Zobacz pełną wersję : Dom Rodziny Biedronka by kotek23 [BRAK ZDJĘĆ]
Witam!
Przedstawiam mój drugi dom na forum. Mam nadzieje, że będzie
lepszy od pierwszego. Czekam na szczere, nawet surowe opinie.
------------------------------------------------------------
Dom rodziny Biedronka to mały domek położony w Miłowie. W cichej, spokojenej okolicy wśród miłych i pomocnych sąsiadów.
Przedstawiam rodzinę Biedronka:
Mama Emila, syn Peter i kotka Mamba.
Zapraszam do obejrzenia domu.
:)
------------------------------------------------------------
Czekam na opinie i oceny.
Pozdrawiam.
Kotek23
Nie rozumiem po co zastosowałaś dwa odcienie tynku. Na dodatek ten ciemniejszy tynk kompletnie nie współgra z resztą.
W domu jest pusto, przydał by sie dywan. Źle dobrane kolory w pomieszczeniach co daje efekt szarości i nudy. Kuchnia to rząd mebli, do tego stół otoczony pół ścianką. Wygląda to jak bar mleczny.
Pokój dla dziecka to obklepany motyw na tym forum.
Nie widzę żadnego oświtlenia.
Popatrz na rzuty...i co widzisz? pustkę, tak jest za pusto!
No teraz to widzę że się postarałaś i posłuchałaś tego co ci powiedziałem czyli mniej dodatków i więcej rzeczy clean. Domcio mi się podoba i jest o wiele lepszy poprzedniego;p daję 9/10
björn borg
23.02.2008, 07:39
pusto trochę 7/10
NOTplastic
23.02.2008, 08:00
Trochę pusto.
Bryła nie ciekawa . Taka sobie .
I co to ma być koło WC? Czy to dla kotka?
Eh... siedzisz sobie na toalecie i patrzysz jak załatwia sie kot?? Ja bym przeniosła tą "kuwetkę"
A ten pokój dziecka to jakiś przeciętny!
---------------------------
6,5/10
Nie widzę żadnego oświtlenia.
Oświetlenie jest, wiszące. Ale na czas robienia zdjęć je skasowałam.
------------------------------------------------------------------
Bardzo dziękuję za oceny. Starałam się żeby był lepszy.
:)
Pozdrawiam!
Kotek23
Eh... siedzisz sobie na toalecie i patrzysz jak załatwia sie kot?? Ja bym przeniosła tą "kuwetkę"
---
Eee..ja tak mam, tylko kot ma 'zakrywaną' kuwetę .. xDDD
--
Dobraaaaa, w domu za pusto, prawie wszędzie ten sam tynk, bryłka nudna trochę, ale po za tym to spoko..a nawet spokojnie! ;P
Pusty, nudny i bez wyrazu - tak w trzech słowach można opisać ten dom. Kolor ścian z zewnątrz wygląda co najmniej śmiesznie. W środku też nie jest zachwycająco. Gdzieniegdzie kolory są źle podobierane, gdzie indziej znowu meble ustawione tak ‘aby było’ Doskonałym tego przykładem jest sypialnia, w której wszystko jest ‘upchane’ na jedną ścianę. Uczepię się oświetlenia- można było je zostawić! A nawet trzeba było je włączyć!
Na miejscu chłopca nie weszłabym do tego pokoju. Duża ilość niebieskiego strasznie przytłacza (nawet w tak ogromnym pomieszczeniu) jednym słowem - nie podoba mi się.
jaguska368
23.02.2008, 10:20
Nie podoba mi sie wogóle. Właściwie chcę powiedzieć to co Sheep-y
pusto .... nawet w niektórych miejscach bardzo :O
nie podoba mi się 3/10 :shy:
Oświetlenie jest, wiszące. Ale na czas robienia zdjęć je skasowałam.
