale jak jest powitaj to tylko ściskają sobie ręce:(
2.I gdzie można się nauczyć tańca hula?

Björk
27.03.2011, 15:48
1.Jak nauczyć się tego powitalnego gestu? Tubylcy do mnie podchodzą , ale jak jest powitaj to tylko ściskają sobie ręce:(
2.I gdzie można się nauczyć tańca hula?

Teoretycznie tubylcy powinni się witać po swojemu. Może lepiej zainstaluj łatkę, jeżeli nie masz... A jak masz, to chodź simem na parcele publiczne w okolicy wakacyjnej i czekaj.

Jeżeli chodzi o taniec hula, to też musisz uzbroić się w cierpliwość i obserwować na wyspie Twikkii w miejscach gdzie są głośniki, czy tubylcy nie zaczęli tańca, a wtedy kliknąć na kóregoś z nich i będzie opcja dołącz.
Jak to nie pomoże - albo nie starczy Ci cierpliwości, to pozostaje nauczyć tańca hula i gestów powitalnych za pomocą kodu "boolProp testingCheatsEnabled true" i z wciśniętym klawiszem SHIFT kliknąć na sima... ale już dokładnie nie pamiętam, w którym miejscu była ta "kodowa" nauka ww. umiejętności.

Ps. Jakby pierwsze sposoby zawiodły i potrzebowałabyś tego kodu, to daj znać, uruchomię grę i sobie przypomnę :)

Dżiglipaff
27.03.2011, 23:28
poza tym, kiedy nauczysz jednego sima gestu/tanca, to juz z reszta pojdzie z gorki

polowa mojego otoczenia umie tanczyc taniec-klepaniec mimo, ze tylko 1 rodzinka była na wakacjach w górach :)

Ana021
28.03.2011, 15:13
Dzięki , z tańcem hula już wiem , a co do powitań to chyba spróbuję jednak ściągnąc tą łatkę

hellraiser
16.04.2011, 09:30
Czy jak zbiorę wszystkie wspomnienia wakacyjne, to dostanę jakąś nagrodę typu wspomnienie czy coś? :P

Arvén
11.05.2011, 16:50
Mam jakiś dziwny problem z dodatkami z Internetu.
Niezależnie od tego czy kliknę "wyłącz dodatki" czy "włącz dodatki" kiedy przechodzę do widoku wyspy Twikki i tam chcę coś umeblować, pojawiają się zawsze te same - nie mam np. okien ani mebli, ale mam na przykład tapety, podłogi, mam również ciuchy, fryzury, mam też pościele do łóżek.

Alisha
11.05.2011, 17:42
Masz CEP? ;) (Modthesims). Potrzebujesz go żeby obiekty zmodyfikowane dobrze Ci działały :)

Arvén
25.05.2011, 17:19
Dzięki za szybką odpowiedź, choć dopiero dziś tu zajrzałam :P
Tak, problem był w braku CEP-a. Po prostu instalowałam simsy na nowym dysku i skopiowałam folder EA Games, a zapomniałam o CEP.

Teraz działa.

Pocahontas
14.07.2011, 00:36
Cześć :)
Mam takie dwa małe pytanka :)

Pytanie 1.
Mam od kuzynki The sims 2 - podróże.
Wgrałam je na kompa i ok.
By działała mi gra musze wkładać "Cztery pory roku".
Tak było zawsze nawet po instalacji "Nocne życie".
Ale coś się stało i muszę wkładać "Podróże" , by odpalić simsy.
Czy da się coś zrobić , by znów gra działała na cztery pory roku ?
Bo podróże muszę oddać :(

Pytanie 2.
Dotyczy to tej samej wersji tzn. the Sims 2 - podróże ;)
Tu głównie chodzi mi o hotele.
Dodałam do jednego miasteczka nowy punkt podróżniczy.
Wybudowałam tam trzy własne hotele i wziełam dwa , któare były w tym zbiorze.
No i chciałam pojechać do jednego z moich hoteli na wakacje , ale nie ma ich w wyborze.
Co mam zrobić by tam się pojawiły ?

