Zobacz pełną wersję : Która gra z seri the sims 2 jest najlepsza?
Od Eamane: Proszę nie zakładać więcej tematów w stylu "Który dodatek jest najlepszy?" Ten niech będzie jedynym miejscem do dyskusji tego typu.
Chcecie wiedzieć, który dodatek powinniście sobie kupić? Nie umiecie wybrać między jednym a drugim?
Rzućcie okiem na recenzje np. tutaj (http://www.thesims.pl/).
Przeglądnijcie trailery/gameplaye na YouTube (http://www.youtube.com/).
Poszukajcie zdjęć z gry np.tutaj (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=249).
Przejrzyjcie ten temat.
Zajrzyjcie do działu poświęconemu danemu dodatkowi na forum - tam są najpewniejsze recenzje, bo od samych graczy ;)
Jeśli nie widzicie tematów, zjedźcie w dół strony i w "opcjach wyświetlania" w "od" dajcie "od początku".
Dużo?
Z tego powodu posty typu "Kupić OŻ czy WB? Co doradzacie?" będą usuwane, a ich autorzy nagrodzeni ostrzeżeniem.
@Rocket: dodałam "Czas Wolny", "Młodzieżowy styl" i "Kuchnia i łazienka" do sondy. Proszę wszystkich modów o aktualizacje jej w razie potrzeby.
@ Bjork - dodałam Rezydencje i Ogrody
I nie ma już innych podobnych tematów :)
Za dużo dodatków wyszło, by się zastanawiać Podróże, czy CPR.
--------------------------------------------------------------------------
Która gra z seri the sims 2 jest najlepsza?
dla mnie oczywiście The Sims 2 Podróże
Według mnie najlepsze są:
- Nocne Życie
- Cztery Pory Roku
- Podróże
A z mini dodatków wybrałam Impreza :), chociaż Szyk i Elegancja też jest fajna.
Natuśka____
26.09.2007, 19:08
Ja tam lubię wszytskie dodatki , ale chyba najbardziej Cztery Pory Roku. Bez nich nie było by moich kochanych pingwinków :P
Chyba nie mam swojego ulubionego, ale najdłużej się, że tak powiem podniecałam:P podróżami bo wniosły to co ja lubie najbardziej:P No ale inne też są spoko...a najmniej podobają mi się na studiach bo sa strasznie nudne:/
Nie mam swojego ulubionego ale jeśli już to Cztery Pory Roku i Podróze
stagnacja
27.09.2007, 06:43
Jak dla mnie to najlepsze są Cztery Pory Roku i Nocne życie. O Podróżach nie mogę się wypowiedzieć, bo jeszcze ich nie mam...
Moim ulubionym dodatkiem jest CPR.
Iminashi
12.10.2007, 06:53
dla mnie tez najlepsze sa nocne zycie i cztery pory roku, ale bardziej wole cztery pory ;)
Monitkowa
12.10.2007, 08:23
Ja najbardziej lubię Cztery Pory Roku, potem Zwierzaki a na trzecim miejscu Podróze
nicole31
12.10.2007, 08:44
Ja najbardziej lubię Cztery Pory Roku, Nocne życie też jest fajne
Ja najbardziej lubię oczywiście The Sims 2: Cztery Pory Roku i The Sims 2: Podróże. Według mnie to dwa najbardziej ciekawe dodatki ^^
Wisienka
23.10.2007, 18:44
dla mnie najlepsze sa cztery pory roku i podroze
Nandelle
23.10.2007, 18:46
cpr i podróże ;)
Ja tam lubie własny biznes ;P Ekonomia to jest to ! :D
wojownikmierci
04.11.2007, 17:50
ja tam lubię własny biznes, cztery pory roku, zwierzaki i podróże. no jeszcze na studiach bo tam można studiować :D
No u mnie jak u wiekrzosci The sims Cztery Pory Roku i Podroze, ale poproze mniej, juz mi sie znudzily, ale lubie jak moje simy sa fajnie opalone, wiec czasami wpadam nad morze
Owl Finch
04.11.2007, 18:19
Najlepsze? Hm... The Sims 2, ponieważ jest wielkim sukcesem, wielką zmianą... The Sims 2 Na studiach, ponieważ dostajemy nowy wiek sima, oraz możemy go bardziej rozwijać. The Sims 2 Własny Biznes, ponieważ wreszcie możemy się zająć karierą po swojemu, bez tego badziewnego wymogu przyjaciół, by awansować... No i The Sims 2 Cztery Pory Roku, ponieważ... Pory Roku się zmieniają:p
karolcia92
04.11.2007, 19:15
Jak dla mnie najlepsze są: Nocne Życie, Zwierzaki, Cztery Pory Roku i Podróże. Studia i Własny Biznes szybko się nudzą.
Stokrotka
04.11.2007, 19:22
Zagłosowałam na The Sims 2, bo tak jak Carolyn uważam, że to wielki przełom po TS1. Co do dodatków według mnie najlepsze są (no cóż, nie będę oryginalna) Cztery Pory Roku. Powód również oklepany: dodaje dużo realizmu do gry. Co do minipacków, to mam tylko Rozrywkę Rodzinną i nie podoba mi się ani trochę.
Pory Roku są wg. mnie najlepsze. EA wreszcie zamiast odwalić wszystko na szybko postarało się. ;)
Moim Zdaninem Sims 2 Sa Najlepsze I : Sims 4pory Roku,,,,,,,,na Swieta,,,,,,,magic,,,,,,,,,,i Inne Wszystkie
Hm... Jeśli chodzi o sam dodatek do gry to na równi NŻ i WB, nie potrafiłabym wybrać.
Moze jeszcze CPR, P, albo NS. Właściwie wszystkie lubię jedynie zwierzaki mnie nie zachywciły za bardzo... Mało wnisły do gry (prócz zwierzaków xD)
Jednak bardzo cenię sobie same the sims 2 i to nie z tego powodu,że zmieniły bardzo świat simów, ale z utęsknieniem wspominam chwile kiedy grałam samą podstawą... Czasem mam takie wybryki, ze chciałabym pograć samą, ale żal mi wszystkiego odinstalowywać ;/
...
Pozdrawiam, Lady Makabert
Słyszałem że MAGIC;możesz tam robić dużo mocy B) B) B) Czy to prawda??
NS (Na studiach) - dodatek dosyć dobry, jeżeli robisz "pokoleniowe rodziny" Ja osobiście gram jedną simką, więc NS mam aktualnie odinstalowane. Akademik, nowe kariery. W jeden dzień potrafiłam przejść całe studia. Napewno wciąga!
NŻ (Nocne Życie) - nie spodobało mi się. Dochodzą ciuchy, auta i... To chyba wszystko. Randki? Nigdy w mieście na takiej nie byłam. A auta (tylko 2 ale to i tak coś) możesz mieć jeżeli masz jakiś późniejszy dodatek.
WB (Własny Biznes) - Mój ulubiony dodatek. Firmy w domu lub na parceli publicznej. Rangi, własne dochody (czasem się uda :P)
Zwierzaki - Miałam zainstalowane, a robiłam kilka zwierząt na 3 miesiące. Według mnie, zawalały miejsce na dysku i czas wczytywania gry.
CPR (Cztery Pory Roku) - Je mam zainstalowane razem z własnym biznesem. Badzo je lubię. Wprowadzają realności do gry. Pioruny, deszcze, śniegi, gradobicia... Lubię ryby w stawie, ogrodnictwo. basen (jeżeli masz dobrą kartę graficzną) przybiera ładniejszego wyglądu (co prawda w Podróżach też...). Zjeżdżalnia basenowa...
Podróże - Miałam zainstalowane i uważałam przez jakiś czas, że to najlepszy dodatek. Najlepszy jeżeli ktoś lubi podróżować. Do gry w normalnym domu prawie nic nie wnosi... Podróże mi się znudziły po miesiącu i powędrowały na półkę.
Magic - to przypuszczenia, na temat dodatku który pojawi się chyba za rok...
Cztery pory roku i podróże są najlepsze!
słoneczko
28.11.2007, 17:45
według mnie najleprzy dodatek to moda z h&m nieglalam ale widziałam
i podrurze ,cpr ;)
Mastaneo
28.11.2007, 21:49
Ja niemam podróż ale dla mnie najlepsze, najfajniejsze dod, do TS 2 to Nocne Życie i Własny Biznes.
BBoy Sekretne Imie
13.12.2007, 18:06
sorki może już taki pytanie było zadane, ale zastanawiam się czy podróże czy nocne życie, wiec czy ktoś może mi powiedzieć, która daję większy "wachlarz" nowych czynności itp. oraz która wam się bardziej podoba (według sondy stawiam na podróże ;p)...
sorki może już taki pytanie było zadane, ale zastanawiam się czy podróże czy nocne życie, wiec czy ktoś może mi powiedzieć, która daję większy "wachlarz" nowych czynności itp. oraz która wam się bardziej podoba (według sondy stawiam na podróże ;p)...
Podróże są ciekawsze.
Umiesz czytać? ^^
Proszę, szczegołowy opis dodatków wg mnie, czyli to co lubię a czego nie
NS (Na studiach) - dodatek dosyć dobry, jeżeli robisz "pokoleniowe rodziny" Ja osobiście gram jedną simką, więc NS mam aktualnie odinstalowane. Akademik, nowe kariery. W jeden dzień potrafiłam przejść całe studia. Napewno wciąga!
NŻ (Nocne Życie) - nie spodobało mi się. Dochodzą ciuchy, auta i... To chyba wszystko. Randki? Nigdy w mieście na takiej nie byłam. A auta (tylko 2 ale to i tak coś) możesz mieć jeżeli masz jakiś późniejszy dodatek.
