View Full Version : Chata letniskowa "Duma Drwala". [BRAK ZDJÊÆ]
"Duma Drwala"
"Duma Drwala" to z pewno¶ci± dom letniskowy, który zadowoli potrzeby spragnionego kontaktu z natur±, zapracowanego pracoholika.
Pozwoli siê wyciszyæ, spêdziæ urocze chwile w ¶wietle p³omieni ognia w kominku.
Ta jedna z wielu piêknych parceli w Trzech Jeziorach sprawdzi siê jako rezydencja letnia, jak i zimowa. Jest stylizowana na góralsk± chatê.
Z pewno¶ci± jest to rezydencja zarówno dla starszego ma³¿eñstwa, jak i dla m³odej, zakochanej pary.
Nie jest to typowy, góralski dom, poniewa¿ ma w sobie nutkê nowoczesno¶ci.
Dominuje w nim jednak styl klasyczny.
---
Proszê o dok³adne przeczytanie prezentacji. Z góry dziêkujê.
---
Mam nadziejê, ¿e siê podoba³o.
Pozdrawiam, olliss.
marandile
19.11.2007, 18:32
z zewn±trz ³adnie, ja bym jeszcze jakies ³adne terrainy da³a, w ¶rodku za¶ nie ma tego klimatu, jest zbyt nowocze¶nie... dam 5/10
Domek bardzo ³adny. Nie podoba mi siê jednak tapeta na przedpokoju i te lady w kuchni. Do tego stylu nie za bardzo pasuje hmm.. hawajski. To jest moje zdanie, ka¿dy ma inne gusta i gu¶ciki :)
9/10
Ps. Szkoda, ¿e nie ma wiekszego ogrodu :)
Pozdro!
Joce*, jak mia³o byæ - po³±czenie tradycji z klasycznym stylem.
Pisa³am o tym na pocz±tku ;)
A poza tym to clean :D
kotek23, nie umiem robiæ kuchni ;)
Chcia³am, ¿eby tapeta jako¶ o¿ywia³a wnêtrze.
Masz racjê, s± gusta i gu¶ciki. A o gustach siê nie rozmawia.
Dziêkujê, ¿e po¶wiêcili¶cie czas na pisanie w moim temacie i obejrzenie.
Pozdrawiam, proszê o dalsze komentarze :P
Natu¶ka____
19.11.2007, 18:49
Nie pasuj± mi troche te mieszane style ;) lecz dobrze ze powiedzia³a¶ ¿e nie jest to typowy dom góralski . Nie podobaj± mi siê tapety w salonie , kuchni i jadalni. 7/10 odjê³am za mieszane style , i za te tapety , naprawdê nie przypad³y mi do gustu.
Style trochê pomieszane taki ¶redni nie mój styl wole co¶ w stylu Ulimille :)
7/10
Z zewn±trz prezentuje siê bardzo ¶wietnie i a¿ zaprasza przechodniów. Wewn±trz tak¿e mi siê podoba, choæ ma akcenty, które moim zdaniem nie pasuj± do ca³o¶ci. Mimo to ma w sobie co¶, co przykuwa uwagê i a¿ mi³o w takim domku odpocz±æ.
Adam1995_Winner: Ka¿dy woli inne style. Ja np. nie preferujê domków Ullmille'a, chocia¿ uwa¿am, ¿e ma wieeeelki talent. Nie lubiê stylu modern, po prostu.
Dziêkujê za opinie ;)
Ale i tak mi siê twój podoba taki le¶ny styl ;)
Dziêkujê za opinie i za czas po¶wiêcony napisaniu tych odpowiedzi i obejrzeniu prezentacji.
Proszê o dalsze komentarze!
Z góry jeszcze raz dziêkujê.
olliss
No, no, no... Podoba mi siê. A ogródek jeszcze nie wyrós³ ? Wiem d³ugo siê czeka, a¿ wyrosn± ro¶linki. Bardzo ³adny domek. Dopracowany do lasu i gór.
