PDA

Zobacz pełną wersję : Oliwka Widmo i inne truposze

Mafee
29.09.2007, 23:15
Siema.
Od razu na wstępie piszę - przepraszam! jeśli już taki post był umieszczany, ale nie udało mi się takiego tematu znaleźć.

Otóż, mam oto trochę zagmatwaną sprawę - nie wiem, czy ktoś kiedykolwiek się tą sprawą zainteresował bądź zajął, mnie natomiast to ciekawi.

Więc od początku:
W Dziwnowie jest rodzina : Widmo - postanowiłam ją odwiedzić.
Tak, pierwsze co mi się rzuca w oczy to tysiące grobów.
Sprawdzę kto tam spoczywa - może być interesująca historia.
Patrzę, a tam mnóstwo Simsów o dziwacznych nazwiskach (np. Trumna, Ebadi bądź Muenda itp.).
Najbardziej - nie wiem jak to określić - wzruszyła mnie postać nastoletniej rudej dziewczyny : Melisy Sim.
Chciałam ją wskrzesić - parę kodów się wykonało i wstawiłam taki specjalny telefon - zadzwoniłam Oliwką - komunikat 'nie znasz żadnego umarłego Sima' (czy coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie) - okey, niech im będzie - zadzwoniłam Ofelią - znów ta sama komenda.
Dobrze, bardzo dziwne - tyle grobów, we wspomnieniach mają (a przynajmniej Oliwka) 'jak szkoda, że ten Sims umarł' ale wskrzesić to się już nie da.
Może to bez sensu, ale spisałam wszystkie nazwiska z imionami osób, które są na tej parceli pochowane. Jest ich bardzo dużo, bo kto w takich ilościach normalnie umiera? Makabra.
Wymienie :
1. Artur Tubylec
2. Sławomir Tubylec
3. Klemens Zmrok
4. Władysław Zmork
5. Ireneusz Widmo
6. Edwin E. Gromnica
7. Teodor L. Gromnica
8. Lerato Muenda
9. Peponi Muenda
10. Wiktoria Sim
11. Melisa Sim - rudowłosa, młoda dziewczyna
12. Daniel Marmurko
13. Benjamin Kokosz
14. Lila Kamasz - żona tego wojskowego. Straszne - po rozwodzie przeprowadzić się do osoby, która - masz nadzieję - Cię postawi na nogi a tu umierasz. Bardzo pocieszające.
15. Patryk Ktoś
16. Hilary Martwiak
17. Łukasz Kowal
18. Joasia Ebadi
19. Rejmund Trumna

Jak powyżej napisane - nazwisk jest wiele. Aż czasem jakoś boję się przebywać na tej parceli bądź zapraszać kogoś ;D
Sprawdzałam kto z nastolatków (najlepiej w opcji w Otoczeniu : wyślij Simów na studia) być może nosi podane nazwiska. Otóż jest kilka takich osób : Zmrok, Kamasz, Kowal - ale np. Kowal nie ma powiązania z rodziną Kowal z tym Ufo (zależy jeszcze który).
Wypróbowywałam już dużo sposobów.
Nawet sprowadziłam do rodziny Widmo tego dorosłego Kamasza - nic nie dało.
Nie chcę używać do tego jakiś kodów, bo boję się, że zrobi się tak jak kiedyś - wpisałam kod to mi się wszystko w Simsach poprzestawiało, potworzyły się błędy.
Naprawdę, zależałoby mi na przywróceniu jakoś do życia Melisy Sim - nie wiem sama dlaczego.
Jeśli ktoś już miał coś do czynienia i wie coś w tej sprawie to proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam :)

PS Proszę - jeśli nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia - nie dawaj obraźliwych, wulgarnych itp. komentarzy. Naprawdę, to się nikomu nie przyda, ani nikomu do szczęścia potrzebne nie jest ;)

Przecież w marzeniach miało być lepiej!

