PDA

Zobacz pełną wersję : Ci młodzi

Ruder
26.02.2008, 20:41
Nie musieliście zbyt długo czekać xD Zaprezentuję wam teraz krótki prolog do całego FS x3 Wolę zrobić to teraz, bo później już pewne nie będę miała ochoty x3

CI MŁODZI

PROLOG

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/1.jpg

Minęło trochę czasu, nim ostatni raz tu zaglądałam. Uczę teraz w liceum, całkiem nieźle mi idzie i lada dzień spodziewam się awansu. Porzuciłam malowanie kosztem wychowania dzieci i podtrzymaniem domowego ogniska… Nadal mieszkamy w domu ojca chrzestnego Valentine’a, chociaż posiadłość jest już po dwóch rozbudowach. Naprawdę ciężko jest zapanować nad energią dorastających synów…

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/2.jpg

Laverne jest młodszy i niestety tylko trochę bardziej spokojny od swojego brata. Poszedł w ślady Fantoma, potrafi całymi dniami siedzieć przy sztaludze i kopiować dokładnie to, co namaluje jego ojciec. Dobrze mu to wychodzi, widać, że odziedziczył po nas talent. Wygląda na trochę nieśmiałego, lecz to niestety pozory. Uwielbia tańczyć i mimo, że rzadko chodzi na imprezy, to wywija na parkiecie wręcz profesjonalnie!

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/3.jpg

Yuda zaś jest dużo bardziej narwany. Pyskuje nauczycielom, wdaje się w bójki, koniecznie chce zrobić na każdym wrażenie. Jego stopnie nie są złe, nie pozwoliłby przecież, aby młodszy o dziesięć minut brat był od niego lepszy! Yuda uwielbia muzykę i rywalizację. Chce założyć własny zespół i skarży się, że „przez pokazywanie Laverne, kto jest lepszy” nie ma czasu na granie. Nie lubi swojego brata chyba bardziej, niż warzyw…

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/4.jpg

Trudno mu się dziwić. Mój młodszy jest bardzo silny i z łatwością daje radę bratu, co okazuje mu przy każdej nadarzającej się okazji. Yuda nawet teraz, będąc prawie dorosłym potrafi przybiec do nas z płaczem, co niezwykle mnie drażni. Jak rodzeństwo może się nawzajem doprowadzać do łez?! Mimo ciętego języka, blondyn jest bardzo czuły i delikatny… A propos tych jasnych włosów – Fantom równie jest blondynem, a że się do tego nie przyznaje nawet przed znajomymi z pracy, to już kwestia jego uporu. Nie toleruje jasnych barw i niejednokrotnie obija mi się o uszy, jak próbuje namówić Yudę na zmianę koloru.

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/5.jpg

Chłopcy dobrze dogadują się z ojcem, w końcu to też rozrywkowy typ. Valentine często wypuszcza synów na prywatki do znajomych zaznaczając, o której godzinie mają wrócić i synowie go słuchają. Dobrze wiedzą, że jeśli trzeba będzie usprawiedliwić jakieś wagary, to mogą zwrócić się do Fantoma. Zresztą Val bardzo często pozwala im zostać w domu, gdy nie chce im się iść do szkoły… To już taki typ.

http://i271.photobucket.com/albums/jj156/ruder_18/6.jpg

Jednak, co ja się będę rozpisywać… Moja historia już się skończyła i czas oddać pałeczkę młodym.
- Już ci całkiem znikły te niebieskie refleksy… - wymruczałam.
Był wieczór, a ja właśnie szykowałam się do snu, jednak Valentine wciąż nie wypuszczał mnie z objęć. Wydawało mi się, że nie ma zamiaru tak szybko się położyć…
- Lubiłaś je? – zapytał.
- Nie. – odpowiedziałam z uśmiechem. – Mam za dużo niebieskookich w domu!

Nuda
26.02.2008, 20:44
Narazie podoba mi się .Ciekawe co z tego będzie ;D
Fs będzie zapewne o synach "yłych głównych bohaterów" ;)
Wpradzie prolog ten był krótki ,ale to przecież tylko wstęp.
Młodo wyglądają rodzice ;D
Życzę miłego pisania (i daj szybko odcinek :smirk: )

wampiś
26.02.2008, 20:49
o jaaa *taniec szczęścia xD*

FANTOMCIO! xD zmienił się. alee. wygląda fajnie :D *_*

jeju, już chcę wiedzieć co dalej x3

fajne te dzieciaki ^^

Oskikop
26.02.2008, 20:53
świetne 10/10

PS:Yuda wygląda identycznie jak mój kolega z klasy te same włosy ta sama chusta i jeszcze te same ubranko. jest tylko jedna różnica mój kolega nosi glany.