Z góry dziękuję za odp ;)

Björk
14.07.2011, 06:13
Pocahontas - ad 1) Grę uruchamia się za pomocą płyty z ostatnio WYDANYM dodatkiem, a Podróże były wydane później niż 4 Pory i Nocne Życie.

ad 2) Żeby stworzyć hotel jest mnóstwo zasad, któryc trzeba przestrzegać. Więc budujesz hotel na parceli publicznej. Jak już skończysz to wpisujesz kod "changelotzoning hotel" i wychodzisz do otocznia.

Jeżeli chcesz coś zmienić to wchodzisz do hotelu (ale nie będzie opcji budowania) i wpisujesz kod changelotzoning community, wychodzisz do otoczenia, wchodzisz z powrotem - poprawiasz i znowu zmieniasz na hotel :)
W hotelu musi być stanowisko do obsługi klienta, pokoje z łóżkami, a wejście do pokoju może być tylko jedno - takie charakterystyczne drzwi hotelowe.

Mam nadzieję, że pomogłam :)

Pocahontas
14.07.2011, 14:33
Dziękuje bardzo :)
Pokoje robiłam i te lady hotelowe też no i drzwi też wiem które :)
Bardzo dziękuje za ten kod ;)

To wtedyk mam jeszcze jedno pytanko dotyczące tego pierwszego.
Czy "Osiedlowe życie" jest nowsze od "Podróże" ?
Bo jeśli tak to kupie ten dodatek i powinno działać na na "Osiedlowe życie" ?
I jeszcze raz bardzo dziękuje za odp ;)

Muse
14.07.2011, 14:57
Osiedlowe Życie jest ostatnim oficjalnym dodatkiem od EA.
Jeżeli kupisz, to będziesz musiała otwierać grę przez OŻ.
:)

Liv
14.07.2011, 15:48
@up: niekoniecznie.
Rezydencje i Ogrody, chociaż są akcesoriami, traktowane sa jako dodatek - napis "EP9" zamiast "SPileśtam" i z nich trzeba uruchamiać grę, już nie mówiąc o ekranie ładowania.

@down: ja tylko uzupełniam ;)

Muse
14.07.2011, 15:52
Liv, masz rację, ale jeżeli się nie posiada "Rezydencji i Ogrodów" no to otwiera się jak opisywałam wyżej (kieruje tę wypowiedź do Liv i Pocahontas) :D

Pocahontas
14.07.2011, 19:37
Bardzo dziękuje za szybkie odpowiedzi ;)

Kindziek
02.08.2011, 08:09
A ja mam takie pytanie. ;)
Chodzi mi o to, czy w normalnym otoczeniu da się zrobić taką lazurową wodę? http://thumbs2.modthesims.info/img/2/1/3/4/2/2/MTS2_Kittylynn74_859887_Option_A.jpg (pierwsze lepsze zdjęcie z neta), czy po prostu ta osoba zbudowała ten dom w otoczeniu wakacyjnym? Może jest jakiś mod na taką piękną wodę? :O:O

kalafjor
02.08.2011, 11:29
To jest po prostu dom na parceli plażowej.

Savigge
02.08.2011, 14:14
A ja mam takie pytanie. ;)
Chodzi mi o to, czy w normalnym otoczeniu da się zrobić taką lazurową wodę? http://thumbs2.modthesims.info/img/2/1/3/4/2/2/MTS2_Kittylynn74_859887_Option_A.jpg (pierwsze lepsze zdjęcie z neta), czy po prostu ta osoba zbudowała ten dom w otoczeniu wakacyjnym? Może jest jakiś mod na taką piękną wodę? :O:O

będziesz musiał/a pobrać/stworzyć odpowiadające tym lazurowym morzu pokrycie terenu voila
to cos takiego jak improwizacja :D

Kindziek
02.08.2011, 14:52
Dayliúé, dziękuję, dziękuję, dziękuję. :D Chodzi np. o to?http://www.thesimsresource.com/downloads/browse/category/sims2-grounds/search/water/page/3/cnt/104/ ? I jak tym pokryć w otoczeniu? :D

Savigge
02.08.2011, 15:08
Teren>Pokrycia Terenu i to pokrycie terenu narzucasz tak samo jak inne. Ale w otoczeniu, okolicy ? Nie na parceli ? to się niestety nie da ;)

emma147
02.08.2011, 15:16
mam pytanie, czy zdjęcie zrobione na wakacjach przez simy można powiesić na ścianie lub postawić??

