Zobacz pełną wersję : Wybór: Aspiracje lub potrzeby...
Witam.
Więc mam głupi problem. Nie pamiętam kiedy się zaczął. Ale gdy np. włącza mi się gra i potezeby są schowane (aspiracje widać) i chce nacisnąć na te potrzeby to znikają mi aspiracje. Jak chcę nacisnąć na aspiracje to znikają mi potrzeby! I tak w kółko... Macie na to jakiś lek?
Patchy nie pomagają!
Musisz dwa razy kliknąć na aspiracje.
Witam.
Więc mam głupi problem. Nie pamiętam kiedy się zaczął. Ale gdy np. włącza mi się gra i potezeby są schowane (aspiracje widać) i chce nacisnąć na te potrzeby to znikają mi aspiracje. Jak chcę nacisnąć na aspiracje to znikają mi potrzeby! I tak w kółko... Macie na to jakiś lek?
Patchy nie pomagają!
Hmm..nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ja mam tak samo i wydaje mi się to normalne :wacko:
Sorki za niezrozumiałość. Śpieszyłem się do szkoły. Teraz wyjaśnie wszystko (najdokładniej jak potrafię).
Może w punktach ;) :
1. Włączam grę. wszystko jest normalnie itd...
2. Wchodzę do rodziny i widać tylko aspiracje (pragnienia i obawy), tak jak za każdym razem gdy uruchomi się grę i wejdzie do rodziny.
3. Naciskam na potrzeby i znika mi panel aspiracji.
4. Naciskam na aspiracje i znika mi panel potrzeb.
Zaraz włączę simsy i zobacze czy podwójne kliknięcie coś daje...
EDIT: Podwójne kliknięcie nic nie daje... Może to dla tego że gram w oknie? zaraz zobaczę...
megwitch
29.10.2007, 11:41
To normalne gdy grasz w rozdzielczości 600x800. Sprawdź w opcjach na jaką rozdzielczość jest ustawiona gra
Ja zawsze gram w rozdzielczości 800x600 i nie przeszkadza mi to co opisujesz;)
Sander, to jest normalne! W rozdzielczości 800x600 nie ma miejsca na te 2 kolumny (?), więc gdy wybierasz jedno, drugie musi zniknąć. Natomiast w 1024x768 będą widoczne zarówno potrzeby, jak i pragnienia :)
Przed chwilą simsy wyłączyłem. :shy: Juz nie grałem w oknie i wszystko było normalnie... A nie wiecie co zrobić by grac w oknie i było wszystko widać?
Ustawić rozdzielczość na jeszcze wyższą ;P
Jak zwiększam lub zmniejszam rozdzielczośc gry w oknie to nic nie pomaga...
megwitch
30.10.2007, 11:50
Wydaje mi się, że rozdzielczość w oknie (o ile nie idzie tego samemu ustawić) zawsze będzie mniejsza od tej przypisanej do monitora. Więc jeżeli możesz sobie na to pozwolić - zwiększ rozdzielczość ekranu. Powinno pomóc.
Rozdzielczośc ekranu? Mam sobie obraz poszerzyć? Chcesz żebym dostał zeza? Ale spróbuję...
We właściwościach wszystko mi nie odpowiada. Obraz jest za wąski lub za szeroki... A zmiany w monitorze na pewno nic nie dają, gdyż gra nie wykrywa jaki mamy monitor...
megwitch
30.10.2007, 15:32
Dlatego napisałam "jeżeli możesz sobie na to pozwolić" ;) Widzę tylko dwa wyjścia - albo ustawiasz jakąś większa rozdzielczość i dostajesz zeza ;p (choć skoro "obraz jest za wąski lub za szeroki" to chyba na Simy i tak nie może pomóc) Albo rezygnujesz z gry w oknie ;p Osobiście polecam to drugie ;p Chyba że ktoś widzi jakieś sensowne rozwiązanie problemu
karoli_1992
30.10.2007, 16:06
A rozdzielczość masz ustawioną 600x800?
No u mnie np. nawet jak gram w oknie przy rozdzielczości 1024x768 pokazują się oba panele... Spróbuj zmienić tą mniejszą rozdzielczość na większą.
U mnie przynajmniej to podziałało...
A rozdzielczość masz ustawioną 600x800?
No u mnie np. nawet jak gram w oknie przy rozdzielczości 1024x768 pokazują się oba panele... Spróbuj zmienić tą mniejszą rozdzielczość na większą.
Rozdzielczość czego? Monitora czy gry? Gry mam 1024x768.
A i z grania w oknie nie zrezygnuję bo szybciej gra chodzi! Muszę grać w oknie!
karoli_1992 - czego mam sobie taką rozdzielczośc ustawić?
EDIT: W monitorze nie ma rozdzielczości 600x800. Jest 800x600 ale jak to wybieram to mi start sie robi na 2/6 pulpitu! :wacko: Chyba w grze mam ustawić... Ale to potem bo teraz muszę spadać...
megwitch
30.10.2007, 16:36
Wybacz offtop, ale naprawde przy grze w oknie gra chodzi szybciej? :O
karoli_1992
30.10.2007, 17:36
No jasne że w grze :) Mnie siem chyba coś pokićkało (a tam!) :P
No w grze spróbuj!
No a co do gry w oknie no to szybciej działa. A poza tym dostęp do wszystkiego innego bez ciągłego klikania Okna Windows LuXus xD
Przy grze w oknie (chyba) zawsze są widocznealbo potrzeby albo aspiracje..
karoli_1992
30.10.2007, 19:10
YyyYY.. To moja gra ma chyba schiza bo mam i to i to :P :)
karoli_1992 Możesz zrobić mi screena opcji grafiki w swojej grze? I
Właściwości->Ustawienia bym mógł zobaczyć jaką masz rozdzielczośc gry i ekranu. Może u siebie jak tak ustawię to będzie.
A i jak wczoraj zrobiłem te 600x800 czy tam 800x600 to mi się okno pomniejszyło! A ja chcę na cały ekran (chyba że tak się nie da :/)!
karoli_1992
31.10.2007, 15:21
Okno nie jest na cały ekran...
Mi się strasznie długo screeny wrzucają na fotosik więc odpada.
To napisz mi na PRV emaila to Ci je wyśle ok? :)
No jednak dziś mi się udało.
To screen z rozdzielczości ekranu:
http://img523.imageshack.us/img523/5220/rozdzielczoekranfd9.jpg
Tu masz z rozdzielczości gry:
http://img128.imageshack.us/img128/3269/rozdzielczosgryol8.jpg
A tu jak to u mnie w grze wygląda:
http://img137.imageshack.us/img137/7896/pokazgraqc5.jpg
Sorry że tak długo to trwało ale się wgrać nie chciało... x)
CamerEdit: Jeżeli zdjęcia są zbyt duże i rozjeżdżają forum, proszę używać samych linków ;)
Trochę przewalone... U mnie we właściwościach ekranu 1280x 1240 start jest strasznie mały. Może ktoś ma inne sposób? Np ustawienie rozdzielczości gry w oknie? Oprócz ustawiania rozdzielczości w simsach bo tego już próbowałem...
Odświeżam. Jezeli nikt nie odpowie w ciągu 96 h, można zamknąć temat.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.