Nie wydaje ci się, że z włączonym oświetleniem zdjęcia wyszły by o wiele lepiej. Poza tym o świetlenie tworzy część dekoracji.
sympathique.
23.02.2008, 11:06
Aj. Za pusto i bez pomysłu trochę. Daję 8/10.
Kago-to-ja
PS. Byłabym wdzięczna, gdybyś skomentowała mój nowy dom pt. "Cegiełka".
Dzięki za ocenki i opinie, nawet te złe.
Postaram się wykorzystać je przy następnym domku.
(O ile jakiś będzie)
Proszę o dalasze komenty.
Tiunivell
24.02.2008, 07:46
Na zewnątrz kolor podjazdu zbyt kontrastuje z domem. Nie potrzebnie (jak już pisała Ruika) dałaś dwa kolory tynku o.O Przez to dom wyglada nieco gorzej. Zmieniłabym schody zewnętrzne, bo jak je zobaczyłam to miałam wrażenie, że to parcela publiczna, dałabym jakieś w jasnych odcieniach drewniane podejście. Wewnątrz jest niestety zbyt pustawo, a pomieszczenia są słabo oświetlone, przez co prezentacja dośc sporo traci. Na ścianach jest za mało obrazków, a ogółem wnętrza wyglądją jakby ktoś się dopiero co wprowadzał i nie wniósł jeszcze połowę mebli. Podobała mi się sypialnia, choć i ta świeciła pustkami.
Rady na przyszlość xD: buduj mniejsze pomieszczenia, skoro masz problem z ich zagospodarowaniem, zainwestuj w obrazki przy tworzeniu następnego domku- to już poprawi jego jakość. Wystrzegaj się pustki!
4/10
Nie podoba mi się kolor bryły oraz schody, dzięki którym wchodzi się do domu. Wokół domu świeci pustką. Mogłabyś dodać jakieś kwiaty, krzewy, niekoniecznie dużo, ale żeby jakieś były :) No, chyba, że nie lubisz mieć domu z ogrodem :D W holu zmieniłabym wszystko. Nic do siebie nie pasuje. Ani kolor ścian, podłogi a nawet meble. W ogóle, dużo rzeczy bym tu zmieniła, taka prawda. Jedyne co mi się podoba to kawałek sypialni. :)
Musisz troszkę popracować, tworzyć pomieszczenia tak, aby nie były one zbyt puste, nauczyć się 'pracować' nad kolorami.
Ocena: 4/10
Stacy_Ferguson
24.02.2008, 16:30
trochę pusto... najładniejsza jest kuchnia i taras a reszta taka sobie 7/10
Iminashi
26.02.2008, 08:03
8/10 - dlaczego?
ten domek ogólnie jest dość ładny. przeraziła mnie tylko ta kuweta. pokoik dziecka też nie w moim stylu, ale może w twoim :) skomentowałam tamten domek i... jest ładny :) zresztą sama zobacz :) pozdrowienia :)
Nie jest za ciekawy na zewnątrz,a w środku za pusto.Który to już jest domek??Postawię 6/10
Dziękuje za ocenki!
Tiunivell - Dałam kilka dekoracji, a zapomniałam o obrazkach.
bouffe - Przecież jest dużo drzew, krzaczków i stawik.
Stacy... - Dzięki :)
olusia1996 - Dzięki.
goocha - To mój drugi domek.
Pozdrawiam^^
Gr_Louie
27.02.2008, 12:35
Pusto, nudno, lepiej niż poprzednio. Mniej maxisowych mebli! Wszystko byłoby ok, gdyby nie pustka,kolory,maxisowe meble. Moja ocena? 7/10 Pozdrawiam i czekam na nowe domki.
