PDA

Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy dom na forum. By Rëñáës. [BRAK ZDJĘĆ]

Rëñáës
28.11.2007, 12:25
Przedstawiam Wam mój pierwszy dom na forum.
Proszę o wyrozumiałość, iż ten dom nie zawiera dużo rzeczy z internetu.

Dodatkowe informacje: Samochód: Ford Focus.
Za wszelkie komentarze Serdecznie dziękuję.

juice
28.11.2007, 12:35
Hmm... Bryła nawet Ok. ( Nie to co moja ;)) Cały parter ok, ale nie spodobam mi się korytarz. Taki cały drewniany. Reszta może być.
9/10

Rëñáës
28.11.2007, 12:40
Dziękuję Númenessä. W hallu starałem się utrzymać ten kolor.

Lilith
28.11.2007, 12:53
Pierwszy raz chce mi sie pisać, więc się rozpisze. Ale nie będzie to ocena punktowa.
Bryła - klocek, urozmaiceniem jest dach, w którym nie pasuje mi to, że nie ma okien. Rynna kończy się tak nagle, raczej nie chciałabym takiej mieć. Nie ma z niej niczego.
Ogród - Część z sadzawką bardziej mi się podoba. Gril, stół i hustawka już mniej. Poprostu nie przepadam za tymi rzeczami w ogródku.
Hall - za bardzo jasno, żółto. Gdzieś czytałam, że jezeli ściany są jasne, podłoga lepiej pasuje ciemna. Czy ściana zimna, podłoga ciepła. Nieważne xD To samo salon i cała kuchnia.
Łazienka - zimna, lubię, ale kafle są rozmazane. Poza tym, wszystko ok.
Pietro:
Hall - Aż głowa boli! Lubię tę podłogę i tapetę, ale jako ściany zewnetrzne i podłoge do basenu w modernach xD
Sypialnia rodziców. Wszystko oki, oprócz: tapety, okna za szafą ^^, i łóżka.
Sypialnia chłopaka. Tapeta mi się nie podoba.
Sypialnia dziewczyny... Ojej... różowo mi xDD NIE! Nienawidzę różowego! Nastolatka o różowym pokoju, z różowymi scianami, meblami?? Jakiś inny kolor mógł się pojawić. Ja mam kanapę niebiesko-zółtą, tak samo ściany, ale meble są koloru "buk" (http://www.brw.com.pl/). Nie daje to tak po oczach.
To by było na tyle. Oczywiście, o gustach się nie dyskutuje.

@To klocek z zaokrągleniami xD

Rëñáës
28.11.2007, 12:58
Allia-Może dałem mało zdjęć z zewnątrz ale bryła to nie klocek. Ale dziękuję za szczerą ocenkę.

Hejlok
28.11.2007, 13:29
Ładny dom. Bryła, trochę zwykła, ale ok :P W srodku troche tam, rzeczy do siebie nie pasują. Ale ogolnie fajnie. 7.5/10

KAMOL
28.11.2007, 14:34
Super RENAES,masz wszystkie dodatki napewno :D :D JA MUWIE 10/10 B)

Rëñáës
28.11.2007, 14:34
Czemu nikt nie komentuje?? Dzięki Haylie

Nastulka92
28.11.2007, 15:01
Czemu nikt nie komentuje?? Dzięki Haylie

Może dlatego, że zdjęcia wprowadziłeś dopiero dzisiaj? :wacko: Domek może być, ale zgadzam się z porzedniczką/poprzednikiem, która/y powiedział/a ,że hall jest taki monotonny i ciemny. I nie wszystko do siebie pasuje ;) Ale nie jest źle, pracuj dalej:)

simonek
28.11.2007, 15:04
zadne wielkie cudo... nie podoba mi sie
poprzestawiaj ustawienia w grafice bo zla jakosc... chyba ze ci sie tnie
i jeszcze zdjecia przy polscianach...

Nadiya
28.11.2007, 15:34
Bryła według mnie mało urozmaicona. Nie podoba mi sie że pokój nastolatki jest różowy, ja zawsze robię gotycki (dzięki TheSims2 Młodzieżowy Styl). I tak ogólnie nie podobają mi sie pokrycia ścian i podłóg. Ogólnie dom oceniam na 5/10 ;]

Pamela
28.11.2007, 16:49
Bryła może być. Taka normalna.
Uczepię sie tylko kuchni i pokoju nastolatki.
W kuchni nie podoba mi się tapeta i podłoga.
Pokój nastolatki za bardzo rózowy.
Jest parę rzeczy które bym pozmieniała, ale jest okay : )
Całkiem ładny. Moja ocena to 7/10
Pozdrawiam : )

Sheep-y
28.11.2007, 17:09
Jak na pierwszy dom jest nawet spoko. Ale zdecydowanie za puste pomieszczenia 6/10

Olcia
28.11.2007, 18:30
Mi się podoba :) Tak..rodzinnie :) Mam tylko jedno małe ale :
Pokój nastolatki przypomina pokój małej dziewczynki :)

Deeta
28.11.2007, 18:41
Mnie się NAWET podoba.,,NAWET" zrozum przez to,że nie oznacza to,że nie mam żadnych zastrzeżeń.Kuchnia jest duża,salon mały ale...za pusty.Mogły być jakieś rośliny,coś,a tak to pusto.Ale tak formalnie to ciekawy wygląd domku(taki wiktoriański z zewnątrz),ładny ogródek.I to tyle,co chciałam ci rzec na temat tego domku.