WB (Własny Biznes) - Mój ulubiony dodatek. Firmy w domu lub na parceli publicznej. Rangi, własne dochody (czasem się uda )
Zwierzaki - Miałam zainstalowane, a robiłam kilka zwierząt na 3 miesiące. Według mnie, zawalały miejsce na dysku i czas wczytywania gry.
CPR (Cztery Pory Roku) - Je mam zainstalowane razem z własnym biznesem. Badzo je lubię. Wprowadzają realności do gry. Pioruny, deszcze, śniegi, gradobicia... Lubię ryby w stawie, ogrodnictwo. basen (jeżeli masz dobrą kartę graficzną) przybiera ładniejszego wyglądu (co prawda w Podróżach też...). Zjeżdżalnia basenowa...
Podróże - Miałam zainstalowane i uważałam przez jakiś czas, że to najlepszy dodatek. Najlepszy jeżeli ktoś lubi podróżować. Do gry w normalnym domu prawie nic nie wnosi... Podróże mi się znudziły po miesiącu i powędrowały na półkę.
_agnesia_
18.12.2007, 08:15
Mi najbardziej podoba się dodatek cztery pory roku, potem podróże i własny biznes.
anusia12888
28.12.2007, 08:27
hmm moim zdaniem najlepsze są cztery pory roku :D lubie te zwierzaki, wlasny biznes no i podróże choć tylko dwa razy w nie grałam gralam tez w nocne zycie i na studiach tez są spoko dlatego moim zdaniem wszystkie dodatki są COOL
pozdrawiam mocniutko
dla mnie cztery pory roku na studiach i podróże
Ogólnie wszystkie dodatki wnoszą coś do gry, ale są lepsze i gorsze ;)Oto mój ranking:
1. Własny Biznes
2. Na studiach
3. Cztery Pory Roku
4. Nocne Życie*
5. Podróże
6. Zwierzaki
Co do NZ to nie mam tego dodatku, ale po recenzjach itp. uważam, że jest dość fajny chociaż nie lubię częstych wypadów do miasta ;) Minipacków nie mam i mieć nie będę bo wg. mnie niepotrzebnie spowalniają grę ;p
A ja tam lubie wszystkie, oprócz Histori. :)
Najfajniej sie gra jak są wszystkie razem bo każdy coś wnosi, a razem świetnie się uzupełniają. Np.: Tworzymy rodzinkę, rodzi się dziecko, które chodzi jako nastolatek często na randki, lubi bic się z przyjaciółmi na balony z wodą, a w zime rzucac się śnieżkami, gdy dorośleje to idzie na studia, potem gdy je skończy rozpoczyna ciekawą prace w np. show biznesie, potem przygarnia i otacza miłością zwierzaka, po ciężkim życiu wyjeżdza na wakacje, a po powrocie i uzbieraniu troche kasy otwiera własny biznes potem następny i następny, znów wyjeżdża na wakacje, a po powrocie do domu odświeża kontakty ze swoją miłością, żeni się i wyjeżdża w podróż poślubną itp., itd....
I co wystąpiły elementy wszystkich dodatków:)?? Takim simem naprawde fajnie sie gra
Zagłosuje na CPR ponieważ jak powiedzieli już inni wnosi zmiany w życiu simów na zawsze.
Sun_rise
27.01.2008, 17:56
Osobiście lubię wszystkie dodatki, jedna bardziej,drugie mniej i nie potrafię stwierdzić jaki lubię najbardziej :).
Cztery pory roku rulez!!!
The Sims: Historie z życia wzięte i The Sims: historie ze świata zwierząt nie są z serii The Sims 2, ale nvm ;>. Najlepsze są zdecydowanie pory roku. : )
Zdecydowanie Cztery Pory Roku! :) :)
Ej a który dodatek jest najbardziej opłacalny jak ktoś ma tylko TH2?(samo)
Oczywiście do kupienia XD
Najbardziej z wszystkich dodatków do The Sims 2 polecam Cztery Pory Roku.
kotopies
25.03.2008, 15:04
ja cztery pory roku wybieram.......a czy fajny jest dodatek nz?
bo chce kupic ale nie jestem pewna czy na marno kasy nie wydam :smirk: ......bo oszczedzam....jeslimozna tak nazwac chodzenie na zakupy i wydawanie
mnostwa pieniedzy
---------------------------------------------
nie dbam o ortografie.....bardziej dbam o wygland :smirk: :D :laugh: ;)
.:Patison:.
26.03.2008, 18:30
Ja mam trochę wolnych funduszy i ciągle się waham, posiadawszy TS2, TS2:NŻ, TS2:NŚ, TS2:CPR, TS2:SiE.
Ale mój wybór padnie najprawdopodobniej na własny biznes, bo lubię zajmować się ekonomią i strategią. :laugh:
tysiulek13
28.03.2008, 19:46
Najbardziej lubię Cztery Pory Roku, albo Na studiach... Ale zagłosowałam na to pierwsze.
Mi najbardziej podobają się Cztery pory roku, ponieważ dużo wniosły do gry.
Podobno fajne są podróże, ale jeszcze nie mam, niestety ....
Osobiście nie podobają mi się zwierzaki lecz nie wiem czemu.
Ja lubię WB i NŻ i Zwierzaki :D CPR tez jest pewnie bdb dodatkiem:D
Ja mam tylko zwierzaki, i jestem z nich zadowolona, aczkolwiek chciałabym jeszcze nocne życie i cztery pory roku ^o^
Ja bardzo lubię podróże, 4 pory roku, zwierzaki i czas wolny :)
Glutowaty Ropuch
19.04.2008, 15:35
Dla mnie jaj lepsze są :
-Cztery pory roku
-Własny biznes
A czy ktoś słyszał o dodatku Czas Wolony! :shifty:
Zwierzaki i cztery pory roku.
:smirk: Ja mam trzy ulubione: :smirk:
Zwierzaki,
Cztery pory roku,
Podruze.
Moim zdaniem, jak i większości poprzedników, Cztery Pory Roku.
Ja najbardziej lubię Podróże i Zwierzaki. Cztery Pory Roku też lubię bo to mój pierwszy dodatek. A tak w ogóle to lubię też Nocne życie i Na Studiach. Achh, nie mogę się zdecydować......
Nie słyszałam o Czasie Wolonym ale o Czasie Wolnym tak i chyba jednak ten najbardziej lubię.
A więc proszę pisac tu odp. na temat ''Jakie simsy mam kupic?''...
Krystek175
01.06.2008, 20:07
dla mnie czas wolny tyle ze nie ma go w ankiecie
hej a gdzie w ankiecie jest BEZLUDNA WYSPA? dla mnie jest to ważne bo nie wiem co kupic podróze czy bezludną wyspę?
arbuzuje
08.06.2008, 08:28
Jeśli mogę doradzić, to lepiej kupić Podróże. Wciąż jakoś nie mogę się przekonać do tych gier z serii "historie" :]
A najlepszy dodatek to zdecydowanie Cztery Pory Roku! Nie ma to jak zielone Simy :)
brit3131
08.06.2008, 08:49
oczywiście, że cztery pory roku, chyba jasne dlaczego?
Mi najbardziej podoba sie "czas wolny", "moda z H&M" i "własny biznes"
:)
KannaNeko
16.06.2008, 20:53
Mi najbardziej Na Studiach i CPR
Zdecydowanie Cztery Pory Roku :).
Karniak97
18.06.2008, 18:07
Wg mnie najlepszy dodatek to Nocne Życie i ciut nizej zwierzaki.
Według mnie najlepsze są dodatki :
-Nocne Życie po przecież bez niego nie byłoby samochodów, klubów, restauracji i randek
-Zwierzaki bo kocham zwierzęta
-Szyk i Elegancja bo są fajne dodatki
- i Moda z H&M, wprawdzie nie mam ale grałam u koleżanki która ma i są tam super ciuchy, no a pozatym lubię ten sklep :)
Balefyre
19.06.2008, 11:40
Według mnie oczywiście The sims 2, Na studiach (głównie przez krowokwiat) i Podróże (ciekawe miejsca do zwiedzania i odpoczynek od życia codiennego)
oOoBlondiioOo
20.06.2008, 11:50
Mi najbardziej podoba się:
*Nocne Życie
*Cztery pOry Roku
*Podróże
Moje ulubione dodatki do The Sims 2 to nocne życie (samochody, kluby), własny biznes (biznes) i cztery pory roku (ogródek, pogoda i Kwitnące Wzgórze).
Marcjan1995
23.06.2008, 09:59
Ja tam lubię wszystkie dodatki, więc wszystko zaznaczyłem ;]
Ja także zaznaczyłem wszystkie ale najbardziej lubię The Sims 2 Zwierzaki.
The Sims 2 Zwierzaki, ponieważ bez kotów simowy świat byłby bez sensu.
Heh zastanawiam się która lepsza zwierzaki czy cztery pory roku. Bo muszę wybrać, którą sobie zostawić...
ja zdecydowanie najbardziej lubie zwierzaki:) wg mnie wnoszą do gry najwięcej ;p
TrueWildLove
04.07.2008, 15:10
Ja najbardziej lubię Cztery Pory Roku bo jest pogoda i pory roku. A także można sadzić warzywa.
Przepraszam, ja może nie do tematu troszeczkę, ale ile ta sonda ma max procent?! Bo mnie zamurowało.
358,17% specjalnie liczyłam :D
a co do dodatku to najlepsze są cztery pory roku!
ja mam zwierzaki, 4 pory roku i własny biznes. Z nich najbardzije podoba mi się własny biznes. Nie ma jak sklep tuż przy domu 8D
Ułożę nawet ranking
1. Sims 2 Własny Biznes
2. Sims 2 Cztery Pory Roku
3. Sims 2 Zwierzaki
ehh nie wiem jaki dodatek kupić następny. Myślę nad Podróżami (patrząc na sondę) i Na Studiach. Jak sądzicie?
