Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Znikające otoczenia...

ewelinaczenczek
19.10.2007, 10:23
Witam
otóż mam taki problem, że kiedy chcę grać w grze The Sims 2 Cztery Pory Roku w otoczeniu innym niz Dziwnowo, zaraz wyskakuje mi błąd, że "działanie aplikacji zostało zakłócone...". Ponad to otoczenia czasem znikają i nie pojawiają się już. Zniknęło mi np Miłowo.
Wyczytałam ostatnio, że kiedy wyskakuje wyżej wymieniony komunikat należy przenieśc w inne miejsce folder The Sims 2 z moich dokumentów. Zrobiłam to i... Teraz mam TYLKO Miłowo :|
Co robić?

perslyy
19.10.2007, 11:05
Witam
otóż mam taki problem, że kiedy chcę grać w grze The Sims 2 Cztery Pory Roku w otoczeniu innym niz Dziwnowo, zaraz wyskakuje mi błąd, że "działanie aplikacji zostało zakłócone...". Ponad to otoczenia czasem znikają i nie pojawiają się już. Zniknęło mi np Miłowo.
Wyczytałam ostatnio, że kiedy wyskakuje wyżej wymieniony komunikat należy przenieśc w inne miejsce folder The Sims 2 z moich dokumentów. Zrobiłam to i... Teraz mam TYLKO Miłowo :|
Co robić?

Prabdopodobnie masz zamało czegoś na komputerze...
Podaj jego parametry...

ewelinaczenczek
19.10.2007, 11:13
Komputer:
AMD 999MHz, 512 MB RAM

Robiłam już wszystko... przeglądałam przyklejony temat o tym komunikacie i zrobiłam naprawde wszystko co się działo :/ Dalej nic.

Tonetti
19.10.2007, 12:41
ewelinaczenczek - ile masz wolnego miejsca na dysku? Może masz za mało? Simsy trochę zajmują więc może Ci brakować.

wojownikmierci
19.10.2007, 14:13
Ja miałem kompa 902 MhZ , 350 RAM-u i po prostu zainstalowałem jeszcze raz grę i potem było dobrze

perslyy
19.10.2007, 15:42
Komputer:
AMD 999MHz, 512 MB RAM

Robiłam już wszystko... przeglądałam przyklejony temat o tym komunikacie i zrobiłam naprawde wszystko co się działo :/ Dalej nic.

A kartę graficzną jaką masz?

Może to wina karty choć widze,że procesor nie jest zbyt szybki.

Jakie Simsy masz wgrane prócz The Sims 2 4 Pory Roku?

ewelinaczenczek
19.10.2007, 16:16
A gdzie sprawdzić jaką się ma kartę? Bo niestety nie wiem...
Mam jeszcze zainstalowane zwierzaki...
No i miejsca na dysku bardzo malutko...

perslyy
19.10.2007, 16:42
A gdzie sprawdzić jaką się ma kartę? Bo niestety nie wiem...
Mam jeszcze zainstalowane zwierzaki...
No i miejsca na dysku bardzo malutko...

Wejdź:
Manu Start-->Uruchom i wpisz tam dxdiag /t c:\dx

ewelinaczenczek
19.10.2007, 17:59
zrobiłam co trzeba i nic. dodam że mam windows XP

Lilith
19.10.2007, 18:02
Inaczej. Pulpit -> właściwości -> ustawienia -> zaawansowane -> karta :D

wojownikmierci
19.10.2007, 19:04
raczej ci nie pojdzie:
Komputer:
AMD 999MHz, 512 MB RAM

z takimi wymaganiami na xp?? minimun powinno być 1200 MHZ a ty masz 1000 MHZ...

Lilith
19.10.2007, 19:17
AAAAA I tu Cię mam!!!! :laugh: Do 4PR powinno być 1300 MHZ
A do podstawki 800 MHZ :D

ewelinaczenczek
22.10.2007, 12:13
Karta graficzna: NVIDIA GeForce FX 5500

przepraszam, że dopiero teraz odpisuje, mam nadzieję, ze ktoś jednak pomoże mi rozwiązać mój problem...

megwitch
22.10.2007, 12:54
raczej ci nie pojdzie:

z takimi wymaganiami na xp?? minimun powinno być 1200 MHZ a ty masz 1000 MHZ...

