Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : BodyShop się wiesza

Nereide
29.02.2008, 13:11
No dobra, mam problem.

Nie grałam w simy dość dawno i wczoraj chciałam włączyć BodyShopa. A tu d***. Oczywiście załadował się itp. Problem pojawił się, kiedy chciałam zmienić fryzurę. Nie wyświetliło żadnej, a po chwili ekran stał się czarny i program się zawiesił. Czekałam już nawet 15 minut i nic. Nie odwiesił się.

Dzisiaj odinstalowałam wszystkie simy i zainstalowałam na nowo. Czyściutki BodyShop odpaliłam. No i kurczę, to samo dzieje się przy włosach. Nie chce wczytać, od razu się wiesza.

Aha, odpaliłam grę normalnie. Wszystko działa jak należy, ale kurczę, wolałabym trochę podziałać w BodyShopie, a on się wiesza. Włosy wczytuje normalnie w grze. Nie wiem o co biega.

Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family. Laptop był kupiony niedawno i w jeszcze miesiąc temu wszystko działało cacy.

THE SIMS 2
29.02.2008, 13:15
u mnie terza tak bylo i do tej pory nie wiem co zrobic pomuzcie mi i Journey

Vanili
29.02.2008, 13:35
A może za mało pamięci... Albo jakieś wirusy...

Nereide
29.02.2008, 13:37
Błagam, nie wyskakujcie tylko: za mało pamięci, wirus, za mało miejsca na dysku. Mam 150 GB wolnego, 1 GB pamięci i czysty komputer od wszelkich badziewi.

Nereide
29.02.2008, 18:19
Super, teraz się już nawet gra wiesza. :/

Okolica się ładuje, a gdy np. chcę kliknąć na rodzinkę, czarny ekran.

Ktoś pomoże?

shiyo
29.02.2008, 18:35
Nie instalowałaś żadnych dodatków z sieci ?

jeżeli nie instalowałaś żadnych dodatków z neta to może zadzwoń do EA ?

Nereide
29.02.2008, 18:55
Napisałam - zainstalowałam na nowo i grałam na czysto.

Od razu dzwonić? A co oni kurczę mi powiedzą poza "ma pani za słaby sprzęt", "nie potrafimy dokładnie określić przyczyny" itp.

Czytałam trochę na necie i sporo osób ma podobny problem, jednak rozwiązania nadal nie ma. Pomimo telefonów do EA.

Nereide
01.03.2008, 11:16
No dobra... To chyba musi być coś z kartą graficzną.

Na najniższych detalach jakoś przędzie. Jak włączę najwyższe, gra się zawiesza.

O co chodzi? W grudniu miałam tę samą i śmigało aż miło. Czy ma to jakiś związek ze ściągniętym driverem/updatem do karty?

Anako
02.03.2008, 11:19
A jaki masz system operacyjny? wiem, że na laptopach zwykli Vistę instalować, a to mógłby być powód... niezgodność ze sterownikami do karty czy cuś.

Nereide
02.03.2008, 14:36
Vista. Tylko, że w grudniu wszystko grało jak cacy.

Instalowałam sterownik do karty w lutym. Usunęłam go do poprzedniego stanu. Chyba się nie przywrócił, bo widnieje wciąż ta sama data. Nie wiem jak mogę go inaczej "cofnąć" do grudniowej wersji.

Anako
02.03.2008, 15:29
Hm... możesz spróbować jeszcze raz go odinstalować i wywalić dane o nim z rejestru (Start/Uruchom, "regedit", tam ctrl+f i nazwa sterownika, a potem usuwanie tego, co znajdzie), jednak to może być niebezpieczne. Spróbuj napisać maila do producenta karty i opisz problem (zrobiłam tak kiedyś i mi pomogli). W skrajnym wypadku do przywrócenia poprzedniej wersji sterownika niezbędna będzie reinstalacja systemu, co zresztą jednoczesnie mogłoby rozwiązać problem z Simami, nawet jeśli nie jest temu winna karta.
Powodzenia :)

Nereide
02.03.2008, 16:23
Dzięki... Twoja solucja jest bardzo pomocna, jednak nierealna w moim wypadku.

Laptop kupowany był w Stanach. Vista była preinstalowana na dysku, więc płytki do systemu nie mam. Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.

Nie będę odinstalowywać sterowników karty - powód oczywisty: nie chcę schrzanić systemu i oryginalnego oprogramowania.

Anako
03.03.2008, 06:31
Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.

Ale tak własnie było w moim przypadku :) nie pamiętam już z jaką grą miałam problemy, ale napisałam do producentów ATI i już następnego dnia miałam odpowiedź od miłego pana. Oni muszą dbać o klientów i ich problemy, zresztą mają do tego zatrudnionych specjalnych ludzi ;)

Sorki za offtop xD

Nereide
03.03.2008, 14:40
No cóż, warto spróbować... Zobaczymy czy w ogóle odpiszą.

Haro
07.03.2008, 11:33
A wiec tak. Zerknij sobie na spod swojego laptopa, powinnas miec tam konkretny model. Nastepnie wejdz na oficjalna strone firmy swojego komputera i znajdz tam sterowniki do grafiki, ktore sa przypisane konkretnie do Twojego modelu. Jesli podasz mi te wszystkie dane bede mogl Ci to znalezc i jakos pomoc. Na chwile obecna nie jestem niestety w stanie nic zrobic.

Nereide
07.03.2008, 12:49
Heh, właśnie o to chodzi - simy się wieszają po zaktualizowaniu karty graficznej. ;p

A co do kompa - nie muszę patrzeć pod spód, bo model jest napisany na lidzie. Jest to Acer Extensa 5620. Sęk w tym, że byłam na tej stronie, ale jakoś mojego modelu nie mogłam znaleźć.

PS. To była strona w wersji angielskiej, bo taki jest też mój laptop.

EDIT: Aj, znalazłam to pod innym hasłem. No cóż, ściągam nowy sterownik ze strony Acera. Nie wiem czy to pomoże?

EDIT2: Ok, zainstalowałam. Sprawdziłam wersję i dalej pisze ta sama. :/ Już nic nie rozumiem. Powinno być 8.0, jest 7.0

Haro
07.03.2008, 13:34
Sprobuj wrocic do poprzednich ustawien sterownikow, przed ich aktualizacja. Nie chodzi o to zebys wgrywala nowsze wersje sterownikow, ale wgrala taki, na ktorym wczesniej gra dzialala Ci bezproblemowo.

Nereide
07.03.2008, 14:15
A jak to zrobić? xD

Już raz próbowałam - bezpośrednio z ustawień karty graficznej - przywróć poprzednie sterowniki. Nie podziałało - wersja ta sama. Teraz już nawet tej opcji nie mam dostępnej.

Nereide
08.03.2008, 07:51
Jakimś cudem znalazłam stare sterowniki dzięki pomocy komuś innemu.

Temat do zamknięcia.