Zobacz pełną wersję : Zamrożone Irysy - nakręć videostory - pytania dotyczące konkursu
Monitkowa
09.10.2007, 15:48
Hmmm... a nie da ssię troche wiecej czasu na zrobienie videostory... ;)
Myślę, że Eamane zgodziłaby się na przedłużenie do 20 listopada. ;) Ale czy miesiąc to mało? :P Uważam, że spokojnie dałoby się to zrobić w miesiąc. Ale jeśli uważacie, że jest za mało czasu, to na pewno da się to zmienić. :)
No pewnie, że nie. Jednym zajmuje to trochę więcej czasu, a jednym trochę dłużej. Mi akurat szybko udaje się nakręcić odcinki mojego serialu. Też zawsze staram się, żeby było jak najlepiej. Ale nie chcę poświęcać na to dużo czasu. Jak zacznę, to muszę skończyć. Ale jeżeli ktoś sobie życzy na dłuższy okres czasu, to na pewno Eámanë (mam nadzieję) się zgodzi, spokojnie. :)
Zobaczymy, czy się wyrobicie - w razie czego przedłużymy ;)
Czy w filmie kokursowym można wykorzystać parę elementów drugiego odcinka "Zamrożonych Irysów"? Nie chodzi mi o wydarzenia czy coś "dużego" a jedynie jeden lub dwa... motywy.
Wg mnie, to odcinek powinien kończyć się pojawieniem się małej Ellen przed domem dziecka. W II odcinku od razu jest nastolatką... taki nagły skok akcji jest trochę nie za bardzo... Moim zdaniem nie powinieneś tak robić. Ale jeśli tak bardzo chcesz, to najwyżej 2 krótkie motywy mógłbyś wykorzystać, choć uważam, że skoro to I odcinek, to elementy tylko z I odcinka powinny się znajdować. Zapytaj Eamane, bo ja tylko wyrażam własne zdanie na ten temat - to ona jest szefem konkursów. :D
Sory, że post pod postem, ale...
Niestety mam przeczucie, że konkursik nie wypali. :con: (zresztą wszystko, co ja wymyślam, nigdy się nie sprawdza - dla mnie normalka :P). Ale proszę, niech choć jedna osoba się zgłosi, żeby nie było pusto. ;( Żeby chociaż ta jedna, jedyna edycja się odbyła. :( Macie jeszcze 6 dni. Postarajcie się... 10 pkt reputacji przecież piechotą nie chodzi. ;) Przemyślcie to.
Ja już zaczęłam robić, ale boję się że się nie wyrobię... :( Chciałam go zrobić z wszystkim dodatkami, ale musiałabym czekać do środy, dlatego tak późno się do tego zabrałam...
Jeden użytkownik wysłał do mnie wiadomość, że również obawia się, że się nie wyrobi do piątku. Dlatego proponuję, aby przedłużyć do 15.11. Mi się tam nie spieszy, a nie chciałbym, żeby pierwszy taki konkurs był totalną klapą. Eamane, zgodzisz się? :)
klaudiasim
07.11.2007, 13:52
nie da sie umieścić na żadnym serwerze mojego filmu.nie wiem czemu
Ariedale
07.11.2007, 14:49
A jest zapisany na dysku? Albo niedoczekałaś sie listu potwierdzającego, np. na youtube?