Oceanborn.
10.07.2008, 10:05
Ja najbardziej lubię Podróże i Nocne Życie.
Najlepsze zdecydowanie Cztery Pory Roku
Mi się najbardziej podoba Czas Wolny, pewnie dlatego bo jest to najnowszy dodatek i jeszcze mi się nie znudził :)
NekoTemari
10.07.2008, 18:43
Ja najbardziej lubię Na Studiach i CPR.
SimkaAda
15.07.2008, 10:14
ja mam narazie tylko Szyk i Elegancja!:(
No to teraz moje typy:
1. Cztery Pory Roku - bezapelacyjny faworyt, wnosi b.wiele do gry, podoba mi się zmieniające się światło wraz z porami roku. I ten swojski klimat gry (brakuje tylko krów i trzody chlewnej ;)) a poza tym kocham zimę, wieś i własne uprawy. Ten dodatek ma same plusy i wciąga.
2. Czas Wolny - początkowo nie zachwycił ale polubiłam za korzyści z aspiracji a szczególnie za to że paski potrzeb spadają wolniej, za lampę i fajne kariery. Minus za szybki spadek entuzjazmu.
3. Ex equo zwierzaki i Podróże - Zwierzaki za kochane stworzenia w grze i wilkołaki, a minus za agresywne wilki rozkopujące ogródek. Z czasem się nudzi i zwierzaków mam po dziurki w nosie dlatego nie gram nimi za często. Podróże lubię za wakacje, lalkę vodoo i za to że można wykopać skarb. Niestety również dodatek dość szybko się nudzi ale co jakiś czas wracam do niego.
Studia, Własny Biznes i Nocne Życie znudziły mi się najszybciej.
Mam tylko Na Studiach i Zwierzaki ale przeczytałam dużo informacji na temat reszty dodatków i zdecydowanie przypadł mi do gustu dodatek Nocne Życie.
Panna Lawenda
23.07.2008, 18:16
O tak! Teraz czas na mnie xD Jakby mogło zabraknąć wypowiedzi najlepszego użytkownika xD <żarcik>
Po pierwsze: Nocne życie
Po drugie: Własny Biznes
Po trzecie: Na Studiach
Po czwarte: Podróże
Po piąte: Szyk i Elegancja:
A historie to:
Z bezludnej wyspy
zdecydowanie nocne zycie :) to jest właśnie to, co lubię w grze.
Ja posiadam wszystkie dodatki do the sims 2 (oprócz historii) i zauważyłam, że na początku dodatki były dosyć nudne, jednak każdy następny był lepszy. Dodatek, który poprostu uwielbiam i żaden inny nie może się z nim równać, to The sims 2 : cztery pory roku. A oto ranking dodatków wg. mnie:
1. The sims 2 - Gram w tą grę już od kilku dobrych lat, poza tym na co zdały by się dodatki bez podstawy :) Nie dziwię się, że ta gra ma taką ogromną grywalność.
2. The sims 2 : cztery pory roku - to chyba najbardziej udany dodatek dzięki zmianie światła w dzień, porach roku i pogodzie, ogrodnictwu, robieniu soków, oraz pingwinowi :). Niewątpliwym plusem są też simorośle, nowe kariery oraz otoczenie Kwitnące Wzgórza.
3. The sims 2 : czas wolny - aspiracja drugorzędna i kożyści z aspiracji to opcje, które są bardzo przydatne. Podobają mi się nowe kariery i możliwość rozwijania zainteresowań, szczególnie odnawianie samochodów (jest to chyba hobby przynoszące największe zyski, bo 4000 $ od samochodu). Otoczenie Dolina Niezbędna też jest ciekawa.
4. The sims 2 : zwierzaki - wielki plus tego dotatku to tworzenie pupili i wychowywanie ich, rozmnażanie, pojawianie się przybłąkanych psów, kotów i wilków, a minusy to jedynie skunksy, zwierzęta rozkopujące ogródek oraz kopiące śmietnik. Wilkołaków nie tworzę, nie uznaję tego więc ani za plus, ani minus.
5. The sims 2 : podróże - niewątpliwie dobre pomysły to trzy tereny wakacyjne (mój ulubiony to Wyspa Twikkii), miesiące miodowe i tajne parcele. Jednak tereny mogą się z czasem znudzić.
6. The sims 2 : na studiach - podoba mi się pomysł nowej grupy wiekowej i studiowania kierunków, które ułatwiają pracę w wybranym zawodzie, trzy miasteczka uniwersyteckie (najbardziej Akademia Klasyczna), ale studiowanie jest zdecydowanie zbyt długie i monotonne, więc się nudzi.
7. The sims 2 : własny biznes - nie lubię tego dodatku, Lazurowa Promenada to chyba najgorsza okolica, nie zakładam też przedsiębiorstw, o robotach nie wspomnę. Jedyny plus to chyba rangi, np. florysty, kasjera, zabawkarza, robotyka.
8. The sims 2 : nocne życie - uważam, że ten dodatek jest najmniej udany i nie warto tracić na niego pieniędzy. Wampirów nie tworzę, samochodów nie kupuję (po co simowi samochód, jeśli może pojechać taksówką lub pójść na nogach?) Co do randek mam mieszane uczucia, przecież sima można zaprosić do domu. Mały plusik to ,,chemia''.
A oto ranking akcesoriów:
1. The sims 2 : impreza - akcesoria (wspaniałe akcesoria ślubne i urodzinowe)
2. The sims 2 : IKEA urządza dom - akcesoria (tanie meble dla mniej zamożnych simów)
3. The sims 2 : szyk i elegancja - akcesoria (piękne fryzury)
4. The sims 2 : rozrywka rodzinna - akcesoria (bardzo ładne meble dla dzieci, szczególnie kolekcja podwodna)
5. The sims 2 : moda z H&M - akcesoria (dosyć ładne ubrania, chodziaż naprawdę stylowe są jedynie sukienki)
6. The sims 2 : kuchnia i łazienka wystrój wnętrz - akcesoria (nie wnosi nic ciekawego oprócz muszli, kilku umywalek i pryszniców)
7. The sims 2 : młodzieżowy styl - akcesoria (ten dodatek uważam za zupełne nieporozumienie, wogóle nie używam z niego nic)
4 Pory Roku
Podróże
ew. Czas Wolny
Te opcje zaznaczyłam... Nocne Życie też jest fajne, bo są randki i samochody, ale da się przezyć bez niego ;] Studia też są spoko, bo można się oderwac od "codzienności", tak samo Własny Biznes - ale nie są najlepsze ;]
Ogólnie myślę, że wszystkie dodatki do Simsów są udane :)
The Sims 2 - Nowość, nowe opcje, rozwiązania, nowa era Simsów.
TS2: Na Studiach - Jak dla mnie nie zły dodatek, niestety szybko się nudzi.
TS2: Nocne Życie - Randki i wypady do miasta których nie cierpie. Nie ma to jak kolacja w domu ;) Plus za wprowadzenie samochodów.
TS2: Własny Biznes - Fajny, można wreszcie wziąć karierę we własne ręce :)
TS2: Zwierzaki - Nuda, dodatek mam zainstalowany ale zwierzęta rzadko goszczą w domach moich simów.
TS2: Cztery Pory Roku - Najlepszy dodatek jaki wyszedł, wprowadził element na który liczyłem jeszcze za czasów 1-ynki - pogodę :D
TS2: Podróże - Może być ;)
TS2: Czas Wolny - Pomysł fajny ale mogli trochę bardziej się postarać. Brakuje możliwości np. po ćwiczeniach baletowych tańca w balecie.
Mini-packów nie oceniam bo jak dla mnie to tylko nie wprowadzające nic (w sensie żadnych nowych funkcji) porcje stuff'u ;)
Ja mysle ze wszystkie bo mam wszystkie...
Molienda
10.08.2008, 19:24
Mam mętlik w głowie...
Cztery Pory Roku, Podróże czy Na Studiach? Z tego co słyszę, to dużo osób ceni CPR, ale dlaczego?
Pozdrawiam.
Ps. To mój pierwszy raz na tym forum.
Cztery pory roku dla czego? zmiana pogody, ogródek, większa frajda z grania.
SunShine_
11.08.2008, 08:35
Cztery pory roku ^^. [dużo nowych funkcji] ;DD
Koornela
11.08.2008, 09:01
Mnie tam podobają się Podróże i Czas Wolny W ine grałam i nie przypadły mi do gustu.
według mnie Na Studiach,Cztery Pory Roku I Czas Wolny
Molienda
12.08.2008, 07:40
To jeszcze raz ja ;))
Czy ktos moglby mi strescic w kilku zdaniach sens kazdego z dodatku? Co tam jest najfajniejsze, co nowe, na co warto zwrocic uwage.
Moze to jakos pomoze mi w wyborze.
Pozdrawiam.
niepokorna
13.08.2008, 14:28
To jeszcze raz ja ;))
Czy ktos moglby mi strescic w kilku zdaniach sens kazdego z dodatku? Co tam jest najfajniejsze, co nowe, na co warto zwrocic uwage.
Moze to jakos pomoze mi w wyborze.
Pozdrawiam.
