Zobacz pełną wersję : Posiadłość Kwitnąca Wiśnia [BRAK ZDJĘĆ]
Wielebny
05.02.2008, 09:26
Przedstawiam wam mój czwarty dom na forum.
Posiadłość Kwitnąca Wiśnia
Otoczenie - Aspin
Działka - 5x6
Koszt - 297 000
I na tym skończymy mam nadzieje że wam się spodoba.
Nie podoba mi się
Pozdr.:)
Origame twoja gadka już mnie zaczyna wkurzać, wciąż piszesz "Nie podoba mi się" napisz wreszcie coś konkretnego !!
Wracając do domu jest przepiękny !! Kolorystyka, meble, detale wszystko ze sobą zgrane. Najbardziej mi się podobał salon jest boski :) Pomieszczeniem które Mi się najmniej podobało była kuchnia do gustu nie przypadły Mi te meble. W ogrodzie jest dużo przeróżnych kwiatów za co wielki "+". Ogólnie jest super.
Skąd ściągnąłeś te kolumny podczymujące dach ??
Ocena: 10000/10
pozdr:
kubuss
sunflower
05.02.2008, 11:14
Jedyne, co mi się nie podoba to kolory na zewnątrz.
Bryła jest dosyć ciekawa, a ogród fantastyczny.
Wszystkie pomieszczenia są urządzone z ogromnym wyczuciem smaku. Meble są gustowne, ściany oraz podłogi idealnie do siebie pasują. Tak naprawdę nie mam powodu, aby do czegokolwiek się przeczepić :)
domek bardzo ładny, kolory takie ciepłe i przyjemne! 10/10 !!!
p.s jak zrobic taki efekt zeby bylo wiadac sufit na screnach?
Samantha
05.02.2008, 11:34
Bardzo mi się podoba! Piękne wnętrza i śliczny ogród!! Dodatki z neta też super!! Daję 10/10!! :)
björn borg
05.02.2008, 14:39
Kolor z zewnątrz mi się ne podoba i trochę za pusty ten pierwszy korytaż 7/10
DarkSwan
05.02.2008, 15:55
Mi się bardzo podoba ogród :) Jest po prostu świetny. Uwielbiam takie miejsca, gdzie można się zaszyć i udawać, że się nie istnieje. Ma dużo fajnych zakątków, jest taki... przytulny (o ile ogród może być przytulny... no ale wiadomo, o co chodzi ^^ ). A dom też jest fajny, chociaż w tym takim jakby przedpokoju (z tych pierwszych zdjęć wnętrza) jest trochę pusto, no i sypialnia jakaś taka... niemiła. To znaczy na tym pierwszym zdjęciu sypialni widać, że pod oknem nic nie ma i właśnie przez to odnosi się takie wrażenie. I nurtuje mnie, po co w łazience tyle pryszniców w jednym miejscu, jakby miało się kapać kilka osób na raz (jak w jakiejść zbiorowej łaźni czy coś). Poza tym, cała reszta jest bardzo w porządku :D
Jeju, cudo... Najlepszy dom jaki widziałem. Naprawdę. Jak oglądałem zdjęcia wydawał się taki "z mażeń". Ale również zgodzę się z wypowiedzią DarkSwan która odnosi się do sypialni. Ogród piękny, Podoba mi się ta woda przelewająca się w tych naczyniach w Atrium. Bez kompromisowo daję:
10/10
Pozdrawiam ;)
Wielebny
05.02.2008, 17:09
Dziękuje za wszystkie oceny.
Sufit znajdziesz tu http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=42789
Potem go znajdziesz w dekoracje i różne
A co do kolumn są maxisowskie
jaguska368
05.02.2008, 18:00
Bryła- 5/10 dziwna
Ale wnątrze ładne 8/10
Stworzyłeś bardzo elegancką i jakże wykwintną posiadłość. Dom z każdej strony prezentuje się rewelacyjnie, do tego ogród, który zachęca do odpoczynku.
Szkoda, że podczas zdjęć nie włączyłeś oświetlenie, zdecydowanie efekty były by lepsza.
Hol jest dość pusty,w zasadzie nie ma nic, co mogło by przełamać ta pustkę. Moja uwagę zwróciły również prysznice, których bodajże jest aż cztery. Barek natomiast jest zbyt mdły, za dużo brązu.
