Zobacz pełną wersję : Chata letniskowa "Duma Drwala". [BRAK ZDJĘĆ]
"Duma Drwala"
"Duma Drwala" to z pewnością dom letniskowy, który zadowoli potrzeby spragnionego kontaktu z naturą, zapracowanego pracoholika.
Pozwoli się wyciszyć, spędzić urocze chwile w świetle płomieni ognia w kominku.
Ta jedna z wielu pięknych parceli w Trzech Jeziorach sprawdzi się jako rezydencja letnia, jak i zimowa. Jest stylizowana na góralską chatę.
Z pewnością jest to rezydencja zarówno dla starszego małżeństwa, jak i dla młodej, zakochanej pary.
Nie jest to typowy, góralski dom, ponieważ ma w sobie nutkę nowoczesności.
Dominuje w nim jednak styl klasyczny.
---
Proszę o dokładne przeczytanie prezentacji. Z góry dziękuję.
---
Mam nadzieję, że się podobało.
Pozdrawiam, olliss.
marandile
19.11.2007, 17:32
z zewnątrz ładnie, ja bym jeszcze jakies ładne terrainy dała, w środku zaś nie ma tego klimatu, jest zbyt nowocześnie... dam 5/10
Domek bardzo ładny. Nie podoba mi się jednak tapeta na przedpokoju i te lady w kuchni. Do tego stylu nie za bardzo pasuje hmm.. hawajski. To jest moje zdanie, każdy ma inne gusta i guściki :)
9/10
Ps. Szkoda, że nie ma wiekszego ogrodu :)
Pozdro!
Joce*, jak miało być - połączenie tradycji z klasycznym stylem.
Pisałam o tym na początku ;)
A poza tym to clean :D
kotek23, nie umiem robić kuchni ;)
Chciałam, żeby tapeta jakoś ożywiała wnętrze.
Masz rację, są gusta i guściki. A o gustach się nie rozmawia.
Dziękuję, że poświęciliście czas na pisanie w moim temacie i obejrzenie.
Pozdrawiam, proszę o dalsze komentarze :P
Natuśka____
19.11.2007, 17:49
Nie pasują mi troche te mieszane style ;) lecz dobrze ze powiedziałaś że nie jest to typowy dom góralski . Nie podobają mi się tapety w salonie , kuchni i jadalni. 7/10 odjęłam za mieszane style , i za te tapety , naprawdę nie przypadły mi do gustu.
Style trochę pomieszane taki średni nie mój styl wole coś w stylu Ulimille :)
7/10
Z zewnątrz prezentuje się bardzo świetnie i aż zaprasza przechodniów. Wewnątrz także mi się podoba, choć ma akcenty, które moim zdaniem nie pasują do całości. Mimo to ma w sobie coś, co przykuwa uwagę i aż miło w takim domku odpocząć.
Adam1995_Winner: Każdy woli inne style. Ja np. nie preferuję domków Ullmille'a, chociaż uważam, że ma wieeeelki talent. Nie lubię stylu modern, po prostu.
Dziękuję za opinie ;)
Ale i tak mi się twój podoba taki leśny styl ;)
Dziękuję za opinie i za czas poświęcony napisaniu tych odpowiedzi i obejrzeniu prezentacji.
Proszę o dalsze komentarze!
Z góry jeszcze raz dziękuję.
olliss
No, no, no... Podoba mi się. A ogródek jeszcze nie wyrósł ? Wiem długo się czeka, aż wyrosną roślinki. Bardzo ładny domek. Dopracowany do lasu i gór.
