Zobacz pełną wersję : Pierwszy domek [BRAK ZDJĘĆ]
Chciałem wam zaprezentować mój pierwszy domek na tym forum.
I oto on:
Dom robiony bez dodatków z neta (oprócz samochodu). Mam nadzieję że komuś się spodoba. Jeżeli ktoś będzie chciał ściągnąć ten domek niech napisze w poście ;p
Nie umiem robić zdjęć od środka więc zrobiłem takie jakie umiem, mam nadzieje że nikomu to nie przeszkadza.
Domek w sumie ładny,dobrze komponują się kolory
Pozdr.:)
Czuć klimat simsów =D w szczególności salon wraz z sypialnią. Dość ciekawy pomysł na bryłę, szkoda tylko, że zadaszenie wygląda jakby zostało zawieszone w powietrzu.
Wnętrze bardzo przypadło mi do gustu. Tak jak wspomniałam typowy simso-dom, bardzo mi sie podoba.
Fáëlivrin
20.02.2008, 00:47
Ruika ma racje - czuć klimat simsów. Dużo okien i światła, ładnie urządzone pomieszczenia. Mam tylko nadzeję, że grywalny ><
9,5/10 ^^ (minus za palmę w ogrodzie)
sweet_girl
20.02.2008, 06:24
Bardzo ładny dom, tak jak poprzednicy zgadzam się z tym, że czóć klimat simów.
Bryła jest ciekawa. Użyłeś niestandardowej ilości okien co sprawia, że bryła nabiera oryginalnego wyglądu.
Moim zdaniem jednak, do tak szklanego domu nie pasuje ceglasta elewacja, jak również drewniane balustrady.
Nie pasuje mi też to, iż w obrębie jednego domu, używasz dwóch rodzajów ogrodzenia, które do siebie zupełnie nie pasują.
Wnętrza są przyjemne, w ładnych barwach. Nie podoba mi się jednak, że okna zastawiane są meblami. Rozumiem, że wynika to z ilości okien oraz ich rozmieszczenia, niemniej jednak nie nie lubię takich rozwiązań.
Ogólnie dom przypomina mi domy z The Sims 1, ma ten simowy klimat, którego nigdy nie będą miały domy nafaszerowane dodatkami z sieci.
Szkoda tylko, że nikt w tym domku nie mieszka ...
Pozdrawiam :D Irbis
Dzieki za tak dobre komentarze, a już myślałem że się nikomu nie spodoba. Do domku wprowadze rodzinkę ale muszą na to zarobić nie lubię kodów na kasę;p
Mi się bardzo podoba. Dasz do ściągnięcia? Tylko nie wiem czy to do downolads dać dom?
Kim95, domy też dajesz do downloads. Domek ładny. Klimacik the sims... Kolory w większości są dobierane, to duży plus. Bryła trochę... Dziwna jak dla mnie. Nie jest pusto w pokojach, to także duży plus. Ogółem mniej-więcej 8/10 za bryłę.
jaguska368
20.02.2008, 11:57
Daję 4/10 nie chce mi się gadać dużo :) Ale jak na 1 domek to ładny (nawet)
Domek jest exstra.Stawiam 9,5/10.
Patryczek
20.02.2008, 12:38
jest śliczny ja bym go chętnie ściągnął ale ja mam tylko the sims 2 ?? jest to jakiś problem :)
Ktoś prosił o danie do ściągnięcia domku. Więc oto on Domek (http://rapidshare.com/files/93395625/Za_Mostem_14.Sims2Pack)
Usunąłem samochód dla tych którzy nie chcą dodatków ;p
A jeżeli chodzi o oryginalne dodatki do Sims 2 (tzn. na studiach, biznes) to nie wiem jakie potrzeba, ja mam wszystkie.
björn borg
20.02.2008, 12:49
Na pierwszy dom to nawet,nawet ale nie podoba mi się 5/10
Wielebny
20.02.2008, 13:00
Zewnątrz bardzo ładny spodobał mi się bryła ale w środku też całkiem ale następnym razem ściągnij sobie sufit i rób zdjęcia z dołu będzie lepiej się prezentować
Co do bryłą daje 9\10 ogród mógł być ładniejszy
Co do wnętrza to trudno mi ocenić jak patrze na to z góry ale dam 7\10
Domek z zewnątrz wygląda bardzo ciekawie. Bardzo podoba mi się to molo.
Wewnątrz utrzymany w przyjemnych ciepłych kolorach.
A teraz dwie rzeczy, które mi się nie podobają. Mianowicie to, że dom ma tak dużo okien, które prawdę mówiąc sprawiają, że z zewnątrz wygląda ładniej, no ale mimo wszystko mi nie pasuje... Sama nie chciałabym mieć takiego bo nie lubie jak ktoś patrzy co robię.
Drugą rzeczą jest ciemna łazienka. Z tego co widzę to nawet nie ma tam lampy...
kama_kizia
20.02.2008, 14:43
luuuudzie!!!!! piękny domek masz. i piszesz że to twój pierwszy domek:) szok! a dasz do ściągnięcia?? ja mam tylko the sims 2 i nie wiem czy mi wejdzie ten samochód, ale można spróbować:) :D
kama_kizia
20.02.2008, 14:44
a! teraz dopiero zobaczyłam, że już dałeś. a jak to się ściąga?? :O
Wchodzisz w link pt."Domek" następnie klikasz free, i czekasz bodajże 0.7min (42s), potem wpisujesz kod z obrazka i klikasz download.