10/10
Ciekawy pomys³ na domek, zw³aszcza teraz, kiedy forum zala³a fala modernu. Podoba mi siê jednak tak pó³ na pó³. Z zewn±trz jest strasznie go³o, jak na dom drwala. Przyda³oby siê tam wiêcej krzaków, kwiatów, drzew... No ro¶lin po prostu. I ten dach... Taki wysoki trochê. ¦rodek trochê gorzej. Przedpokój jest okropnie ma³y, pusty i ciemny. Moim skromnym zdaniem o¿ywi³y by go jakie¶ kwiaty, czy nawet figurki, albo niewielki obraz. Malutki szczegó³. Salon te¿ sprawia nieprzyjemne wra¿enie. Ca³y dom du¿o by zyska³, gdyby¶ wybra³a choæ trochê ja¶niejsze tonacje na ¶ciany. Je¶li chodzi o jadalniê, to to samo co w przypadku przedpokoju. Kuchnia... Tu ju¿ lepiej. Kwiatek, rêkawice... Od razu siê robi przyjemniej. =) Sypialnia nie bardzo mi le¿y. Ta wyk³adzina jaka¶ taka wylenia³a, ten dywan nie bardzo pasuje... A w ogóle, to tak sobie my¶lê... Czy w domu drwala nie powinno byæ wiêcej jakich¶ pami±tek, zdjêæ, albo trofeów? Rozumiem, ¿e mia³o byæ nowocze¶nie, ale wysz³o bardziej ponuro... Co do ogródka... Ju¿ pisa³am. Zbyt skromny. Ogólnie? Hm. Robi³a¶ lepsze domki, szczerze mówi±c. 5/10
Ciekawy pomys³ na domek, zw³aszcza teraz, kiedy forum zala³a fala modernu. Podoba mi siê jednak tak pó³ na pó³. Z zewn±trz jest strasznie go³o, jak na dom drwala. Przyda³oby siê tam wiêcej krzaków, kwiatów, drzew... No ro¶lin po prostu. I ten dach... Taki wysoki trochê. ¦rodek trochê gorzej. Przedpokój jest okropnie ma³y, pusty i ciemny. Moim skromnym zdaniem o¿ywi³y by go jakie¶ kwiaty, czy nawet figurki, albo niewielki obraz. Malutki szczegó³. Salon te¿ sprawia nieprzyjemne wra¿enie. Ca³y dom du¿o by zyska³, gdyby¶ wybra³a choæ trochê ja¶niejsze tonacje na ¶ciany. Je¶li chodzi o jadalniê, to to samo co w przypadku przedpokoju. Kuchnia... Tu ju¿ lepiej. Kwiatek, rêkawice... Od razu siê robi przyjemniej. =) Sypialnia nie bardzo mi le¿y. Ta wyk³adzina jaka¶ taka wylenia³a, ten dywan nie bardzo pasuje... A w ogóle, to tak sobie my¶lê... Czy w domu drwala nie powinno byæ wiêcej jakich¶ pami±tek, zdjêæ, albo trofeów? Rozumiem, ¿e mia³o byæ nowocze¶nie, ale wysz³o bardziej ponuro... Co do ogródka... Ju¿ pisa³am. Zbyt skromny. Ogólnie? Hm. Robi³a¶ lepsze domki, szczerze mówi±c. 5/10
To by³ mój eksperyment. Który, sami widzicie, siê nie uda³. Ja sama czujê siê lepiej w jasnych, przytulnych przestrzeniach :)
Dziêkujê, wiem teraz, czego siê wystrzegaæ.
Nastêpny dom w przygotowaniu, wiêc bêdê siê stosowaæ do waszych rad.
Dziêki za wszystkie opinie :)
To by³ mój eksperyment. Który, sami widzicie, siê nie uda³. Ja sama czujê siê lepiej w jasnych, przytulnych przestrzeniach :)
Dziêkujê, wiem teraz, czego siê wystrzegaæ.
Nastêpny dom w przygotowaniu, wiêc bêdê siê stosowaæ do waszych rad.
Dziêki za wszystkie opinie :)
Wcale ¿e nie ten domek jest bardzo ³adny i w³a¶nie uwa¿am go za najlepszy z twoich wszystkich domów.Buduj takie nie inne :)
To po kolei.. Ostrzegam, czepiam sie.
Z zewnatrz domek wyglada ciekawie. Nie podoba mi sie dach (moglas sie pobawic), poza tym dziwnie on sie konczy nad wejsciem. Odnosze wrazenie, iz mozna byloby sie wykapac wchodzac do domu. No i.. brak ogrodu (ale sama ich nie lubilam, wiec to moge zostawic).
Przedpokoj jest... strasznie pusty. Wieszak stojacy w oknie nie jest raczej zbyt dobrym pomyslem (przesunelabym go torche). Wchodzac do domu od razu wkraczamy na wykladzine, co nie jest najlepszym pomyslem (dodajac do tego gory). Brakuje jakichs firanek/zaslon etc. Tapeta taka sobie..
Salon. Na poczatku zwrocilam uwage na dywan - rozumiem, ze wnetrze mialo byc troche nowoczesne, lecz nie pasuje to do tego pokoju. Poza tym - jest za ciemno. Lampka.. Oswietla pusta sciane. Stolik w przejsciu... Ogolnie sprawia srednie wrazenie.
Jadalnia... Nic ciekawego, cztery krzesla i stol. Tylko nie wiem, do czego pasuje kolor obic krzesel. Ciemno, pusto... I ta tapeta.
