Zobacz pełną wersję : Willa "Obłoki" [BRAK ZDJĘĆ]
Odrazu mówie, że jest to mój pierwszy dom na forum. Prosze przeczytać teksty pod zdjęciami, bo jest to "inteligentna" część pokazu :D No to nie będę długo mówić, tylko zaczynam!
------------------------------------------
Wymagania:
TS2 / TS2 NŻ / TS2 WB / TS2 Z / TS2 CPR / TS2 P
Oraz duża ilość dodatków z internetu
Willę zamieszkuje trzyosobowa rodzina Wenerti - Ewelina, Marcin i ich córka
Ania.
Marcin jest prawnikiem, Ewelina nauczycielką a Ania odstała się do szkoły prywatnej. Przeprowadzili się z Miłowa na Sweet Islands. Mieszkają na Wyspie Big (ciekawosta: Sweet Islands posiada kilka wysp. Tylko 2 zamieszkuja ludzie - mała to Small a duża to Big.) Wykupili działkę z plażą.
Bardzo prosze o pisemne oceny i mówcie mi co robie źle ;) Bo wkońcu człowiek uczy się na błędach! :P Zapraszam do oceny xP
xxxxxmichalxxxxx
11.11.2007, 18:28
Domek ładny, podoba mi sie ,Przypadł mi do gustu.
9/10
k o c h a m
11.11.2007, 18:37
Szczerze mówiąc. Ten domek taki sobie jakoś mi nie przypadł do gustu. Ten różowy pokojik ochydstwo !! Ale za to sypialnia rodziców jest wporządku.
Ocena Końcowa:
85% / 100%
marandile
11.11.2007, 19:12
na zewnątrz ładnie, w środku okropnie. 5/10
Ogolnie, to ładnie, ale szafki w kuchni są brzydkie itd. 5/10
No więc: nie podoba mi się. Przykro mi, ale jak dla mnie to nie przypomina domu, ani willi tym bardziej. Nie znoszę wielkich pustych pomieszczeń, a jak są jeszcze nieciekawie umeblowane to powstaje MASAKRA. No i tak jest właśnie u Ciebie. Kuchnia i różowy, landrynkowy pokój są w ogóle z innej bajki. Nie wspomnę już o "ogrodzie", nawet płotka nie ma, no ja bym nie chciaż, żeby każdy mi do ogrodu wchodził... A poza tym te 3 czy 4 krzesła i parę palemek ogrodu nie tworzą. Wiem, że moja ocena jest krytyczna, ale nie przejmuj się. Rozumiem, że Twój pierwszy domek. ;)
Dzięki za oceny ;) Wiem, że dom jest masakryczny ale ladniej juz raczej nie zrobię :D
Kuba ten Twój komentarz mnie rozbawił, prawie spadłem z krzesła czytając go =] ale to tak marginesowo.
Bryła mi przypominabardziej parcele mieszkalną niż wille co nie oznacza, że była jest zła.
Budynek fajnie się komponuje z otoczeniem, duże okna z pieknym widokiem, szyby w dachu.
Wnętrze domu jest bardzo świeże, fajnie by było gdyby podłoga była ta lustrzana.
Śmieszne szafki kuchenne-osobiście mi się podobają.
Ogólnie rzecz biorąc to jak na pierwszy twój projket to wyszło ci świetnie, jednak do willi troche jeszcze brakuje ;)
8/10
Bryła mi przypominabardziej parcele mieszkalną niż wille co nie oznacza, że była jest zła.
A willa to nie parcela mieszkalna?
No ale prawda willi to to nie przypomina. Z zewnątrz ładniej.
Kuchnia jest brzydka, nie pasuje do reszty.
Ogród to drzewa poustawiane obok siebie.
Różowy pokój mdły.
Nigdy nie stawiam ocen ale teraz się pokuszę: 5/10
Mam nadzieję, że następny będzie o wiele lepszy i będe mogła postawić 10/10 :D
Ej Komurka masz jakiś problem?! Jak Ci coś nie pasuje to napisz mi PM a nie jakieś głupoty tu wypisujesz w czyimś temacie. Więc, słucham. O co Ci chodzi?
Natuśka____
11.11.2007, 21:27
Ładny , a zwłaszcza na zewnątrz ...
Kuchnia , to moim zdaniem nie jest kuchnia , wygląda jak zabawki dla dziecka . A w ogordzie mogłabyś usunąć kilka drzewek :)
Reszte pomieszczeń , są w moim stylu .
