Zobacz pełną wersję : Vi-Vien by Komurka [BRAK ZDJĘĆ]
Vi-Vien
Dom przeznaczony zapewne dla simów szukających coś nowego a zarazem eleganckiego. Biały tynk kontrastuje się z surowym skalistym wzniesieniem. Duże okna rozświetlają wnętrze domu, które skupia się na ciepłej gamie kolorów. W domu chciałem stworzyć ład i elegancje, stąd też w kuchni masywne meble z subtelnymi firanami, dzięki którym sim nie musi się martwić o swoją intymność. W salonie dominują ciemniejsze kolory, ponieważ pomieszczenie to tonuje wizerunek zewnętrzny domu. W sypialni zadbałem o to alby sim miał miejsce na swoje drobiazgi, które tworzą historię domu. Gabinet jest idealnym miejscem do pracy, brzoskwiniowa okładzina z pewnością pozwoli wyciszyć się i skupić. Natomiast w łazience przy świecach sim może rozkoszować się pięknymi widokami i gorącą kąpielą.
Chcę również zaznaczyć, iż bryła w 100% nie jest mojego autorstwa . Co do wnętrza jest tutaj 100% włożonej mojej pracy. {bryła pochodzi z tej str: http://sims2.bonusweb.cz/download_rubrika.html?podminka1=1 }
Podoba mi się ten czerwony parasol, fajnie kontrastuje się z bielą. Skaliste pokrycie tereu i trochę "ielska" o dziwo mi się podoba. Wewnątrz dom jest bardzo realistyczny. Kuchnia jest poprostu przepiękna. Gdy zobaczyłam łazienkę, na mśl przyszedł mi śnieg, szron i "kwiaty" na oknach. Salon jest taki zwykły. Moim zdaniem jest to najcieplejsze pomieszczenie w całym domu. Telewizor jest okropny. Gabinet nie przypadł mi do gustu. Czrne krzesło, jasny fotel, biurko z ciemnego drewna, a całość dopełniaą jasne panele i jakieś kamienie przy doniczce z badylami. Sypialnia jest fajna. Te drobiazgi mogły być kolorowe. Biel jest dla mnie taka monotonna i nudna. 7/10
haughton
14.01.2008, 21:38
Bryła domu bardzo mi się spodobała. Białe tynki i cegły, zimne okna i "twarde", kanciaste balkony idealnie komponują się z surowym klimatem parceli. Moją uwagę zwróciło również główne wejście - pasuje do ukształtowania terenu i sprawia, że dom wygląda przez to ciekawiej. Miałem zamiar odjąć punkt za jednolity kolor elewacji, który na początku wydawał mi się nudny, ale po zastanowieniu stwierdzam, że mieszana elewacja zepsułaby charakter budynku. Żałuję tylko, że bryła nie jest Twojego autorstwa. 8/10
To, co najbardziej podoba mi się po obejrzeniu wnętrz to kontrast z otoczeniem i zewnętrznym wyglądem parceli. Pomieszczenia są przytulne i zachęcają do wypoczynku - wyglądając przez salonowe okna można mieć wrażenie, że znajdujemy się w bezpiecznym zakątku, a zimne skały i ostry wicher zostały na zewnątrz. Powieszenie firanek w kuchni to interesujący pomysł - dodaje jej przytulności co jest ważne, ponieważ połączona jest z jadalnią. Podoba mi się też potraktowanie sceny z trybu budowania jako swego rodzaju półki - widziałem już takie rozwiązanie w jakimś domu na forum i uważam, że świetnie zdaje egzamin zarówno wizualnie jak i funkcjonalnie.