Kenji
28.11.2007, 19:12
jakieś firanki może?
pusty salon...
taki średni
ale widziałam gorsze xD
5/10

Rëñáës
28.11.2007, 19:51
jakieś firanki może?

ale widziałam gorsze xD

Pocieszyłaś mnie... Dziękuję Serdecznie za opinie. Czekam na kolejne.

happysad
28.11.2007, 19:56
No masz racje. Bryła nie jest zupełnym klocem, są pewne hmm wygięcia,które wiele nie dają. I i tak i tak dom wygląda jak jeden,wielki kloc bez charakteru. Kuchnia - tapeta, podłoga ohydne połączenie, w ogóle ze sobą nie współgrają.
Jadalnia to samo.
Salon hmm. Stonowany, nawet może być.
Łazienka kafelki i tapeta nie współgrają ze sobą.
Po za tym rzut z góry pokazał jaki parter jest pusty.
Hol na górze strasznie ciemny, ale ładnie urządzony gdyby nie te różowe drzwi. :D
Sypialnia rodziców podoba mi się.
Pokój chłopca - gdyby nie tapeta...
Dziewczynki nie każda lubi różowy, po za tym co za dużo to niezdrowo. ;P

Rëñáës
28.11.2007, 20:03
Trochę dziwnie się zrobiło, bo dom robiłem wczoraj,a wszystkie dodatki z neta zadziałały dzisiaj i stąd te beznadziejne tapety.

Poli 96
30.11.2007, 14:22
Jak dla mnie to fajny . Mam tylko pytanie : gdzie można znaleść laptopa ?

simomanka
30.11.2007, 14:35
No dobra. To może powiem tak. Mnie się podoba. Może rzeczywiście troszkę sa duże niektóre pomieszczenia. No i rynna taka... kończąca się za wcześnie. Nie da się jej wyżej poprowadzić? I tapeta w pokoju nastolatka. Coś mi się wydaje, że ona jakoś nie pasuje. Tak się obco z nią czuję xD. Jesli robię w stylu surfingowym to zwykle dję tą złotą tapetę z niebieskim paskiem u góry, bo te "fale" mi nie leżą.
Moja ocena: 8/10.
Pracuj dalej ;)

Rëñáës
30.11.2007, 18:57
Dziękuję simomanka. Niestety rynna kończy tam gdzie się kończy.Tapeta, też mi sie nie podoba. Teraz pracuje nad nowym domkiem typu modern. Nie występuje tam żaden dodatek maxisowy. Mam nadzieję, że spodoba Wam się i tamten.

sympathique.
04.12.2007, 08:39
Jak na pierwszy domek jest nieźle.

Wiem, że to stary temat, ale po prostu mówię, że jest fajnie.
Jest kilka niedopracowań, ale to w końcu pierwszy dom.

Rëñáës
06.12.2007, 16:43
Wcale nie stary. Dzięki tak w ogóle.Czekam na dalsze ocenki.

Komurka
06.12.2007, 16:53
Bryła bardzo prosta, kompletnie nie pasują do niej te niebieskie okna.
Widze, że masz tendencje do podłoga+ściana=ten sam kolor, a szkoda. Prace znacznie lepiej się prezentują jeżeli podłoga odróżnia się od ściany. a tak to ściana jest taka sama co podłoga. Zauważyłem, coś szeroką gamę drzwi :D ile pomieszczeń tyle innych drzwi he he :)
Szkoda również, że niektóre z mebli postawione są na oknie.
Ogród dość słaby, ta fontana tak samotnie stoi na środku ogrodu.

Rëñáës
06.12.2007, 20:03
Komórka-To co mam postawić na środku aby simy mogły przejść? Dzięki za ocenkę.

Marcinprod
09.12.2007, 16:56
Pusto w ogrodzie! Ciemno w domu! 1/1000

treys
28.01.2008, 14:19
Nie pasują meble do podłogi i ścian w korytarzyku na górze ale ogólnie może być ocenka : 6/10 :)

kalafjor
28.01.2008, 15:42
czy dalbyś link do ściągnięcia tego fotela komputerowego który jest w sypialni rodziców?? proszę :shy:

Rëñáës
28.01.2008, 16:44
czy dalbyś link do ściągnięcia tego fotela komputerowego który jest w sypialni rodziców?? proszę :shy:
Sorry, nie pamiętam, sprawdzę.

Plemnik z plasteliny
28.01.2008, 19:29
Nawet fajny.. Tylko zraził mnie pokój nastolatka - sciana jest okropna
A w pokoju nastolatki szafa zasłania okno .