To nie to, ja mam XP, 768MHz, 384 RAM, zainstalowane 3 dodatki i chodzi znośnie o ile nie gram w za dużym domu i nie mam zbyt licznej rodziny (choć przyznaje, ze format juz sie przyda ;p). W każdym razie żadne błędy nie wyskakują.

Przede wszystkim zawsze miej sporo wolnego miejsca na dysku C (2GB to bodajże minimum). I myślę, że problem jest raczej w systemie (chyba że wadliwa gra). Moja rada to przerzucenie save'ów na inną partycje i sformatowanie C (troche to roboty, ale każdy komputer to uwielbia xD). I najlepiej po zainstalowaniu odpal grę bez swoich zapisanych Simów dla sprawdzenia czy wszystko działa. Nawet przy każdym dodatku oddzielnie, dla pewności.

Chyba, że problem w karcie graficznej, nie znam się na nich, ja mam NVIDIA GeForce2 MX/MX 400

perslyy
22.10.2007, 15:20
Problem jest z procesorem ponieważ jest-za słaby.
Problem może też być z pamiecią RAM w zależności od-liczby dodatków.
Ile masz dodatkó zainstalowanych typu np. Na studiach itd?
Karta jest jak najbardziej w porządku bo ma 100 ileś MB.

megwitch
22.10.2007, 16:10
Problem jest z procesorem ponieważ jest-za słaby.
Problem może też być z pamiecią RAM w zależności od-liczby dodatków.
Ile masz dodatkó zainstalowanych typu np. Na studiach itd?
Karta jest jak najbardziej w porządku bo ma 100 ileś MB.

Proponuje jednak przeczytać post powyżej. Jeżeli u mnie, na jeszcze słabszym kompie, nie ma tego problemu, to znaczy, że to nie wina procesora ani pamięci...

Odyn
22.10.2007, 16:23
A ja tak dla odmiany mam tą sytuację, gdy mam złe dodatki z neta. Sprawdz.

perslyy
23.10.2007, 13:49
Proponuje jednak przeczytać post powyżej. Jeżeli u mnie, na jeszcze słabszym kompie, nie ma tego problemu, to znaczy, że to nie wina procesora ani pamięci...

Nooo łał...Odkryłaś Ameryke? Może ona ma więcej dodatków wgranych? To też zależy od tego czy ma dobrze wszystkie części przeczyszczonee..
A nie od ubrań z netu itd.. Ja chyba lepiej wiem...bo się na tym znam...napewno jej jakoś pomogę...ale by mogła się zainteresować tematem...a nie nic nie odpisuje...

ewelinaczenczek
23.10.2007, 15:23
Mam zainstalowane Simsy 2, Simsy Zwierzaki, i Simsy 4 Pory Roku... Usuwałam wszystkie dodatki z internetu i próbowałam wtedy włączyć otoczenie Kwitnące Wzgórza, ale problem nie zniknął...

perslyy
23.10.2007, 18:14
Mam zainstalowane Simsy 2, Simsy Zwierzaki, i Simsy 4 Pory Roku... Usuwałam wszystkie dodatki z internetu i próbowałam wtedy włączyć otoczenie Kwitnące Wzgórza, ale problem nie zniknął...
Ha ! Jak zwykle miałam racje...
Więc zrób tak:
Przeczyść wszystkie wiatraki w kompie.
Później się zobaczy :)

megwitch
23.10.2007, 19:28
Ha ! Jak zwykle miałam racje...

To ja pytam KIEDY miałaś racje? _-_

perslyy
24.10.2007, 09:45
To ja pytam KIEDY miałaś racje? _-_
W tedy kiedy tutaj ktoś napisał,że to wina dodatków -,-

ewelinaczenczek
24.10.2007, 13:07
a gdzie te wiatraki? i jak je czyścić??

Lilith
24.10.2007, 16:46
Co ma otoczenie do wiatraka? Komp, wtedy się najwyżej przegrzewa i wyłącza...
Gdzie? Rozkręć obudowe od kompa, bedzie tam taki wiatraczek. Czym??? Moja mama czyściła odkurzaczem xD