PDA

Zobacz pełną wersję : Carry i Carry po zmianach!! [BRAK ZDJĘĆ]

Kuba xD
04.11.2007, 17:08
CARRY

Dawo nie robiłem domu. I tu muszę się przyznać, że Ulmille mnie zainspirował swoim domem "Artuuna". Jak zauważycie pewne elementy ogrodu są 'zapożyczone' od Ulmille, ale pozwoliłem sobie na to, ponieważ i tak nie jestem żadną konkurencją dla niego. Poza tym mój dom również nie jest urządzony, spodobał mi się taki pomysł i chciałbym go dać do pobrania. Ogólnie moja praca naprawdę nie przypomina tej Ulmille. Dodam jeszcze, że dom jest głownie zbudowany z maxisowych rzeczy.

CARRY to mały, uroczy domek. Przestronny balkon pozwoli Simom "spojrzeć w przyszłość", a ogródek z basenem wspaniale wypocząć na świeżym powietrzu.

Wymagania: TS2, TS2 ZW, TS2 4PR

kotek23
04.11.2007, 17:18
Ładny, ale mogłeś umeblować.
Na podstawie umeblowania oceniam zwykle domy.
Widze wtedy, kto ma jakie poczucie stylu itp.
No ale dobra: 8/10
Może być taka ocena?
Pozdro!

Agassi
04.11.2007, 17:19
Domek fajny, bryła też lubie takie bryły.
Trochę mało roślin przed domem.
Ale domek ogólnie ładny

OCENA:
9/10

Pozdrówka...

PS.Jeśli chcesz wsadzić dom na forum, to go spakuj klikając na dom i na taką gwiazdkę, a następnie Spakuj do pliku czy jakoś tak.
Poczekasz chwile i wyskoczy ci komunikat ze została spokowana do folderu PackLots czy jakoś tak.
Następnie wchodzisz na rapidshare i robisz przeglądaj wybierasz ten domek i ok.

wojownikmierci
04.11.2007, 17:46
Z zewnątrz domek wygląda jak dom wypoczynkowy :D Ale podoba mi się ogród, choć tylko basen i troszkę zieleni. Wielkie szkoda że nie umeblowany :) Ale ogólnie fajnie i dzięki temu 9/10

Kuba xD
04.11.2007, 17:55
Dzięki za ocenki (i czekam na kolejne). A co do umeblowania to hmm... To miał być taki projekt, pusty dom do pobrania i urządzenia. Właśnie dodaje go na RapidShare, mam nadzieję, że się uda. Cieszę się, że przypomina domek letniskowy bo tak praktycznie miało być. :) Ma sprawiać wrażenie "wypoczynkowe". Jestem z niego bardzo zadowolony, ale zrobienie tego dachu takim jak jest zajęło mi spoooro czasu, ale było warto.

EDIT: Już gotowy download :D Dzięki za pomoc :)

ulmille
04.11.2007, 18:12
Miło wiedzieć, że kogoś inspiruję...
Przyjemny domek, bryła idealnie pasuje do "letniaka". Jedynie ta goła ściana od fronu mnie trochę irytuje, ale da się to przeżyć. Metalowe kolumny nie pasują, lepsze byłyby te drewniane, proste, które pasują do skromnego wizerunku domu.
W ogrodzie za pusto (hehe teraz to się mogę wymądrzać...:D), brakuje terrainów. Dodaj kilka drzewek, krzaczków i będzie lepiej.
W środku właściwie nie widzę błędów. No ew. to że schody mogłyby się zaczynać przy wejściu a nie w pokoju. Przydałoby się również wyjście z salonu prosto na taras.
Podsumowując: jest kilka usterek ale mimo to dom sprawia dobre wrażenie :)
Ocena:7,5/10

Kuba xD
04.11.2007, 18:18
Kurcze te schody faktycznie inaczej mogłem dać, ale miałem z nimi problem (jak zwykle) no i tak jakoś wyszło... Kolumny, hmm... no może lepsze by jakieś bardziej drewniane były :P A co do wyjścia na taras, to odkryłem, że go brakuje wtedy jak dodawałem zdjęcia. Się skapnąłem... Heh, dzięki :) Aaaha a co do ściany to tam jest okno, tyle, że takie małe jak w łazience i nie widać :P

ulmille
04.11.2007, 18:25
Popraw szybciutko i podmień ;)

Kenji
04.11.2007, 18:32
wiem ze się czepiam...
ale fajny parkiet w basenie -_-
a tak to niezły
6/10

Kuba xD
04.11.2007, 18:46
To co ze "parkiet"? O.o

Ulmille - poprawie,bo te schody mi spokoju nie dają, ale na pewno nie teraz, bo to mi z godzinę zajmie... Musiałbym poprawić "błędy", zrobić nowe zdjęcia, dodać je i zmienić downloada. Obawiam się nawet czy już jutro tego nie zrobię, bo chyba mnie choroba bierze... :(

