Zobacz pełną wersję : Dom "Deno" [BRAK ZDJĘĆ]
Jest to mój pierwszy domek na forum,dlatego proszę o szczere ocenki :P.Jeżeli coś Wam się nie podoba,to prosze mówcie,co,będe starała się poprawic wszystkie błędy,OK nie lubie sie rozpisywac :).Dodam tylko jeszcze,że jest to mały i nowoczesny dmek dla jednej/dwóch osób.
To czekam na ocenki :)
Dom stoi na samym środku parceli, nie ma żadnej dróżki ani chodnik. Nic. Tak samo z kwiatkami, drzewkami i krzewami. Mogłaś coś dać, a nie dwie palmy na krzyż. (czy tam jedna) W środku jest strasznie pusto. Szczególnie ten pokój główny. (?)
Nie Jest Zły,Ale Widze że Zainponowały Cie Domy Ulmille'a
Pozdr. :)
haughton
01.01.2008, 14:22
Dom wygląda jakby był tworzony w pośpiechu i niedokończony. Elewacja zewnętrzna szarobiało-betonowa i jakaś taka...smutna. Brak nawet ścieżki do drzwi frontowych, nie wspominając o jakichkolwiek elementach ozdobnych typu ogrodzenie, czy jakaś roślinka. Wnętrze niestety równie smutne i zimne, salon przypomina lodowisko - dlaczego jest umeblowany tylko w kątach, a na środku tyle pustej przestrzeni? Wrażenie braku przytulności i zimna zwiększa dodatkowo lustrzana podłoga wszechobecna w całym domu, biało-kamienne ściany (przeplecione brązową tapetą) i brak jakichkolwiek zasłon czy żaluzji w tych olbrzymich oknach - wieczorem z ulicy widać wnętrze domu jak na dłoni. Moja rada - popracuj trochę nad zagospodarowaniem przestrzeni (albo buduj mniejsze pomieszczenia) i dodatkami dekoracyjnymi. Patrząc na Twoją pracę wyobrażam sobie, co chciałaś pokazać - i pomysł miałaś całkiem dobry, tylko wykonanie wymaga dopracowania i przemyślenia szczegółów. Jak na pierwszy dom - nie jest tragicznie. 4/10
Coście się tak wszyscy uparli na klockowate bryły z płaskim,jakby ściętym dachem? Pokombinuj z półściankami,sceną z WB,wystającymi ścianami z boku czy dwuspadowym ddachem o niskim kącie nachylenia podpartym kolumienkami-będzie o niebo lepiej :)
Otóż dach i ogólny wygląd bryły jest moim zdaniem fatalny.Zresztą ogród też-taki bez składu i ładu,ale ja też takie na początku budowałam :)
Elewacja...ponura,zimna,bez życia czy jakiegoś ciekawego akcentu...
Natomiast we wnętrzach też mogłaś bardziej się postarać.Osobiście nie przepadam za nowoczesnym,surowym stylem,ale o gustach się nie dyskutuje :P Razi mnie ta wszechobecna pustka,kompletny brak przytulności...
Wiesz,elewacja powinna zgrywać się mniej-więcej kolorystyką z wnętrzami,a tu wnętrza (oprócz lodowatej sypialni,która przypomina mi kostnicę...),są w kolorach rązu,a elewacja-szara.
Popracuj trochę nad tym :) Kształt bryły bardzo udany.
Mam nadzieję,że Cę nie uraziłam,ale pisałam,co myślę-szczerze :D
No więc tak bardzo mi się niepodoba bryła domu jest okropna nielubię nowoczesnych brył !!! Wnętrze bardzo puste okładziny na ścianach to poplątanie z pomieszaniem salon od kuchni mogłaś odzielić jakąś ścianą lub pół-ścianką.
Ogródek yyy czy tu wogłóle jest ogródek. Zastanawia mnie ta drabinka "w basenie"
Ocena 4/10
o.O
Kubuss Wogóle Pisze Się Przez ó Zamknięte A Nie Otwarte A Co Domu To Oceniałam
a właśnie że wogóle pisze się przez "ó" zobacz sobie w Microsoft Word
Karooola :*
01.01.2008, 19:01
a właśnie że wogóle pisze się przez "ó" zobacz sobie w Microsoft Word
Kubuss Wogule Pisze Się Przez U Otwarte A Nie Zamnknięte A Co Domu To Oceniałam
Sorki, ale debile z Was. Żal mi patrzeć na siedmiolatki, które pokazują światu swą inteligencję. Slowo, o które chodzi, pisze się tak:
w ogóle
dobrze karooola :* ale fakt że się pisze przez "ó"
Żal mi patrzeć na siedmiolatki, które pokazują światu swą inteligencję.
Dokładnie. I jeszcze na dodatek poprawiając kogoś błędnie, to mnie powaliło.
Co do domku - lubię nowoczesne domki, ale... nie do przesady, dla mnie zasada jest jedna - może być nowocześnie, jeśli przynajmniej w ciepłych kolorach, bo to sprawia, że od razu jest przytulniej.
