PDA

Zobacz pełną wersję : Dom ad_20 [BRAK ZDJĘĆ]

ulmille
09.12.2007, 20:38
ad_20 to nowoczesna propozycja dla singla lub pary młodych ludzi, bez zobowiązań i rodziny. Nowoczesne, surowe wnętrze rozświetlone naturalnym światłem i ciepłem kominka jest przyjemną przestrzenią do życia, a słoneczny taras to wspaniałe miejsce na letnie śniadania...

Pozdrawiam:
ulmille

Oskikop
09.12.2007, 20:53
piękny 10/10

Fảlivrin
09.12.2007, 20:59
mm....poezja :)
wszystko jest takie staranne, każdy detal dopracowany - pięknie :)

Origáme
09.12.2007, 22:33
Piękny,Piękny ale skąd masz te szkła z dachu?
Pozdr. :)

ulmille
10.12.2007, 05:48
To nie szkło tylko panele słoneczne ;), które zrobiłem sam...

Dzięki za oceny :)

Pozdrawiam:
ulmille

juice
10.12.2007, 08:21
Twoje domki są nowoczesne, akurat takie jakie lubie :).
Ten domek wydaje mi się, że jest trochę inny. Jakbyś odszedł od swojej nowoczesności i dodatków z internetu. Rzeczywiście ad_20 ma odrobine rzeczy maxisowych. Przypomina mi on raczej dom młodych osób które mogą zaszaleć. Ogród ma bardzo dużo drzew i krzewów. Trawa jest bardzo realna. ;). W środku są utrzymane są jasne kolory, które powiększają pomieszczenie. Kuchnia jest w większości zrobiona z dodatków maxisowych. I to mi się podoba ! Sypialnia kawalera ;) jest ciemniejsza. Ale pasuje np. do zapalonego futbolisty lub maniaka szybkich samochodów :smirk:.

Ocena końcowa : 9,9/10

POZDRAWIAM

Rëñáës
10.12.2007, 08:27
Bardzo ładny. Możesz mi powiedzieć skąd masz komineki telewizor.

Angie96
10.12.2007, 09:10
No to sie skusze na ocene :P
Bryła:
Taka po kombinowana, zresztą jak wiekszość twoich domków. Fajnie, że są takie duże okna. Ta cegła średnio pasuje... Ja bym dała coś inngo ; ] Ta podgłoda, gdzie są krzesłą mi się nie podoba. Brzydka furtka! Mam ten płot i wiem, ze jest do niego ładna, pasująca furtka.

6,5/10

Salon:
Nie a telewizora, za co wielki minus. To drewno troche dziwnie wygląda, i ten kominek, taki dziwny :P Nie ma żadnego obrazu, kwiatka, rzeźby nic! Tylko chyba jedna osdoba stoi w rogu.Za co również duży minus.

4/10

Kuchnia:
Zminimalizowałeś ją do minimum :P Ciesze się, że simowie mają podstawowe rzeczy tzn. lodówke, kuchenke, miejsce na zmywanie naczyń i miejsce na krojenie itp. Fajnie, że są ozdoby jakieś na ścianie. Czemu ten fotel stoi tak blisko tej kuchni? Troche dziwnie wygląda.

7/10

Sypialnia:
Ładnie, ale nie ma szafy na ubrania! Gdzie simowie będą trzymać swoje rzeczy? Czepiam sie szczeguółów bo domek jest malutki :P Fajnie że jest jakiś kwiatek, obraz i simowie mogą w łóżku oglądać telewizję ; ]

8/10

Łazienka:
? Nie zrobiles żadnych zdjęć, ale widze ją na zrzucie i napisze co widze . Szkoda, że jest taka szara. Widze prysznic, toalete i umywalke, czy wszystkie podstawowe rzeczy. Wygląda, jakby była tylko po to żeby była. Mogłeś nad nią sie bardziej wysilić :P

4/10

Ogólnie :
29,5/50

Wiem, jestem surowa, nie buduje wcale lepiej, ale ja bym tam nie chciała za bardzo mieszkać.

Pozdrawiam, Angie

Komurka
10.12.2007, 09:31
Ulmille uwielbiam Twoje domy, są tak perfekcyjne w każdym calu. Połowa forumowiczów zazdrości Ci zapewne tak ogromnego talentu.
Bryła jest rewelacyjna, teraz już nikt nie zarzuci Ci, że jest podobna do innych Twoich prac. Zawsze z wielkim utęsknieniem czekam na Twoje prace. Mam nadzieje, że ten dom dasz do ściągnięcia :)

10/10

Origáme
10.12.2007, 10:54
To nie szkło tylko panele słoneczne ;), które zrobiłem sam...