Tylko jedno pytanie ;) z kad wzięłaś prysznic , pralkę i wanne w łazience ? :>
A willa to nie parcela mieszkalna?
Pisząc parcele mieszkalne chodziło mi o budynek przypominający blok B)
Ogólnie dom ladny, ale nie podoba mi sie pokój dziecka strasznie różowy! :O
Wszystko inne śliczne, ale ja nie lubie dużych domow 8/10
Bryła jest nawet ciekawa. Kolorystyka kojarzy się z plażą. Sama plaża natomiast wygląda dość dziwnie. Mebli jest zdecydowanie za dużo. Można by usunąć chociaż te ławki. Drzewa zupełnie chaotycznie porozrzucane po całym terenie, nie tylko na plaży, ale też na zielonej części podwórka. Odnoszę wrażenie, że simowie nie mają tam miejsca do zabawy. Czy jak przyjdzie zima i spadnie śnieg, to pomiędzy drzewami znajdzie się miejsce na bałwana? Czy mogą bawić sie w berka wodnego i stoczyć bitwę na śnieżki?
Usunęłabym także kamienno - bambusową fontannę, a podłogowe lampy zamieniłabym na jakieś bardziej ogrodowe.
W przedpokoju jest pusto, dziwnie wygląda kamienna ściana.
Biuro oddzielone od kuchni pół ścianką też jakoś dziwnie wygląda. Komplet mebli z internetu trudno komentować, bo to komplet, więc wiadomo, że do siebie pasują.
Łazienka: pierwsze co mnie zastanawia, to po co są tam dwie pralki? Wanna nie pasuje stylem do tych szklanych szafek i kabiny. Cała łazienka różni się wystrojem od reszty domu. Moim zdaniem jest zbyt spokojna. Brakuje w niej jakiejś żywej barwy. Simka, którą uchwyciłaś, jak siada na sedesie, pewnie spaliła się ze wstydu.
Kuchnia jest w kolorach, które uwielbiam. Co prawda tak duża ilość tych barw sprawia, że w kuchni jest jaskrawo, to ma jednak swój niepowtarzalny urok. Zastanawiam się co to jest, to "coś" wiszące na ścianie obok zegarka i co takie samo "coś" robi w oknie?
W salonie nie pasuje obrazek w bambusowej ramce. Kanap jest trochę jakby za dużo. Poza tym jest ładnie.
Korytarz na parterze wygląda źle. Myślę, że jest to wina tapety, która bardziej pasowałaby do domu ubogich rolników. Jest też za długi. Nie wiem po co zakręca za pianinem, skoro w tym kącie i tak nic nie ma. Ja znacznie bym go skróciła. Postawiłabym ścianę w miejscu tuż przed pianinem i zrobiłabym tam małą łazienkę.
Sypialnia Ani jest przytulna. Ja osobiście nie cierpię koloru różowego, ale muszę przyznać, że pokoik wygląda ładnie. Wszystkie przedmioty są dobrze do siebie dobrane. Jedna tylko uwaga: zamiast żaluzji w oknach, lepiej wyglądałby delikatne firanki.
Sypialnia rodziców, podobanie jak łazienka różni się od reszty domu. Nie podoba mi się jakoś szczególnie. Dominują w niej niby ciepłe barwy, ale od kamiennych ścian wieje chłodem.
Mam jeszcze zastrzeżenia co do Twoich zdjęć. Otóż nie są pooddzielane co nie umila oglądania, na niektórych widać te same miejsca niemalże w tych samych ujęciach. Dodatkowo nieładnie wyglądają zielone kwadraty w sypialni dziewczynki i na korytarzu.
Angie96 napisała:
Wiem, że dom jest masakryczny ale ladniej juz raczej nie zrobię
Po pierwsze uwierz mi, że wiedziałam gorsze domy. Po drugie, myślę, że nie powinnaś tak pisać. Czy takie stwierdzenia autora, mają zachęcić odbiorców do wyrażania opinii na temat dzieła? Jeśli tak naprawdę uważasz, że dom jest "masakryczny", to po co Nam go pokazujesz? Jeśli tak nie uważasz, to po co tak piszesz?
Heh dzieki :D Lustrzanej podłogi nei mam, znaczy -mam ale mryga mi na czarno-niebiesko. Czmu nazwałam willa? Bo jest koło morza :D
Marcinprod
12.11.2007, 20:17
Ja się chyba zastrzele :D :D.Dom 1000000/100.Dasz do pobrania?
