Zobacz pełną wersję : ''Po mojemu'' [BRAK ZDJĘĆ]
Wczoraj zachcialo mmi sie cos zbudowac. Postanowilam wiec zrobic domek ktory pasuje do mojego charakteru - taki zrobiony specjalnie dla mnie. Ludzie czasem mowia na mnie ze jestem dziwna, obgaduja za plecami.. Moze ten domek nie dokladnie wyglada tak jak bym chciala, ale nie jest zle. Pasuje do mnie. Jakbym miala tam zamieszkac to bardzo chetnie ;P
Bryla nie jest zadziwiajaca, ale to dlatego ze ja bym nie chciala mieszkac w czyms co przypomina kolorowa strukture z klockow lego. Zawsze wole to co proste, bo proste jest piekne
Jak tylko wchodzi sie do domu, widac jadalnie, a na prawo od wejscia znajduje sie kuchnia.
Przez okno, widac stad kawaleczek kuchni :smirk:
Z gory xD
Kuchnia
Kuchnia z gory bo na poprzednim malo widac
I jeszcze raz kuchnia
Widok ''zza'' na salon :P (Moge to nazwac holem? ;3)
Living room :P
Taki kacik do pracy - ja zawsze robie wszystko na podlodze, dlatego nie ma biorka na komputer :D
Jeszcze
I tu macie widok na telewizor :shifty: (nie podoba mi sie to zjecie, wydaje sie puste)
Biale drzwi prowadza do lazienki
Jesli nie zauwarzyliscie, w kuchni jest drabina ktora prowadzi na gore. Drabina a nie schody bo ja lubie drabiny ;)
Za tymi bialymi drzwiami jest sypialnia. Lozka pilnuje armia dobrze wytrenowanych figurek i pluszakow xP
I jeszcze widok na caly partner zeby nie bylo (na pietro chyba nie trzeba bo tam tylko sypialnia ;)
Wole dowiedziec sie co zrobilam zle, a co dobrze, wiec oceny w numerach mnie nie interesuja. Z gory dziekuje :wub:
Domek bardzo ładny.! Nawet mi się podoba.
Co mi się nie podoba:
- Te figurki, maskotki przed łóżkiem
- Łazienka. Taka... Zimna. Wiem, wiem. To tylko łazienka.
Jakbyś mogła podać link'a do :
Japonek przed łóżkiem. xD (obok łóżka)
I tego cudnego Garbusssa. :)
Z góry dzięki.
P.s Jeśli chcesz coś zmienić, to popracuj nad tym, aby domek był cieplejszy.
Edit: Aa... No iiii jeśli mogę prosić to jeszcze o link'a do globusika. :D
Zacznę od tego. Piszesz, aby nie oceniać w numerkach. W porządku ;)
ZEWNĄTRZ, OGÓLNIE
Dom sprawia wrażenie jasnego, ale hm, 'beznamiętnego' [nie obraź się,
prosżę]. Nie chodzi tu przynajmniej o mdłość, ale o kolory - czarny dach z jasnymi cegłami...? Ta opinia jest tylko ode mnie, nie przejmowałam się w niej poprawnością architektoniczną. Bryła mnie nie zachwyciła, ogródek za to bardzo ładny.
JADALNIA
Widzę ciemność. Jadania... Wszystko brązowe, ciemne, mroczne. Za mało światła, przestrzeni za dużo niezagospodarowanej. Cegły jeszcze mocniej potęgują to wrażenie.
KUCHNIA
W kuchni nie jest lepiej, aczkolwiek dodałaś seledynowy, który trochę ożywia to wszystko. Brąz w projektowaniu jest stosowany do podkreślenia czegoś, albo że tak powiem... uwypuklenia. Nie powiem, jest elegancki, gustowny, tylko nie w takich ilościach. Łagodzą to troszkę białe szafki. Ogółem kuchnia bardziej przypadła mi do gustu, niż jadalnia.
KORYTARZ
Widzę, po dalszym obejrzeniu, że bazowałaś głównie na trzech kolorach: białym, zielonym i brązowym. W korytarzu jest ciemno, znów brązowe ściany.
SALON
Salon jest ładny, tylko znowu CIEMNOŚĆ! Czerwień dla mnie jest za bardzo ognista i podkreślająca. Wystarczy już brąz ;) Seledynek, ładna sofa. Ogółem ładnie, pięknie.
KĄCIK DO PRACY
W kąciku do pracy połączyłaś czerwień z brązem. Ładniejszy byłby seledyn. Wszystko na podłodze? Niezbyt fajnie. Biedni simowie, nabawią się skrzywień kręgosłupa.
Kącik telewizyjny jest niezły, ale tak jak mówisz - znów wydaje się pusto [to zapewne dzięki czarnej podłodze].
ŁAZIENKA
Łazienka jest za sterylna, za biała. Przydałby się jakiś kolor. Nie mam więcej uwag, meble są ładne.