Lizek
27.02.2008, 09:25
Ojejojejojej.
Ej, Val jest WYRAŹNIE ciemniejszy xP Wziął i się opalił :/
I te oczy bez niebieskich refleksów wyglądają lepiej. Heh, skąd ja wiedziałam że ona to powie? To o niebieskich refleksach i niebieskookich oczach, miałam na myśli ;D EDIT: Eee, co ja piszę? niebieskookich oczach?

Fajnie, że tak fajnie (um, masło maślane?) wiedzie im się życie. Mam nadzieję, że nie zrobisz z tego telenoweli i nie stracą domu, nie zaczną się zdradzać nawzajem i synowie ich nie pozabijają będąc pod wpływem :)

björn borg
27.02.2008, 12:35
czekam na następny odcinek

fajne 10/10

Mirpul
27.02.2008, 13:33
Łiiii, fajno <oczka>

Kiedy mnw. będzie nastepny odcinek?

Tusiek
27.02.2008, 14:16
Aj low ju!!!!!!!!!! (Wydaje mi się, że już chcę kontynuację tego! xD) To Jest The Best (Ja nie czuję jak rymuję ;)) Już to uwielbiam... (Ajem soł krejzi xD) Naprawdę, świetnego Vala zrobiłaś...

A na serio: świetny Val, fajoskie bobaski xD, boski prolog... Dlaczego ja tak nie umiem ;(;(;(?

Kiedy odcineczek?

Kate
27.02.2008, 16:16
:wub: Dalsza kontynuacja :wub: tylko w postaci pięknych, bardzo ładnych chłopców.Echh szkoda że nie ma takich ładnych chłopców realnie, tylko w twoim fotostaory ;( bynajmniej u mnie w szkole :con: A co do fotostory czekamy na pierwszy odcinek xP Jeśli się zgodzisz mogłabyś udostępnić swoje postacie z fotostory do ściągnięcia :shifty: Jeśli oczywiście się zgodzisz. POZDRAWIAM :D

Libby
27.02.2008, 17:14
Cieszę się, że już ruszasz z nowym FS:). Mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać na odcinek :P.
Może być fajnie. Ciekawa jestem, co zaplanowałaś dla chłopców.:) Fantom całkiem fajnie wygląda. Pozdrawiam.

jaguska368
27.02.2008, 18:13
Heh nawet spoko :) 8/10

zelkaa
27.02.2008, 18:48
<brawo> Super!! Bardzo się cieszę, że robisz kontynuację, bo ja bym uschłą bez tego FS ;D
A Valentine wydoroślał nam ;D Czekam z niecierpliwością (jak zawsze) na pierwszy odcinek ;P

Milkaa
01.03.2008, 09:29
Uffffff... Kochałam "Razem do celu" więc zapewni pokocham także "Ci młodzi" . Niech to FS będzie tak udane jak tamto.

goomaki
01.03.2008, 12:10
Baardzo fajnie to rozegrałaś.
Teraz, jak zrozumiałam, będzie o Yudzie i Lavernie ? [nie wiem jak odmieniać ich imiona :d]
Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka.

Pamela
03.03.2008, 17:37
Yay! Pokochałam Razem do celu, myśle że to również polubię. Ba! Ja już teraz wiem ze będzie mi sie podobało ^^ Czekam na odcinek.

Tusiek
04.03.2008, 12:14
Długo jeszcze będziemy czekać na odcinek? Troszkę się niecierpliwimy (prawda?)...

treys
04.03.2008, 12:46
Fajne to będzie! :) Za pierwszym razem jak jeszcze nie przeczytałam tekstu to myślałam że Yuda to dziiewczyna bo ten makijaż :D

Juszes
08.03.2008, 09:49
Wyczekuję I odcinka ^^

Milkaa
10.03.2008, 08:06
Kieeeedy odcineeeeeek???

Sara.
10.03.2008, 12:27
Ładne zdjęcia i ciekawa treść ^-^
Czekam na następny odcinek :3

wampiś
24.03.2008, 08:43