PDA

Zobacz pełną wersję : Sposób na opalanie

Rose
14.11.2007, 17:21
Czy macie jakiś sposób, by wasze simy nie poparzyły się, ale ładnie opaliły? Bo u mnie na 10 prób opalania sie, 9 to poparzenie.

Edytka
14.11.2007, 18:18
Nie wiem od czego to zalezy? Ale jak ja przerywam opalanie moim simom, to wtedy wychodzi ladna opalenizna.

martusia_re2
14.11.2007, 19:02
Ja też tak robie kłade ich na plaży na godzine-półtora (SIMOWEGO CZASU) :P i zatrzymuje wtedy robią się tacy ładni brązowi.

Ellie
15.11.2007, 17:00
Ja zwykle czekam aż sami się zaczerwienią/zabrązowią.
Na 4 osoby 1 jest brązowa, 2 czerwone i 1 biała:D

martusia_re2
16.11.2007, 16:25
U mnie zazwyczaj każdy w rodzinie się opala :))

Justa95
16.11.2007, 20:05
Moja simka opala się od 17.00 do 19.00 i jest ładnie opalona.

mabda
17.11.2007, 08:25
takie pytanko: opalic mozna sie tylko na plazy, prawda? nie mozna na lezaku we wlasnym ogrodku?

Rose
17.11.2007, 10:12
Nie. Jeśli masz Cztery Pory Roku, to możesz się tylko poparzyć.

mabda
17.11.2007, 10:22
no wlasnie zauwazylam :( a wakaje za dlugo mi sie laduja :P

andrea
21.11.2007, 14:38
a przez ile czasu utrzymuje się opalenizna?

psychickid
21.11.2007, 18:05
a przez ile czasu utrzymuje się opalenizna? Niedługo, ale jak wracam z wakacji do domu, to jeszcze zazwyczaj jest. Ale jeżeli masz Podróże, to podobno jest opcja opalania się w domu, na własnej posesji (nie wiem, bo nie próbowałam :) )
mabda ma rację z CPR można jedynie się poparzyć. :con:

psujka
05.01.2008, 16:09
a jak sim lub simka mają ściąganego skina to się opalą ??

Rëñáës
05.01.2008, 16:18
a jak sim lub simka mają ściąganego skina to się opalą ??
Mam ściągnięte skiny i moje simy nie opalają się.
Może zależy od skina.

..::lOvE::..
09.01.2008, 16:11
Opoalać można się tylko nad możem ? Bo próbowałam się opalic pod koniec wiosny w Azji i się nie udało :D

psychickid
10.01.2008, 15:20
Nie... ja mogłam także w domu, na dworzu.

Cróffcia
19.01.2008, 13:20
A ja kłade simke. Leży na brzuchu, po chwili sama się przewraca na plecy. I jak sama wstaje to jest taka brązowa.Chociaż mój sim zrobił się czerwony. Ale wogóle to ten sim jest osłem wieć się nie dziwie ;P Wykopał tylko kamień i kość a simka kopała krucej i dokopała się skarbu :smirk: i wogóle to dziwi mnie że on nic nie znajduje, a ona znalazła 2 małże i rozgwiazdę. Czy to od czegoś zależy że on jest taką fajtłapą, a ona superpodróżniczką ?

Weronka-Werka9
25.01.2008, 12:29
Od umiejętności nie zależy. Czytałam i wiem że nie. Poprostu musi twój sim częściej kopać... :) Tak myślę... :)

Chloé
27.01.2008, 11:48
Ale chyba tylko bladziuchy mogą się opalać? Moja Simka ma troche ciemniejszą karnację (kolor nr2 ten jaśniejszy od mulata) opalalała się ale nic nie było widać. Potem opalała się troszeczkę dłużej i wstała cała zjarana. Wie ktoś po jakim czasie wróci do naturalnego koloru?

mabda
27.01.2008, 12:14
u mnie simy z najciemniejsza karnacja tez sie opalily :) nie mam pojecia od czego to zalezy, ale niektorzy simowe wlasnie brazowieja, a inni ulegaja poparzeniu :/ mialam dwie siostry o tej samej karnacji i wlasnie jedna zbrazowiala, a druga sie poparzyla :]

opalenizna i poparzenie znikaja po jakis 3 dniach

...:::Jen:::...
30.01.2008, 13:41
Ej! Jak wy to robicie, że sim się opala w domu nie na plaży??

kotopies
30.01.2008, 19:02
przylonczam sie do jena bo ja tez niewiem niema u mnie takiej opcji :/

słoneczko
01.02.2008, 15:51
jeśli chcesz się opalać na parceli mieszkalnej to się nie da kiedy pojedziesz na wakacje nad morze oczywiście ;) idziesz na plaże klikasz na piasku masz opcje opalaj się i inne opcje mam nadzieje że masz orginalną wersje gry!