P.S. Ładne te dwa kolorki na domku :)
Chociaż jedej osobie podobają się kolorki domku :)
Czekam na dalasze ocenki :)
Mnie też się nie podoba... będę szczera, najładniejsza w domu jest ta sofka (?) w hallu... Dom nie jest brzydki, tylko taki zwykły. Po prostu. Moja ocena? Hmm... 4/10.
zanetka89
21.03.2008, 08:59
nie podobają mi się barwy domu z zewnątrz, w środku jest w miarę fajnie :) 8/10
martusia_re2
21.03.2008, 09:23
Domek nie najgorszy...Jednak jest w nim trochę pusto, przydałoby się więcej obrazów i dywanów. Pokój Petera to totalna porażka. Kolory ścian są takie jednolite przydałoby się bardziej kolorowe :))) 6/10
Nie chce mi się pisać. Dom taki nijaki :P Za pusto.
Ocena: 8/10
pozdrawiam:
kubuss
Ten dom jest lepszy od Twojego poprzedniego, lecz dalej na niektórych ścianach jest pusto. I jak mówili poprzednicy, nie potrzebnie dałaś dwa kolory tynku. :)
Aha, ogród jest troszkę za pusty.
Ocena: 7/10
19OlusiaSims92
21.03.2008, 15:56
Plusy i mnusy:
PLUSY:
+ Ciekawa bryła
+ Samochód
+ Ogród
+ Sypialnia
Minusy:
- Pustka w salonie i kuchnii :O
- Wymieszakny tynk z cegłą
- Kolor dachu
Ocena końcowa:
5/10
A takie nijakie były kolory ścian w salonie
Dziękuje za ocenki.
Na razie nowego domku nie będzie, ponieważ nie mam pomysłu na bryłe i umeblowanie. Ale jak tylko zaczne jakiś tworzyć, to spróbuje zastosować się do Waszych rad.
Zapraszam do dalszego komentowania.
Właściwie jest OK.
Budzi we mnie zastrzeżenia tylko jadalnia otoczona półściankami - wg mnie niepotrzebnie.
Ale uważam, że domek ma ciekawą bryłę i jest przytulnie urządzony.
Ogółem 8,5/10
Wesołych świąt
za cały dom daje 7/10 nie podoba mi się kolor ściany domu i wymień samochód najlepiej za 11 tysięcy simoleonów. jak się wstawia własny dom do forum ;( odpowiedz plis :1smutny: :gu: :( :con:
Krystek175
29.03.2008, 12:42
SuPeR DoMeK bardzo mi sie podoba 10?/10 super :)
Dom jest jak dla mnie bardzo ładny. :)
Koornela
02.05.2008, 13:11
widać, że nie jesteś wielbicielką dodatków z neta ale to nie wpływa na ocenę. Umiesz wykorzystać maxisowskie dodatki zaco wieeelki + Dobra...
Bryła-Dla mnie jest spoko. 9/10
hall(nie haal)-może być 8/10
salon-pusto 6/10
sypialnia-Hmmm...Nie powinno być tam tego komputera. sypialnia to miejsce spania, a nie pracowania więc komputer jest niepotrzebny, zaś książki pasują.6/10
pokój Petera-nieebieskooo...Jak dal mnie za duży ta szafa ten kąt z szafą :( 6/10
Łazienka-no nie no...aż mnie zamórowało 5/10
kuchnia-dla mnie taka nieciepła 5/10
reszta-5/10
Razem: 6,25/10-skróciłam ocenkę bo ogólnie to wyszło 50/80
Ten sam błąd co w domu Truskawka, za dużo wolnej przestrzeni.Powiem, że nie chciałabym mieszkać w takim domu, z zewnątrz wygląda strasznie pospolicie.
Moim zdaniem jest za dużo pustych obszarów. Najbardziej z tych wszystkich pomieszczeń podoba mi się kuchnia i sypialnia. MOJA OCENA TO 4,5
Only_manga
04.08.2008, 17:36
Bardzo mi się spodobał. Taki fajny, naturalny. :)
Bardzo ładny. Ale bardziej podobał mi się ostatni.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.