Zobacz pełną wersję : Problem z rozdzielczością
Sh'eenaz
11.10.2007, 20:20
Tak jak w temacie. Nie mogę jej zmienić. Jest tylko 800/600 co zprawia, że nie mieści mi się cała linijka życia (a szczególnie aspiracje i potrzeby). Jak mam ją zmienić na 1024/760 czy jakąś podobną? Powtarzam: w opcjach graficznych, mam tylko opcję 800/600, i żadnej innej.
Rozdzielczość zmienia się w opcjach grafiki. Wystarczy zaznaczyć pożądany element i wybrać zastosuj.
Jeśli jednak gra automatycznie ustawiła taką rozdzielczość i nie masz możliwości wyboru innej, to prawdopodobnie masz za słaby komputer.
Wiem to z doświadczenia. Na moim starym słabym komputerze również miałam rozdzielczość 800/600 i nic nie można było z tym zrobić. Musiałam ciągle przełączać pomiędzy aspiracjami, a potrzebami simów. W rezultacie aspiracje życiowe moich simów były rzadko spełniane i nie byli oni zbyt szczęśliwi :con:
Na szczęście nie musieli zbyt długo czekać na poprawę swojego losu, ponieważ udało mi się udoskonalić komputer.
Pozdrawiam :D
Tak jak mówi Irbis, tylko że jeśli nie ma opcji innej rozdzielczości do wyboru, to można ominąć tą blokadę zmieniając pewne dane w plikach gry:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37411&highlight=rozdzielczo%B6%E6
(post Jupitera)
Mam nowego kompa , nowy monitor 22''
Jaką ustawić rozdzielczość, bym mogł grać normalnie i wszystko nie było hmm... rozciągnięte? Windows'a mam ustawionego na 1680 x 1050
W grze mam max 1024 x 768
Pomozecie ? ;D
Mam nowego kompa , nowy monitor 22''
Jaką ustawić rozdzielczość, bym mogł grać normalnie i wszystko nie było hmm... rozciągnięte? Windows'a mam ustawionego na 1680 x 1050
W grze mam max 1024 x 768
Pomozecie ? ;D
Jak mówi mój brat: przydałoby się ściągnąć sterowniki do monitora. A jeśli dalej będzie nie tak to znaczy, że monitor jest źle skonfigurowany
Dużo zależy także od karty graficznej. ;)
tracer4 - A może po prostu masz źle ustawione w opcjach?
Moja rada na dziś:
Sprawdź jak masz ustawione odświeżanie ekranu w windzie a jak w Simsach :P (domyślnie 60Hz), czasami jak się wybierze jakieś inne to wtedy ekran jakby się wydłuża :)
tracer4 - A może po prostu masz źle ustawione w opcjach?
Moja rada na dziś:
Sprawdź jak masz ustawione odświeżanie ekranu w windzie a jak w Simsach :P (domyślnie 60Hz), czasami jak się wybierze jakieś inne to wtedy ekran jakby się wydłuża :)
W Windowsie mam 60Hz , w Simsach też 60.
Monitor panoramiczny , 22'' , max. rozdzielczość 1024x768 w Simsach. W Windowsie 1680x1050. Sterowniki do k. graficznej mam najnowsze.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.