Dzięki za oceny :)

Pozdrawiam:
ulmille
Ullmile
A dasz do ściągnięcia? bo bardzo ładnie to zrobiłeś a i podaj linki stron z dodatkami z domu to wtedy dom daj do ściągnięcia a i napisz mi na gg albo na PW ;)
Pozdr. :)

ulmille
10.12.2007, 12:48
Dziękuję, cieszę się, że dom wam się podoba :)

Telewizor jest z muranomobila a kominek zrobiłem sam :D

Lilith
10.12.2007, 13:08
Świetny :D
Kominek... Panele słoneczne...
Niech się TSR schowa xDD

Komurka
10.12.2007, 13:28
Kominek piękny, tym bardziej, że sam go zrobiłeś! ale nie odp nam czy załączysz dom do ściągnięcia ^^

mario
10.12.2007, 13:30
Z kolei oceniam Twoje domy, więc tutaj również napiszę, co o nim myślę. ;)

Bryła: Powiem tak... Prosta, ale z różnymi ciekawymi bajerami. Wiem, że napracowałeś się nad nią - widać. :) Nie różni się bardzo stylem od poprzednich Twoich domów, choć muszę przyznać, że na pewno jest lepsza od np. Quanta. Kolorystyka fajna, lubię takie. Podoba mi się, chociaż nie zamieszkałbym w takim modernie. Musiałbym poczekać, aż byłyby takie w modzie. ;) 9/10

Ogród: Nie jest przytłaczający, pasuje do tego domu. Podoba mi się ogrodzenie, pokrycia terenu... Jednak w ogóle nie pasują tam te 2 sosny (czy co to tam jest :P). Mógłbyś powrzucać więcej krzewików, drzew z internetu (bo te maxisowe są zbyt pospolite). Ale ogólnie jest dobrze. 8/10

Wnętrze: Pochwalę Cię oczywiście za piękne zdjęcia (nie wiem, jak ty
je robisz). :) Przejdźmy do oceny wnętrza. :D Salon jest za pusty. Chodzi mi o to, że jest za mało ozdób, kwiatów i innych takich pierdół, dzięki czemu w domu jest przyjemniej. Dom jest bardzo nowoczesny, jednak takie ozdobniki nie zmieniłyby stylu w żadnym wypadku. Ktoś miał pomysł na kominek, bo jest fajny. (edit: oo, widzę, że sam go zrobiłeś ^^) :D Postawiłbym na nim jednak jakieś ozdoby, rzeźby, kwiatki - cokolwiek. Ale spodziewam się, że to kominek, na którym nie można nic położyć. ;) OK. Ten stolik z krzesłami przy oknie... Krzesła są obrzydliwe po prostu. Już lepsze naprawdę byłyby jakieś z internetu. Podoba mi się wypoczynek, jest naprawdę ładny. Powiesz mi, skąd go pobrałeś? :) Teraz kuchnia. Eee, nic nadzwyczajnego. Dlatego nie wezmę jej pod uwagę przy ocenie, bo wolę kuchnie z wiszącymi szafkami i jakimiś wyspami. Podobają mi się kolory panujące w domu. Moją ulubioną cegłę tam widzę i fajne farby również. B) Sypialnia jest w porządku, poza tym, że w kąciku tv mogłoby się znaleźć więcej (powtórzę się :smirk: ) ozdób, mebelków, może jakaś lampa stojąca. Większa wersja tej, która stoi na szafce koło łóżka. Wnętrze, choć nie lubię takich zbytnio, to nawet mi się spodobało, głównie przez kolorystykę pomieszczeń. Czekałem, aż zrobisz coś w cieplejszych barwach, no i proszę. ;) Jest całkiem nieźle. :) 9/10 (za brak tych cholernych kwiatów :P)

9/10
8/10
9/10
-----
26/30 czyli (mniej więcej) 8.5/10. :) Dziwne, że tyle wyszło, bo przecież w końcu jak ja oceniam Twoje domy, to ocena nie wypada najlepiej. :D

UWAGI: Więcej kwiatków... ;( Proszę cię. Zrób na drugi raz kwiaciarnię, to może ci się utrwalą w głowie kwiaty i już zawsze będziesz wstawiał dużo kwiatów. :D Daj do zassania. :) Pozdrawiam, Désignér.

