Zobacz pełną wersję : Dżin
Chciałam się pochwalić, że moja simka właśnie dostała czarodziejską lampę.
Wieczorkiem dam Wam fotkę.
I drobna porada - by dostać lampę z Dżinem trzeba wypełnić maksymalnie drugi pasek aspiracji, wtedy przychodzi cyganka z prezentem i dostaje się platynową aspirację do końca życia.
Miłej rozgrywki.A oto screenshot, który zrobiłam:
http://i233.photobucket.com/albums/ee228/Bjork1978/Din.jpg
A ile czasu zajęło Ci zapełnienie tego paski na maxa ??
Parys505
05.03.2008, 18:05
Mi zajęło 2 tygodnie
martusia_re2
05.03.2008, 18:14
Ja jestem w trakcie zapełniania...mam już 3/4 :)) Dam fote jak zdobędę lampe :))
Ja też już dostałam ta lampę i zaraz postaram się dodać fotki ;)
http://img88.imageshack.us/img88/3184/snapshotf4d864bb54daf9csy2.jpg (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/3518/snapshotf4d864bb54daf9dyd7.jpg (http://imageshack.us)
http://img352.imageshack.us/img352/4435/snapshotf4d864bb54dafa0uj4.jpg (http://imageshack.us)
http://img352.imageshack.us/img352/6097/snapshotf4d864bb94dafa0ho6.jpg (http://imageshack.us)
http://img352.imageshack.us/img352/3758/snapshotf4d864bbd4dafa0ku4.jpg (http://imageshack.us)
Trochę brzydka jakość i słabo widać, ale zawsze coś :) Jak będę grac to postaram się zrobić lepsze screeny :)
a ktoś już wie, jak wygląda spełnienie życzenia "daj mi urodę"? Wybrałam to życzenie i nic się nie stało:(
Parys505
06.03.2008, 15:01
Świt to jest tak chyba że sim nie ładnieje fizycznie ale podoba się innym simom :D
A o co chodzi z "oszukaj śmierc"- sim i tak sie starzeje. A jak ktoś jeszcze nie widział dżina, to lampa znajduje się na strychu w rodzinie Aspirant z Doliny Niezbędnej
A ja się chyba pomyliłam, bo już trzy pokolenia moich simów zdobyły platynową aspirację do końca życia, a tylko jeden dostał lampę dżina (chyba za rozwinięcie w pełni dwóch hobby).
w jednej mojej rodzince byly 2 simy (sim i simka) nie licząc dziecka, bo miał jeszcze słaby ten pasek. Obu simom brakowalo ok. 1,5 do zapelnienia paska na maxa, i oboje mieli po 1 hobby na maxa a cyganka i tak przyszła (jakie było zaskoczenie ;D)
Zombie Love
23.03.2008, 18:04
A dżin zawsze spełnia te życzenia pozytywnie czy tak jak w jedynce zdarzy mu sie coś poprzekręca i wyjdzie na niekorzyść simów?
Cholera - nie rozumiem. Moja Simka ma na maxa rozwinięte trzy hobby, paltynową aspirację do końca życia, a cyganki z dżinem nie widać...
Chyba nie ma żadnych reguł...
Zombie Love - Ogólnie chyba dżin nic nie przekręca, ale raz stworzyłem dzięki mocy wskrzeszania Zombie
Zombie Love
24.03.2008, 19:17
No cóż w sumie szkoda, fajne były te niespodzianki w jedynce :D Dzięki za odpowiedz. A swoją drogą też mam simke która ma na max zapełniony ten drugi pasek aspiracji, platynowa aspiracje do końca życia rozwinięte 3 hobby na maksa a cyganki ani widu ani słychu :/... Nie rozumiem od czego to zależy...
Moja simka tez dostała.Dżin może spełnić trzy życzenia!!! najleprzy to na pieniądze ale inne też są fajne :D
Mnie już chyba nic nie zdziwi. Grałam jedną rodzinką, wszyscy mieli wiele hobby na maxa, paski aspiracji też cacy zapełnione, a cyganki jak nie było tak nie ma. Straciłam już nadzieję na jej przyjście i w efekcie przestałam grać ową rodziną.
