PDA

Zobacz pełną wersję : Wkurzający sąsiedzi ...i nie tylko

Vegeta
20.09.2007, 17:25
Mam problem.Otóż do mojego domu w simsach( w żadnej okolicy ani rodzinie) nikt oprócz kamerdynera i ogrodnika nie może przyjść-sąsiedzi (kiedy po kogoś zadzwonię,lub nie) przyłażą i zacinają się na końcach alejek.Kiedy próbuję ich przenieść znikają,ale nie mogę ich potem zaprosić.To samo z pizzą-koleś się zacina i w dodatku przychodzi bez pizzy!Czy da się coś z tym zrobić?Akurat zrobiłam więzienie dla sąsiadów i mnie to wkurza! :angry:
(Mam oryginalne simsy deluxe,zwierzaki i gwiazdę)Z góry dzięki.

odAL: Błędy poprawione.

Raven
20.09.2007, 18:07
1. Masz dodatki z internetu? Jeden może być felerny(najczęściej hackowane robią błędy w grze). Bodajże program FileCop rozwiązuje tego typu jaja.
2. Usunęłaś np. skrzynkę pocztową? Po usunięciu tego obiektu z twojej praceli też się dzieją różne inne rzeczy.
3. COŚ ci uszkodziło grę jako tako? Proponuję reinstall

Vegeta
21.09.2007, 17:12
Ewentualnie druga opcja ale wtedy chyba nie usuwałam skrzynki. Ale to chyba dlatego bo dodatków z neta nie mam.

mario
21.09.2007, 17:29
Ja nigdy nie miałem dodatków z neta do simsów... Kiedyś usunąłem skrzynkę i od tamtej pory simy stawały na końcu parceli i nic nie dało się zrobić. To na pewno chodzi o skrzynkę. Jedynym rozwiązaniem było przeniesienie rodziny do innego domu. :con:

psujka
23.09.2007, 10:37
A czy tak też może się stać jak przeniose skrzynke w inne miejsce

Raven
23.09.2007, 14:02
nie, przeniesienie skrzynki w inne miejsce nie powoduje szkód. Ja zawsze ustawiam jak najbliżej domu ale skasować nie radzę :-P

Vegeta
23.09.2007, 17:08
Dzięki za pomoc ale rzeby już nie zakładać nowego tematu to spytam się tu:
Czy jeśli zabiję jakiegoś sima sąsiada to on będzie nieżywy tylko na mojej działce czy w całej grze terz?

Raven
23.09.2007, 21:44
w całej grze. Mój chłopak przynajmniej tak ma. Zabił Henryka Ćwira na swojej działce i ma tam też jego grób, a na działce z Majką i Kasandrą już go nie ma.
Zawsze możesz przeprowadzić próbę: tworzysz byle jaką dwuosobową rodzinę najlepiej, zapraszasz inną rodziną jednego z nich, zabijasz, a potem sprawdzasz poprzednią rodzinę ;-)