Przyczepię się za to do umiejscowienia łóżka przy w sypialni - nieprzyjemnie się sypia tuż pod wielkim oknem (doświadczenie własne), do fotela w salonie - moim zdaniem nie pasuje do reszty mebli oraz do łazienki - mogłeś bardziej zróżnicować ją kolorystycznie. Ogółem jednak dom zrobił na mnie pozytywne wrażenie (tym bardziej, że spodziewałem się lustrzanych podłóg we wszystkich pomieszczeniach) Zachęcam Cię do dalszego budowania, bo masz bardzo interesujące pomysły. 8/10
ja napisze jedno: poprosze o zapodanie do sciagniecia razem z wyposazeneim :) bardzo mi sie podoba. dobor kolorow i umeblowanie, ozdoby - wszystko polaczone ze smakiem
prosze o link byle nie na rapidzie :]
Zakochałam się w kuchni. Złote płyteczki z brązowymi meblami cóż za harmonia i na dodatek te gruszki.
Jak bym miała taką sypialnie to nie wstawała bym z łóżka wogóle :P Bardzo chętnie zobaczyła bym jak dom prezentuje się w zimie, eh pewnie niezapomniane widoki.
Nie przesadzę jeśli dam 12/10 ;)
jaguska368
15.01.2008, 13:21
Bryła- 7/10
Salon- 9/10
Kuchnia z jadalnią- 5/10
Sypialnia- 9/10
Łazienka- Zakochałam sie w niej ;]] 10/10
Gabinet- 8/10
Ogólna ocena: 48/60
Czyli 5 ;]]
jaguska368
15.01.2008, 13:21
Daj mi do sciagniecia tylko lazienke! <lol>
Daj mi do sciagniecia tylko lazienke! <lol>
Mogę Ci jedynie podać skąd ściągałem wyposażenie do łazienki :P
Piękny domek. Możesz mi powiedzieć skąd masz obraz w salonie.
Bardzo mi się podoba, łazienka szczególnie, salon.
10/10
W łazience zmieniłbym wannę.
Samantha
15.01.2008, 15:07
Po prostu piękny! Wszystko tak starannie dopracowane!! Nowoczesny i wygodny domek!! Daję 10/10! :)
LillyGreace
15.01.2008, 15:54
Piękny, jedynie łazienka mi się nie podoba:) 9,5/10
Sweetberry
15.01.2008, 16:41
Domek piekny. Jest w nim utrzymany cudowny klimat. Cud-miód :)
Możesz mi powiedzieć skąd masz obraz w salonie.
Obraz w salonie pochodzi z tej str:
http://reflexsimsforum.com/
Dziękuję za komentarze http://images29.fotosik.pl/141/0449e7d991a027a6.gif (www.fotosik.pl) http://images30.fotosik.pl/141/b137edb9fde4d2cc.gif (www.fotosik.pl)
Bardzo ładne wnętrze. najbardziej mi się podoba kuchnia. ocena 10/10
Mogę Ci jedynie podać skąd ściągałem wyposażenie do łazienki :P
to ja poprosze. i firanki
anusia12888
15.01.2008, 18:42
Zaczne od tego że zrobiłaś piekne ujecia zdjęć :) już odrazu wiedziałam że warto jest ten dom oglądać :D.
bryła choć nie twojego autorstwa jest piekna :)
salon ładny taki rodzinny i wogule czułam się jakby to było zdjęcia nie domów simów tylko ludzi :D
kuchnia pikna, pikna i jeszcze raz pikna podoba mi się :D a te zasłony/firanki są śliczne są takie sweet a wszystko co jest sweet podoba mi się :D
sypialnia fajna skoąd masz te okna? ładna ta szafka stojąca tak dłuuuuuuuga skąd ją masz?
łazienka hmm jest fajna ale chyba najmniej podoa mi się ze wszystkich pomieszczeń :( na ale i tak jest ok
chyba to wsztko :)
pozdrawiam :D
to ja poprosze. i firanki
tutaj jest link mebli z łazienki:
http://www.pimp-my-sims.com/selection/set/classic-bathroom-metro/index.html
Co do długiej szafki w sypialni, to robiłem ją sam w trybie budowania.
boginirapu.
15.01.2008, 19:09
Cudowny .
:wub: .