Posiadłość Kwitnąca Wiśnia ma swój urok. Bardzo spodobało mi się zagospodarowanie ogrodu: mimo, iż ma dużą powierzchnię, nie jest pusty- za to masz ogromnego plusa ;) . Jak poprzednikom mi też brakuje czegoś w sypialni- może jakiś wazonik pod oknem? Najbardziej przypadł mi do gustu salonik na piętrze- świetnie dobrane meble i kolorystyka, aż chce się tam usiąść i poczytać książkę :D
Moja ocena 10/10
Pozdrawiam
Alex17
k o c h a m
06.02.2008, 13:59
Dom bardzo piękny. Wszystko dobrane kolorystycznie. A najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się ogród. Tylko, że meble są troche za sztuczne. Ale jednakże nie odejmę ani jednego punktu.
:*
Tlenek Schizofrenii
06.02.2008, 19:38
nie lubie takich domów, ale ten ma coś w sobie.
kolor na zewnątrz jest faktycznie przerażający, ale to nie jest problem ;)
8/10
za kolor i 'pofatygowany' dach. w niektórych miejscach ^^
Greenlyme
06.02.2008, 19:53
Niesamowicie się prezentuje ze wszystkich stron z zewnątrz.Wewnątrz mam parę drobnych zastrzeżeń, niektóre pomieszczenia są trochę za puste i zbyt mdłe, ale ten taras z basenem i widokiem na jezioro: rewelacja!Wszystko wynagradza, dlatego 10/10. Dasz do ściągnięcia?
Trzeba przyznać, że dom ma swój klimat. W ogrodzie jest niebiesko, ale to raczej dobrze. Nie pasują mi trochę kolory zewnątrz, ale nie jest źle. W środku najbardziej podoba mi się jadalnia. Jest co prawda trochę pusto, ale da się to przeżyć. A te różowe(czy tam białe) drzewka w ogrodzie... <zakochała się> skąd je masz? 9/10
Wielebny
07.02.2008, 14:48
http://modthesims2.com/download.php...ername=&csort=0 Wiśnia
Link dostałem od Nikara
Dziękuje za wszystkie oceny .Pozdr...
lafilette
07.02.2008, 16:24
domek całkiem przyjemny, ładnie i pomysłowo urządzony, tylko dopracowałabym tylko dodatki i kolory ścian, podłóg (:
bryła b. fajna... ale chyba tylko bryła ;/
bartek0101
08.02.2008, 12:56
Dom moim zdaniem jest bardzo ładny wnętrze też miłe kolory..ale w terenie jest zbyt dużo kwiatów itp.pzdr :) 8/10
ps...wrocilem na forum :) :D
Kamcia0606
08.02.2008, 18:19
Hej niedawno sie zalogowalam. Zbudowales w simsach piekny dom.
Pozdrawiam
Sun_rise
08.02.2008, 21:47
Bardzo podobają mi się połączenia ścian, albo miejsca w których są okna. Ślicznie 9/10:).
kalafjor
11.02.2008, 14:04
Super bardzo mi się podoba a dasz do ściągnięcia??
No właśnie, domek śliczny 9,9999/10 za ten zielonkawy na zewnątrz :P kiedy dasz do ściągnięcia???
Wielebny
11.02.2008, 18:16
Chętnie bym dał ale ciągle nie wiem gdzie jest spakowany dom powinien być w katalogu
PackagedLots jednak jest on pusty i nie wiem czemu .Jeśli ktoś zna odpowiedz niech napisze do mnie
Tiunivell
11.02.2008, 18:37
Bardzo ładny domek :) Jest nowoczesny, ale jednocześnie ciepły, fukncjonalny i wygodny. Kolory też są bardzo ładne :D Jedyny minus to pustawe ściany, np. sypialnia przez to wygląda trochę jak hotelowy pokój i na tym dość wiele traci. Fajnie zagospodarowane jest podwórko, ja mam zawsze z tym problem :)
8,5/10
Pozdrawiam,
T.
haughton
20.02.2008, 23:56
Bryła jest nieco "klockowata" (główna część domu z zewnatrz przypomina trochę hangar), ale poprzez balkony i taras oraz kombinację z pokryciami ścian wydaje się być bardziej skomplikowana. Jednak jej prostolinijność całkowicie rekompensuje ogród. Tutaj muszę Ci pogratulować - jest urządzony mistrzowsko. Bajkowe kolory, romantyczne zakątki (wodospad otoczony drzewami...cudo) i dużo przestrzeni. Jestem pod wrażeniem, to najpiękniejszy ogród jaki widziałem na forum do tej pory.
