Zobacz pełną wersję : dodatki z neta
kama_kizia
09.11.2007, 19:11
hejka. mam pytanie: jak sciagam dodatki z neta (a dokladnie to z lazurowej promenady na www.simy.pl) to gdzie je mam umiescic? ja nie mam folderu downolands i nie wiem gdzie go umiescic. pomozcie!!!!!!!!!
Sama stwórz folder Downloads w EA Games -> The Sims 2
czy domy do TS2 również sie powinno rozpakowa do downloads,czy gdzie indziej??????????
czy domy do TS2 również sie powinno rozpakowa do downloads,czy gdzie indziej??????????
Można powiedzieć, że tak. ;)
Tyle, że domy są z reguły spakowane jako plik .sims2pack i nie wkłada się ich do Downloads, tylko klika się na takim pliku 2 razy i wtedy on zaczyna się instalować (zainstaluje się w Downloads).
Jeśli po prostu wrzucisz spakowany, nie zainstalowany dom do Doanloads, to nei pokaże się w grze.
a jeżeli rozpakuje do downloads?????,bo nie jest jako sims2 pack.
a jeżeli rozpakuje do downloads?????,bo nie jest jako sims2 pack.
Jeśli jest plikiem .rar albo .zip, to musisz najpierw rozpakować go programem do rozpakowywania (np. WinRar - http://winrar.pl/). Wtedy wypakuje Ci się plik .sims2pack, który będzie można zainstalować.
A jeśli domek byłby plikiem .package (mało prawdopodobne ;)) to można wrzucić do Downloads, każdy dodatek .package wrzuca się do Downloads, a .sims2pack instaluje.
kama_kizia
13.11.2007, 15:19
halo!!!!! to ja tu mam problem a nie kto inny i prosze odpowiadać na moje pytanie. ściągnełam sobie sypialnie i stworzyłam swój folder downolands ale dalej tego nie mam w grze. o to mi chodzi
karoli_1992
13.11.2007, 15:24
Folder ma się nazywać Downloads a możliwe że nie ściągłaś meshy. Bez nich dodatek nie działa.
Tak jak mówi karoli_1992 folder trzeba odpowiednio nazwać, a do dodatków pobrać kształty, czyli meshe (o ile ich wymagają).
W grze musi być też włączona zawartość zmodyfikowana: jeśli po uruchomieniu gry otwiera Ci się okno z listą dodatków i pytaniem, czy zawartość zmodyfikowana (dodatki) ma być włączona, to musisz zaznaczyć, żeby była włączona. Jeśli takie okno Ci nie wyskakuje, to podczas gry (w otoczeniu lub na parceli) musisz zobaczyć do opcji i tam można zaznaczyć zawartość zmodyfikowaną na włączoną. No i kiedy pierwszy raz dodajesz jakieś dodatki, to pojawiają się po drugim uruchomieniu gry. ;)
Żeby wszystkie dodatki działały, trzeba sobie ściągnąć też CEP-a:
http://sims.ambertation.de/en/cep/
i go zainstalować.
Jak to wszystko zrobisz, to już powinno działać.
Trzeba też pamięta o tym ,żeby sprawdzi czy dodatek jest kompatybilny do gry-np. kiedy ściągniesz sypialnie do nocnego życia ,a masz tylko na studiach ,to wiadomo,że nie będzie ci działał...:(
Owl Finch
13.11.2007, 17:18
nie prawda, kiedyś ściągnęłam domek, który wymagał zwierzaków i czterech pór roku, a ja miałam tylko ts2 i na studiach i działało dobrze:)
Zależy co ściągamy,niektóre dodatki mogą działac,a niektóre nie :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.