Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Być może błachy problem

robin00
08.11.2007, 07:31
Mam błachy problem z The Sims2. zaczynam grę jako singiel, znajduje żonę. Jak sprawić by pojawiło się dziecko - nie chodzi mi o adopcje. Poprostu nie ma opcji bara - bara :) A czytałem że taka jest. Mam zainstalowane wszystkie dodatki z wyjatkiem na studiach.

Irbis
08.11.2007, 07:59
Chyba grasz od niedawna :)
Opcja bara - bara owszem pojawia się, ale simowie muszą się naprawdę lubić. Ale jeśli Sim już ożenił się z Simką, to nie powinno być problemu, bo zapewne ich wzajemne relacje są wysokie.
Każ Simom odprężyć się na podwójnym łóżku, a kiedy już wygodnie się na nim rozsiądą kliknij jednym Simem na drugiego i powinny pojawić się różne możliwe do wykonania interakcje: obejmij, pocałuj, gorące pocałunki, bara - bara, oraz postaraj się o dziecko.
Jeśli wybierzesz opcję "postaraj się o dziecko", to już po wszystkim nasłuchuj muzyczki. Jeśli ją usłyszysz, znaczy że simka jest w ciąży, jeśli nie, trzeba spróbować jeszcze raz.
Miejscem takich igraszek Simów, mogą być także inne miejsca niż łóżko. Ale o tym przekonaj się sam/a, nie chcę psuć zabawy ;)

Beep
08.11.2007, 10:21
Irbis, ja znam dwa takie miejsca, czyżby było ich więcej? ;>

olliss
08.11.2007, 10:51
Beep, jest ich duuużo więcej.
:P

Irbis
08.11.2007, 11:05
Irbis, ja znam dwa takie miejsca, czyżby było ich więcej? ;>
W samej podstawowej wersji gry są trzy takie miejsca. W dodatku Nocne Życie dochodzą dwa kolejne, następne dochodzi w dodatku Własny Biznes i jeszcze trzy w Podróżach.
Jeśli nic mi nie umknęło z pamięci, to takich miejsc jest dziewięć. Oczywiście ich nie wymieniam. Szukajcie sami - to świetna zabawa. Zwracajcie uwagę na pragnienia Simów, bo czasami marzą o bara - bara w nietypowym miejscu ;) (szczególnie ci z aspiracją romansowania).

Pozdrawiam :D

Edycja: Podróże dzięki za przypomnienie, w dodatku Podróże dochodzą trzy miejsca, a nie jedno. Poprawiam.
Wiem, że bardzo chciałeś napisać ten post, ale po co psuć innym zabawę? ;( Przecież nikt tutaj nie prosił, żeby te miejsca wymienić.

Uwaga: Każdy kto nie zna wszystkich miejsc umożliwiających Simom bara - bara i chce samodzielnie je odkryć, niech zakończy czytanie wiadomości w tym temacie przed postem użytkownika Podróże. Wymienia On bowiem miejsca, o których Ja celowo milczałam :con:

Beep
08.11.2007, 16:03
Przypomniało mi się jeszcze jedno które dochodzi w WB :) Mówicie siedem? Nie mam Podróży ale zaczynam poszukiwanie pozostałych :P Kurcze, gram już kilka lat i jakoś ich nie znalazłam :P

kalafjor
08.11.2007, 16:59
W oryginalnych są:łóżko, przebieralnia.W Nocne życie:samochód, butka fotograficzna. W Własny biznes nie wiem czy dochodzą. I w Podróżach:Na hamaku, w namiocie i w saunie.

Jak coć przeoczyłem to piszcie!

Beep
08.11.2007, 18:11
Ej, ja chciałam sama odkryć... We własnym biznesie winda, skoro już i tak prawie wszystko powiedziałeś/aś :con:

brzos
09.11.2007, 13:27
Ale stop offowi ^^ Zacznijcie mówić do rzeczy, bo albo zapomnieliście o czym tu mowa, albo jesteście spamerami ^^