POKÓJ U GÓRY
Ten pokój u góry jest nawet, nawet, tylko za mocno kontrastują czerń i biel. Tzn. oczywiście według mnie.
SYPIALNIA
Sypialnia jest również ładna, tylko jestem ciekawa, czy sim/ka przejdzie koło tych figurek? Nie podobają mi się one.
ZDJĘCIA
Oookropne ujęcia zdjęć. Moja rada: wciśnij sobie '-' na klawiaturze numerycznej, kiedy grasz w simsy. Uzyskasz widok z oczu sima, i łatwiej będzie Ci 'wjechać' kamerą. Rób wszystko na wysokich ścianach, nawet, jeśi pomieszczenie jest małe. Lepiej uchwycić tylko kawałek i w dobrym ujęciu, niż uchwycić wszystko beznadziejnie. Podczas robienia zdjęcia/screena wciskaj sobie 'Tab'. To pozwoli Ci na swobodne manewry. Popróbuj jeszcze z kodami:
boolprop allow45degreeangleofrotation true/false
boolprop snapobjectstogrid true/false
boolprop constrainfloorelevation false/true
move_objects on/off
WŁĄCZONY
WYŁĄCZONY
Mam nadzieję, że wszystko jasno wytłumaczyłam i że nie obrazisz się na mnie za dość subiektywną wypowiedź.
Pozdrawiam, olliss.
Tak, kolory umeblowania sa ciemne, bo ja sobie zawsze mowie - Ciemno, przyjemno! W robieniu zdjec nigdy nie bylam dobra, ale tutaj bylo ciezko zalapac to co wazne poprzez brak miejsca na kamere, jesli moge tak powiedziec. Nie lubie gdy nie widac polowy pokoju, nie lubie oszukiwac, wiec wole pokazac wszystko jak naprawde wyglada. Za chwile wejde do gry to zobacze co da sie zrobic, i sprawdze linki do globusa, garbusa i japonek.
EDIT- Zmienilam sciany w kuchni:
http://img248.imageshack.us/img248/4796/snapshot00000001742262afa0.jpg
W lazience:
http://img98.imageshack.us/img98/7790/snapshot00000001b422621ci7.jpg
W sypialni tez sciany ciemniejsze zeby bylo przytulniej, a figurki wyladowaly za szklo:
http://img507.imageshack.us/img507/1649/snapshot000000017422632ob3.jpg
Hol (chyba juz nie taki mdly):
http://img507.imageshack.us/img507/2551/snapshot000000011422636bs0.jpg
I dywan w jadalni zeby nie bylo az tak ciemno:
http://img525.imageshack.us/img525/2633/snapshot000000017422622lg2.jpg
Bardzo fajny domek bryła też mi się podoba ;p ale pomalował bym inaczej xD bardzo ładny ma swój styl :) Tylko ogródek pusto zdjęcia jak u Oskikopa :laugh: i troszke za ciemno ;]]
9/10
..::Nefretka::..
17.10.2007, 16:07
Też lubie drabiny :) Nie wiem dlaczego czepiacie się tych figurek mi się bardzo podobają ... skąd je masz? iw goóle skąd masz te "ozdobne" dodatki ? Nie podoba mi się łazienka jest ... hmmm .. za biała ... npo i bryła dziwna jakaś ... ogólnie dom mni się podoba i jest baaardzo w moim stylu :)
Czikita_kiti
17.10.2007, 16:29
Ogolnie to jest cudny, tylko łazienka za zimna i zaduzo maskotek xD
JEST ZA CIEMNO! XD
moja ocena to .... 7,5/10
wojownikmierci
17.10.2007, 16:32
Samochód troche przedpotopowy :) Ale ogólnie domek jest fany, zwłaszcza podoba mi się kącik do pracy
Prosisz, aby nie oceniać w numerkach... wybacz, ale ja to zawsze robię. Ale nie martw się, nie napiszę czegoś w stylu 'Piękny, ale czegoś mu brakuje. 8/10.' Nie! Rozpiszę się, jak zwykle. :D (tj. bryła, ogród i wnętrze)
Bryła: OMG! (nienawidzę tego powiedzenia i tym samym skrótu, ale tu konieczne :D) Piękna! Bardzo mi się podoba. Jest taka prosta i zarazem doskonała. :) Dawno nie widziałem tu tak ładnej bryły. 10/10 :P :)
Ogród: Tu 'kiepściej'. xD Brak ogrodzenia, za to dużo punktów w dół... :con: Co prawda krzewy i drzeweczka są poustawiane ładnie i skromnie, ale to nie jest wystarczające. Właściwie to mogłoby tak zostać, ale brakuje mi ogrodzenia. 6.5/10