Komurka
04.11.2007, 18:49
Dom z zewnątrz prezentuje się nieźle jeśli chodzi o bryłe. Jednak nie podoba mi się połaczenie dynku z drewnem, jak dlamnie to drewno jest w złej tonacji. Nie podobają mi się również lamy na polu + drewno w basienie. chyba tyle co mi w tej pracy przeszkadza reszta może być.

ulmille
04.11.2007, 18:52
To co ze "parkiet"? O.o

Ulmille - poprawie,bo te schody mi spokoju nie dają, ale na pewno nie teraz, bo to mi z godzinę zajmie... Musiałbym poprawić "błędy", zrobić nowe zdjęcia, dodać je i zmienić downloada. Obawiam się nawet czy już jutro tego nie zrobię, bo chyba mnie choroba bierze... :(

Nie szkodzi...zdrowie najważniejsze :)
Ale dobrze, że chcesz poprawić.

Kenji
04.11.2007, 18:58
Kuba luknij se na podłogę w basenie ^^

Komurka
04.11.2007, 19:00
Parkiet do basenu to raczej dość dziwny pomysł B) Chyba nigdzie się z czymś takim nie spotkałeś :D

Kuba xD
04.11.2007, 19:12
Ale na co mam lookać, tak ma być! Nie ważne. Mi się tam mój domek podoba, heh, jak Wam nie to truuudno...

Kenji
04.11.2007, 19:14
Ale na co mam lookać, tak ma być! Nie ważne. Mi się tam mój domek podoba, heh, jak Wam nie to truuudno...
to po co go dawałeś na forum? :shifty:

Kuba xD
04.11.2007, 19:18
A dlaczego nie? Jak Wam się nie podoba to trudno, wyrażacie swoją ocene, nie kumasz? Paru osobą się podoba, paru nie. Ja się nie obrażam, tylko uważam, że trudno... I tak będę dodawać swoje domy i nie zaśmiecaj już mojego tematu postami nie na temat, tu mamy oceniać dom, a nie dyskutować sobie...

Komurka
04.11.2007, 19:42
Kuba nie obrażaj się bo nie ma o co. Nie wiem czy nie zauważyłeś, ale my właśnie oceniamy twój dom O_o

Kuba xD
04.11.2007, 20:05
Ja się nie obrażam, czytaj wyraźnie i wyraziście. I nie wydaje mi się czy: "Kuba, luknij na podłogę w basenie" to ocena domu... :P Nieważne, zakończmy tą dyskusję... ;)

mysza95
05.11.2007, 07:38
Supper.Masz talent.

Björk
05.11.2007, 08:43
Dom jest cudowny. Chciałabym takie budować...
Zdownloaduje go sobie i pozwolę poćwiczyć na nim przeróbki.
Jestem pełna podziwu dla Twojego poczucia stylu i wyobraźni przestrzennej :-)
Moja ocena 9/10 (odjęłam 1 pkt za brak umeblowania w środku, no i troszeczkę schody na piętro mi nie przypadły do gustu).
Bryła domu mnie zachwyca, a gdy patrzę na basen to chiałabym od razu do niego wskoczyć. W takim ogrodzie przyjemnie jest pić poranną kawkę, albo wieczorną herbatkę.
W tym miejscu chiałabym Was wszystkich twórców pochwalić, bo ja sama opracowałam tylko dwa typy domów (no może trzy), w których na zmianę gram. Na więcej nie mam pomysłów.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Kuba xD
05.11.2007, 14:04
Hehe, miło mi bardzo. Tak schody to wpadka, na pewno je inaczej ustawie. Dzisiaj mam zamiar pare rzeczy poprawić i może uda mi się wrzucić zdjęcia i 'udoskonalonego' downloada :)

Kicia
05.11.2007, 14:22
Cześć wszystkim! Jestem nowa na tym forum więc jeśli coś zrobię nie tak to mnie poprawcie! :D Domek jest śliczny! Podoba mi się kształt, i no nie wiem wszystko! Ładny! :)

rosex
05.11.2007, 14:58
fajny, mi się podoba.
niby takie prosty, a jednak ma coś w sobie.
ładnie wygląda z zewnątrz.
pokoje rozmieszczone ładnie i praktyczne.
a ściągnę sobie =)

Parker
05.11.2007, 15:32
Domek sliczny (jak zwykle), nie ma rzeczy, która mi sie nie spodobała. Na pewno ściągnę ten domek. Pozdrofionka dla Kuby ;)

Kuba xD
05.11.2007, 20:40
Uwaga!! Carry już dostępny po zmianach! Są nowe zdjęcia i download! Czekam na komentarze.

Hejlok
05.11.2007, 21:17
No, mogles chociaz umeblowac. Co do bryły, podoba mi sie, choc jest troche zwykła :P Podoba mi sie balkon itp. ogolem 6/10

Origáme
14.02.2008, 20:36
Piękny
Pozdr.:)