10/10
Ciekawy pomysł na domek, zwłaszcza teraz, kiedy forum zalała fala modernu. Podoba mi się jednak tak pół na pół. Z zewnątrz jest strasznie goło, jak na dom drwala. Przydałoby się tam więcej krzaków, kwiatów, drzew... No roślin po prostu. I ten dach... Taki wysoki trochę. Środek trochę gorzej. Przedpokój jest okropnie mały, pusty i ciemny. Moim skromnym zdaniem ożywiły by go jakieś kwiaty, czy nawet figurki, albo niewielki obraz. Malutki szczegół. Salon też sprawia nieprzyjemne wrażenie. Cały dom dużo by zyskał, gdybyś wybrała choć trochę jaśniejsze tonacje na ściany. Jeśli chodzi o jadalnię, to to samo co w przypadku przedpokoju. Kuchnia... Tu już lepiej. Kwiatek, rękawice... Od razu się robi przyjemniej. =) Sypialnia nie bardzo mi leży. Ta wykładzina jakaś taka wyleniała, ten dywan nie bardzo pasuje... A w ogóle, to tak sobie myślę... Czy w domu drwala nie powinno być więcej jakichś pamiątek, zdjęć, albo trofeów? Rozumiem, że miało być nowocześnie, ale wyszło bardziej ponuro... Co do ogródka... Już pisałam. Zbyt skromny. Ogólnie? Hm. Robiłaś lepsze domki, szczerze mówiąc. 5/10
Ciekawy pomysł na domek, zwłaszcza teraz, kiedy forum zalała fala modernu. Podoba mi się jednak tak pół na pół. Z zewnątrz jest strasznie goło, jak na dom drwala. Przydałoby się tam więcej krzaków, kwiatów, drzew... No roślin po prostu. I ten dach... Taki wysoki trochę. Środek trochę gorzej. Przedpokój jest okropnie mały, pusty i ciemny. Moim skromnym zdaniem ożywiły by go jakieś kwiaty, czy nawet figurki, albo niewielki obraz. Malutki szczegół. Salon też sprawia nieprzyjemne wrażenie. Cały dom dużo by zyskał, gdybyś wybrała choć trochę jaśniejsze tonacje na ściany. Jeśli chodzi o jadalnię, to to samo co w przypadku przedpokoju. Kuchnia... Tu już lepiej. Kwiatek, rękawice... Od razu się robi przyjemniej. =) Sypialnia nie bardzo mi leży. Ta wykładzina jakaś taka wyleniała, ten dywan nie bardzo pasuje... A w ogóle, to tak sobie myślę... Czy w domu drwala nie powinno być więcej jakichś pamiątek, zdjęć, albo trofeów? Rozumiem, że miało być nowocześnie, ale wyszło bardziej ponuro... Co do ogródka... Już pisałam. Zbyt skromny. Ogólnie? Hm. Robiłaś lepsze domki, szczerze mówiąc. 5/10
To był mój eksperyment. Który, sami widzicie, się nie udał. Ja sama czuję się lepiej w jasnych, przytulnych przestrzeniach :)
Dziękuję, wiem teraz, czego się wystrzegać.
Następny dom w przygotowaniu, więc będę się stosować do waszych rad.
Dzięki za wszystkie opinie :)
To był mój eksperyment. Który, sami widzicie, się nie udał. Ja sama czuję się lepiej w jasnych, przytulnych przestrzeniach :)
Dziękuję, wiem teraz, czego się wystrzegać.
Następny dom w przygotowaniu, więc będę się stosować do waszych rad.
Dzięki za wszystkie opinie :)
Wcale że nie ten domek jest bardzo ładny i właśnie uważam go za najlepszy z twoich wszystkich domów.Buduj takie nie inne :)
To po kolei.. Ostrzegam, czepiam sie.
Z zewnatrz domek wyglada ciekawie. Nie podoba mi sie dach (moglas sie pobawic), poza tym dziwnie on sie konczy nad wejsciem. Odnosze wrazenie, iz mozna byloby sie wykapac wchodzac do domu. No i.. brak ogrodu (ale sama ich nie lubilam, wiec to moge zostawic).
Przedpokoj jest... strasznie pusty. Wieszak stojacy w oknie nie jest raczej zbyt dobrym pomyslem (przesunelabym go torche). Wchodzac do domu od razu wkraczamy na wykladzine, co nie jest najlepszym pomyslem (dodajac do tego gory). Brakuje jakichs firanek/zaslon etc. Tapeta taka sobie..
Salon. Na poczatku zwrocilam uwage na dywan - rozumiem, ze wnetrze mialo byc troche nowoczesne, lecz nie pasuje to do tego pokoju. Poza tym - jest za ciemno. Lampka.. Oswietla pusta sciane. Stolik w przejsciu... Ogolnie sprawia srednie wrazenie.
Jadalnia... Nic ciekawego, cztery krzesla i stol. Tylko nie wiem, do czego pasuje kolor obic krzesel. Ciemno, pusto... I ta tapeta.
