Zobacz pełną wersję : PC CD-Rom PC Dvd-Rom
tatiana_911
09.02.2008, 22:53
W swoim dorobku posiadam The Sims 2, Nocne Życie oraz 4 Pory Roku i tu pojawia sie problem.
2 Pierwsze sa na PC CD Rom, natomiast 4PR jest na dvd rom. Instaluje 2 pierwsze jest ok, działają. Natomiast po instalacji 4PR wyskakuje komunikat, który oznajmia mi ze powinnam sprawdzic czy płyta jest w nośniku. Za nic nie chce odpalić. Co sie dzieje i dlaczego?
:O :(
dMickey13
10.02.2008, 07:49
Trzeba włożyć napęd DVD!
Lapis_Lasuli
10.02.2008, 09:03
Trzeba włożyć napęd DVD!
Zakladamy chyba, ze plyte ma w srodku... tylko jej nie czyta.
Sprobuj przetrzec plyte delikatnie, moze jest popalcowana lub inaczej zabrudzona.
Uzyj tez forumowej opcji szukaj (http://forum.thesims.pl/search.php?), moze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie (inni mogli miec podone problemy).
Czy plyty sa oryginalne?
tatiana_911
10.02.2008, 11:02
Płyty są oryginalne i płyta jest w nośniku dvd. Pocieranie nie działa również.
Czekaj czekaj... a Ty na pewno masz dvd, a nie zwykły cd rom przypadkiem?
tatiana_911
10.02.2008, 12:48
Na pewno. Jak byk pisze na napędzie i płycie DvD Rom. Odtwarza filmy na płytach dvd więc na pewno jest to napęd dvd.
Ale niektore napędy dvd nie odczytuja poprawnie simsow-pisze na opakowaniu...
zgadzam się z simziabą. dawno temu, na odległym forum ktoś miał takim problem bodajże... z DVD samsungiem... jakoś tak.
tatiana_911
10.02.2008, 14:04
I nie ma żadnego sposobu na to?
Mam to szczęście i posiadam samsunga ;/
Lapis_Lasuli
10.02.2008, 18:40
I nie ma żadnego sposobu na to?
Mam to szczęście i posiadam samsunga ;/
Hm... czy jest sposob, smiem watpic, ale wszystkiego nie wiem. Na Twoim miejscu zwrocilabym sie do pomocy technicznej na EA.pl (podalabym adres mailowy/tel od razu, ale cos strona im nie dziala). Obsluga techniczna jest raczej mila i na pewno bedzie sie starala bardziej fachowo rozwiazac Twoj problem :)
Kup sobie płytke DVD i przegraj na nią te Simsy CPR o ile masz nagrywarkę. I żeby mnie ktos nie posądzał, to nie jest piractwo! Możecie mieć sto kopii oryginalnej płyty którą posiadacie i jeśli nie udostepniacie ich nikomu to nie jest to piractwem.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.