klaudiasim
07.11.2007, 16:04
jest w nie odpowiednim typem plików
Ariedale
07.11.2007, 16:21
????? Jest nieodpowiednim typem plików? Jaką ma końcówkę MSWMM czy avi lub wav. Bo jeżeli MSWMM to się nie dziwię. Więc jeżeli masz tę końcówkę MSWMM to jak wchodzisz w swój film to w opcjach "Zakończ pracę z filmem" Masz coś takiego jak "Zapisz na moim komputerze" no i wybierasz tę opcję. Potem powinno się załadowć np. na youtube. A i jeżeli to nie ten problem to sorry:(, ale się trochę niejasno wyraziłaś.:(
klaudiasim
07.11.2007, 16:33
dzięki Ariedale o to chodziło chyba nakręcę jeszcze 2 odcinek
Ariedale
07.11.2007, 16:36
No to czekam na pojawienie się tego odcineczka na forum:D Fajnie, że ci pomogłam:D
klaudiasim - trochę krótkie, ale to jest dozwolone. Dziwię się, że nie było żadnych dialogów. :( A to one miały ważny wpływ. Szkoda, że widać kryształki i dymki. Ale ogólnie kamera nie latała bardzo. Jest ok. :)
Czekamy, czekamy na więcej zgłoszeń. ;)
Co tam reputacja. Lepszy tytuł pod nickiem :):):)
Ok, macie jeszcze tydzień :> W następny piątek jest ostateczny termin :>
Do piątku - to znaczy że prace mamy dać w czwartek, czy w piątek jeszcze możemy?
W piątek do 23:59 możecie : >
Dawajcie, dawajcie! Niech chociaż jeszcze jedna osoba się zgłosi, macie czas do północy. Kilka osób się pytało, do kiedy jest czas, a do teraz nikt z nich się nie zgłosił... Mam nadzieję, że to się jeszcze dzisiaj zmieni. ;)
Ariedale
16.11.2007, 19:26
Ja też Designer. Prosimy zgłoście się! ...
Okey, jeszcze niecała jedna scena...
Wy też tak macie, że w czasie tworzenia filmu nie możecie go oglądać, dopiero po zapisaniu wam idzie? Bo mi się tak robi, kiedy daje play w movie makerze to dźwięk idzie, ale obraz się nie rusza z miejsca... :(
Mam nadzięję, że zdążę. Półtorej godziny jeszcze...
Raczej się nie martw... po wrzuceniu wszystko MOŻE być ok, ale nie gwarantuję... :con:
Mam już, jeszcze tylko wgrać na youtuba... Chyba się troszkę spóźniłam... :con:
Dawaj, dawaj! Jeszcze zdążysz! :D
;( nie moge wgrac na you tube'a... sprobuje jeszcze raz, mam nadzieje ze nie jest za pozno...
A na pewno masz wystarczającą ilość miejsca...? Wszystko sprawdziłeś?
PS. Ej, a co trzeba zrobić, żeby grafika się tak nie psuła po wgraniu na youtube? Zmniejszyć rozmiar nagrywanego filmu...?
Gdyby to ode mnie zależało, to jasne, że bym pozwoliła. ale to zależy od Eamane...
Przepraszamy. Sonda jest już otwarta i byłoby niesprawiedliwe, gdybyśmy dodali do niej jeszcze jedną osobę - szanse nie byłyby wtedy raczej równe, ponieważ część osób oddała już swój głos :( Ale produkcji gratuluję - jest świetna ;)
No nie wiem... OK. Najwyżej będzie na mnie, jak coś ;P Szybciutko dodawaj post ze zgłoszeniem ;) W sumie tych prac wiele nie jest...
A gdzie byś się zgłaszał? :P
Wygląda na to, że wygrałem. :) Luna, Konrad - byliście świetni. ;) Gratuluję wam tak dużej ilości głosów. Cieszę się, że się zgłosiliście, bo na początku zakładałem, że ten konkurs okaże się klapą, a jednak paru osobom chciało się nakręcić film... :P
Będzie II edycja konkursu? Może tym razem więcej osób się zgłosi. B)
Konrad, ja myślałem raczej o dalszej ekranizacji Zmarożonych Irysów. :) Ale może dla odmiany teraz jakiś teledysk? Co o tym myślicie? A jak co najmniej 5 osób się zgłosi, to dalej kontynuujemy Zamrożone Irysy? :)
Ja bym wolała teledysk albo jakieś inne fotostory :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.