Abigail_Kocur
30.09.2007, 09:18
Wyskakiłam komonikat dlatego,że kodem wziełaś ten telefon ;P.Jak wyślesz tą nastolatke na studia i go zdobędzie może da się wskrzesić.Chociaż nie jestem pewna.Może to będzie kolejna tajemnica jak Bella?

Eámanë
30.09.2007, 09:22
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=35247 - proszę bardzo, poradnik :) Ja wskrzeszałam tak Władysławę Zmrok - matkę Ofelii i siostrę Oliwki :P

Mafee
30.09.2007, 21:31
Abigail_Kocur - nie ma znaczenia czy wzięłam kodem telefon do śmierci czy nie ;P
Tajemnica? W Simsach nie ma nic tajemniczego - taką sobie gracze ideologię wymyślają. Moim zdaniem to czysta ciekawość i próba zrobienia z małej rzeczy wielkie 'halo', tajemnicę, podpuchę, historię, a nikt nie bierze pod uwagę, że to pomysły twórców ;) Ale czasami ciekawie jest pobawić się w detektywa bądź jak w tym przypadku archeologa :)
Tak, a zanim Ofelia skończy studia i osiągnie szczyt kariery będzie w wieku średnim, mi się odechce wskrzeszać i.. taka to robota ;)
A Bella to zupełnie inny temat i raczej nie ma nic wspólnego z grobami.

Eámanë - zobaczę, dzięki :) Ale nie interesują mnie programy do wskrzaszania Simsów. Chcę to zrobić, że tak to powiem 'naturalnie' ;)

Nie interesują mnie kody - nawet te najbardziej sprawdzone.

Pozdroo :)

Przecież w marzeniach miało być lepiej!!!
Chciałabym choć raz
Ani razu
Przez nikogo nie płakać..

Abigail_Kocur
01.10.2007, 13:03
A może simy to wcale nie taka zwykła(heh)gra,tylko jeszcze ma jakaś tajemnice...Ja tak właśnie uważam.A co do telefonu,to gdzieś czytałam,że to wina kodu.

Lilith
01.10.2007, 13:10
To nie wiem, czemu, jak zawsze telefon brałam kodem to też działało ;)

Lea
01.10.2007, 16:01
Eámanë - zobaczę, dzięki :) Ale nie interesują mnie programy do wskrzaszania Simsów. Chcę to zrobić, że tak to powiem 'naturalnie' ;)
[/I]
Nie da się naturalnie. Że tak powiem wskrzeszam sukcesywnie wszystkich z parceli Widmo. Z wyjątkiem tych którzy mi w grze umarli. Nie da się tego zrobić telefonem do śmierci, bo ci zmarli po prostu nie znali nigdy tych żywych. Aktualnie u mnie już wskrzesza 3 pokolenie.

Fảlivrin
01.10.2007, 19:38
chwila, chyba mam pomysl: P

Może da się ich wskrzesić tym samym sposobem co belle ćwir??

Oczywiście kodem boolprop testingcheatsenabled true

poczytaj i spróbój

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37653

może sie uda i w tej rodzince :)

Mafee
01.10.2007, 19:46
Lea - być może, lecz nie ukrywam, że to dziwne.
Fảlivrin - ale mnie kody i programy do Simsów 2 nie interesują, z tego tytułu, że jestem do Simsów 2 przywiązana i nie chciałabym, jak kiedyś, że wpisałam kod i np. pokasowały się parcele lub wynikły z tego różne inne błędy w grze ;)
No i musiałam odinstalować i instalować Simsy na nowo =.=

Eámanë
01.10.2007, 20:33
Inaczej niż kodem albo przez SimPE się nie da. Ale SimPE jest bezpieczne, zwłaszcza jeśli robisz wszystko wg instrukcji ;)

Fảlivrin
01.10.2007, 21:26
Lea - być może, lecz nie ukrywam, że to dziwne.
Fảlivrin - ale mnie kody i programy do Simsów 2 nie interesują, z tego tytułu, że jestem do Simsów 2 przywiązana i nie chciałabym, jak kiedyś, że wpisałam kod i np. pokasowały się parcele lub wynikły z tego różne inne błędy w grze ;)
No i musiałam odinstalować i instalować Simsy na nowo =.=

Ale powiedzmy sobie prawde. W życiu realnym da sie wskrzesić człowieka? nie. nawet przez kody sie nie da :P

Więc nie ma innego wyjścia :)

Co do tego wskrzeszania przez kody - mi nic złego nie zrobił. Spróboj :) jak Ci sie nie spodoba to po prsotu nie zapiszesz gry .

