PDA

Zobacz pełną wersję : Grywalnosć gry?

Samantha
10.10.2007, 08:18
Po zainstalowaniu "Podróży" gra strasznie mi się tnie!!;( Mam dobry komputer, 512 RAM, karta też dobra! Nie wiem więc co się dzieje. Odinstalowałam wszystkie mini packi i nie ma poprawy. Dowiedziałam się niedawno, że używanie kodów zmniejsza grywalnosć gry. Co to oznacza? Czy to może być przyczyna moich problemów z Simsami? Używam kody często;) i mam też kilka hacków. Może mi ktoś doradzić w tej sprawie? Z góry dziękuję :*

Bellatrix
10.10.2007, 14:21
Sądze, że może to być wina hacków. Większość hacków powoduje, że gra się zacina, spowalnia, występują w niej błędy. Jeśli zaś chodzi o kody to sądze że nie mają one większego znaczenia, bo ja używam tylko kodów i nic mi się nie dzieje. Chociaż nie jestem pewna, gdyż niektórzy mówią, że boolprop wywołuje u nich błędy w grze.

Pingwin
10.10.2007, 14:31
Jeżeli gra będzie czysta (czyt tylko orginalne Sims2 + dodatki bez hacków, dodatków z neta itd.) i dalej będzie się cięło tzn, że jednak komp za słaby...

I co rozumiesze przez dobrą grafę? I jaki procesor ? Ilość dodatków ?

Samantha
10.10.2007, 17:04
I co rozumiesze przez dobrą grafę? I jaki procesor ? Ilość dodatków ?

Kartę graficzną mam Nvidia GeForce 4 FX 5200 ( nie jest chyba taka zła?:con: ), a procesor AMD Sempron 2400+ 1.67 GHz.

stagnacja
10.10.2007, 17:16
Hmm... 512 RAM to nie jest dużo. Zależy ile masz dodatków. Jeśli masz wszystkie i minidodatki to radzę dokupić RAM. Jeden GB - ok. 200 zł.

Samantha
10.10.2007, 17:29
Hmm... 512 RAM to nie jest dużo. Zależy ile masz dodatków. Jeśli masz wszystkie i minidodatki to radzę dokupić RAM. Jeden GB - ok. 200 zł.Wiem, że RAMu nie dużo:1smutny: Kupię na pewno. Dodatki mam wszystkie jednak mini-packi usunęłam.;(

Dodam jeszcze, że mój Download ma 1,95 GB. Czy to wpływa na płynność gry?

perslyy
10.10.2007, 17:49
Wiem, że RAMu nie dużo:1smutny: Kupię na pewno. Dodatki mam wszystkie jednak mini-packi usunęłam.;(

Dodam jeszcze, że mój Download ma 1,95 GB. Czy to wpływa na płynność gry?

Wydaje mi się,że tak :|

Bellatrix
10.10.2007, 20:18
Ja też myślę, że tak. Poza tym im więcej dodatków i im bardziej zawalony komputer, tym bardziej spowalnie to nie tylko grę ale i cały komputer.

Delivered
10.10.2007, 21:16
Jeśli masz InSimenatora, to go wywal. U mnie to była jego wina. Polski InSimenator, nie jest kompatybilny z podróżami.

Pingwin
11.10.2007, 15:03
Zawalony Download może być tego winą (za dużo rzeczy do załadowania itd.)
A gf (nie, to nie seria 4, tylko 5) Fx5200 dobry nie jest.
Aczkolwiek 1024 i niskie detale i można grać.
Tego kompa nie ma sensu modyfikować tak pozatym.

mario
11.10.2007, 15:10
O Boże! Prawie 2 GB Downloadsu! :O

Ja mam 600 MB Downloadsu, kilkanaście hacków, w tym InSIMenator... 512 RAMu, grafę GeForce 7300 GT. Strasznie długo mi się ładuje. A na parceli publicznej to już chodzi tragicznie. Niestety najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno nowego komputera. Bo tak jak napisał Pingwin, nie opłaca się po prostu go ulepszać. Ale jeżeli koniecznie chcesz poprawić jakość działania gry, to radzę usunąć Downloads (cały). Wtedy na pewno chociaż będzie się szybciej wczytywać. :)

Monitkowa
11.10.2007, 15:27
Downloads to w koncu w pewnym sensie plik gry więc logiczne, że spowalnia :)

Samantha
11.10.2007, 16:30
O Boże! Prawie 2 GB Downloadsu! :O
Niestety najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno nowego komputera. Bo tak jak napisał Pingwin, nie opłaca się po prostu go ulepszać. Ale jeżeli koniecznie chcesz poprawić jakość działania gry, to radzę usunąć Downloads (cały). Wtedy na pewno chociaż będzie się szybciej wczytywać. :)Niestety na nowy komputer mnie nie stać!!
A downoladu nie usunę za nic w świecie!! xP Wykasowałam sporo przedmiotów i ciuchów. Przede wszystkim zainstalowałam grę od nowa. Jest trochę lepiej!!:) Dzięki za pomoc!!:* Wszystkim!!