W kuchni moja uwage zwrocily bambusowe szafki. Chyba nie ten klimat... Poza tym, nie wiem czy slusznie, czy nie, ale strasznie nie lubie szafek w oknach. A tutaj tak je ustawilas. Nie spotkalam sie nigdy z tym w zyciu, w simsach staralam sie tez tego nie robic. Kuchenka nie pasuje.
Sypialnia wyglada najprzytulniej jak na razie. Przeszkadza mi tylko dywan, no i nie wiem jak stoi ta pomaranczowa kanapa, ktora kolorem tez tak srednio pasuje.
Na ogrodach sie nie znam, wiec przemilcze.
Podsumowujac dobry pomysl. Domek w gorach. Tylko jest troche zimny, nie zauwazylam w nim zadnych zaslon (ktore by sie przydaly), ciemne sciany i ogolnie pusto... Lecz sprawia dobre wrazenie.
Pozdrawiam - Slythia
Jeśli chodzi o bryłę, to uważam, że dach jest trochę zbyt wysoki. Mam wrażenie, że ten rodzaj dachu zawsze wychodzi taki wysoki. Myślę, że lepiej obniżyć go kodem.
W przedpokoju jest raczej pusto. Szkoda, że nie ma rzutów, ponieważ chciałabym zobaczyć, w której części korytarza znajduje się ten kącik do poprawiania makijażu. Rozmieszczenie innych pomieszczeń też właściwie chciałabym zobaczyć.
W salonie połączonym z jadalnią jest bardzo przytulnie. Myślę, że goście stargani długimi górskimi wędrówkami chętnie tam odpoczywają.
W kuchni zamieniłabym bambusowe szafki na jakieś drewniane. Te bowiem, kojarzą mi się z nadmorską chatką i zupełnie nie pasują do górskiej "Dumy Drwala".
Sypialnia jest skromna. Tapeta jest mało górska, nie pasuje mi również ten zielony dywan - jest zbyt nowoczesny. Wiem, pisałaś, że dom zawiera w sobie nutkę nowoczesności, ale mimo wszystko zmieniłabym ten dywan.
W ogrodzie trochę zdziwiło mnie poletko uprawne. Czy simowie przyjeżdżając na wakacje naprawdę mają czas sadzić i pielęgnować warzywa? Jeśli to robią, wyjeżdżanie na wakacje raczej nie ma sensu.
W ogrodzie brakuje drzew, krzewów, kwiatów.
Ogólnie w tym domku niewiele jest ozdób: kwiatów, zasłon, no po prostu dekoracji. Przez to domek jest mało przytulny. Z doświadczenia wiem, że górskie domki są bardzo przytulne, od wejścia czuć w nich klimat miejsca i ciepło. W "Dumie Drwala" tego właśnie zabrakło.
Pozdrawiam :D
Litka333
03.12.2007, 11:28
Super!!Malutki ładniutki i wogóle!!10/10
Diloliete94
03.12.2007, 22:02
Dobrze zagospodarowałaś miejsce. Nie ma tam dużo pustych przestrzeni. Ja generalnie nie przepadam za tego typu domkami. ;/ No cóż. Najbardziej spodobał mi się kominek. Jest bardzo ładniutki :] Ktoś napisał, że są pomieszane różne style. Owszem, ale czy to zbrodnia? Fajnie, że eksperymentujesz. Uzyskałaś dobry efekt, chociaż jak dla mnie za mało elementów dekoracyjnych: kwiatów, obrazów etc. Jako domek do codziennego mieszkania taki sobie, jako domek letniskowy- spoko x).
Ocena: 7.5/10 :D
0.5 na zachęte :P
Nie najgorzej ale najlepiej też nie jest :( Domek ,,za zwykły'' i te zielone ściany takie już nudne. A co to było to w kuchni? ,,Bambusowe'' szafki w ogóle nie pasują. Ale z zewnątrz bardzo ładny! Dlatego daję Ci 6,5/10
ładny domeczek lecz troche nowoczesnie uzadzony
a co do szafek w kuchni sa tragiczne
8/10
Marcinprod
09.12.2007, 16:55
Po co kuchnia z hawajów 6/10!
A mi się podoba tylko troche pustawy nie miej za złe ale nie podoba mi się ogród tylko taki mój styl
Pozdr. :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.