Tylko jedno pytanie ;) z kad wzięłaś prysznic , pralkę i wanne w łazience ? :>
Z 4everfantasy, ale płatne ;D
Wow!Ale fajniutki :smirk: Taki "ciepły". Gdy wyobrażam sobie że w nim mieszkam to robi się taki "lekki", nie wiem, jak to określić.I taka plaża.Supcio mnie się podoba 10/10 :smirk:
Karooola :*
13.11.2007, 17:11
E tam, Angie... Nie przejmuj się, bo jest dobrze. Domek ma kilka wad, ale jak na pierwszy na forum jest świetny ;) Pamiętaj, że kazda ocena jst subiektywna :) Pozwolisz chyba, bym skomentowała dokładniej, gdy umieścisz drugi domek? Bo jestem przekonana, że wtedy wyjdzie przecudnie! :D
Nie podoba mi się, kolory są za jednolite i za dużo dodadków z neta.Moja ocena:5/10.
A mnie się podoba. A jeśli chodzi o pokój, to sądzę, że to takie "przejście dziecka w inny wymiar". Nie pasuje może do innych pokoi, ale najważniejsze jest aby dzieciak czuł się w nim jak najlepiej i w swoim świecie :smirk: . No, a czy niektóre dziewczynki (takie młodziuteńkie) nie mają bzika na punkcie różu? No Nic, dom piękny i jak na pierwszy raz jest naprawdę bardzo dobrze.
9/10 :*
Fảlivrin
26.11.2007, 19:40
. Czmu nazwałam willa? Bo jest koło morza :D
Haha...to mnie powalilo :P bardzo mądra wypowiedź :D Willa bo obok morza ^^. Chatka biednego rybaka obok morza tez bedzie willa? :P
A tak pozatym całkiem ładne, tylko ta kuchnia obleśna.
Poziomka
28.11.2007, 16:36
No ojciec wygłąda jak dziewczyna ale to co;)
A mi sie nie podoba że jest ten zegat w pokoju dziewczynki
Poziomka
28.11.2007, 16:54
No ojciec wygłąda jak dziewczyna ale to co;)
A mi sie nie podoba że jest ten zegat w pokoju dziewczynki
słoneczko
05.12.2007, 15:12
mojim zdaniem dom raczej willa bardzo mi sie podoba 10/10-
daje minusik za pokuj małej
p.s gdzie śćiągałaś wszystkie rzeczy :|
Mi sie nie podoba nie mój styl ale to tylko moje zdanie nie bież tego do siebie
Pozdr. :)
Ja jako profesjonalny ( zdaniem ludzi z dawnej Sims Rewolucji ) budowniczy domów powiem coś całkiem wyróżniającego się.
Dom bardzo ładny ze zewnątrz, nie grzeszy wnętrzem. Trochę pusto, okropna kuchnia ( kolory ) i za różowy pokój dla Ani ocenia dom na: 7/10. Ale dzięki pokojowi rodziców Ani, łazience i garażowi daję bez przeczeń 10/10. Gratuluje, pierwszy dom a bardzo ładny!
P.S. Następnym razem będę surowy ;)
Porcelanowa lalka
29.12.2007, 15:29
jak dla mnie śliczny. Uwielbiam nowoczesne wnętrza ale takie w których nie brak delikatności (firanki). Wg. duże pokoje nie są w tym przypadku złe. Pokój dziecka jest przesłodzony ale nie przez meble ale przez ich kolor. Lepszy byłby niebieski albo jakiś inny pastelowy. Daje 9.5/10
PS: Bardzo ładny przedpokój :)
Niusia42
01.01.2008, 13:04
Na dole jest pięknie wszystko do siebie pasuje. Jednak góra nie przypadła mi do gustu. Zestaw do ćeiczeń przy schodacfh? Wygląda to tak jakbyś chciała poprostu zapełnić przestrzeń.Daje 9,5/10
simpinusia
01.03.2008, 11:58
100000000000000000000000000000000/10 ładny bardzo
19OlusiaSims92
21.03.2008, 15:28
Oto zbiór plusów i minusów:
Plusy:
+ Ładna bryła
+ Garaż
+ Ogród z plażą
+ Ciekawostki
+ Ładna rodzinka
Minusy:
- Paskudne szafki w kuchni
- Biało-zielona tapeta w salonie i tapeta na korytarzu na piętrze
- Łóżko Ani
- Fryrzura Eweliny
Ocena końcowa
6/10 ;)
Nie przypadł mi do gustu 4/10 :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.