Stworzyłam sobie nowego sima, aż tu nagle z nienacka skrada się cyganka i zostawia lempę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że moja simka miała zaledwie 6 punktów korzyści z aspiracji i jedyne 3 punkty fitnesu i po 1 z gotowania, sztuki i rzemiosła i natury! :O :O
OCB?
Wybrałam życzenie "Wewnętrzny spokój" i simka dostała platynową aspirację do końca życia :)
A do mnie cyganka przyszła po 5 minutach gry :P Ale jak na razie wypowiedziałam życzenie o pieniądzach, bo z innymi się bałam <lol2> Ale ogólnie dżin jest super i fajnie worki spadają z nieba ;D
Ja tez raz tak mialem, bawilem sie rodziną kret z kosmitami:D sim mial 1 pkt kulinarii, 9 majsterkowania, poziom aspiracji ż. flaki z olejem a cyganka przyszła
Ja wprowadziłam dwie Simki do domu, pograłam nimi kilka simowych godzin, w trakcie których odkryłam główne hobby tych Simek i cyganka przyszła z lampą :)
A zatem nie ma zasady, wedle której cyganka przynosi dżina - jest to losowe, tak jak płęc dziecka, czy właśnie główne hobby Simów.
Osobiście mam tak, że jeśli cyganka sama nie przyszła to po prostu po nią dzwonie :) wtedy często zamiast "czarowania" przed domkiem podrzuca mi lampę :D z dzinem jest to swietny początek dla "biednego" sima :) a także na stworzenie rodziny poprzez zwiekszenie atrakcyjności. Polecam sposób :P po prostu call :)
Selena, mówiłas (pisałaś(, że masz dzina na kod. Mogłabyś go podac ?
Do mnie cyganka z dzinem za nic nie chce przyjsc. No chamskie te cyganki normalnie xDD
A u mnie przyszła dopiero po tygodniu! :(( :(( NAPRAWDE
Balefyre
31.05.2008, 07:59
czy ktoś może podać ten kod na lampe?
Owieczka ^^
31.05.2008, 09:16
boolProp testingCheatsEnabled true (wpisać w otoczeniu!) Potem kliknąć z Shiftem na sima i tam będzie spawn... i któraś tam opcja chyba lamp jin i mamy lampę.
A ja właściwie już chyba 3 razy miałam lampę, ale nie wiedziałam, że trzeba mieć zapełniony ten drugi pasek. Bo ja stworzyłam simkę, grałam nią przez jakieś 1,5 godziny(naszej) i dostałam lampę;P
Jest jakiś kod na tą cyganke z dżinem? Bo mam simów mają wszystko jak trzeba a cyganki nie ma....
POMOCY jak znacie ten kod podajcie Plisss...
magda_kaulitz
01.06.2008, 10:09
boolProp testingCheatsEnabled true klikasz z Shiftem na sima i potem klikasz dalej chyba z dwa a razy, a potem pisze Genie Lamp klikasz i masz.
Andromeda
02.06.2008, 21:49
hm mi ostatnio kilka razy pod rząd przychodziła do kolejnych rodzin, którymi grałam i teraz znowu cisza
lol jak się skrada XD
Dzisiaj przyszła do mnie cyganka, ta lampa to nic specjalnego, kilka życzeń i to takie beznadziejne i nie potrzebne. Sprzedałam ją...
Hondirenda
03.06.2008, 12:20
boolProp testingCheatsEnabled true klikasz z Shiftem na sima i potem klikasz dalej chyba z dwa a razy, a potem pisze Genie Lamp klikasz i masz.
Jak klikniesz na sima trzeba wybrać SPAWN i znaleźć opcję Genie Lamp.
Z z powyższym postem zgadzam się. Nic się nie dzieję szczególnego. A kaskę można równie dobrze wziąść z kodów i studni życzeń.