TS2: Na Studiach - Możliwość tworzenia "młodych dorosłych" :D mieszkanie w akademiku i nauka :) Wybierasz kierunek studiów. Są nowe zawody dostępne tylko po ukończeniu studii xD
TS2: Nocne Życie - Wprowadzone zostają samochody :) Powstaje Przedmieście. Dużo parcel publicznych. No i randki ;P Są też wampiry ;D
TS2: Własny Biznes - Zakładasz biznes domowy lub kupujesz nieruchomości, by tam prowadzić interes ;P
TS2: Zwierzaki - Możesz mieć zwierzaki, wybierać dla nich zawód, za awanse zwierząt masz odblokowane niektóre dodatki typu: "Zielona obroża dla kota". Możesz się też stać wilkołakiem.
TS2: Cztery Pory Roku - Jest pogoda (wreszcie xD). Masz dużo nowych upraw, możesz stać się simoroślą. Odzież na zimę wybierasz Ty :) (wg mnie najlepszy dodatek)
TS2: Podróże - Masz możliwość wyjeżdżania na wakacje (Daleki Wschód, Wyspa Twikkii, Trzy Jeziora), możesz zakładać BIŻUTERIĘ, uczysz się teleportacji itp.
TS2: Czas Wolny -Rozwijasz swoje hobby.
Ogólnie: Dużo nowych ciuchów i fryzur :)
Mebli nie mniej.
Osobiście polecam 4 pory roku: są najlepsze :)
A... i na studiach możesz stać się zombie ;p
giannanannini
13.08.2008, 16:07
Molienda ja zrobiłam tak weszłam na youtube.pl wpisałam poszczególne tytuły dodatków i wyświetliły się zwiastuny... polecam
pozdrawiam
a ja TS2 bo ni mam nic innego
Molienda
14.08.2008, 08:13
SoOpel_xD, giannanannini dziekuje bardzo ;))
Narazie kupie TS2 i Cztery Pory Roku, a potem na imieniny moze Podroze. ;D
bubel-96
18.08.2008, 21:17
Ja najbardziej lubię CPR. Jestem zimowa dziewczyna xD.
Potem NŻ. Co prawda nie grałam, ale samochody,przedmieścia... Fajnie się zapowiada
Na 3 miejscu niech będzie OŻ
Z akserii to nie wiem
1. Podróże
2. Zwierzaki
3. Nocne Życie
4. Cztery Pory Roku / Na studiach
5. Czas Wolny
Minipacków nie mam i nie posiadam również WB, ale te które mam sobie na miejsca przydzieliłam :
Mnie podobają się Cztery Pory Roku i Podróże ;]
W zasadzie kazdy dodatek jest fajny....
Ale czas wolny:oczekiwalam wiecej!
Moda z H&M:PROSZE WAS LUDZIE TO SIE POWINNO NAZYWAC ''Moda nie z H&M''
A co do zestawu swiatecznego,mozna zyc bez!
Karolusia94
29.08.2008, 18:44
Mi się podoba CPR... Kupiłabym sobie jeszcze Podróże ale komputer mi na to nie pozwala ;)
Poziomkowy Ktoś
31.08.2008, 18:39
CPR i OŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
giannanannini
31.08.2008, 19:08
a powiedzcie coś o osiedlowym życiu ten kto już ma...
CPR i OŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moglabys skrocic swojego posta? bo mi sie forum rozjezdza przy tych wykrzyknikach.
guleczek
03.09.2008, 10:33
hej, mam CPR NŻ i OŻ i zastanawiam się który dodatek jeszcze dokupić... podróże czy Czas wolny... oba mi się podobają i jestem zdezorientowana... widzę po sondzie ze podróże zgarniają lepsza opinię ale znowuż wiem że wakacje w 1 niezbyt mi się podobały...
madusiaX
03.09.2008, 12:28
Czas wolny to najgorszy wedlug mnie dodatek wiec oczywiscie polecam Podroze
sims_lol
07.09.2008, 15:12
ja zaglosowalem na wszystkie oprocz sims historie z zycia wziete i sims historie z zycia zwierzat xDDDDD
blakistoni
07.09.2008, 15:29
Wg.mnie najlepsze są 4 pory roku,bo dochodzi dużo nowych interakcji,są pory roku itp. ;)
Ale Osiedlowe życie też jest super,ponieważ jest agia,nowe interakcje,bloki...ale zaglosowałam na 4PR ,bo OŻ wyszło później niż oddałam głos..
a młodzieżowy styl jest fajny??
mam wszystkie części do pór roku, chce kupić jeszcze jedną - Osiedlowe Życie, Czas Wolny i Podróże którą najlepiej kupić i dlaczego?
Karniak97
02.10.2008, 18:57
mam wszystkie części do pór roku, chce kupić jeszcze jedną - Osiedlowe Życie, Czas Wolny i Podróże którą najlepiej kupić i dlaczego?
Podróże, bo po peostu są najafajniejsze,
RockGirl
03.10.2008, 10:40
Zobacz sobie trajler z Osiedlowe Zycie,Czas wolny albo Podroze i zdecyduj ktora ci sie bardziej podoba.
Wracajac do tematu, mi najbardziej podobaja sie the sims na studiach poniewasz to jest naj trudniejszy dodatek simsow, i fajnie jest tez z tego powodu ze do czegos dazysz.
konieczko774
14.10.2008, 12:35
ja zaglosowalem na the sims swieta
Analisse
17.10.2008, 13:11
Dal mnie najlepsze jest 4 pory roku, uwielbiam zmiany pogody, bo jest dzięki temu bardziej realistycznie, lubi też łowić rybki.
Osiedlowe życie też mi się bardzo podoba, fajnie że można mieszkać w bloku, mieć współlokatora, no i jest możliwość żeby sąsiedzi popilnowali dziecko, nie trzeba dzwonić po opiekunke.
Dla mnie najlepsze są cztery pory roku, zwierzaki i czas wolny :)
Malinkka
24.10.2008, 20:30
Moim zdaniem na 1 miejscu jest WB na 2 Podróże a na 3 zwierzaki
Mój ulubiony dodatek to Cztery Pory Roku, a z rozszerzeń meblowych najbardziej spodobała mi się IKEA
nocne życie,cztery pory roku.
z tych ,,mniejszych'' h&m.
Bajeczna
10.11.2008, 12:19
U mnie na pierwszym miejscu są cztery pory roku. Grałam w nie chyba 8 godzin pod rząd. Na początku jak włączyłam grę i weszłam do rodziny Zielonka, to wydawało mi się, że dodatek jest do kitu. Ale potem super się odkrywało dalsze rzeczy i uznałam, że to strasznie ciekawe. Poza tym dochodzą w tym dodatku genialne rodzinki i super okolica. Cztery pory roku to dodatek od którego najlepiej jest zacząć granie. I dzięki temu gra jest bardziej skomplikowana.
Pozdro Bajeczna!
Swampfire
10.11.2008, 12:39
Cztery pory roku ,na studiach ,na święta,nocne życie ,moda z H&M,Osiedlowe Życie
Robaczek
16.11.2008, 14:04
Zastanawiam sie jaki dodatek wybrac i z anikety wynika ze : TS C.P.R. i T.S N.Ż
jesli macie te dodatki to prosze napiszcie co w nich jest ciekawego ...
tenX ;)
WeHland_13**
17.11.2008, 19:13
Ja najbardziej lubię....hmmmm... Cztery Pory Roku :D i tak zagłosowałam
madusiaX
17.11.2008, 20:46
Zastanawiam sie jaki dodatek wybrac i z anikety wynika ze : TS C.P.R. i T.S N.Ż
jesli macie te dodatki to prosze napiszcie co w nich jest ciekawego ...
tenX ;)
Masz strasznie obszerne informacje o dodatkach na stronie http://thesims.pl/ i wielu innych. Wystarczy poszukać ;)
crejzolka1916
20.11.2008, 20:33
Ja lubie własny biznes, zwierzaki i nocne życie
Lubie wszystkie dodatki, kazdy wnosi do gry cos nowego .
mi najbardziej podbaja sie
1cztery pory roku
2zwierzaki
3własny biznes
4 zastanawiam sie
No wiecie, to nie gra - tylko dodatek.
Moje to jeszcze nie zainstalowane Osiedlowe Zycie. :)
symfonia
02.01.2009, 21:26
1.Cztery pory roku
2.Podróże.
3.Zwierzaki.
w te lubię grać najbardziej.
hmm..
najbardziej lubię
podróże. [ Wyspa Twikkii] czy jakoś tak ;]
No jeszcze nocne życie i cztery pory roku . ;]
Radzę nie kupować czasu wolnego ( najgłupsze ) !
Osiedlowe życie też jest fajne ;]
Hmmm teraz już trudno wybrać, ale ja najbardziej lubię CPR. Może wypisze wszytko po kolei:
1. Cztery pory roku
2. Własny biznes
3. Osiedlowe życie
4. Nocne życie
5. Podróże
6. Na studiach
7. Czas wolny
8. Zwierzaki
Jejku.......Ja ze wszystkich dodatków uwielbiam Na studiach.:)
Potem Osiedlowe życie, Podróże, Czas wolny, Cztery Pory Roku,
Własny biznes, Nocne życie, Zwierzaki
Ja najbardziej lubię zwierzaki i cztery pory roków ponieważ jest dużo nowych możliwości . Również fajne jest nocne życie i na świętach .
A moim zdaniem 'Czas Wolny' wcale nie jest taki głupi, uważam, że jest nawet jednym z lepszych dodatków, choć prawdą jest, że nie wnosi żadnych rewolucyjnych nowości do gry. Za to porządnie ubogaca normalne, codzienne życie simów. W końcu mają jakieś ciekawe cele do realizacji.