:smirk:

mabda
01.02.2008, 16:05
a takie pytanko... czy mozna sobie stworzyc wlasna dzielnice mieszkalna z parcelami nadbrzeznymi? :> czyli tak jak sa dzielnice wakacyjne, to taka zwykla mieszkalna...
pewnie sie da, wiec przenosze sie do: gdzie moge to znalezc ;) aha, jeszcze jedno: zeby moje prywatne osobiste rodzinki przeniesc do innej dzielnicy to musze... no wlasnie, co i jak?

...:::Jen:::...
02.02.2008, 14:27
mabda możesz sobie stworzyc wlasna dzielnice mieszkalna z parcelami nadbrzeznymi takie do mieszkania i takie na wakacje, ale na wakacyjnej nie możesz miec tam swoich rodzin tylko na wakacje, możesz zrobic sobie tylko nowe otocznie i tam możesz miec swoje rodziny, ale nie możesz na takiej wakacyjne miec swoich rodzin. A, żeby pszenieśc swoją rodzinkę do innego otoczenia musisz miec ją wprowadzoną do jakiegoś domku i ten domek wrzucasz do "kosza" praceli, czyli tam gdzie masz już wszystkie zrobione domy i w chodzisz sobie do tego otoczenia gdzie chcesz i otwierasz to i masz tam swoje rodzinki w domach :D

Caroliiine
09.02.2008, 19:41
trochę źle zrozumiałam, a też chciałabym wiedzieć? to można zrobić parcelę mieszkalną w normalnym otoczeniu z plażą itp? czy nie? :D

Dami
10.02.2008, 09:00
a jak się stawia parcele przybrzeżne? bo nigdy mi się nie udało. :(

Kylantha
10.02.2008, 17:47
a jak się stawia parcele przybrzeżne? bo nigdy mi się nie udało. :(
To dlatego, że okolice, w których można stawiać parcele przybrzeżne, pojawiają się dopiero w 'Podróżach', można np. postawić taką parcelę w okolicy Trzech Jezior.

A co do moich Simów, zawsze opalają się na czerwono. Zupełnie jak ja :D.

Dami
15.02.2008, 11:57
To dlatego, że okolice, w których można stawiać parcele przybrzeżne, pojawiają się dopiero w 'Podróżach', można np. postawić taką parcelę w okolicy Trzech Jezior.

A co do moich Simów, zawsze opalają się na czerwono. Zupełnie jak ja :D.

tyle, że ja mam podróże, bo jakbym nie miał to bym nie miał takiego przycisku parceli przybrzeżnych. xP próbowałem je postawić w każdym rodzaju wakacji i nawet w otoczeniu głównym.

edit: już sobie poradziłem

Mafee
15.02.2008, 19:35
Te plaże i opcje opalania powinni zlikwidować.!
Mój nastoletni Sims, gdy na wakacjach nad `morzem` się opalał, a po czasie wstał to miał czerwoną skÓrę [spaloną, a jakŻe xd].
Dobra, dziecku [z tej samej rodziny] też pozostała taka pamiątka.
Myślałam, że przejdzie.
Jednak tylko dziecku zeszło to oszpecenie, a starszej nie, mimo, że kombinowałam z pudrami [może to był błąd? O.o] i innymi takimi żeby to zakryć. Wysłałam ją nawet na studia, lecz nadal ma tą czerwoną skÓrę >.<

^ Zaczerpnięte z wątku : `Spalony Sims`, gdzie niewiele osób mi pomogło ;x
Jest na tą feralną opaleniznę jakaś rada?

DziiĘkuję.! *kłania się nisko*

`Rozmawiałam z kaloszem, który spadł z pułki
-Czy wszystko ma jakiś sens? - spytał.`

kubuss
22.02.2008, 17:18
yyy moi simowie zawsze się opalają na brązowo nigdy jeszcze się nie poparzyły.

pozdrawiam:
kubuss

**LoL**
22.02.2008, 22:45
Kubuss ja ci zazdroszczę!
Mi sie sim opalił raz na czerwono (skin z neta).
pojechałam do domu i nie zeszło mu przez ok.4-5 dni.

emily.
14.03.2008, 21:56
Moje simy też sie nigdy nie poparzyły. A każe im sie opalać i czekam aż same skończą, czasem trwa to prawie cały dzień. :O

bouffe
19.03.2008, 14:28
U mnie często jest tak, że Simy za drugim razem opalają się na brązowo. Za pierwszym, niestety, są czerwone jak buraki ;D

juka
21.03.2008, 11:33
moja simka opaliła się na plaży na brązowo przyjechałam do domu i już simowski rok się trzyma. Co mam robić?(nie chce żeby była mulatką)

KannaNeko
27.06.2008, 15:21
Mam ściągnięte skiny i moje simy nie opalają się.
Może zależy od skina.