Adamsims
23.06.2008, 14:15
jeszcze nie miałem ale na pewno jest fajna dla tych co nie grają na kodach a jak będę miał to nie będę chciał kasy bo dużo zarobiłem w karierach.
Karniak97
25.06.2008, 14:06
Dzisiaj przyszła do mnie cyganka, ta lampa to nic specjalnego, kilka życzeń i to takie beznadziejne i nie potrzebne. Sprzedałam ją...
Wg. mnie jest bardzo przydatna. Może w bardzo łatwy sposób wskrzesić sima xDD
DiamondSasha
26.06.2008, 11:57
Do mnie nigdy ta cyganka nie przyszła a miałam wszystkie karty i wszystkie paski hobby zapełnione grałam cały miesiąc jedną rodzinką i nic
Zoë Castillo
30.06.2008, 21:00
AspirationLevel 5 I cały pasek :D
Poszukaj powyżej - jest wszystko opisane...
Cyganka z lampą Dżina przychodzi gdy: masz dużo zainteresowania hobby i platynową aspirację :)
Ale podobnież reguł nie ma...
Może ma to coś wspólnego z tymi komunikatami (Ten tydzień był wspaniały...)
Ja mam simką wszystkie hobby na max i nie mam dżina :(
Koornela
21.07.2008, 11:27
zelkam a ma platynową inspirację?
Ma. Ale nigdzie nie ma cyganki :(
Koornela
21.07.2008, 13:38
A wiecie mojej siostrze jak grała także orzyszła cyganka. Miała tylko platynową inspirację, a pasek hobby nie był pełen... Miał chyba tylko 3 punkty... Na serio.
Nareszcie przyszła kilka minut temu!
Dzięki za pomoc.
Do mnie kiedyś przyszedł dżin... Poprosiłam go o wewnętrzny spokój, bogactwo i długie życie [czy jakoś tak]. Potem skasowałam lampę (żeby nie było skutków ubocznych, np. dżin łażący mi po domu czy coś xD), mój Sim poszedł się wykąpać i zaciął się w wannie. Inne Simy funkcjonowały normalnie, a on siedzi i siedzi i sie nie rusza ... nie wiem, czy ma to jakikolwiek związek z dżinem, czy to po prostu głupi przypadek ;]
Koornela
22.07.2008, 08:15
bakalia ja też tak miałam. Ale to nie ma nic wspólnego z dżinem. Mi się poprostu wydaję, że to błąd gry. Masz łatkę? Jak nie ściągnij sobie naprawdę warto.
Nie, ale na razie nie chcę ściągać, bo taki przypadek zdarzył się tylko raz. (sorry za offtopa) ;]
Karniak97
22.07.2008, 12:45
Dżin czasami nie jest taki rewelacyjny. Jak chciałem wskrzeszyć jednego wampira to powrócił, ale w postaci bardzo ślicznego zombiego <lol2> :D
psychickid
22.07.2008, 18:51
hm.. u mnie dżin właściwie żadnych zmian nie przyniósł simom. Zrobiłam "daj urodę" - nic się nie stało, i jeszcze chyba oszukaj śmierć, ale zobacze czy to działa, jak mi sie sim zestarzeje ;d
Jak ''da Ci urodę' ' to chyba simowie przechodzą koło Twojego domu.
Constantia
22.07.2008, 23:33
Kiedy wybieramy opcje "daj mi urodę" można zaobserwować,
że simy w towarzystwie twojej postaci mają nad głową dymek z właśnie z nim.
Mówiąc - interesują się i myślą o tym simie. Ew. może być jakiś bonus do chemii.
w przypadku mojej simki, po wybraniu "daj mi urode" efekt byl taki sam, jak po wypiciu eliksiru milosci.
Zrobiłam simkę o imieniu Tita Tunami miała całą platynową aspiracje i całe punkty gotowania i fitnesu a w połowie techniki czekałam całe 2 dni na (w simsach) na cygankę z lampą i nic. Czy coś zrobiłam źle? PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
Nie pamiętam czy to pisałam, ale w Czasie Wolnym raz w simowym tygodniu pojawia się jedna z informacji "Ten tydzień był wspaniały..." lub "Ten tydzień był kiepski".