Savigge
02.08.2011, 15:22
Takie robione aparatem ? Simy mogą je namalować wstawiając do folderu Paintings (czy coś w ten deseń) I klikasz Maluj własny obraz/Maluj obraz i wybierasz dostępne obrazy (ofc. 1)

emma147
02.08.2011, 15:26
chodzi o zdjęcia które robią sami, a gdzie mogę je znaleźć ?

Kindziek
02.08.2011, 15:28
Dzięki Dayliúé, szukałabym wiekami. :D Więc autor zdjęcia, które podałam wcześniej po prostu zmienił pokrycie terenu na swojej parceli? Czyli nie można zrobić jak w otoczeniu wakacyjnym np. wyspa Twikki.. że w otoczeniu widać taki ocean o pięknym kolorze? :(

Liv
02.08.2011, 15:46
@emma147 - są one tam gdzie zwykłe zdjęcia robione przyciskiem "c". Wyróżnia je literka "n" na początku (normalnie jest samo "snatshop*")

Jeśli Twój Sim zrobi swoim aparatem zdjęcie, będzie je można później zamówić - albo jako album albo jako obrazek np. do powieszenia na ścianę albo do postawienia na półkę :)
Taka opcja pojawi się na komputerze ("Zamów zdjęcia" czy jakoś tak).

Btw, nie radzę ściągać pokryć terenu przypominających wodę - mimo wszystko są strasznie słabe ;)

Kindziek
02.08.2011, 15:54
Btw, nie radzę ściągać pokryć terenu przypominających wodę - mimo wszystko są strasznie słabe ;)

Dziękuję, nie będę. :)

emma147
02.08.2011, 22:08
No właśnie nie mogę znaleźć tych zdjęć które simy robią sobie same, są tylko które ja robię, a gdy zamawiam to tylko album mogę, potrzebny jest do tego może jakiś inny aparat?

zelkam
06.08.2011, 16:50
nienienie, ten sam aparat, tylko gdy jestes w "zamow zdjecia" to nie dodawaj ich do tej kolumny na prawo, tylko gdy wybierasz zdjecie i pokazuje ci sie ono duze w tym "okienku glownym" (:D) to w rogu tego zdjecia masz opcje "zamow wydruk" kosztuje ona chyba 15 simoleonow, ale niestety musisz zamawiac zdjecia pojedynczo.
zdjecia zostana postawione pod domem i stamtad przenies je trybem kupowania na sciane, polke czy gdziekolwiek chcesz :D (no, prawie gdziekolwiek)

emma147
10.08.2011, 09:32
Dzięki za wytłumaczenie:) Właśnie nie wiedziałam jak mam to zrobić;)

simka334player
06.09.2011, 16:24
witam wszystkich,
prosze o poradę. Jak to zrobić , i czy w ogóle można, żeby dzieci które moje małe simy poznają w czsie wakacji i sie z nimi zaprzyjaźniły ( bardzo, na etapie najlepszy przyjaciel!) mogły z nimi dorastać. Bo taka opcja przeciez w grze jest ale nigdy nie udalo mi sie to z dziećmi wlaśnie z tych lokacji w Podróżach. Jakaś sztuczka? Niby nic takiego ale mnie denerwuje! Czyli prosze o poradę.

Łezka
12.09.2011, 16:31
Hmm... Wydaje mi się, że opcja wspólnego dorastania jest możliwa jedynie, gdy dzieci mieszkają w jednej okolicy. Nigdy nie spotkałem w mieście dzieci czy też dorosłych poznanych na wakacjach. Oni jakby tam mieszkali? Nawet jak kogoś zapraszałem to nie tak jak każdego Sima, ale specjalne zaproszenie dla Sima z otoczenia wakacyjnego. :) Więc raczej opcja wspólnego dorastania wydaje się niemożliwa.