Ale jeżeli miałabym wybierać, zdecydowanie najbardziej zachwyciło mnie 'Osiedlowe Życie', własnie na taki dodatek czekałam! :D
Ja najbardziej lubię cztery pory roku - wniosły bardzo dużo fajnych rzeczy. i oczywiście osiedlowe życie - podoba mi się to, że mogę wydać wszystko na wystrój domu, nie na samą parcelę, budynek itp. mam jeszcze zwierzaki i też mi się podobają XD zawsze bawiły mnie kolorowanki, a takie tworzenie kota i dodawanie kolejnych warstw sierści to taka wypasiona kolorowanka (wzory, kolory, przezroczystość - mniam!)
Sabrina123
25.01.2009, 17:46
Najbardziej to lubię CPR.Bo można zimą robić bałwana lub tworzyć orła na śniegu.Wiosną robimy porządki w ogródku oraz możemy
zostać dotknięci przez piorun.Latem zaś możemy dostać opalenizny a, nocą łapać świetliki.Jesienią możemy skakać na sterty liści albo
zbierać owoce z drzew.
NO POPROSTU KOCHAM TEN DODATEK!!!
nicram01
26.01.2009, 17:33
CPR niezłe a także podróże i nocne życie
w CPR lubie ogrody, szklarnie, i CZTERY PORY ROKU xD
w podróżach podróże a w nocnym życiu to każdy wie co :)
Oblivion
01.02.2009, 16:54
Ciężko było mi wybrać, ale jednak wybrałam Cztery Pory Roku.
Wniosły do gry bardzo fajne rzeczy, które jeszcze bardziej ją urzeczywistniły.
Esprit88
01.02.2009, 20:12
ja wybrałem osiedlowe życie świetnie zrobili jaskinie pokrzyku no i możliwość mieszkanie w blokach, wieżowcach lub apartamentach
Mi się podoba Osiedlowe Życie i Historie z Bezludnej Wyspy.
Invidia Semper
02.02.2009, 13:01
osiedlowe życie i czas wolny:D
Aya de Chat
02.02.2009, 13:41
Ja zaznaczyłam Cztery Pory Roku. Wcześniej moim ulubionym dodatkiem było nocne życie : za ogólną tematykę i WAMPIRY. :) Poza tym 'osiedlowe życie' też jest udanym dodatkiem, chociaż ja nie potrafię długo życ jedną rodziną w bloku ;d męczy mnie to jakoś. Ale ogólnie naprawdę bardzo fajny pomysł, ja na coś takiego czekałam.
A co do CPR to są świetne ponieważ dodają do gry multum realizmu. Poza porami roku i pogodą [ UWIELBIAM], świetnie jest też rozwinięte ogrodnictwo. Pomimo, że to teoretycznie nie mój 'konik', ani żadne zainteresowanie, to po prostu przy każdym domu muszę miec jakąś grządke :) Zboczenie to już chyba :D
Poza tym czasami czuję potrzebę nowoczesnej rodziny, a czasami rodziny z 'matką polką' xDDD A 'matka polka' czy inna kura domowa idealnie pasuje do CPR ;ddd
Właśnie zastanawiałam się nad podróżami i stawiam je wyżej niż osiedlowe życie. Są o wiele bardziej rozwinięte niż w TS1 wakacje. Podobają mi się mozlwiości nauki różnych rzeczy typu : masaż :D I szczególnie jaram się ukrytymi parcelami, świetnie urozmaicenie ;ddd
A więc oto moja lista hierarchicznie wyrożnionych dodatków
1. Cztery Pory Roku
2. Podróże
3. Nocne Życie
4. Osiedlowe Życie
A najgorszym wg mnie dodatkiem jest wolny czas, pomimo fajnych aspiracji :) męczące są te okienka ;ddddd
Kresowianka
02.02.2009, 15:04
A ja własny biznes:PP
Nadzieja.
02.02.2009, 20:50
Moim zdaniem najlepszy dodatek to NŻ.
( Przedmieścia ,samochody ,wampiry !!! - uwielbiam to ;D )
Chociaż Podróże i CPR też przypadły mi do gustu ,ze wzgledu na możliwość wyjeżdżania na wakacje ,nauki tych wszystkich regionalnych przyzwyczajeń ;D ,pojawienia sie pór roku ,uprawiania warzyw i owoców...
Paulina___
03.02.2009, 09:39
A ja kocham:
- Osiedlowe życie
- Podróże
- Cztery pory roku
Coraz bardziej podobają mi się podróże, ale i tak wolę CPR :D
nie mam sims 2 ale po przeczytaniu samych recenzji i zdjęć mojej znajomej to wybrała bym cztery pory roku i podróże
Mi podobają sie wszystkie dodatki,nie mam ulubionego,ale chyba cztery pory roku są najbardziej naturalne...:D
Ja najbardziej lubię Osiedlowe życie a zaraz po nim Cztery Pory Roku i Bon Vłajaż :P
- 4 Pory Roku
- Osiedlowe Życie
- Podróże
Ajloneczka
01.03.2009, 19:08
ogólnie wszystkie są fajne ale zaznaczyłam CPR i OŻ a z mini paków to Młodzieżowy styl
Karina xD
11.03.2009, 12:19
Najbardziej lubię Cztery Pory Roku i Nocne Życie. Chociaż wszystkie dodatki są fajne :)
Och... u mnie czołówka:
1. Cztery Pory Roku - ten dodatek uwiódł mnie ponieważ sam mam działkę oczywiście nie rolną tylko rekreacyjną gdzie uprawiam róże i wszelakie warzywa.
2. Własny Biznes - polubiłem ten dodatek bardzo z racji iż urodziłem się w piątek czyli Częstochowski dzień handlu i dlatego też lubię sprzedawać itp.
3. Szyk i Elegancja - od początku czułem sympatię do tego dodatku.
Coccinella Septempunctata
06.04.2009, 19:10
Podróże
Cztery Pory Roku
Zwierzaki
KissForYou
01.05.2009, 21:29
Zebrałam wszystkie moje wrażenia w jednym miejscu. Taa damm! :P
The Sims 2 Nocne Życie - Cudne. Samochody, kluby, randki... no i oczywiście wampiry <3
The Sims 2 Własny Biznes - Całkiem, całkiem chociaż do tej pory nie wiem jak zrobić cukiernię :P. Ale małe, skromne kwiaciarenki są urocze.
The Sims 2 Zwierzaki - Nawet fajne. Bardzo spodobał mi się ogrom możliwości przy tworzeniu zwierzaka. I te animacje kiedy wybierasz jego charakter... Boskie. Bez 'Zwierzaków' byłoby nudne.
The Sims 2 Cztery Pory Roku - Cudo. Te pory roku... Burze, deszcz, śnieg. Motyle, świetliki, pingwiny. Sadzonki, spadające liście... Długo by wymieniać- mój ulubiony dodatek
The Sims 2 Podróże - Całkiem fajne. Szczególnie Wyspa Twiikii (tak to się pisze? :P ). Morze jest cudowne. Oprócz tego możliwość wybudowania hotelu.
The Sims 2 Moda Z H&M - Fajnie zrobione, ciekawie się buduje. Szkoda tylko, że tych ciuchów nie da się kupić... :(
Pominęła dodatki, które uważam za totalnie nudne (czyt. NS, CW itp.)
Krzykaczus_Pospolitus
02.05.2009, 08:52
Cztery Pory Roku - nie wyobrażam sobie gry bez lata, jesieni itd...
Czas Wolny - fajne zajęcia tam są i parę karier dochodzi:D.
Muszę powiedzeć, że bardzo zawiodłam się na dodatku Własny Biznes:((.
Już pojutrze jadę kupić sobie grę z serii The Sims 2.Jednak ciągle mam problem którą grę wybrać!Pomóżcie mi błagam was inaczej naprawdę chyba nie będę wiedziała która gra lepsza itp.A więc oto moje pytanko:Która z tych gier jest lepsza:The sims 2(podstawowa wersja) czy The sims Historie z życia wzięte?Błagam pomóżcie mi!Czekam na szybką odpowiedż ponieważ tylko jeden dzień mi został!Ale według mnie lepsza by byla Ts2...ale wy mi troche pomóżcie...
Z góry dzięki:)):***pozdro
Olu$$ka
aluminium.
05.05.2009, 15:39
TS2 lepsze :)
Chociaż Historie też nie są złe
Radzę ci wybrać The Sims 2, "Historie z życia wzięte" mają mniej opcji i nudzą się po szybkim czasie.
Dzieki Daaagi i Ayris...już wiem,że na 100 % kupię TS2.
Cheryy.oO3
02.06.2009, 21:29
The Sims 2 Cztery Pory Roku i The Sims 2 Nocne Życie są najlepsze
Zdecydowanie CPR, OŻ i NS też dają radę.
TS2 Nocne Życie, Szyk i Elegancja, Moda H&M, Podróże i Cztery Pory roku są the best.
O, widzę, że 4 pory roku wygrywają i to mi się podoba ;D
Aczkolwiek kocham również Zwierzaki i Podróże <3
Rosemarie
13.06.2009, 17:52
Każdy dodatek jest wyjątkowy na 3 pierwszych miejscach u mnie są.
1.CPR.
2.CW.
3.WB
Cpr to naprawdę super dodatek.Wnosi wiele do gry interakcje,ogrody,warzywa,owoce,soki,pory roku,interakcje ..meble
A dla mnie nadal najbardziej podoba się NS i NŻ. Bardzo lubię życie w tych małych akademikach, ostatnio wzięłam cały akademik w posiadanie 5 simów i jest ciekawie :) Długo już w to gram. A NŻ lubię, bo dochodzi wiele fajnych możliwości. Przedmieście, wampiry, samochody, randki... lubię taki klimat :)
corelips
15.06.2009, 07:17
Hmmm.. ja nie mam jeszcze żadnych dodatków ;) staram się rozwiązać póki co wszystkie problemy "podstawowe" :] haha.