Nie notowałam dokładnie, ale skoro poprzednie założenia dlaczego przychodzi cyganka z dżinem się nie sprawdziły, może mieć coś z tym wspólnego... Jak trzy tygodnie pod rząd będą cudowne, to wtedy przyjdzie...
Chociaż w książecce jest napisane, że to też zależy od ilości domowników z platynową aspiracją i rozwinięciem hobby...
Nie pamiętam czy to pisałam, ale w Czasie Wolnym raz w simowym tygodniu pojawia się jedna z informacji "Ten tydzień był wspaniały..." lub "Ten tydzień był kiepski".
Nie notowałam dokładnie, ale skoro poprzednie założenia dlaczego przychodzi cyganka z dżinem się nie sprawdziły, może mieć coś z tym wspólnego... Jak trzy tygodnie pod rząd będą cudowne, to wtedy przyjdzie...
Chociaż w książecce jest napisane, że to też zależy od ilości domowników z platynową aspiracją i rozwinięciem hobby...
tak. zależy to od tego jaki był ten tydzień. więc... wychodzi na to, że jeśli ma się rozwinięte dwa hobby oraz jest informacja 'ten tydzień był wspaniały' przychodzi cyganka z dżinem. szczerze mówiąc... nie mam dokładnego pojęcia jak to działa. wiem tyle, że albo mam jakiś błąd (albo rzeczywiście tak jest) ale u mnie studenci kiedy tylko zadzwonią po swatke ona od razu się skrada i podkłada lampe. nie wiem. może u innych też tak jest. co do moich simów to z tym jaki był tydzień jest pewne. a co do hobby to nie zwracam chyba na to większej uwagi ;d
justinea4
05.08.2008, 21:20
Według mnie cyganka przychodzi z zaskoczenia. Moja jedna rodzina dostała tą lampę, mimo że nie miała platynowej aspiracji, pełnego entuzjazmu wobec hobby czy szczęśliwego tygodnia. Przyszła ni z gruszki ni z pietruszki i zostawiła ten kawał złomu przed drzwiami ;)) <hahaha>
moj sim dostal lampe mimo, ze nie ma maxa zadnego hobby...
wychodzi na to, że przychodzi kiedy jej się zachce ^^
chociaż można też zadzwonić (z zamiarem kupienia eliksiru) a przyniescie Ci lampę. czasami to jest wkurzające ; p
O_O
mój jeden sim, skończył studia, 8pkt. sztuki i rzemiosło, minister edukacji z platynową aspiracją do końca życia. I nic.
Dodam, że jest samotny.
moze to zalezy od tego, jak wypada ocena tygodnia przez sima? np. pare wspanialych tygodni i dostaje sie lampe?
cholera, nie wiem...
Tygodnie, to ma świetne.
I nic ._.
Wypróbuje zadzwonić po panią swatkę.
Moze lampe mi przyniesie? *-*
Nightwish
08.08.2008, 07:42
Hmm ja miałam 5 najlepszych przyjaciół, a do tego dwa rozwinięte hobby i przyszła cyganka i powiedziała 'Widać ze dążysz do ideału coś Ci zostawiam bla bla'
No ;D
Mi Cyganka przychodzi codziennie dokładnie o 12:00
To nie jest tak, że lampę dostaje się tylko za maksymalne wypełnienie paska aspiracji. U mnie simka dostała lampę po tym jak osiągnęła maksymalny entuzjazm wobec sztuki i rozwijała dalej inne hobby. Co do "daru urody" powoduje on, że do wszystkich simów mamy chemię na 3 błyskawice. Nie wiem tylko, co znaczy "wewnętrzny spokój"...
