Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sąsiedzi się nie starzeją?

Jean-Luc Picard
25.11.2007, 10:30
Ostatnio zacząłem grać w Sims'y 2 (bez dodatków) i napotkałem taki oto problem:
Miałem w rodzinie nastolatka, który zakochał się w jakiejś tam sąsiadce.
Miałem nadzieję, że jak dorośnie, to uda mi się ich ożenić. Jednak już minął ponad tydzień a ta koleżanka wciąż jest nastolatką i jakoś nie dorasta.
I tu właśnie pytanie z tytułu tematu: Czy sąsiedzie się nie starzeją?
Przepraszam jeśli to pytanie już było na forum.

Beep
25.11.2007, 10:34
Nie, nie starzeją się ;) No chyba że sąsiadka mieszka w innym domu który możesz kontrolować to wtedy możesz grać nią aż dorośnie albo za pomocą kodu przyspieszyć jej dorastanie :)

Jean-Luc Picard
25.11.2007, 10:56
A nie naprawiono tego problemu w którymś dodatku/patchu/modzie?

stagnacja
25.11.2007, 11:08
Nie. Ale możesz się z nią zaprzyjaźnić i zaproponować mieszkanie, a wtedy będziesz mógł ją kontrolować i sprawić, że dorośnie ;)

Owl Finch
25.11.2007, 12:00
ja zawsze robię tak, że kiedy mój sim dorośnie, to wchodzę na parcelę gdzie mieszka jego druga połówka:P kiedy już się gra załaduje, wciskam ctrl+shift+c i wpisuję "boolProp TestingCheatsEnabled true" i zatwierdzam "enter". Klikam na sima, który ma dorosnąć prawym przyciskiem myszy z wciśniętym shift i wybieram opcję "set to birdhaday" czy jakoś tak xD. następnie klikam na sima bez shiftu i wybieram "dorośnij", a kiedy sim to zrobi, znowu wchodzę do sima, którym grałam wcześniej, zapraszam jego połówkę, która już dorosła, dzięki małemu trickowi i biorą ślub;)
a sąsiedzi nie rosną, ponieważ jeśli grasz na zmianę, dajmy na to, że rodzinkami "Jak" i "Pod" (wiem oryginalne, ale to przykład;P) to gdybyś był akurat w rodzinie Jak i nastolatek z rodziny Pod by dorósł, to mogłoby Ci to pokrzyżować plany co do rodziny Pod.
ale z drugiej strony, dla tych, którzy grają jedną rodzinką byłoby to wygodne więc moim zdaniem, powinna być opcja włączania i wyłączania dorastania na innych parcelach;)

Daisy27
25.11.2007, 20:39
Nie sąsiedzi nie starzeją się chba że masz nad nimi kontrolę