Abigail_Kocur
02.10.2007, 17:43
To nie wiem, czemu, jak zawsze telefon brałam kodem to też działało ;)

Ale czasem nie działa :P.Wybacz ale jak się przy czymś upre to trzmam :P .Pozdrawiam

Lea
03.10.2007, 10:09
Przez same kody się nie da. Kod boolProp... powoduje, że owszem na parceli pojawia się duch tej postaci którą chcemy ożywić i komunikat typu: Maceli zmarł na innej parceli... Dzieje się tak z powodu wspomnień danego ożwianego sima. Ma on mianowicie zapisane "Umarłem" i bez usunięcia tego wspomnienia zawsze pojawia się jako duch
Wspomnienie oczywiście da się usunąć przez SimPe, ale... niewtajemniczonym i tym co mają zamiar pierwszy raz na ukochanych rodzinkach pobawić się SimPe - nie polecam - czemu? Bo wystarczy chwila nieuwagi, paluszek się omsknie, albo cokolwiek i zdażyć się mogą różne nieprzewidziane i nie zawsze chciane rzeczy.

Mafee
05.10.2007, 21:22
I właśnie między innymi o takie rzeczy mi chodzi ;)

Trudno, co najwyżej wytrzymam i bez tych simów.

Fảlivrin - tak, wiem, że w realnym świecie się nie da, ale kto powiedział, że Simsy są realnymi postaciami? ;)

Mówicie : 'SimPe' - a co to jest? ;D
Można prosić jakąś instrukcje używania tego i jak zainstalować? :)

Przecież w marzeniach miało być lepiej!!!
"Odbiłam swoją krew na ksero i już nie jest czerwona."

figusia
06.10.2007, 12:42
Mefee - http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=35247 tu masz właśnie wcześniej wspominaną isntrukcję jak się wskrzesza przez SimPe. Masz tam równiez napisane skąd ściągnąć i co trzeba mieć aby poprawnie działało. Krótko opisując SimPe to program, którym możesz nieźle zamieszać w grze. Jest tam baardzo dzużo ciekawych opcji.

Mafee
12.10.2007, 22:04
Figusia - Dzięki :) No to popatrzę ;))

Przecież w marzeniach miało być lepiej!
Czy idealny świat mogę widzieć tylko w śnie?
Czas nie leczy ran tylko przyzwyczaja do bólu..

A czy po zainstalowaniu tego SimPe nie wystąpią mi jakieś problemy w grze?
Nie mam zamiaru odinstalowywyać i zainstalowywać od nowa wszystkich części Simsów 2..

".. rozmawiam z kaloszem który spadł z półki.
-Czy wszystko ma jakiś sens? - spytał."

emila454
29.06.2009, 19:12
Moim zdaniem to stwórcy the sims 2 zrobili to specjalnie by było ciekawiej. Nie da się wskrzesić, bo rozwiązanie by było za łatwe. Zauwarzyliście (jeżeli ktoś już o tym wspomniał to sorry, nie czytałam dokładnie), że Oliwka w wspomnieniach ma trochę innego Nerwusa niż ten co mieszka u Papużków? Inna twarz. I Nerwus ma dziwne cechy charakteru. Ma ich za mało...
Jeżeli pierwszy raz się ze mną spotkaliście to nic, bo jestem nowa :)

psia fanka ***
02.07.2009, 13:21
no właś nie ta żona Kramasza a i jeszcz coś ta żona to w ptstawie jest normalna taka jak na zdjenciu a umnie ma fryz z osiedlowego życia i sukienke z nocne życie o co tu chodzi mam wszystkie dodatki i akcesoria