ulmille
10.12.2007, 13:37
Na kominku (a właściwie na tych stoliczkach obok niego) można stawiać przedmioty.
Kanapa jest od blake_boy'a z mts2
Co do domu, to jest on tak przestronny, ponieważ chciałem go urządzić w lekko skandynawskim stylu (jasne, rozświetlone pomieszczenia, minimum dodatków). Gdyby przyjrzeć się rzutowi, to na kwiaty nie ma specjalnie miejsca (jest w zasadzie tylko jedno - za ścianą konczącą ciąg kuchenny, tuż koło okna)
Dziękuję za ocenę i pozdrawiam:
ulmille

KAMOL
10.12.2007, 14:02
Powiem jedno 10/10

Chryzantem Złocisty
10.12.2007, 14:40
Cóż.

Nie zajmuję się komentowaniem domów,bo mi i tak się wszystkie podobają (jestem architektem beztalenciem).
No,może poza domami Misti i tym podobnych.
Ale za twoimi wytworami jakoś nigdy nie przepadałam.
Ba,nawet nie chciałam na nie patrzeć i starałam się pognębić przy każdej okazji.
Surowe,modernistyczne domy nie odpowiadały mi zupełnie.

Ale..Po ujrzeniu twoich ostatnich produkcji,przyjrzeniu się im dokładnie,doszłam do wniosku,że...Chyba nie jest to wszystko takie złe =d
NanoVille mnie urzekło bardzo,no i urok twoich zdjęć...Nie wiem jak je robisz,ale są niesamowite.
No i muszę oddać Ci honor - jesteś bardzo dobrym architektem.
Nie będę już dłużej robić "na złość",bo nie mam po co.
Podobają mi się twoje prace i nic na to nie poradzę ^^

Dom ad_20 również jest kolejnym genialnym dziełem.Nie mam nic do zarzucenia.

Więc,podsumowując,dołączyłeś do listy moich ulubionych budowlańców simowych.
Mimo iż do niepokonanej mistrzyni,Irbis,baaardzo Ci brakuje,i masz zupełnie inny styl niż ona,ale twórczość Irbis jest nie do przebicia - na zawsze już pozostanie na pozycji pierwszej.

Pozdrawiam i nadal życzę takiego świetnego talentu :)

Ps - nie obraziłabym się,gdybyś zrobił nam kiedyś niespodziankę i zrobił dom modernistyczny z mebli maxisowych.
To byłoby wyzwanie,nie sądzisz?
Chciałbyś je podjąć?
Wtedy to już byś udowodnił swój talent tak do końca...
Przemyśl tą propozycję :)

Elros
10.12.2007, 15:02
Domek bardzo mnie odpowiada,jestem zwolennikiem modernu bo najcześciej tego typu mebli używam.Cudo jak każdy twój domek 10/10.Ja bym chciał zobaczyć jak budował byś w The Sims 1 :P

Tuśka
10.12.2007, 19:09
Śliczny! Pomimo dużej ilości dodatków ściągnietych podoba mi sie. Kuchnia nie przeważa nad resztą i jest mala. Domek ogólnie nie zaduży co też jest dla mnie plusem.
Kolor domu na zewnątrz nie jest jeden a kilka (2). Podoba mi sie orginalna bryla. Ogólnie nie mam zastrzeżeń.

Pozdrawiam Tuśka!

miracle
11.12.2007, 20:49
Hmm... Bardzo ładny - jak każdy Twój dom. Taki nawet przytulny. :P
Dasz może do ściągnięcia domek...?
Ocena: 10/10 - wszystko idealne. xD

Pozdrawiam.

Komurka
12.12.2007, 08:44
Ulmille ja czekam kiedy dasz dom do ściągnięcia ;( :shy:

Kałuża95
12.12.2007, 09:22
Bardzo ładny...starannie wykonany...
Bryła 10/10
Wnętrze 10/10
Ogród 10/10
Wynik 30/30
10/10
Pozdrawiam serdecznie :)

Greenlyme
12.12.2007, 09:26
Piękny i bardzo klimatyczny.Fajny pomysł z połączeniem kuchni z salonem.
Ja bym tylko do zdjęć wstawiła jakieś drzewa w otoczeniu, ale to taki szczegół. 10/10

ulmille
13.12.2007, 20:34
Jeśli macie ochotę, to możecie ściągnąć kominek z tego domu :)
Klik! (http://modthesims2.com/showthread.php?t=261955)

Dziękuję za oceny:)

Fảlivrin
14.12.2007, 12:44
A cały domek dasz do ściągnięcia?? :)
Jest naprawdę bardzo ładny...