To nie jest tak, że lampę dostaje się tylko za maksymalne wypełnienie paska aspiracji. U mnie simka dostała lampę po tym jak osiągnęła maksymalny entuzjazm wobec sztuki i rozwijała dalej inne hobby. Co do "daru urody" powoduje on, że do wszystkich simów mamy chemię na 3 błyskawice. Nie wiem tylko, co znaczy "wewnętrzny spokój"...
Węwnetrzny spokój? to oznacza że simka lub sim jest bardziej spokojniejszy!
Węwnetrzny spokój? to oznacza że simka lub sim jest bardziej spokojniejszy!
A co oznacza "bycie spokojniejszym" w The Sims, co? Mniej spadają potrzeby? Ciężej spada stopień aspiracji?
P.S. Nie można być "bardziej spokojniejszym". "Spokojniejszy" już sugeruje, że bardziej od czegoś. Można być "bardziej SPOKOJNYM", albo po prostu "SPOKOJNIEJSZYM". <- taki offtop
Wewnętrzny spokój to wieczny platynowy pasek aspiracji.
Mi cyganka przychodziła tylko w nocy, kiedy korzystałam z jej usług, tj. kupiłam te eliksiry miłosne, prosiłam o wyswatanie itd. xD
Pralinka
21.08.2008, 16:36
Hehe.. Ja jeszcze nie miałam okazji spotkać Djina w 2 ;] Nawet o nimnie wiedziałam ;P A ten pasek to pasek Aspiracji czy Reputacji??
Aspiracji - tylko, że teraz są dwa :)
Pralinka
21.08.2008, 16:43
Aha dzięki ;D
Szkoda, że dżin to tylko dżin... ;p
Mam na myśli potworki dochodzące z każdym dodatkiem, bo np. wampirem można sterować itd... ):
E-emocja
25.08.2008, 19:37
Szkoda, że simka nie może flirtować :P... Wskrzesiłam lampą ładną prababcie Wiktora Aspiranta. Ale, że mam Magie Kodów xD mam mnóstwo lamp. Jej życzenia? Na razie tylko uroda :P ( Nie wybierałam jej aspiracji. Romans to jej moc xD ) Aha... Szczęście to nie zombi
Ja dzisiaj dostałam dżina. Nie wiem dlaczego cyganka mi go dała (mi, bo zrobiłam moją rodzinę), bo mój brat miał rozwinięty maksymalny entuzjazm do gier i nic się nie stało, mój ojciec miał platynową aspirację do końca życia i także nie dostał tej lampy...
Nie mam pojęcia dlaczego ktoś dostaje lampę...
A także nie wiem co robi życzenie "wewnętrzny spokój", bo gdy dżin spełnił to życzenie, to nic nie zmieniło - myślałam, że aspiracja się podniesie, ale nie - simka ciągle bardzo szybko traci szczególnie głód,energię,higienę i pęcherz - szybciej niż wszyscy o.O
A niemożliwe jest to, że tak szybko traci, bo życzenie się nie spełniło, bo ta simka miała złotą aspirację w tym momencie, gdy wypowiadała życzenie...
@up: Twoja simka powinna mieć teraz bez przerwy platynową aspirację (to daje wewnętrzny spokój)
Mojej rodzince cyganka też ostatnio podrzuciła lampę. Fajny jest wewnętrzny spokój ^_^
Tak myślałam, że to zwiększa aspiracje lub sprawia, że nigdy nie będzie czerwona, ale nic mi się nie zmieniło... o.o
O coś się zapytam:
Czy jeśli nie mam na Studiach (tymczasowo) może mi się pojawić zombie podczas wskrzeszania?
Jeżeli nie masz Na Studiach, to chyba nawet nie masz czegoś takiego jak wskrzeszeniomat.
Ale co to ma wspólnego z Czasem Wolnym i dżinem?
Dostałam lampkę dżina! **.
PRAWDOPODOBNIE należy do emeryta, który:
- platynowa aspiracja,
- w 3/5 zapełniony drugorzędny pasek aspiracji,
- dorośnięcie, zmienienie się w emeryta.
- niespodzianka od swatki, lampa dżina.