Greenlyme
16.01.2008, 07:09
O.o zakochałam się. Brakowało mi takiego domu na forum.Takiego eleganckiego. Mmm...śliczny ;p 10/10
O.o zakochałam się. Brakowało mi takiego domu na forum.Takiego eleganckiego. Mmm...śliczny ;p 10/10
Bardzo mi to pochlebia, dziękuję :)
sunflower
19.01.2008, 22:45
Bryła – nie podoba mi się. Nie lubię przesady...
Salon – całkiem ładny, z ciekawym malowidłem na ścianie.
Kuchnia – niby prosta, ale jednocześnie ma w sobie coś oryginalnego. Bardzo schludnie. Jedyne, co mi przeszkadza to ten róż przy firankach. Do czego on ma niby pasować?
Sypialnia – całkiem ładna, aczkolwiek brakuje mi tu jakiegoś romantycznego, intymnego impulsu.
Gabinet – bardzo mi się podoba. Ładne kolory i ciekawe elementy wystroju.
Łazienka – niebanalne miejsce, naprawdę. Chyba jedyna łazienka, która tak bardzo mi się spodobała :)
Szkoda tylko, że większość to – jak sądzę – efekt osiągnięty, dzięki internetowym dodatkom, za czym nie przepadam.
Ogółem 8,5/10 :)
NOTplastic
20.01.2008, 08:56
Ładnie,ale ta czerwona parasolka nie jest... "cudna" ...
Ale daje 9.5/10
20.01.2008, 08:57
Ładnie,ale ta czerwona parasolka nie jest... "cudna" ... :wacko:
Ale daje 9.5/10
20.01.2008, 11:51
Bardzo ładny. Szkoda tylko, że nie mogę ściągnąć, bo boję się, że tak wiele dodatków z neta zapcha mi kompa. I tak mam już dużo.
10/10
The FerG
25.01.2008, 23:58
Śliczny dom *_*
Szukałem jakiś rzeczy które mi sie nie podobają ,ale nic nie znalazłem.
Łazienka ciepła.
Gabinet stylkowy.
Sypialnia wygodna.
Jadalnia ,aż miło tam byc.
salon ma swoją klase.
A bryła Piękna.
10/10!
domek jest bardzo fajny i super urządzony 10/10 !!!
najładniesza jest kuchnia i sypialnia moim zdaniem ale reszta też jest cudowna :):):)
Komurko, dom jest przepiękny, jednak mam pewne pytanie.
Czy mogłabym wiedzieć, jakiego kodu używasz, aby stawiać rzeczy kilka na jednym miejscu? Jak nie chcesz tu, to możesz odp. na PW :)
Z góry b. dziękuję.
Márgrett
♦Vendetta♦
26.01.2008, 16:42
kod :
włącz : move_objects on
wyłącz : move_objects off
Margret tak jak wspomniał już Vendetta plus kod boolProp snapObjectsToGrid false.
Dziękuje wszystkim za oceny domu :)
witam! domek jest bardzo fajny, podoba mi sie :) miales pomysł ! szkoda ze bryle sciagneles wiec jej nie ocenie. wydaje mi sie ze lawa na tarasie jest taka sama jak w salonie za to minus. niepodobaja mi sie tez te meble przy lawie (na tarasie). jednak zrobiles taki fajny klimat na zewnatrz . daje 8/10
EDIT: skad masz meble i firanki w kuchni ?? ;>
björn borg
27.01.2008, 13:28
Właśnie z skąd masz meble z kuchni ,a pozatym bardzo ladny domek 9/10
Meble z kuchni pochodzą z tej strony:
http://sims-2.gameslife.ru/
Wkrótce ukaże się moja druga praca, zupełnie inny styl, zupełna jazda bez trzymanki ;P
björn borg
28.01.2008, 16:11
Dzięki za strone z meblami.