Wewnątrz nie podobają mi się kamienne pokrycia ścian i pustka w hallu oraz aneks kuchenny - sprawia wrażenie smutnego i ciemnego. Cała reszta natomiast bardzo przypadła mi do gustu. Ciepłe kolory, stylowy salon z pięknym widokiem na ogród, jadalnia w iście orientalnym klimacie.. Świetny pomysł z oszklonym ogródkiem wewnątrz domu - bardzo oryginalny (zgaduję, że inspiracją był podobny ogród z jakiegoś filmu, mam rację? ;>).
Piętro również bardzo mi się spodobało - głównie przez żywe kolory i stylowe dodatki. Domyślam się, że te cztery prysznice w łazience pełnią rolę biczy wodnych. Trochę pusto w sypialni, ale wybaczam.
Reasumując - 9/10. To najwyższa ocena, jaką do tej pory wystawiłem, ale zasłużyłes na nią. Widać, że włożyłes mnóstwo pracy zarówno w dom, jak i ogród. Z niecierpliwością czekam na kolejne projekty. :)
Ładny tylko te dodatki ;/ Ale chciaż połaczyłaś/eś je z maxisowymi obiektami więc daje 9/10
Wielebny
21.02.2008, 12:28
Dzięki Haughton
za ocenę i miałeś racje inspiracją domu był film jednak nie pamiętam już jaki
I nareszcie ktoś zrozumiał o co chodziło z tymi 4 prysznicami
A co do kolejnego domu niedługo go dam będzie podobny do tego ale będzie prostszy w bryle i urządzony w stylu klasycznym za jakiś najdalej tydzień go dam
Dobry ale za dużo dodatków,to jest mały minus.Więc postawię 9/10
Wielebny
08.03.2008, 17:34
Dom jest dostępny do pobrania oto link
http://rapidshare.de/files/38776432/Posiad__322_o__347___263__Kwitn__261_ca_Wi__347_ni a.rar.html
Wymagane simsy - Wszystkie jakie wyszły czyli
The sims 2 , Nocne życie , Na studiach , Własny Biznes , Zwierzaki , 4 pory roku , podróże Czas wolny , rodzinna rozrywka , szyk i elegancja , Impreza , moda
z HM , Młodzieżowy styl
Bryła mi się nie podoba niestety aczkolwiek ogród piękny! Hall dosyć chłodny, jednak ma swój urok. Barek, jadalnia i kuchnia również bardzo mi się podobają ;) Salony i taras świetne! Jednak w sypialni nie podoba mi się łóżko i kolor ścian. Dodałabym coś tam jeszcze... W łazience ładnie, wanna mi się podoba :P
Ogólnie uwielbiam domy w takich kolorach, świetne kombinacje, 8/10 (:
Domek ogólnie mi się bardzo podoba, lecz mam kilka "ale":
-Nie podobają mi się kolory domu na zewnątrz.
-Za dużo pryszniców w łazience.
-Nie podoba mi się również taras na który można wejść z małego salonu.
Dam 9/10.
Za dużo "błędów" na 10, za mało na 8.
Edit: Zapomniałam... Ogród jest cudny!!!
Zapraszam do moich domków. Linki w sygnaturze :)
agisia101
10.03.2008, 18:09
Mam gdzies ze to nie pasuje do tematu ,ale nie wytrzymam~~!!!!!!!Piszę tu bo sama nie umiem pisać postów :P !! NIECH KARDZY WYJDZIE NA YOUTUBE>PL I OBEJRZY WIARA CZYNI CUDA !!! TRZY RAZY SIE POPŁAKAŁAM
agisia101 bez komentarza
Domek fantastyczny, "klimatyczny" i wogóle... ;) Podobają mi się wnętrza, kolorystyka, meble i ich rozmieszczenie i ogródek... Sama bym chciała w takim mieszkać :) 10/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.