Zobacz pełną wersję : BodyShop się wiesza
No dobra, mam problem.
Nie grałam w simy dość dawno i wczoraj chciałam włączyć BodyShopa. A tu d***. Oczywiście załadował się itp. Problem pojawił się, kiedy chciałam zmienić fryzurę. Nie wyświetliło żadnej, a po chwili ekran stał się czarny i program się zawiesił. Czekałam już nawet 15 minut i nic. Nie odwiesił się.
Dzisiaj odinstalowałam wszystkie simy i zainstalowałam na nowo. Czyściutki BodyShop odpaliłam. No i kurczę, to samo dzieje się przy włosach. Nie chce wczytać, od razu się wiesza.
Aha, odpaliłam grę normalnie. Wszystko działa jak należy, ale kurczę, wolałabym trochę podziałać w BodyShopie, a on się wiesza. Włosy wczytuje normalnie w grze. Nie wiem o co biega.
Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family. Laptop był kupiony niedawno i w jeszcze miesiąc temu wszystko działało cacy.
THE SIMS 2
29.02.2008, 13:15
u mnie terza tak bylo i do tej pory nie wiem co zrobic pomuzcie mi i Journey
A może za mało pamięci... Albo jakieś wirusy...
Błagam, nie wyskakujcie tylko: za mało pamięci, wirus, za mało miejsca na dysku. Mam 150 GB wolnego, 1 GB pamięci i czysty komputer od wszelkich badziewi.
Super, teraz się już nawet gra wiesza. :/
Okolica się ładuje, a gdy np. chcę kliknąć na rodzinkę, czarny ekran.
Ktoś pomoże?
Nie instalowałaś żadnych dodatków z sieci ?
jeżeli nie instalowałaś żadnych dodatków z neta to może zadzwoń do EA ?
Napisałam - zainstalowałam na nowo i grałam na czysto.
Od razu dzwonić? A co oni kurczę mi powiedzą poza "ma pani za słaby sprzęt", "nie potrafimy dokładnie określić przyczyny" itp.
Czytałam trochę na necie i sporo osób ma podobny problem, jednak rozwiązania nadal nie ma. Pomimo telefonów do EA.
No dobra... To chyba musi być coś z kartą graficzną.
Na najniższych detalach jakoś przędzie. Jak włączę najwyższe, gra się zawiesza.
O co chodzi? W grudniu miałam tę samą i śmigało aż miło. Czy ma to jakiś związek ze ściągniętym driverem/updatem do karty?
A jaki masz system operacyjny? wiem, że na laptopach zwykli Vistę instalować, a to mógłby być powód... niezgodność ze sterownikami do karty czy cuś.
Vista. Tylko, że w grudniu wszystko grało jak cacy.
Instalowałam sterownik do karty w lutym. Usunęłam go do poprzedniego stanu. Chyba się nie przywrócił, bo widnieje wciąż ta sama data. Nie wiem jak mogę go inaczej "cofnąć" do grudniowej wersji.
Hm... możesz spróbować jeszcze raz go odinstalować i wywalić dane o nim z rejestru (Start/Uruchom, "regedit", tam ctrl+f i nazwa sterownika, a potem usuwanie tego, co znajdzie), jednak to może być niebezpieczne. Spróbuj napisać maila do producenta karty i opisz problem (zrobiłam tak kiedyś i mi pomogli). W skrajnym wypadku do przywrócenia poprzedniej wersji sterownika niezbędna będzie reinstalacja systemu, co zresztą jednoczesnie mogłoby rozwiązać problem z Simami, nawet jeśli nie jest temu winna karta.
Powodzenia :)
Dzięki... Twoja solucja jest bardzo pomocna, jednak nierealna w moim wypadku.
Laptop kupowany był w Stanach. Vista była preinstalowana na dysku, więc płytki do systemu nie mam. Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.
Nie będę odinstalowywać sterowników karty - powód oczywisty: nie chcę schrzanić systemu i oryginalnego oprogramowania.
Co więcej, wątpię, żeby producenci karty mi pomogli - musiałabym napisać do amerykańskiego producenta, a wątpię, żeby oni mieli czas się zajmować każdą osobą.
Ale tak własnie było w moim przypadku :) nie pamiętam już z jaką grą miałam problemy, ale napisałam do producentów ATI i już następnego dnia miałam odpowiedź od miłego pana. Oni muszą dbać o klientów i ich problemy, zresztą mają do tego zatrudnionych specjalnych ludzi ;)
Sorki za offtop xD
No cóż, warto spróbować... Zobaczymy czy w ogóle odpiszą.
A wiec tak. Zerknij sobie na spod swojego laptopa, powinnas miec tam konkretny model. Nastepnie wejdz na oficjalna strone firmy swojego komputera i znajdz tam sterowniki do grafiki, ktore sa przypisane konkretnie do Twojego modelu. Jesli podasz mi te wszystkie dane bede mogl Ci to znalezc i jakos pomoc. Na chwile obecna nie jestem niestety w stanie nic zrobic.
Heh, właśnie o to chodzi - simy się wieszają po zaktualizowaniu karty graficznej. ;p
A co do kompa - nie muszę patrzeć pod spód, bo model jest napisany na lidzie. Jest to Acer Extensa 5620. Sęk w tym, że byłam na tej stronie, ale jakoś mojego modelu nie mogłam znaleźć.
PS. To była strona w wersji angielskiej, bo taki jest też mój laptop.
EDIT: Aj, znalazłam to pod innym hasłem. No cóż, ściągam nowy sterownik ze strony Acera. Nie wiem czy to pomoże?
EDIT2: Ok, zainstalowałam. Sprawdziłam wersję i dalej pisze ta sama. :/ Już nic nie rozumiem. Powinno być 8.0, jest 7.0
Sprobuj wrocic do poprzednich ustawien sterownikow, przed ich aktualizacja. Nie chodzi o to zebys wgrywala nowsze wersje sterownikow, ale wgrala taki, na ktorym wczesniej gra dzialala Ci bezproblemowo.
A jak to zrobić? xD
Już raz próbowałam - bezpośrednio z ustawień karty graficznej - przywróć poprzednie sterowniki. Nie podziałało - wersja ta sama. Teraz już nawet tej opcji nie mam dostępnej.
Jakimś cudem znalazłam stare sterowniki dzięki pomocy komuś innemu.
Temat do zamknięcia.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.