DaRyJa )}|{(
28.01.2008, 16:13
Bardzo ładny dom daje 10/10
Poziomek
28.01.2008, 17:44
bardzo ładnie z wyczuciem zrobiony domek 10/10
monika55
28.01.2008, 21:08
No fajnie.... Heheh... Bardzol fajnei dobrane dodatki :) Wszystko jest stylowo i dobrze poukladane 10 nie dam bo mi sie kamyki nei podobaja na dworze :P 9,9/10
Kacper12
29.01.2008, 12:06
daj go do pobrania jest świetnie umeblowany daje 10/10 daj go pliss
Nie mogę udostępnić domu do pobrania tylko i wyłącznie z powodu zasad redystrybucji obiektów, z których korzystam. Gdyby nie to chętnie podzieliłbym się projektem.
Przeglądając forum natrafiłam na ten dom. Bardzo spodobał mi sie kontrast. Zderzenie skalistego wzniesienie do subtelnych pomieszczeń w domu. Bardzo ciekawa aranżacja wnętrz. Najbardziej do gustu przypadła mi kuchnia z sypialnią. W łazience jest zbyt niebiesko, do tego wanna gryzie się z resztą.
Gratka95
19.02.2008, 14:50
..e... A Komurka .. hmmm.. mogłbyś mi pwowiedziec jak zainstalowałeś z http://www.pimp-my-sims.com
jakieś elementy nop ta łażienke ? .. albo za duzo roboty z tym tłumaczeniem ?..
bo wiesz ja sie tam nie skrywam ze ja takich rzeczy robic nie umiem xD heh
Bryły oceniać nie będę bo nie jest twojego autorstwa (a nawet gdyby była to moja opinia na jej temat nie była by miła - nie lubię aż takiego stylu modern, lepsze są normalne domy, z klimatem).
We wnętrzu pokazałeś swój talent wnętrzarski, chociaż lepiej ocenia się go gdy ktoś buduje z samych dodatków Maxisa (bo jak ktoś kiedyś powiedział: "nie sztuką jest wybudować ładny dom z dodatkami, sztuką jest wybudować cudo bez dodatków").
Mimo to wnętrza są nowoczesne, a słońce wpadające do pokoi przez duże okna daje poczucie ciepła, spokoju. Podoba mi kolorystyka, odpowiednio dobrana, szczególnie w kuchni i sypialni. Na minus, niestety, jest łazienka. JAkoś nie przypadła mi do gustu.
Gdybym miał stawiać ocenę liczbową wahała by się między 8, a 9; ale nie przywykłem do takiego oceniania.
..e... A Komurka .. hmmm.. mogłbyś mi pwowiedziec jak zainstalowałeś z http://www.pimp-my-sims.com
jakieś elementy nop ta łażienke ? .. albo za duzo roboty z tym tłumaczeniem ?..
bo wiesz ja sie tam nie skrywam ze ja takich rzeczy robic nie umiem xD heh
Może ja odpowiem. Na stronie głównej tej str u samej góry masz napis download, klikasz na niego i otwiera ci się podstrona. Zjeżdżasz na sam dół i tam masz kategorie do wyboru dajmy na to np. objetcs wchodzisz tam wybierasz dany obiekt i na dole masz download. Mam nadzieje, że w miarę łatwo opisałam to. Jak coś to pytaj.
Gratka95
19.02.2008, 18:13
No tak tylko to to ja wiem .. tylko ja nie kapuje tego jak to sie i doczego rozpakowuje xD
siemka.
Domek bardzo elegancki.
w jaki sposób zrobiłeś te półeczki w łazience i salonie na których poustawiane sa różne ozdoby??
Najbardziej podoba mi się bryła ;p Środek ładny. 7/10
Gratka95 tutaj masz poradnik jak i gdzie wgrywać dodatki :
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37801
Lacho półki te robi się w trybie budowania, obok fundamentów.
Bryła ciekawa, ale gdyby miała dwa różne kolory lepiej by się prezentowała. Do wnętrz nie mam żadnych zastrzeżeń, bo są śliczne ;)
Domek w środku fajny, ale na dworze już nie .jakoś tak za dużo białego.
Gratka95
20.02.2008, 13:18
Dzieki :* Jesteś extra Ruika
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.