Ja mam ściągnięte skiny, strasznie 'białe' ^^ i wszystkie się ładnie opalają.. :) TO chyba rzeczywiście zależy od sima

Alene
13.07.2008, 17:57
KannaNeko...widocznie masz dobre skiny które posiadają te same opcje co maxisowe skórki.

niektóre skiny nie opalają się ani nie mają poparzenia.Poprostu.a inne znów sie opalają itp.

co do bliższego tematu to jak ma sie same podróże i cztery pory roku to nawet mulat moze sie oparzyć bo ta opcja oparzeń pochodzi niestety z cpr.
a jak ma sie same podróże to murzyn,mulat i ten taki skin co jest jaśniejszy od karnacji mulata to te skóry sie raczej nieoparzają...za to najbielsza sie oparzy czy to sie ma i P i CPR czy i nawet samo P.ale jak białe simy opalają się już z kolei 5 raz to wtedy sie opalą a nie oparzą :)

Hermione
14.07.2008, 12:11
Chyba da sie opalac na parceli mieszkalnej....
Stawia sie po prostu parcele nadbrzezna i wybiera,ze to parcela mieszkalna.
Buduje sie dom,nie?Normalnie,wprowadza sie rodzine... i niech sie opalaja...B):D
Sama nie probowalam,przeczytalam to na jakiejs stronie w necie:)

Jak oparzenie nie zchodzi,to sprobuj ochlodzic sima woda z kranu(jest chyba opcja pij wode czy cos takiego.....mam zainstalowane w innym jezyku dla tego nie znam za dobrze polskich opcji i polecen-sorry)

Przy okazji:U mnie tylko jedna simka miala dobra opalenizne(ToBylaNastolatka)
A reszta albo nieopalona(nie chce ich opalac,bo lubie 'biala' skore-a sama tez sie nie opalam...),albo czerwona 'jak buraki' jak ktos tu tak napisal

flauma
14.07.2008, 13:39
dokladnie jak wyzej normalnie sie stawia parcele ale z plaza... moje simy czesto sa opalone natomiast, moze dwa razy mi sie oparzyly. nie wiecej,

Björk
09.08.2008, 06:50
No dobrze, po wielu pisaniach, że NIE DA się opalać na parceli mieszkalnej, tylko plażowej dzisiaj napiszę, że podobnież się da :)
Znalazłam moda, który pozwala opalać się gdziekolwiek :)
Myślę, że może Wam się przydać...
Jeszcze go nie psrawdzałam, ale na pewno wymaga dodatku podróże :)
Oto link: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=295611

stotka
09.08.2008, 08:38
ja go sprawdzilam - jest okej, nie powoduje błędów w grze i wszystko ładnie hula :D :)

Ellie
09.08.2008, 17:24
bjork - fajnie, chyba skorzystam <3
A skoro już jestesmy przy linkach - czy jest może hack na brązowe opalanie (ZAWSZE)? :)

P.S. Rada: Jeśli chcecie, żeby Simowi zeszła opalenizna, musi się długo opalać albo siedzieć w goracych źródłach. U mnie działa :D

Pink_Angel
10.08.2008, 13:43
o hacku nie słyszałam ale wiem że na mothesims2 jest taki ręcznik z opcja opal na brązowo jak znajde to dodam linka :)

Hermione
10.08.2008, 14:16
Tez nie sadze zeby byl hack....moze da sie cos zrobic z boolProp'em?
Chyba kiedys moglam zrobic simom opalenizne,talko to bylo tak dawno temu...
Niestetysz nie pamietam...Sorki!:(

ultraviolence
10.08.2008, 14:59
W InSIMenatorze jest taka opcja. Wystarczy wejść w Edytor ustawień towarzyskich -> Opalenizna -> Opalony. Może wybrać też opcję "Normalnie" (sim będzie taki, jak przed opalaniem) i "Spalony" - tego chyba nie trzeba tłumaczyć ;)

alicja100procent
25.08.2008, 22:04
A, żeby pszenieśc swoją rodzinkę do innego otoczenia musisz miec ją wprowadzoną do jakiegoś domku i ten domek wrzucasz do "kosza" praceli, czyli tam gdzie masz już wszystkie zrobione domy i w chodzisz sobie do tego otoczenia gdzie chcesz i otwierasz to i masz tam swoje rodzinki w domach :D

:o nie wpadłam na to, wooooooow