Karolina_155
20.06.2009, 14:15
siema. Czy gdy kupie tylko the sims cztery pory roku to beda mi dzialaly czy bede musiala kupic tez the sims 2 ?? pisac na gadu 3576634
Remus Lupin
23.06.2009, 12:22
Hejka
Musicie mi coś doradzić zamierzam kupić kolejny dodatek do The Sims 2 ale nie wiem jaki.
Czy możecie coś doradzić wiem,że większość poleci mi CPR czy coś w tym stylu.
Jaki dodatek kupić i jeszcze jedno ceny w agardzie troszkę urosły tylko NS bez zmian.
Jaki dodatek polecacie mam 70 zł i zamierzam coś kupić.
Posiadam:
The Sims 2 Double Deluxe
The Sims 2 Czas Wolny
Waham się między The Sims 2 Podróże, NS, CPR a OŻ
P.S
Przepraszam za tamten post ale szukałem tego tematu i bardzo przepraszam
są jakieś propozycję.
chupa_chups
23.06.2009, 12:38
siema. Czy gdy kupie tylko the sims cztery pory roku to beda mi dzialaly czy bede musiala kupic tez the sims 2 ??
Oczywiście, podstawa TH2 jest niezbędna.
Hejka
Musicie mi coś doradzić zamierzam kupić kolejny dodatek do The Sims 2 ale nie wiem jaki.
Czy możecie coś doradzić wiem,że większość poleci mi CPR czy coś w tym stylu.
Jaki dodatek kupić i jeszcze jedno ceny w agardzie troszkę urosły tylko NS bez zmian.
Jaki dodatek polecacie mam 70 zł i zamierzam coś kupić.
Posiadam:
The Sims 2 Double Deluxe
The Sims 2 Czas Wolny
Waham się między The Sims 2 Podróże, NS, CPR a OŻ
P.S
Przepraszam za tamten post ale szukałem tego tematu i bardzo przepraszam
są jakieś propozycję.
Polecam CPR i OŻ.
Remus, ja na twoim miejscu brałabym CPR. ( ;
Remus Lupin
23.06.2009, 17:52
CPR mówicie no wiem,że daję to czego nie było w Simach czyli pogodę i pory roku i oczywiście 4 nowe kariery pracy.
Zobaczymy czy ktoś inny ma jakąś inną propozycję.
s'éteindra
23.06.2009, 18:25
CPR zdecydowanie. Potem możesz dokupić resztę. Jakbym nie miał cztery pory roku to tak dziwnie by mi się grało, bo tej pogody by nie było. Szklarnia, studnia życzeń i uprawa warzyw i owoców jest też super. :P
Remus Lupin
24.06.2009, 12:43
Spodziewałem się,że to mi doradzicie przypominam o moich pieniądzach zresztą podam wam ceny jakie są w Agardzie:
-The Sims 2 Osiedlowe Życie 59, 00 zł
- The Sims 2 Własny Biznes 59,00 zł
The Sims 2 Na Studiach 54,90zł
- The Sims 2 Cztery Pory Roku 59,90zł
The Sims 2 Zwiewrzaki 59,90 zł
- The Sims 2 Podróże 59,00 zł
Najtańsze The sims 2 Na Studiach za 54,90 zł po 59, 90zł za Zwierzaki i Cztery Pory Roku a reszta po 59.00 za Podróże , Osiedlowe życie i Własny Biznes w tej liście nie ma NŻ i CW gdyż NŻ mam w Double Delux i CW też mam.
chupa_chups
24.06.2009, 13:50
Ale nie są to chyba takie wielkie różnice w cenach, no nie?
Remus Lupin
24.06.2009, 14:36
Bo w innych sklepach internetowych są drogie sprawdzałem w Ceneo.pl
Jest minimalna różnica w cenach
Hmm... Mi najbardziej pasują: cztery pory roku, nocne życie, zwierzaki i podróże
Oczywiście, że 4 pory roku i własny biznes.
Remus Lupin
30.06.2009, 11:21
Decyzja zapadła.
Wiem już jaki dodadek kupić.
Przepraszam za moje zachowanie.
A moim zdaniem najlepsze jest Osiedlowe życie i 4 pory roku;)
Remus Lupin
01.07.2009, 12:16
Zamówiłem The Sims 2 Podróże dokładnie wczoraj i napisałem list z prośbą o wysłanie ponieważ proszą o przelew a ja chcę zapłacić przy odiorze
P.S
Mój 100 post :DD
Remus Lupin
05.07.2009, 09:33
Wiem,że według was najlepszym dodatkiem są CPR i to was cieszy być może jak już będę miał trochę kasy zamówię ten owy dodatek ale najpierw przesłucham Podróże których jeszcze nie dostałem
Jeszcze chciałbym sprawdzić dodatki NS, WB,Zwierzaki ,CPR i OŻ i wtedy prawie będzie komplet ale mini dodatki nie zamawiam.
kurcze! chce kupić nowy dodatek i rozważam: Na studiach i Podróże. Który mam wybrać? Jak mi powiecie to napiszcie dlaczego:)
A mnie najwięcej frajdy sprawia Biznes. Prowadzenie sklepu czy kawiarni to jest naprawdę świetna zabawa.
Remus Lupin
09.07.2009, 11:02
kurcze! chce kupić nowy dodatek i rozważam: Na studiach i Podróże. Który mam wybrać? Jak mi powiecie to napiszcie dlaczego:)
Też miałem ten sam problem bo nie mogłem się zdecydować w końcu zdecydowałem wybrać Podróże gdzie możesz wyjechać na wspaniałe wakacje i możesz spotkać yeti jak znajdziesz mapę do tajemniczej wyspy, po za ty tańce hula, klepańca i naua teleportacji.
Lily moja propozycje bierz Podróże na www.agard.pl kosztuje tylko 59 zł z przesyłką czyli razem 68, 90 zł chyba,że masz konto bankowe i możesz dokonać przelewem.
Karolusia94
17.07.2009, 09:38
mi najbardziej podoba się: WB, CPR, Podróże;)
Wszystko fajnie się razem układa, w lato bierzesz urlop od swojego biznesu i wyjeżdżasz na wakacje ;)
dzela1001
29.07.2009, 13:27
Historie z Bezludnej Wyspy
Malakacha
02.08.2009, 17:08
Uwielbiam Cztery Pory Roku, bez tego dodatku gra byłaby nudna! Na drugim miejscu Własny Biznes, a na trzecim Podróże :)
Remus Lupin
06.08.2009, 16:36
Cześć
Zbieram kasę na nowy dodatek do The Sims 2, tylko błagam nie śmiejcie sie ze mnie błagam, moja matka nie pozwala mi odbierać swojej renty socjalnej tak jestem już nauczony tylko nie śmiejcie sie ze mnie.
Tak wieć jak mówiłem zbieram pieniądze na dodatek
Tak więc Na Studiach, Własny Biznes, Zwierzaki, Cztery Pory Roku czy Osiedlowe Życie?
P.S
Czy Własny Biznes szybko się nudzi ?
Charionette
06.08.2009, 22:24
Własny Biznes jest stosunkowo trudną grą. Trzeba się nieźle namęczyć by prowadzić dobrze jakieś przedsiębiorstwo. Zresztą poczytaj sobie sam:
Własny Biznes (http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=6353)
Zwierzaki (http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=6498)
Na studiach (http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=4492)
Cztery pory roku (http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=3799)
Osiedlowe życie (http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11681)
Pozdrawiam
Remus Lupin
07.08.2009, 11:24
Dzięki ale to już czytałem te recenzje.
Możecie mi na razie doradzić nie kupuję jeszcze ale zbieram pieniądze na kolejny dodatek
Początkowo miało być Osiedlowe Życie ale już nie trzeba bo sam naprawiłem rodzinę Lupin.
Czyli Własny Biznes to trudna gra czytałem,że wielu z was ma problemy z tym dodatkiem
z tego co wiem Zwierzaki to nudny dodatek czyli pozostaje albo Na Studiach albo Cztery Pory Roku i Osiedlowe Życie.
Charionette
07.08.2009, 12:49
Tzn. Własny biznes jest trudną, ale ciekawą grą. Osiedlowe życie mnie bardzo szybko się znudziło. Zwierzaki są fajne, ale kiedy rozwiniesz wszystkie kariery dla zwierząt i nauczysz go wszystkiego szybko się nudzisz. Na studiach- jeden z ciekawszych, ale te 4 lata studiów ciągną się. (bo robisz to samo). Cztery pory roku- z początku fajne, ale gdy przeżyjesz lato, jesień, zimę i wiosnę znudzi się.
Osobiście dla mnie najlepszą grą jest Czas Wolny, ale Własny biznes też jeszcze mi się nie znudził. To moja opinia, sam wybierzesz w co będzie ci się grać najlepiej.
Pozdrawiam
Remus Lupin
07.08.2009, 13:05
Bo ja mam Czas Wolny i Podróże
a czy w Na Studiach jeśli wyślę sima na studia to będę mógł kontrolować jego rodziców i czy można zapisywać grę
Bo ja bym kupiłbym Na Studiach ale nie wiem czy to dobry pomysł chodzenie do akademika szczególnie podobają mi się nowe kariery które są tylko dostępne po ukończeniu studiów.
Cztery Pory Roku to też dobry dodatek przede wszystkim dodaję Pogodomistrz i nowe kariery ale nie wiem czy moje simy nie zwariują.
Myślę,że chyba bym kupił Zwierzaki albo Osiedlowe Życie
Nie wiem na razie poczekam aż inni mi coś doradzą to nie musi być na dzisiaj.
Tylko przysyłajcie mi propozycję mogą być wady jak i zalety każdego dodatku
Jak uzbieram pieniądzę to decyzje kupna należy do mnie.