Dżiglipaff
12.09.2011, 20:27
możesz użyć kodu

boolProp TestingCheatsEnabled true (pamiętaj alby zapisać wcześniej grę!), klikasz przytrzymując shift na simie, którego chcesz postarzyć, wybierasz SPAWN > SIM MODDER (pojawi się niemowlaczek) klikasz na figurce, wybierasz SET AGE i wiek, jaki chcesz dla danego sima

Nie pamiętam, czy można postarzać gości, więc zapobiegawczo przed spawnowaniem niemowlaka wybierz opcje "MAKE SELECTABLE", aby mieć kontrolę nad sąsiadem. Po zmianie wieku możesz z powrotem go wyłączyć wybierając "MAKE UNSELECTABLE"

ta opcja sprawdza się też kiedy nie podoba nam się ubranie któregoś z npców, możemy zmieniać jego wiek dowolną ilość razy, aż gra wylosuje coś fajnego ^_^

Pamiętaj też, aby na koniec wyłączyć kod wpisując "boolProp TestigCheatsEnabled false", ponieważ czasem powoduje on błędy

simka334player
13.09.2011, 15:13
Oh, dziekuję za odpowiedź!
Dziurawcze, to dziwne, no nie? Bo przecież nastolatki moga iść na uniwersytet a dzieci są wieczne. Eh!
Spróbuję tych kodów Dżliglipaff, bardzo dziekuję za podpowiedź.
Milego simowania!

Kenny McCormick
18.12.2011, 12:48
Po jakim czasie opalenizna schodzi?

Björk
18.12.2011, 14:42
Po trzechę simowych dniach zazwyczaj, ale bywają też błędy i wtedy nie schodzi bez Inseminatora.

gosiak
22.01.2012, 12:57
Ja mam pytanie dotyczące domku letniskowego. Czy można go jakoś `przekazać` swoim dzieciom, gdy juz beda dorosle?

Tempest
22.01.2012, 18:05
gosiak
Tak. Jeśli dobrze pamiętam właściciel aktu ma jakąś interakcje od tego.
A jeśli nie, to włóż dziecku do wyposażenia akt i to wystarczy.

Kenny McCormick
22.01.2012, 19:14
Ja często przekazuje rodzinie jak ktoś inny jedzie na wakacje, na babcia ma domek, wnuczek jedzie to ona na okres pobytu mu "porzycza" wnuczek potem musi oddać ;)

Liv
22.01.2012, 19:21
Po śmierci właściciela domek wakacyjny przechodzi na dziecko/małżonka.

Fallen
16.03.2012, 18:53
Ja mam wielki problem... Otóż klikam Simką na telefon, potem Transport i Taksówka - Simak rozmawia, jednak nie ma żadnej odpowiedzi (informacja u góry nie pojawia sie), SImka odkłada słuchawkę, a taksówka nie przyjeżdża.
Czy ktos wie, jak to naprawić? Błagam... Tworzę filmik i ustałam w korku, gdyż nic z tym nie mogę zrobić! :(

Liv
16.03.2012, 19:09
1. Zresetuj telefon.
2. Zresetuj Simkę.

Jeśli to nie pomoże, znam jeszcze dwa inne sposoby, więc spokojnie ;]

Fallen
16.03.2012, 20:05
Próbowałam, niestety to nic nie dało...
A tak w ogóle to dziękuję za pomoc ! :)

Liv
16.03.2012, 20:43
Dobra, to lecimy dalej...
1. Przeprowadź Simkę do innego domu - to najwyraźniej błąd parceli.
ALBO:
2. Ściągnij to cudo (http://www.moreawesomethanyou.com/smf/index.php/topic,72.0.html), wypakuj do Dowloads, znajdź w katalogu w grze (trzy kropeczki->trzy kropeczki), kup i w menu odszukaj "make errors" -> "on all" (albo coś podobnego). Za każdym razem wciskaj "reset". Jak się skończy, spróbuj zadzwonić jeszcze raz - powinno pójść.

Fallen
17.03.2012, 09:37
Przeprowadziłam - to samo...
Ściągnęłam - kliknęłam "Reset", kolejnym razem się już komunikat nie pojawił, a taksówki dalej nie można było wezwać.
Sprawdziłam również w innej rodzinie, jednak było to samo. Próbowałam w innym mieście - błąd znów się pojawił. :(

Liv
17.03.2012, 12:48
Zostaje reinstalka...
Najwyraźniej błąd w plikach gry :|

Fallen
17.03.2012, 13:14
Miałam wielką nadzieję, że da się tego uniknąć... Odinstalowałam Podróże, włączyłam Cztery Pory Roku i.. działa! :) Potem zainstaluje na nowo. Dziękuję serdecznie za pomoc! :) Liv, jesteś wielka! :P

EDIT: Za szybko się ucieszyłam - większość dodatków z internetu została usunięta, chociaż zrobiłam kopię O.o Większości nie mam w grze! :( Ehhh, nigdy nie skończę tego serialu.

