PDA

Zobacz pełną wersję : Nie można łączyć z innymi obiektami (zdjęcie)

Lib
08.02.2008, 08:32
mam pewien problem z budowaniem ścian. buduję kawałek ściany i w pewnym momencie pojawia się, że nie można łączyć jej z innymi obiektami:
http://img179.imageshack.us/img179/6095/niemoznalaczycgd6.jpg

próbowałam budować w innych miejscach tej parceli i w niektórych pojawiało się coś podobnego.
błąd w grze?

Samantha
08.02.2008, 13:16
Też mi się to zdarzyło kilka razy! Spróbuj usunąć dach i wyrównaj teren! :) Kiedyś zrobiłam taki błąd, że usunęłam ścianę, a dach został :D i też miałam takie komunikaty. :)

Lib
08.02.2008, 13:40
zrobiłam wszystko. usunęłam dach, wyrównałam cały teren. cały czas to samo -.-'

Fizzly
09.02.2008, 18:59
A obiekty jakieś możesz kłaść, tak żeby np. łóżko "przecinało" tę linię, gdzie nie możesz budować sciany? Spróbuj też użyć kodu: moveobjects on.

Lib
10.02.2008, 16:05
łóżko mogę kłaść. moveobjectson też już próbowałam.
no już sama nie wiem...

Tiunivell
11.02.2008, 13:19
Dzisiaj, przy robieniu domku, miałam identycznie. Nie wiem dlaczego, po kilkunastu różnych próbach zrezygnowałam i ściany postawiłam gdzie indziej.

Rocket
11.02.2008, 13:45
to jakiś błąd gry, bardzo irytujący. też mam taki problem z jedna parcelą (na szczęście tylko z jedną)

Lizek
11.02.2008, 15:58
Ja tak miałam z jedną parcelą. Zrobiłam sobie na środku jeziorko, postawiłam palmy itede, wprowadziłam rodzinkę, i stwierdziłam, że fajnie byłoby, gdyby mieszkali w domu, a nie pod gołym niebem, więc wyrównałam teren (czyli jeziorka już nie było), zbudowałam dom i blabla. Ale w miejscu, gdzie było jeziorko, nie dało się zrobić drugiego piętra (po prostu nie było szans na postawienie podłogi).
Wzięłam się wkurzyłam, ale zrezygnowałam z drugiego piętra, bo nie mogłam znaleźć sposobu na dalszą budowę.

Tak więc chyba nie ma rady. =/

Lib
11.02.2008, 23:34
dobrze wiedzieć. bo juz myślałam, że problem tkwi w dodatkach. a poszukiwanie wśród ponad 3 tyś który z nich stwarza taki problem nie byłoby łatwe.
dziękuję za pomoc.