Charionette
07.08.2009, 13:24
Tak w Na Studiach możesz nie grać swoim studentem. Grasz normalnie w rodzinę, a jego tam po prostu nie ma :) Aha i z tego co wiem nowe kariery nie są tylko dla tych co ukończą studia- normalnie dla wszystkich.
Cztery pory roku- dlaczego twoje simy mają zwariować? ( o tak uważaj na grad i pioruny- tak pozbyłam się dwójki simów)
Naprawdę zrobisz jak zechcesz. Jak dla mnie wszystkie dodatki są dobre.
może w wyborze pomoże ci ankieta wyżej zamieszczona?
Remus Lupin
07.08.2009, 13:36
Nie dzięki dobrze znam jakie wyniki będą ale wiesz co Osiedlowe Życie tak jak dla mnie prawie to samo co Abrakadabra nie miałem tego dodatku do The Sims 1 i bardzo tego żałuje.
Ponoć w Osiedlowym Życiu jest coś w rodzaju parku piaskownice karuzele.
A czy w Na studiach sim może zabrać innego sima na Studiach i czy ta nowa grupa wiekowe to sim musi skończyć i stać młodym dorosłym czy to się dzieje automatycznie?
Charionette
07.08.2009, 17:23
A czy w Na studiach sim może zabrać innego sima na Studiach i czy ta nowa grupa wiekowe to sim musi skończyć i stać młodym dorosłym czy to się dzieje automatycznie?
Każdy sim nastolatek, jeśli ma dobre oceny w szkole może dostać się na studia. W tym celu klika się na telefon i wybiera się opcję "wyjedź na studia", czy jakoś tak-nie mam już tego dodatku, nie pamiętam. I dopiero po wybraniu akademika lub domu sim zmienia grupę wiekową na młody dorosły.
Ponoć w Osiedlowym Życiu jest coś w rodzaju parku piaskownice karuzele.
Nie wiem czy dochodzi do w OŻ, ale istnieje coś takiego.
Remus Lupin
07.08.2009, 18:09
A telefon komórkowy i mp3 to wiem,że się kupuję na parceli publicznej oczywiście w na Studiach i z tego co wiem czy to działa jak zwykły telefon w domu tak?
coraz bardziej mnie to interesuję.
Charionette
07.08.2009, 22:24
Tak, możesz dzwonić i odbierać telefony bez potrzeby kupowania stacjonarnego. Klikasz na simie i po sprawie :P
PS. Można kupować także grę przenośną.
Przede wszystkim - trzy nowe instrumenty: gitarę elektryczną, fikuśny bas i perkusję, na których nasi podopieczni brzdąkają od czasu do czasu, by rozładować napięcie i zwiększyć swoją kreatywność. Dodatkowo, jeżeli ustawimy instrumenty w jednym pomieszczeniu, a jeden z Simów zacznie grać, pozostali mogą mu akompaniować - efektu końcowego da się słuchać bez zgrzytania zębami już na czwartej kropce kreatywności. Dodatkowo, możemy im dostawić czwartego, który uzupełni utwór o rapowany tekst, a nasze gwiazdy zostaną wynagrodzone przez słuchaczy, wrzucających drobne do postawionych przed instrumentami słoiczków. Dzięki temu mamy kolejne, po stypendiach, źródło zarobku i nie musimy wysyłać nikogo do pracy na pół etatu w kafejce czy stołówce (bo taka możliwość też istnieje).
Z innych rozrywek mamy kompaktową lodówkę, w sam raz do zaparkowania w pokoju, beczkę z pi... eeee, sokiem, fajkę wodną do puszczania bąbelków, przenośną konsolkę i odtwarzacz MP3, a także zawsze przydatny telefon komórkowy - trzy ostatnie kupowane w automatycznym kiosku z technologicznymi gadżetami i sprytnie chowane przez naszych Simów w kieszeniach. Gdyby wzięło nas na rozbudowę mięśni, znany z "podstawki" sprzęt do siłowni został rozbudowany o bieżnię i trzy warianty ustrojstwa do dźwigania ciężarów, nieco tańsze od zestawu full wypas. Dodatkowo, możemy posłuchać nowej stacji radiowej pt. "Studencki Rock", na której potrzeby kilka niezależnych kapel nagrało swoje piosenki po simowemu.
Remus Lupin
10.08.2009, 12:06
Teraz widzę już trzy dodatki które bym kupił z trzech powodów
Na Studiach a powodem jest,że mam w Miłowie nastoletnią córkę z rodziny Lupin
Zwierzaki tu powodem jest wielka rezydencja i dużo chwastów i drzew świetne warunki by przyszedł do mnie wilk i jakieś psy i koty też by miały dobrze
oraz trzecim dodatkiem jaki widzę jest Cztery Pory roku powód jest taki,że w tej rezydencji i na Weronie mógłbym założyć ogród usunął bym basen ,żeby trochę zostawił i usunął bym niepotrzebne rzeczy do których nie mogę usunąć ani moveobjects on są to niepotrzebny fotel koło kręgielni i zniszczony domek dla lalek.
P.S
Czy uprawianie ogródka wzrasta entuzjazm wobec natury?
Charionette
10.08.2009, 13:53
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że tak! (nie miałam nigdy połączenia CPR i CW)
Remus Lupin
10.08.2009, 14:26
Może nie w tym temacie ale muszę wam oznajmić sie,że wreszcie pozbyłem sie tego dziecko ufo wyłączyłem kod na starzenie się świeczki zgasła i stała sie małym dzieckiem i ją zabiłem i znów jesteśmy w czwórkę ale pojawił się nowy problem nie wiem czy napisać w tym temacie gdzie chce uzyskać podpowiedź o nowym dodatku.
Nie mogę usunąć fotela i zniszczonego domku lalek jakby tego było mało to moje simy w Weronie rodzina Hakiel gdy tylko wyjdzie na zewnątrz to zaskakuje jakiś przedmiot hmmmm wcześniej miałem grób który wziąłem z przedmieścia i ten grób zamienił się w urnę czy to od tego może spowodać non stop zaskakiwania
wracając do tematu.
czy mogę podglądać moją studentkę która idzie na wykłady?
ultraviolence
10.08.2009, 15:08
czy mogę podglądać moją studentkę która idzie na wykłady?
Nie, nie możesz.
Remus Lupin
10.08.2009, 15:16
Wiedziałem ale są sale lekcyjne czy coś w tym stylu?
a czy w Na Studiach można zabierać kolegę koleżankę bo dla Lily znalazłem chłopaka i nie wiem czy będę mógł.
Charionette
10.08.2009, 15:23
Nie ma sali lekcyjnych. Mieszkasz w akademiku (lub domku) i gdy wyświetli ci się, że XXX ma zajęcia za godzinę klikasz na simie, wybierasz: Uczelnia/Idź na wykłady.
Jeżeli chcesz zabrać więcej osób musisz w otoczeniu w zakładce rodziny kliknąć ten znaczek z czapką studencką (zapomniałam jak to się nazywa) i wybrać ile osób ma na te studia iść i wybrać nazwę (np. Przyjaciele- to będzie się wyświetlać zamiast nazwiska)
Remus Lupin
10.08.2009, 15:37
Dzięki za potrzebne mi informację nie wiem co bym zrobił bez was.
No dobra myślę,że wiem już jaki dodatek kupić ale jeszcze poczekam na sugestie innych.
Tak jak mówiłem waham się między Na Studiach, Zwierzakach, Czterech Porach Roku aha sprawdzam regularnie na www.agard.pl jakie są aktualne ceny gdyż często cena jest inna teraz wszystkie dodatki po za Na studiach są 49.90,- (Na Studiach 54 , 90 ,-)
Remus - bierz Cztery pory roku, wg. mnie to najlepszy dodatek do TS2, na pewno będziesz zadowolony. CPR wprowadzają do gry taki klimat, którego nie było (:D). I mają świetną muzykę :)
Remus Lupin
10.08.2009, 17:30
Dziękuję Dominic za radę CPR bardzo by mi się przydał ponieważ parę postów pisałem,że mam rodzinę Hakiel i ich dom jest duży i pomyślałem,że jeśli kupię CPR to założę ogród jeśli usunę basen i będzie trochę miejsca.
ale fajne są te nowe kariery i ich nagrody.
Charionette
10.08.2009, 20:51
Ja np. nie potrafiłabym wybrać. Dla mnie wszystkie dodatki są fajne, ale chyba moim naj jest CW :D
Remus Lupin
11.08.2009, 10:51
Czas Wolny to dobry dodatek ale mnie irytuję tylko jedno,że jak mam po cztery hobby to ciągle muszę punkty uzupełniać.
Sherlock
12.08.2009, 12:56
Zagłosowałem na wszystkie, bo nie mogłem się zdecydować. Obecnie mam tylko "Imprezę!", bo reszty się pozbyłem, także nie mogę sobie jakoś ułatwić wyboru. Pamiętam, że w zwierzakach były niezłe heca, ale w innych dodatkach również, więc ciężki wybór mam, oj ciężki!
Remus Lupin
12.08.2009, 14:41
Chyba jednak kupię CPR ale z drugiej strony kusi mnie NS nie wiem co wybrać co lepsze CPR czy NS?
Najfajniejsza zabawa w simsy jest, gdy posiada się wszystkie dodatki:) ale ja bym wybrała CPR. Dlaczego? Wymienie pare powodów:
*pogoda: Burza z piorunami, która może trafić w Twojego sima, ktory tak zabawnie wygląda jak porażony prądem!
*W zimie jest tak pięknie biało, czasem odwołają lekcje z powodu zaspy snieżnej, a twoj sim może zamarznąć na kość i ireszta członków rodziny ogrzewa go suszarką do włosów ^^
*pingwinek, któremu możesz dać rybę z wyposażenia, którą samodzielnie łowisz bądź treż gotujesz na rodzinny obiad.