Na następny raz edytuj posty a nie piszesz jednego pod drugim;p
A jeszcze jedno jeżeli chodzi o to że pierwszy domek to chodziło mi że na forum pierwszy, w grze to już z 50. Naoglądałem się waszych domków i postanowiłem dać i mój do ocenki. Jak na razie nie żałuje.
haughton
20.02.2008, 23:17
Całkiem udana bryła. Dom zasłania tył działki, dzięki czemu w ogrodzie jest szansa na odrobinę prywatności. Fronton wygląda estetycznie, co również mi się podoba. Razi mnie za to pomieszanie roślinności - mam na myśli tropikalne palmy, które nie pasują ani do grządek z różami, ani do olbrzymich świerków za domem. Z tyłu domu jest trochę pustawo - uważam, że na tak dużej działce powinno być więcej roślin i krzewów.
Wnętrza urządzone są gustownie i estetycznie. Dobrze dobrałeś kolory, chociaż brakuje mi trochę kontrastów, które mogłyby ożywić poszczególne pomieszczenia. Moim zdaniem w domu jest za dużo okien, w dodatku bez żadnych firanek/zasłonek przez co trochę wieje pustką i ekshibicjonizmem - sąsiedzi i przechodnie mogą podziwiać do woli życie toczące się we wnętrzu posiadłości. Łazienka w ogóle mi się nie podoba - jest ciemna, ciasna i smutna.
Ogołem jak na pierwszy domek jest nieźle - wystawiłbym 5/10.
P.S.
Zauważyłem kilka rozwiązań uderzająco podobnych do tych z mojego projektu o nazwie "Brennon", a mianowicie:
- oszklony salon,
- zejście z kuchni wprost do piwnicy,
- taras połączony z molo wychodzącym na staw za domem,
- siłownia i garaż w piwnicy.
To celowe zapożyczenie, czy zbieg okoliczności? :P
Raczej zbieg okoliczności bo robiłem ten domek po obejrzeniu kilku tutoriali na youtubie;p A tak przy okazji to nie wiecie jak oni robią te filmiki jak tworzą tak szybko domki, chyba wiecie o co chodzi? Wystarczy wejść na youtube i wpisać building house.
Chatoyant
21.02.2008, 13:54
Zewnątrz wygląda ładnie, jest bajorko, jest basen i jest pomost. Bardzo mi sie podoba :smirk:
Kuchnia jest zbyt pusta, kto to słyszał żeby mikrofalówki itp. nie mieć? ;P Ale ładnie wygląda.
Jadalnia a raczej mały stoliczek z krzesłami. Jest ładna :D
Salon podoba mi sie a zwłaszcza pomysł z tymi oknami, sama w jednym z domków mam tak zrobione :smirk: nie pasuje mi ta podłoga i sofa z fotelami.
Sypialnia jest mała i pusta tylko łóżko i szafa. Podłoga i ta tapeta ( czy co to tam jest) nie pasuje mi tu. Mogło być lepiej...
Taras hmmm no taki zwykły tarasik :smirk:
Piwnica jest fajnie zrobiona.
Podoba mi się. 8/10 :smirk:
kama_kizia
21.02.2008, 15:38
[QUOTE=Matrax]Wchodzisz w link pt."Domek" następnie klikasz free, i czekasz bodajże 0.7min (42s), potem wpisujesz kod z obrazka i klikasz download.
Bardzo ci dziekuję za to wytłumaczenie, bo ja nigdy nie umiałam robić fajnych domków, bo nie wiedziałam jak się ściąga dodatki, a teraz już mam ten domek i jestem ci bardzo wdzięczna że mi to wytłumaczyłeś. wielkie dzięki jeszcze raz :* no i gratulacje za taki talent:)
A jaki dodatek jeszcze muszę mieć aby mieć ten domek w grze?? ja mam tylko the sims 2.
Najlepiej to wklep domek do gry, a jeżeli nie masz jakiś dodatków to po prosstu element domku się nie pojawi. Więc to czego nie będzie zrób wzorując się na mnie chyba że wolisz po swojemu. To chyba najlepsze wyjście bo jak powiedziałem wcześniej mam wszystkie dodatki i nie wiem które dokładnie są potrzebne ;/ Mam nadzieje że sobie poradzisz;p
Gratka95
22.02.2008, 08:17
Super :)) hih :)
olka1995
14.03.2008, 17:19
super domek!!! 10/10 Z chęciom bym go pobrała tylko nie wiem jak:( proszę pomóżcie mi!!!
stronę wstecz masz wytłumaczone....
CaroLciaAa
15.03.2008, 21:45
Bardzo ciekawa bryła :D We wnątrz również jest miło i przytulnie. Jak na pierwszy domek to rewalacyjnie ;) Pozdrawiam :* 10./10
Nacia xP :)
06.06.2008, 08:23
Bryła mi się nie podoba ... Za dużo okien na parterze ! Ja bym nie chciała mieszkać w takim domu co ma 1500 okien ... (nie liczyłam to tylko tak powiedziane)
7/10
Dom ładny jak na pierwszy, aczkolwiek jest w nim coś, co mi nie pasuje. :D
Ocena: 8/10
Panna Lawenda
21.06.2008, 13:58
Nie podoba mi się.Taki brzydki.Salon-tragedia!
Ocena: 2.5/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.