Ten domek, nie mówiąc już o pustce jaka w nim panuje (i o kompletnym braku ogrodu), jest strasznie taki... zimny, nieprzyjemny, odpychający,wg mnie. Z zewnątrz wydaje mi się taki wielki, że zdaje się, że powinien być parter i pietro, a nie tak jak jest zrobione. A jak się wejdzie, to pustka, totalna pustka, tak, że domek mógłby być o połowę (co najmniej) mniejszy. Nie chciałabym mieszkać w takim domu i nie chciałabym aby moi simowie w takim mieszkali ;).
Odrobinę za mało.. ale jak na pierwszy raz (choć i tak uważam że nie był pierszy) to ok
Już kiedyś pisałem, że klocek z kilkoma oknami nie można nazwać nowoczesnym domem! Nowoczesność cechuje się owszem prostotą, jednak która jest zaskakująca z odrobiną kombinacji!
Wewnątrz jest dość kiepsko, wydaje mi się że to wina źle robionych zdjęć i słabej karty graficznej. Fajnie, że meble utrzymane są w jednym kolorze
Nie wiem, ale wydaje mi się, że nie użyłeś żadnych lamp wiszących tylko wszystkie są ścienne, dlatego pewnie panuje taka ciemność i pustka po środku pomieszczeń!.
Hmm...lampy na ścianach są w sypialni,łazience i przedpokoju.A co do tej drabinki,to faktycznie jest ona skutkiem używania kodu move_objects.
Domek naprawdę bardzo ładny no bryła może trochę "dziwna" ale w nocy ładnie się prezentuje. Daję 9,5/10:)
sandusiaaa
02.01.2008, 16:23
No domek taki zwykły...nie specjalny...ale te lakierowane podłogi...śliczne !!
Skąd je masz ?? Nie podobają mi sie te ściany na zewnątrz...Ale nie przesadzajcie !!
Domek nie jest taki zły :) Zdięcia są w ogóle fajne :) Przyznam :)
6,5/10
Zacznijmy od tego, że nie widzę połowyu zdięć (znając moje szczęście pewnie tylko ja tak mam ;p) a reszta pokazuje się baaaaardzo powoli.
<piętnaście minut później>
Bryła- nic szczególnego. Och... te "nowoczesne" domy. Jak ja uwielbiam takie okna :/. Płaski dach, przy boku coś pochyłego, co jest szklane. Nie podoba mi się.
Wnętrze: Aż poczuła gęsią skórkę. Zimno, szaro nieciekawie. Po co wyciskarka do soków w sypialni? Zły pomysł. Na zdięciach zagospodarowanie przestrzeni nie wygląda tak źle. Ale na rzucie?! Po co komu tyle wolnego miejsca!? To co mnie najbradziej razi to: tapeta w kratkę przy stole (pewnie miało być oryginalnie, z pomysłem, a wyszło - śmiesznie i tandetnie), lustrzane podlogi, zbyt błyszcząca łazienka, brak ogrodu. 4/10
Gratka95
09.03.2008, 14:03
Szachownica w jadalni razi ;/ kurcze .. a ten sedes i umywalka w łazeńce w ogóle nie maszą do kafelek i pokryć sciany ;/ ale jest jak jest xD heh.. ;p
Z zewnątrz wygląda trochę jakby był niedokończony, ale w środku mi się podoba, lubię taki wystrój.
SUPER 8/10
daj do ściągniecia pllls
Bardzo ładny tylko szkoda że nie ma choć małego ogródka. Dziwny basen. Ogólna ocenka: 8/10 :)
Dzięki wszystkim za ocenki.
karasss- przykro mi, ale nie mogę, bo miałam formata i już nie mam tego domku w grze ;(
Za dużo miejsca w środku.I wszędzie ta ślniąca podłoga.Postawie 6/10
ładny ale nie piękny moja ocena 5.5/10
Gratka95
23.03.2008, 12:13
2/10 .. jedynie za kuchnie 1 pk. i za sypialnie 1 pk.. reszta do kitu ? ten sedes i umywalka .. ;/ sok pomarańczowy , wyciskarka do owoców i pomarańcza na szafeczce obok łużka ? a o tej szachownicy w mini jdalni to juz nie wsominam .. ;p
Bryła taka jak inne, ogród pustawy, chociaż ładnie wszystko ustawione. W kuchni kolory ładnie dobrane, w sypialni, łazience też, ale okno przy wannie nie powinno być takie duże. Jeszcze by sąsiedzi podglądali :) Nie podoba mi się natomiast to, że jest za dużo miejsca. Buduj mniejsze pomieszczenia.
Ocena: 6,5/10
abnormallady
24.07.2008, 12:12
Wg. mnie dom powinien mieć duszę, a ten go nie ma.
To największe pomieszczenie (co to jest? O.o) jest puste i w całości mi się nie podoba.
Bryła ciekawa, jednak taka dziwna.
Żadnego ogrodu, bo palmy z krzakiem + 3 "klomby" kwiatów nie tworzą ogrodu.
5/10.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.