Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DVD a CD

ooowieczka
15.12.2007, 18:48
Mam pewien problem. Mam the sims 2 na płycie DVD, a ostatnio pożyczyłam od koleżanki Sims 2 zwierzaki, No i gdy chce instalowac to wyskakuje ze wczesniejsza wersja the sims 2 jest innego formatu niz ta , ktora chce zinstalowac, i moga sie usunac zapisane rzeczy.Klikam ok instaluje i chce aktualizowac prosi o plyte the sims 2. Wkłądam i najpierw jakby jej nie czytało bo cly czas chce plyte pomimo z ejest wlozona a potem wystepuje blad w aktualizacji . I gra sie odinstalowuje. Czy to ma zwiazek z tym ze the sims 2 jest na DVD? Z góry dziekuje za pomoc.... :gu:

Karooola :*
15.12.2007, 18:55
Mam pewien problem. Mam the sims 2 na płycie DVD, a ostatnio pożyczyłam od koleżanki Sims 2 zwierzaki, No i gdy chce instalowac to wyskakuje ze wczesniejsza wersja the sims 2 jest innego formatu niz ta , ktora chce zinstalowac, i moga sie usunac zapisane rzeczy.Klikam ok instaluje i chce aktualizowac prosi o plyte the sims 2. Wkłądam i najpierw jakby jej nie czytało bo cly czas chce plyte pomimo z ejest wlozona a potem wystepuje blad w aktualizacji . I gra sie odinstalowuje. Czy to ma zwiazek z tym ze the sims 2 jest na DVD? Z góry dziekuje za pomoc.... :gu:

Dziwne. Taki komunikat pojawia się, gdy postawa/dodatek są nieoryginalne. To, że podstawa jest na DVD nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Gdzie instalujesz dodatek? Masz tam odpowiednio dużą ilość miejsca?

avenly
15.12.2007, 18:56
Przy aktualizacji z płyty DVD mogą występowac takie błędy.Miałam tak samo.nie martw się,zainstaluj najpierw podstawe, później śiągnij patcha,zainstaluj go,a później dopiero instaluj zwierzaki.
link do patcha http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.0&variation=dvd&languageCode=

Nereide
15.12.2007, 19:01
Taki komunikat pojawia się, gdy postawa/dodatek są nieoryginalne.
Oj, Karola, wcale, że nie! Pirat nie ma nic do gadania, chyba, że jest źle skopiowany (trzeba być naprawdę ambitnym, żeby schrzanić kopię płyty). Zazwyczaj format ma więcej do gadania. Więc tak jak wspomniano wyżej, DVD żre się z CD. Radziłabym posłuchać simziaba094 lub zmienić płytkę.

psychickid
15.12.2007, 19:13
To dziwne - ja też mam podstawę DVD, a dodatki są przecież CD i wszystko mi zawsze szło dobrze. A nie instalowałam żadnych łatek, czy patchów...

ooowieczka
16.12.2007, 10:20
Dzięki . Spróbuję z tym patchem. Miejsca mam duzo :)

Karooola :*
16.12.2007, 13:57
To dziwne - ja też mam podstawę DVD, a dodatki są przecież CD i wszystko mi zawsze szło dobrze. A nie instalowałam żadnych łatek, czy patchów...

Ja też tak mam. Zainstaluj tego patcha, może pomoże.
Do Journey: doskonale znam ten komunikat, moja friend miała pirata podstawę, a dodatek org. I to właśnie wyskoczyło ;)
Pierwszy raz słyszę, by CD "nie lubiło" DVD :O Szczęście, że ja nie miałam problemów xD

ooowieczka
23.12.2007, 18:51
Wielgachne dzieki za pomoc :) Udało się ! Odinstalowałam podstawe i zainstalowałam ponownie i zadziałało :)