Parker
14.12.2007, 13:12
Domek bardzo ładny (jak zwykle), ale wydaje mi sie, że wszystkie bryły w twoim wykonaniu są takie same. Pomimo tego daje 10/10 ;)

Marcinprod
14.12.2007, 21:07
Rewelacyjny dom 100000/10!

carrot
15.12.2007, 14:12
Oczywiście domek wspaniały! Nie wiem jak ty to robisz, ale gratulacje! To mój nowy nick (dawny to psotka93 lub karolina_rock) Pozdrawiam :*

Tuśka
16.12.2007, 15:48
Nie kominek chcemy, tylko domek! :P

BBoy Sekretne Imie
17.12.2007, 17:43
skąd masz taki fajny efekt wody i odbijania się rzeczy od podłogi, bo ja ie umiem ściągać z Muranomobile ;p

Adam_
20.12.2007, 19:35
Domy Ulmille jak zwykle perfekcyjna piękność ;]

jaguska368
12.01.2008, 09:50
Tylko jedno: WOW

Cróffcia
12.01.2008, 20:01
Piękna bryła, zresztą jak zwykle :smirk: 10/10 chodź nie jestem za dodatkami z neta, a tu by się bez nich nie obeszło ;) ale dom super, OK !

Dementori
13.01.2008, 08:40
Po prostu cudny! Tak nowocześnie. :fist: Wszędzie po prostu mebelki są perfekcyjnie dobrane. :D Kolorki fenomenalne, a ten kominek... Ach... :fist: 10/10.

Gratka95
13.01.2008, 10:11
daje 10/10 bo pikny :P

PS. jak sie stawia takie krzywe obiekty - pytam na to ilukroc bo nikt nie odpowiada xD

Ancalimë
13.01.2008, 11:04
No dobra, to ja ocenię:
Bryła:
Bryła twoja bardzo trafnie oddaje charakter panujący wewnątrz domu. Jest nowoczesna. Absolutnie w moim stylu^^. Podziwiam Cię!
10/10

Wnętrze:
Wnętrze również bardzo mi się podoba. Jednakże niektóre pomieszczenia są bardzo podobne, do tych z Twoich poprzednich domów, np. w kuchni są prawie identyczne meble. Ale mi się to bardzo podoba.
9,5/10

Ogród:
Ogród też JAK ZWYKLE perfekt. Nie mam tu też za dużo do powiedzenia, bo przyznam się szczerze, że sama nie bardzo umiem robić ogrody. :shy:
10/10

Całość - 9,9/10

NOTplastic
16.01.2008, 08:09
Eh.... Boskie...
Twoje domy są wspaniałe i przecudowne, tryskaja nowoczesnoscia i ....
... dodatkami
Mam do Ciebie 3 pytania :
Ile masz lat?
Jak długo robisz te domy ?
Jak sie daje rzeczy na skos?
Pzdr. :*

szynszylam
25.01.2008, 15:13
No, Ulmille znowu popisałeś się umiejętnością… fotografowania i architektury.
Może zacznę od początku, bryła bardzo ciekawa, zaprojektowana w Twoim stylu. Jednak po raz kolejny wydaje się ona jeszcze ładniejsza dzięki zdjęciom, bo osobiście nigdy nie udało mi się sfotografować Słońca w The Sims 2, a tym bardziej w takiej „pozycji”. Dalej, ogród jest zbyt pusty, zawsze umiałeś zrobić dobre ogrody, a to co tu widzę to tylko kilka drzew i krzewów – kpina z Twoich możliwości.
To już kolejny projekt, który powiedzmy szczerze ładnie wygląda, ale funkcjonalność jest równa zero. Gdzie jest szafa (przecież gdzieś muszą się przebierać)? Gdzie jest półka na książki (przecież z czegoś muszą się uczyć)? Gdzie jest kosz na śmieci (co, będą chodzić z każdym papierkiem na zewnątrz)? I jeszcze kilka innych przedmiotów, których nie chce mi się już wymieniać. Nie wiem, dlaczego nie ma zdjęcia łazienki – może Ci nie wyszła, nie moja sprawa? Do kuchni się nie będę czepiać, bo są domy, w których są tak bardzo zminimalizowane, ale brakuje tam sprzętu. Nie mogę pominąć również faktu, że wszędzie użyte są te same lampy, które stają się monotonne.