W kuchni moja uwage zwrocily bambusowe szafki. Chyba nie ten klimat... Poza tym, nie wiem czy slusznie, czy nie, ale strasznie nie lubie szafek w oknach. A tutaj tak je ustawilas. Nie spotkalam sie nigdy z tym w zyciu, w simsach staralam sie tez tego nie robic. Kuchenka nie pasuje.
Sypialnia wyglada najprzytulniej jak na razie. Przeszkadza mi tylko dywan, no i nie wiem jak stoi ta pomaranczowa kanapa, ktora kolorem tez tak srednio pasuje.
Na ogrodach sie nie znam, wiec przemilcze.
Podsumowujac dobry pomysl. Domek w gorach. Tylko jest troche zimny, nie zauwazylam w nim zadnych zaslon (ktore by sie przydaly), ciemne sciany i ogolnie pusto... Lecz sprawia dobre wrazenie.
Pozdrawiam - Slythia
Je¶li chodzi o bry³ê, to uwa¿am, ¿e dach jest trochê zbyt wysoki. Mam wra¿enie, ¿e ten rodzaj dachu zawsze wychodzi taki wysoki. My¶lê, ¿e lepiej obni¿yæ go kodem.
W przedpokoju jest raczej pusto. Szkoda, ¿e nie ma rzutów, poniewa¿ chcia³abym zobaczyæ, w której czê¶ci korytarza znajduje siê ten k±cik do poprawiania makija¿u. Rozmieszczenie innych pomieszczeñ te¿ w³a¶ciwie chcia³abym zobaczyæ.
W salonie po³±czonym z jadalni± jest bardzo przytulnie. My¶lê, ¿e go¶cie stargani d³ugimi górskimi wêdrówkami chêtnie tam odpoczywaj±.
W kuchni zamieni³abym bambusowe szafki na jakie¶ drewniane. Te bowiem, kojarz± mi siê z nadmorsk± chatk± i zupe³nie nie pasuj± do górskiej "Dumy Drwala".
Sypialnia jest skromna. Tapeta jest ma³o górska, nie pasuje mi równie¿ ten zielony dywan - jest zbyt nowoczesny. Wiem, pisa³a¶, ¿e dom zawiera w sobie nutkê nowoczesno¶ci, ale mimo wszystko zmieni³abym ten dywan.
W ogrodzie trochê zdziwi³o mnie poletko uprawne. Czy simowie przyje¿d¿aj±c na wakacje naprawdê maj± czas sadziæ i pielêgnowaæ warzywa? Je¶li to robi±, wyje¿d¿anie na wakacje raczej nie ma sensu.
W ogrodzie brakuje drzew, krzewów, kwiatów.
Ogólnie w tym domku niewiele jest ozdób: kwiatów, zas³on, no po prostu dekoracji. Przez to domek jest ma³o przytulny. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e górskie domki s± bardzo przytulne, od wej¶cia czuæ w nich klimat miejsca i ciep³o. W "Dumie Drwala" tego w³a¶nie zabrak³o.
Pozdrawiam :D
Litka333
03.12.2007, 12:28
Super!!Malutki ³adniutki i wogóle!!10/10
Diloliete94
03.12.2007, 23:02
Dobrze zagospodarowa³a¶ miejsce. Nie ma tam du¿o pustych przestrzeni. Ja generalnie nie przepadam za tego typu domkami. ;/ No có¿. Najbardziej spodoba³ mi siê kominek. Jest bardzo ³adniutki :] Kto¶ napisa³, ¿e s± pomieszane ró¿ne style. Owszem, ale czy to zbrodnia? Fajnie, ¿e eksperymentujesz. Uzyska³a¶ dobry efekt, chocia¿ jak dla mnie za ma³o elementów dekoracyjnych: kwiatów, obrazów etc. Jako domek do codziennego mieszkania taki sobie, jako domek letniskowy- spoko x).
Ocena: 7.5/10 :D
0.5 na zachête :P
Nie najgorzej ale najlepiej te¿ nie jest :( Domek ,,za zwyk³y'' i te zielone ¶ciany takie ju¿ nudne. A co to by³o to w kuchni? ,,Bambusowe'' szafki w ogóle nie pasuj±. Ale z zewn±trz bardzo ³adny! Dlatego dajê Ci 6,5/10
³adny domeczek lecz troche nowoczesnie uzadzony
a co do szafek w kuchni sa tragiczne
8/10
Marcinprod
09.12.2007, 17:55
Po co kuchnia z hawajów 6/10!
A mi siê podoba tylko troche pustawy nie miej za z³e ale nie podoba mi siê ogród tylko taki mój styl
Pozdr. :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.