juleczka12
27.08.2010, 18:41
Ale ich się da wskrzesić bez simPE!Wchodzimy di rodziny Widmo i klikamy Oliwką lub Ofelią na pierwszy lepszy nagrobek,a potem dajemy opcję przenieś wszystkie nagrobki.Wyświetlą nam się parcele publiczne wybieramy jedną(niema znaczenia którą)Zaczną znikać nam nagrobki i pojawiać się duchy.Czekamy aż znikną nam wszystkie.Potem zdobywamy ten telefon(wskrzesionomat czy jakoś tak,albo kodem unlockcareerrewards albo pracujemy na niego).Mozemy wskrzesić wszystkich członków rodziny.Jak chcemy tych innych ludzi to wpisujemy kod boolprop testingcheatsenabled true i klikamy z wciśniętym shiftem na skrzynkę pocztową.Dajemy opcję make me know everyone.Wyłączamy bool propa(boolprop testingcheatsenabled false)Klikamy na ten telefon i można wskrzesić wszystkich.Wskrzeszeni będą w drzewie genealogicznym jak mieli rodzinę ale nie będą mieli wspomnień(niestety).U mnie i u koleżanki to działa.Aha i tak można wskrzesić każdego sima jak się ma nagrobek.

kotecek
27.08.2010, 19:42
Temat stary, ale jak już odświeżony to napiszę.
Mnie również poruszyła historia Melissy Sim, może to przez jej wiek. U mnie w grze jej duch nie ma włosów, wskrzesiłem ją przy pomocy insiminatora i ustawiłem jako sima który swobodnie chodzi po ulicy, bez konkretnego zamieszkania, czyli jako Npc.
Może ta ilość grobów to znak, że w domu Widmo był jakiś "dom pogrzebowy" z cmentarzem ...

.mirror
27.08.2010, 21:30
kotecek - możliwe, skoro Oliwka ma tyle wspomnień umarłych, którzy nie byli z nią spokrewnieni... I niemożliwe, żeby to byli jej przyjaciele, bo nie ma takich wspomnień, tylko u poszczególnych osób.

Izzy
28.08.2010, 10:44
Bardzo ciekawe.
Sama się zastanawiałam jak to możliwe, że tyle osób umarło na jej posesji.
Choć to dziwne niektórych osób z tej listy nie ma na drzewie genealogicznym Oliwki Widmo.
Może tylko ich znała?

.mirror
28.08.2010, 15:19
Tu nie chodzi tylko o znanie. Sim ma wspomnienie o śmierci drugiego, jeżeli byli najlepszymi przyjaciółmi, a Oliwka nie ma we wspomnieniach, że zaprzyjaźniła się z połową zmarłych na jej cmentarzu.
Poza tym ciekawe jest to, że znała Mrocznego Kosiarza na tyle dobrze by mieć z nim bara bara...

Liv
28.08.2010, 16:53
Skoro często wpadał do niej na chatę, to musieli się zapoznać ^^
Żeby było wspomnienie o czyjejś śmierci, umierający Sim musi być mieszkańcem parceli, na której jest też ten "żywy", który ma dostać wspomnienie.

kotecek
28.08.2010, 20:43
Ale przyjaciele którzy nie mieszkają z tym co umarł, to też chyba mają to wspomnienie, co nie ? Bo rodzina to na pewno.
Może ci simowie wiedzieli, że niedługo będą "kaput", przeprowadzali się do Oliwki i tam umierali, a ta spotykała się z Mrocznym ? :)

.mirror
28.08.2010, 21:32
Przyjaciele mają to wspomnienie. Kiedyś u mnie Don Lotario martwił się, że moja simka umrze (była jego kochanką ;P) a jak umarła to miał wspomnienie o jej śmierci.

