PDA

Zobacz pełną wersję : Co może być przyczyną problemu i jak go rozwiązać?

Lol@
30.11.2007, 21:27
Przede wszystkim chciałam się przywitać, jako że jestem tu nowa. Więc witam wszystkich serdecznie :smirk:

Mam problem z TS2. Mam zainstalowane wszystkie dodatki, do tej pory gra działała bez zarzutu, a teraz, gdy chcę wejść do trybu tworzenia rodziny, ładuje się on przez chwilę, po czym wyskakuje wszystkim dobrze znany błąd: Działanie programu zostało zakłócone itd. Dzieje się tak za każdym razem gdy próbuję uruchomić grę... :con: Próbowałam ponownej instalacji, ale to nic nie dało. Pomyślałam więc, że to pewnie któryś z dodatków z internetu. Przeniosłam folder downloads na pulpit i faktycznie, gra zaczęła działać. Przeskanowałam cały folder przy pomocy SimPE, skasowałam wszystkie dodatki oznaczone jako błędne, jednak gra nadal nie działa. Dodam, że wszystkie dodatki do TS2 które posiadam są oryginalne. Już nie wiem co mam robić ;( Liczę, że może ktoś z was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać.
Pozdrawiam
Lol@

Isi
30.11.2007, 22:03
:witaj:

Skoro bez dodatków z sieci gra działa Ci poprawnie to wina leży w dodatkach.
Program SimPE jest bardzo skuteczny w szukaniu wadliwych dodatków, ale nie daje jednak 100%-owej pewności (kiedyś ktoś na innym chyba forum miał taką sytuację, że program SimPE nie pomógł i nie zaznaczył wadliwego dodatku).
W takiej sytuacji musiałabyś albo się pozbyć tych dodatków, które masz, albo jakoś ręcznie kombinować, czyli np. połowę swoich dodatków przenieść i włączyć grę. Jeśli nadal występowałby błąd, to znowu wziąć połowę z tych, co zostały i przenieść, i tak dalej aż do wyłonienia wadliwego dodatku (kiedyś pewna osoba opisała ten sposób na forum ;)).

Lol@
01.12.2007, 17:42
próbowałam jeszcze włączyć, i zauważyłam, że mogę wejść do pustego domu i budować itd., ale gdy chce wejść do jakiejś rodziny lub stworzyć nową to gra się wywala.. zastanawiam się więc czy może to wina jakiegoś dodatku typu skin czy fryzura, bo wszystkie dodatki do domu działają normalnie ? :/

Rëñáës
01.12.2007, 17:51
Przyczyny: Porysowana płytka, złe dodatki z internetu,piraty.