Psychosis
02.11.2012, 10:54
Czy jest możliwość przedłużenia wakacji?Np. Jeżeli najpierw telefonicznie wykupię wakacje na 1 noc, to czy mogę to przedłużyć będąc już na samych wakacjach ?

miłośniczka zwierząt
02.11.2012, 18:22
chyba raczej nie ma takiej możliwości.

Kenny McCormick
25.01.2013, 14:17
Mój sim, zaprosił dziewczyne na wakcje. i ona jest jak piesek/współlokator : / jest jakiś kod, żeby ją sterować? :)

Liv
25.01.2013, 14:49
Boolprop... -> make selectable.

Kenny McCormick
25.01.2013, 15:10
O, Liv dzieki <3
A teraz pomyślałem, można insimatorem (?) zrobić uczyń sima aktywnym? :)

Shiver
25.01.2013, 15:19
Możesz też spróbować kodu boolprop ControlPets [on/off]. Pierwotnie miał być przeznaczony dla zwierzaków, ale działa też na współlokatorów, więc może i tutaj zadziała. ;)

miłośniczka zwierząt
04.04.2013, 14:18
Na jakich parcelach w wiosce Takemizu najczęściej znajdę ninjdżę by się, od niego nauczyć teleportacji bo zazwyczaj jak mój sim go znajduje to ten się teleportuje na inna parcelę i nawet nie zdąże na niego kliknąć by mój sim rozwiązał zagadkę.

Cytryśnia
04.04.2013, 14:24
na simspedi pisze, że ninje mozna spotkać w: Targ i pagoda Takemizu, Targ spożywczy w Trzech Kątach oraz Nieśmiertelny ogródek ZEN. Ja chyba też zawsze go tam spotykam, ale nie pamiętma nazw parceli ;p Jeśli nie zdążasz na niego kliknąć zapałzuj grę ;)

miłośniczka zwierząt
04.04.2013, 14:26
dzięki ;).

milena182
19.08.2013, 09:28
mam pytanko :P poszukuje kodu na budowanie "pełną parą" w hotelu(nie chce zmieniac typu parceli bo nie chodzi mi o budowe hotelu od podstaw).chce poprzestawiac drzwi w istniejącym hotelu

revallsay
19.08.2013, 11:47
najlepiej wpisać kod na zmiane parceli w zwykły dom, a potem wejść w niego znowu i wpisać kod na hotel

milena182
20.08.2013, 10:24
pomyslalam o tym ale uznalam ze lepiej sie wstrzymac i poczekac na kod do budowy w hotelu :)

crepeaunutella
11.08.2014, 17:31
czy da się jakoś włączyć opcję starzenie podczas wakacji? Tzn. np. mamy sobie piątek, więc wysyłam simy na weekend na wakacje i wracaja po 3 dniach i jest poniedzialek?

Shattered
26.09.2014, 19:22
crepeaunutella niestety to nie możliwe

sim
25.06.2015, 11:08
Mam pytanie,czy jak sim wyjedzie na wakacje na 3 dni to jak miał 25 dni do emeryturu to bedzie mial 22 dni?

Rose
25.06.2015, 11:33
Sim,który wyjeżdża na wakacje,nie starzeje się do czasu aż z nich wróci:)
Pozdrawiam Rose:D

Monika5228
06.12.2015, 09:30
Jak dostać laleczke voodo od tej czarownicy? Nie mam takiej interakcji żeby jej zaproponowac pomoc, a kiedy jej sama wszystko naprawiać zostaje zmywarka, którą ona ciągle zajmuje i nie da sie jej naprawić ;/ Probowalam wchodzic pare razy do tej chatki, ale ciagle siedzi przy tej zmywarce. Co mogę zrobic w takim wypadku?