Hm.. Ale to jest ciekawe, że Oliwka ma we wspomnieniach śmierć bodajże dwóch nastolatków, a patrzyłam na ich duchy, które miały... biały kolor! A białe duchy to duchy simów, którzy umarli ze starości, prawda?
A niemożliwe, żeby nastolatek umarł ze starości, więc wychodziłoby, że Oliwka... ich zabijała. Bo jak inaczej wytłumaczyć śmierć nastolatka 'ze starości'.

kotecek
28.08.2010, 22:20
No jakby je zabiła no to miały by pewnie inny kolor niż biały ...
Na pewno pomagał Oliwce w tym jakiś program :)

simka334player
29.08.2010, 07:44
Ja tez uważam że Olivie miala takie hobby że zabijała różnych takich. Bo to przeciez byli i dostawca pizzy i mechanik etc. Moze eksperymentowala z truciznami a potem częstowała szklanka soku? Co?

Liv
29.08.2010, 08:58
@up: w Simsach, tym bardziej podstawie, to niewykonalne :D Chyba, że Oliwka miała dostęp do nagrody z kariery naukowiec. W tym mini laboratorium moża tworzyć wirusy i nimi zarażać ;]
A skoro nastolatkowie umarli ze starości to musi oznaczać, że Maxis bawił się kodami ;)
To ciekawa jestem jakie kolory miały duchy mężów Oliwki. Jeden czy dwóch na pewno zmarło jako dorośli.

Ana021
29.08.2010, 10:07
Kiedyś widziałam,że jeden z duchów ma niebieski kolor.A to ciekawe zważywszy,że u Oliwki nie ma basenu

Brutus
29.08.2010, 11:52
Dużo ona ma tych niebieskich duchów. Co noc są 3 duchy. A jak wypadnie, że 3 niebieskie, to powódź!

Severé
29.08.2010, 12:33
Tak ? A mi się nie zdarzyła

caalam
29.08.2010, 13:44
Dużo ona ma tych niebieskich duchów. Co noc są 3 duchy. A jak wypadnie, że 3 niebieskie, to powódź!
no jakoś mi się nie wydaje.

poza tym, ja rzadko gram Oliwką, tych duchów jest na prawdę dużo, a większość nie wiem skąd się tam wzięła.
a w ogóle to jest tam dostawca pizzy, który zginął w pożarze, a Oliwka bodajże nie ma wspomnienia o pożarze.

Severé
29.08.2010, 17:50
Zgadzam się z hysterią coś powódź nie jest możliwa. Dostawca pizzy nie wiedziałem

Brutus
30.08.2010, 08:56
Nie chodziło mi o powódź, tylko o wodę, którą te duchy rozlewają wszędzie.

Vanitas
30.08.2010, 10:08
A wg mnie wszystkie wasze historyjki to kit, tak jak z Bellą. Twórcy pobawili się różnymi kodami i ot cała historia.

kotecek
30.08.2010, 19:51
Hmmmnn... nie wiedziałem, że są tam także duchy od utonięcia, jak grałem rodziną Widmo, to zawsze rano było pełno kałuż, a teraz już wiem, że to od ducha...

Severé
30.08.2010, 19:57
A wg mnie wszystkie wasze historyjki to kit, tak jak z Bellą. Twórcy pobawili się różnymi kodami i ot cała historia.

Gingi zgodzę się z tobą to przecież wymyślił Maxis i to on stworzył Rodzinkę Widmo

kotecek
31.08.2010, 10:44
No po to jest ten cały kit, żebyśmy mogli sobie rozmyślać i rozpisywać się na forum :)

nagi_aniolek
31.08.2010, 10:56
Nie kotecku, wy sobie wymyślacie te sprawy. Jak was to tak bardzo interesuje: napiszcie do twórców po 20 maili każdy, dostaniecie odpowiedź

Agataa103
16.12.2010, 20:41
Nie ma się nad czym zastanawiać. Fajne takie tematy i można coś się z nich powiedzieć, ale to tylko gra. Maxis tak robi żeby nie było nudno :). Niektóre rzeczy są niemożliwe bez kodów lub sztuczek twórców simsów. I tyle... ;)

Avantys Impremia
17.12.2010, 14:23
Takie niemożliwe rzeczy (chodzi mi o takie fajne, ciekawe) da się tylko kodami :P