Wnętrze: Także bardzo ładnie. Masz i dobierasz bardzo ładne meble. :) Za to plus. Ściany i podłogi też mają swój urok, ale jak dla mnie to trochę za ciemno. Ujęcia fatalne, ale z tego, co widzę, to kuchnia jest przecudowna. :D Te meble... kurde, fajnie! ;) Jak zwykle trochę za ciemno, ale to nie jest aż takie ważne. Ważne jest to, że masz gust. Hol - nic szczególnego, a jednak mnie urzekło. Ta szafeczka i soczysto-zielona ławeczka świetnie się ze sobą komponują. :) Living room jest bardzo fajny. Taki zwyczajny, prosty i piękny. Bardzo mi się podoba, ale znowu troszkę za ciemno. B) Zdziwił mnie brak biurka w kącie do pracy. :O Ale nie jest źle. :) O! Kolejne zdjęcie z salonu! :) Masz bardzo ładne meble i dobierasz bardzo fajne ściany. Ta roślina na tapecie jest super. Bardzo mi się podoba ten zielony kolor. Mój ulubiony kolor. I wersja łazienki o 10x lepsza niż ta druga (tak samo z kuchnią). Jest bardzo fajna, taka prosta. :) Pomysł z drabiną... - bardzo fajny. Taki niezwyczajny, ale prosty. Sypialnia też jest cudowna. Brawo! :P Jeszcze na podeście, super pomysły masz. Daję ci oczywiście 9.5/10 (za tą ciemność lekką)
10/10
6.5/10
9.5/10
------
26/30 czyli mniej więcej 8.5/10. Gratulacje! :) Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że mimo to, że nie życzyłaś sobie ocen numerowych, to ją dałem? Ja zawsze tak robię... Ale mam nadzieję, że wynagrodzi ci to dosyć obszerna ocena słowna. :)
Hmm najbrdziej podoba mi się kuchnia. Kącik do pracy też jest super. Sypialnia z pomysłem przyznaje. Garbusik zajefajny **. Jedyne co mi się nie podoba to te pluszaki przy telewizorze.
Hm...Ja dam taką ogólną ocenkę.No więc jak dla mnie kuchnia i jadalnia mają za zimne kolory.Dom jest ogólnie dosyć ładny!A mi się te misiaki na swój sposób podobają...7/10
Może surowo,ale ja nie lubię ciemnych wnętrz...
Teraz jest dużo lepiej :)
Rozumiem, każdy ma swój styl. Mam nadzieję, że się nie obraziłeś/aś za tą moją wypowiedź :)
Pozdrawiam, olliss.
Ah, no co ty oliss, ja sie za nic nie obrazam ;P
FAJNIE! skoro lubisz ciemne kolory nie bede sie czepial, domek bardzo fajnie rozplanowany. ten dywan w jadalni ktory dodalas niebardzo mi sie widzi ale za to ta armia miskow za szklem wyglada o niebo lepiej niz przedtem, za balagan w sypialni masz plusa:D:D:D. w salonie te rupiecie przy oknie sa okropne powinnas cos tam innego postawic (moze jakis ladny kwiatek??)o za gitare tez masz plusa bo lubie gitary hehe ... z zewnatrz dom prezentuje sie bardzo ładnie tylko ogrud troche taki ubogi. moja ocena to 8\10 :)
hajubaju
21.10.2007, 12:32
O boz...
Sliczny domeczek ! 1000000/1000000!
Dasz do sciagniecia?
Greenlyme
21.10.2007, 12:53
No powiem, że bardzo przyjemny domek.Wnętrze może niebardzo w moim stylu(wolę ciepłe i jasne kolory) ale jest ładne.Nie bardzo pasuje mi łazienka.
9/10
Hej wszystkim! Jestem na tym forum nowa. Domek śliczny, tylko trochę za smutny! Brakowało czegoś ciepłego i wesołego, ale domek i tak mi się podoba! :D
Jedyne co mi nie pasuje to te różowe ozdoby w salonie, a tak to jest super.
Ładnie ale jak dla mnie za duża ta armia pluszaków jak jak w sklepie. Co do wnętrza nie podoba mi sie tylko łazienka reszta bardzo ładnie, a brąz jest teraz na modzie. 8/10
hmmm nie jest źle
nadużyłaś tych dziecięcych obrazków w całym domu... a nie powinno być tak, że np. w lazience i pokoju masz bardzo podobne 2 obrazy
rozumiem, że chciałaś wprowadzić klimat zadomowienia w sypialni, jednak zastawieniem ją górą klamotów tego nie zrobisz, jeżeli chcesz to uzyskac umieść detale: budzi, kontakt (Nefre w swoim domku miała, nawet grzejnik też chyba ale nie wiem skąd ....;/), lampeczki, gazetka, kapcie itp... itd...
jakies tam minusy by się jeszcze znalazły...ale
poćwiczysz to może da jakieś efekty
Bardzo podoba mi się twój domek:)Ogólnie wszystko mi się podoba więc na koniec dam ocenę numerkową :) 10/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.