*własne pole rolne na którym uprawiasz pomidorki, ogórki, truskawki, a takze pielęgnujesz drzewka ambrozyjne: pomarańcze, jabłka i cytryny i z tego mozesz robic rózne pyszne soki w tym lemoniadę ;)
*Jeśli masz dodatek podróże to w 3 jeziorach jest przepieknie gdy jest zima i jesień...cudo, które dodaje uroku trzem jeziorom:)
*Wyspa Twikki z upalnym latem, kto wie moze bedziesz mić fatalną pogodę z nawet gradem!
*akcesoria świąteczne razem z porą zimową. To dopiero wspaniałe Boże Narodzenie:) lub na jesień Halloween ;)
no wspaniały dodatek.
A studia to już mnie się nie chce tak pisać, napewno wiele osób o tym pisało więc oszczędzę klawiaturę ;)
Remus Lupin
12.08.2009, 15:57
Niezłe powody no ja też mam powód by kupić CPR tak mam podróże i słyszałem o tym,że może spaść grad na wyspie Twikki
Tak więc.
Odrzucam:
-Osiedlowe Życie
-Własnym Biznes
-Zwierzaki
-Na Studiach
Wybieram Cztery pory Roku
P.S
Słyszałem o studnii życzeń czy to jest jskaś nagroda za punkty aspiracji
Nie. W tym dodatku dochodzi takie jakby stowarzyszenie "Klub ogrodników".
Jeśli się do niego zapiszesz, a głównemu ogrodnikowi z inspekcji ogrodów spodoba się architektura twojego ogrodu mozesz dostać studnię lub pieniądze;)
Remus Lupin
12.08.2009, 16:40
Aha dzięki a klub ogrodników to jakaś tajemnicza parcela?
Niestety nie. Ty możesz zadzwonić tylko do "Klubu Ogrodników"- tak pisze w spisie telefonów w menu usług. Dzwonisz do nich po inspekce swojego ogrodu. Przychodzi ich zawsze 3 klubowiczów i oglądają twój ogród wytykają Ci uwagi typu: Abys dodał więcej drzew lub też ozdób, albo uwagę o większą dbałość o rośliny. i Tyle.
Remus Lupin
12.08.2009, 17:02
Dobra dzięki
a soki z tego co wiem to dają jakieś bonusy.
Oj, tego już mi nie waidomo. Wiem tylko tyle, że w lecie od za dużej ilości picia soku pomidorowego (który samemu trzeba sporządzić) może wywołać simowego udaru (sim wygląda jakby był poparzony słońcem).
Lemoniada to zaś ochładza, a goraca czekolada rozgrzewa jak jak simowi jest zimno (znajduje się w dziale małych urządzeń kuchennych. To urządzenie wygląda coś jak ekspres do kawy):)
Remus Lupin
12.08.2009, 18:07
Dobra dzięki myślę,że jak tylko kasa będzie to zamówie CPR oczywiście przez serwis www.agard.pl
Sorry,że piszę post pod postem nie bić to mój ostatni post pod postem
Zebrałem pieniądze ale myśle,że CPR zacznę zamawiać gdzieś pod koniec sierpnia lub początek września
Rodzina Hakiel będzie miała w tym dodatku pełne ręce roboty m. in. ogród
Niestety u rodziny Lupin uprawianie ogródka mogę pomażyć za mały dom no chyba,że przeniosę do innego domu kusi mnie dom przyjemniaków.
Charionette
16.08.2009, 11:49
Remus, ale co, że tak powiem nas to obchodzi. Zelkam zwracała ci już kiedyś na to uwagę...
Remus Lupin
16.08.2009, 18:29
Zmieniłem zdanie nie będę czekał do września zamówiłem ale przelewem nie zapłacę
Przekonaliście mnie bym kupił CPR i to właśnie zrobiłem
Jesteście cudownii
Pragnę uzbierać wszystkie dodatki ale znowu muszę poczekać na kasę
Uwielbiam Simy 2
Mimo,że podróże się dobrze przyjeły jedna z moich rodzin jest już na drugich wakacjach
Następna porada w sprawie nowego dodatku to napiszę
Dzięki serdecznie za porady. :D
Charionette
16.08.2009, 19:14
Służymy radą i pomocą :D Od tego tu w końcu jesteśmy ;)
Mostilia
16.08.2009, 19:48
Wg mnie Zwierzaki.
o i mam takie pytanie da sie jeszcze gdzieś kupic The Sims 2 Na Święta
Charionette
17.08.2009, 09:24
Tutaj masz porównanie w 4 sklepach
http://www.nokaut.pl/gry-pc/the-sims-2-na-swieta-akcesoria.html
Remus Lupin
17.08.2009, 11:26
http://www.agard.pl/index.php?p459,the-sims-2-na-swieta-akcesoria za 23,90zł tanio kupisz akcesoria.
Ja lubię wszystkie dodatki oprócz czasu wolnego, ten dodatek jest najgorszy
Remus Lupin
31.08.2009, 15:45
Czas Wolny najgorszy tak myślisz chyba wiem dlaczego, dlatego,że jeśli nabijamy dużo punktów do 10 transu to po kilkunastu minutach simowych te punkty spadają i mnie to wkurza
źle zrobili tego dzina za mało życzeń lepszy był w ŚW w The sims 1.
ale dobra strona dodaje nowe ścieżki karier.
truskaweczka
31.08.2009, 19:22
Dla mnie najlepsze są CPR
Charionette
31.08.2009, 21:49
No kariery są całkiem przyzwoite. A z tym wpadaniem w trans to racja- trochę za szybko spada. Musisz cały czas poświęcać hobby, a nie tylko 'Czas Wolny' :D
Jako że miałem okazję zagrać tylko w 5 pierwszych dodatków, nie mam wielkiego wyboru. Ale najbardziej mi przypadły do gustu studia ;)
Remus Lupin
01.09.2009, 16:16
U mnie na razie dominuje CPR.
Jeszcze nie planuję kupno nowego dodatku, ale będę miał to was zagadam.
Cóż jestem zadowolony z dodatku CPR.
tomek.966
10.09.2009, 17:54
Według mnie tak:
1. Cztery pory roku
2. Podróże
3. Własny biznes
4. Osiedlowe życie
5. Czas wolny
6. Nocne życie
7. Zwierzaki
8. Na studiach
Remus Lupin
10.09.2009, 18:35
Hejka
Tak znowu musicie mi pomóc kasy mało a już myślę o kolejnym dodatku
Jakie propozycje
Posiadam
- Double Deluxe
- Czas Wolny
- Podróże
- Cztery Pory Roku
mamy dopiero 10 września tp przysyłajcie mi propozycje nie wiem do kiedy
ale mógłbym prosić
Ja nie udzielam rad co kupić, bo powinieneś sam zadecydować co Ci się podoba i co uważasz za słuszne, by wydać tyle pieniędzy.
Nie wiem czy już pisałem, które ja preferuję, ale chyba nie także:
1. Cztery Pory Roku - moje ukochane
1. Własny Biznes - uwielbiam tak samo jak podróże, więc również pierwsze miejsce
2. Czas Wolny - te zainteresowania, szycie itd. SUPER!
Remus Lupin
12.09.2009, 12:57
Wiem ale mi chodzi o jakieś rady wskazówki cokolwiek
może wam wymienię co chce kupić
- Na Studiach powód- nie wiem co zrobić z córką Lily jako nastolatka ma zbyt małą płatną pracę i nie wiem co z tym fantem zrobić
- Własny Biznes powód- większość owoców i warzyw zebranych z ogrodu idą na soki otworzyłbym warzywniak i sprzedałbym te uprawy.
- Zwierzaki powód - u rodziny Hakielów ogród jest tak zapuszczony że aż się prosi,żeby przyszedł wilk i mnie ugryzł u Lupinów powodem jest,że orginalny Remus jest Wilkołakiem ściągnąłem jego i skin i to wszystko
Charionette
12.09.2009, 21:00
Pomagaliśmy ci już wcześniej... Przejrzyj to i wybierz najodpowiedniejszy dodatek .
Remus Lupin
15.09.2009, 16:03
Nie chcecie mi pomóc w wyborze patrząc na wyniki ankiety i sugerując się nią nada prowadzi CPR za nim jest podróże, potem widzę,że jest Nocne Życie i gwa dodatki zajmują 3 miejsce WB i Zw
Sugerując się tą ankietą pozostaje mi tylko jeden dodatek
będę zbierał pieniądze na Własny Biznes (wczoraj nadarzyła sie okazja ale mamy nie było w domu a przyszła moja renta pech)
Nattalciaa
17.09.2009, 15:13
Ja zaznaczyłam wszystko :D :P
Sherlock
17.09.2009, 15:16
Teraz sprecyzuję swoją wypowiedź - Cztery Pory Roku i Czas Wolny ;)
Remus Lupin
17.09.2009, 15:30
Sorry,że nie na temat ale zapytam
czy we WB i OŻ dochodzą nowe ścieżki pracy
Charionette
17.09.2009, 15:36
We WB nie, bo tam możesz otworzyć własny biznes (to po co ci ścieżki karier?)
A w OŻ to prawdę mówiąc nie pamiętam...
Remus Lupin
17.09.2009, 16:33
Dobra dzięki Nysia
Zbieram kasę na WB
zresztą już wiem co będzie dalej.
Malakacha
21.09.2009, 19:42
Studnia życzeń jest gdzieś na wakacjach, taką samą można kupić w trybie kupowania w ozdobach. Tylko nie wiem, czy ta kupiona też spełnia życzenia.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.