Ogólnie rzecz biorąc, piękna oprawa – zero treści, dom jest niefunkcjonalny, zrobiony tylko i wyłącznie na pokaz, bo aby w nim mogły zamieszkać Simy trzeba by wprowadzić wiele poprawek. Ale za to gratuluje pięknych zdjęć.

Ocena – wygląd – 7/10
Ocena – funkcjonalność – 2/10

jaguska368
25.01.2008, 15:30
po co wy komentujecie stare domy???

szynszylam
25.01.2008, 15:40
po co wy komentujecie stare domy???

Bo teraz ma czas i ochotę xP

jaguska368
25.01.2008, 17:25
Tak to sobie każdy może odpowiedzieć :/

♦Vendetta♦
27.01.2008, 20:23
No to sie skusze na ocene
Bryła:
Taka po kombinowana, zresztą jak wiekszość twoich domków. Fajnie, że są takie duże okna. Ta cegła średnio pasuje... Ja bym dała coś inngo ; ] Ta podgłoda, gdzie są krzesłą mi się nie podoba. Brzydka furtka! Mam ten płot i wiem, ze jest do niego ładna, pasująca furtka.

6,5/10

Salon:
Nie a telewizora, za co wielki minus. To drewno troche dziwnie wygląda, i ten kominek, taki dziwny Nie ma żadnego obrazu, kwiatka, rzeźby nic! Tylko chyba jedna osdoba stoi w rogu.Za co również duży minus.

4/10

Kuchnia:
Zminimalizowałeś ją do minimum Ciesze się, że simowie mają podstawowe rzeczy tzn. lodówke, kuchenke, miejsce na zmywanie naczyń i miejsce na krojenie itp. Fajnie, że są ozdoby jakieś na ścianie. Czemu ten fotel stoi tak blisko tej kuchni? Troche dziwnie wygląda.

7/10

Sypialnia:
Ładnie, ale nie ma szafy na ubrania! Gdzie simowie będą trzymać swoje rzeczy? Czepiam sie szczeguółów bo domek jest malutki Fajnie że jest jakiś kwiatek, obraz i simowie mogą w łóżku oglądać telewizję ; ]

8/10

Łazienka:
? Nie zrobiles żadnych zdjęć, ale widze ją na zrzucie i napisze co widze . Szkoda, że jest taka szara. Widze prysznic, toalete i umywalke, czy wszystkie podstawowe rzeczy. Wygląda, jakby była tylko po to żeby była. Mogłeś nad nią sie bardziej wysilić

4/10

Ogólnie :
29,5/50

Wiem, jestem surowa, nie buduje wcale lepiej, ale ja bym tam nie chciała za bardzo mieszkać.

Pozdrawiam, Vendetta

haughton
27.01.2008, 23:15
OT: Vendetta - dlaczego Twój powyższy komentarz jest skopiowany z wypowiedzi Angie96 pięć stron wcześniej w tym temacie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=715290#post715290)?

björn borg
28.01.2008, 06:14
Ulmille czy mógł bym wykorzystac twój piec w moim domku ,a pozatym domek ładny 9,5/10

MilQa
29.01.2008, 17:50
Hmm jak jakoś trochę skandynawsko mi sie zrobiło. Bryła nie skandynawska ale wnętrze już bardziej, dlatego mi się podoba. Może nie dokońca jest to typowo skandynawskie wnętrze ale jest blisko. P.S. a może powstałby kieedyś typowo skandynawksi dom? :)

Melisa
20.02.2008, 11:49
Bryła interesująca :) Wnętrza jasne i przestronne, tylko tak się zastanawiam gdzie jest łazienka?

goocha
20.02.2008, 12:54
Domek bardzo mi się podoba . Stawiam 10/10

kubuss
21.02.2008, 18:30
Domek fajny jak i wszystkie Twoje domy :P 10/10
Aaa i jedno pytanie może głupie ale skąd masz słońce które widać na zdjęciach (te promienie w rogach na 1 i 3 zdjęciu ??

Matrax
22.02.2008, 00:16
Nie podoba mi się sypialnia reszta może być 7/10

dżin.
28.11.2008, 22:45
hmmmm.......
Aż mi szczęka opadła 10/10