No i jestem hepi posiadaczem lampy. **.
A co się stanie, jak się wytraci wszystkie życzenia? x3
Karniak97
14.09.2008, 17:12
Ja miałem raz tak, że zadzwoniłem po cyganke, bo chciałem sie umówic na randke. ale zadzwoniłem po nią 5 razy i za każdym przynosiła mi lampe. i mam pięc lamp xDD
A i mam pytanie. Można dostac dwa razy lampe dżina? :) I co daje życzenie 'daj mi moc, aby oszukac smierc' i 'daj mo urode'? :-)
giannanannini
14.09.2008, 18:21
a jak sie dzwoni po tą cyganke...??
Musisz wybrac Uslugi -> Swatka.
giannanannini
15.09.2008, 17:52
Musisz wybrac Uslugi -> Swatka.
coś Wy ściemniacie albo nie to forum... ja mam czas wolny i nie mam żadnej swatki w telefonie... hmmm?
coś Wy ściemniacie albo nie to forum... ja mam czas wolny i nie mam żadnej swatki w telefonie... hmmm?
Hmm... Teoretycznie lampę dźina przynosi Cyganka, która pojawia się w dodatku Nocne Życie i pełni jednocześnie rolę swatki...
może jak się nie ma NŻ to ona tylko podrzuca lampę i nie można do niej zadzwonić...
No Łaśnie chciał bym zobaczyć jak to wygląda bez NC
giannanannini
16.09.2008, 12:37
Pewnie nie masz NZ, i tyle :>
nie mam ale to forum o 'czasie wolnym' a to mam dlatego mnie to zainteresowało...
każdy dodatek się dopełnia. Tak dla ścisłości.
Łe, to szkoda.
octavessens
12.10.2008, 13:16
lampe się dostaje jeśli rozwija się hobby do którego ma sie duzy entuzjazm.
Moja simka rozwijała Sztuke i Rzemiosło, do którego miała talent i rozwijała też sport - bo poprostu lubiała) i pewnego ranka cyganka podłożyła jej lampe i powiedziala, że to nagroda za to, że dąży do rozwijania swojego talentu.
Ilona-Milka-simka
14.10.2008, 09:16
a ja niemoge znaleźć mojego głłównego hobby jak to się robi żeby było ?
Karciuch
14.10.2008, 09:20
mam pytanie czy lampe dzina dostaje sie tylko JEDEN raz?
mam pytanie czy lampe dzina dostaje sie tylko JEDEN raz?
Jeden sim - jeden raz :)
Ale może dostać każdy z domowników :)
sympathique.
17.10.2008, 16:12
Jeśli wypowie się życzenie na pieniądze, to ile się dostaje (mniej więcej)?
Około 4 - 5 worków po 10 000 $ :)
Moja gra ma coś z mózgiem nie tak.
Gram w Szpadlach (wprowadziłam moją simkę do samotnej kaczki) i ona ma wspomnienie, że znalazła lampę dżina. Szukam na całej parceli..nie ma! O.O'''
Gram rodziną z noworodkami(bliźniaki) i tu nagle swatka przychodzi i zostawia lampę. Ja szukam w wspomnieniach dorosłych..nic! Są urodziny bliźniaków, są dziećmi, gapie sie w ich wspomnienia, a tu chłopiec jak było noworodkiem, dostał lampę O.O'''
Rozśmieszyło mnie to.
Ilona-Milka-simka
25.10.2008, 13:38
mój sim ani razu nie dostał lampy jedynie za pomocą kodu :(
Analisse
28.10.2008, 13:52
Gram wieloma rodzinami, i tylko jedna z nich dostała lampe, jeden sim miał platynową aspiracje, reszta złote, zielone, no i przyszła cyganka z lampą. A w innych rodzinach, też kilku simów z platynowymi aspiracjami, jeden nawet miał platynową do końca życia, na maxa rozwinięty entuzjazm wobec czegoś i nic, lampy nie ma, w innej rodzinie wszystkim za pomocą kodu dałam platynową aspiracje, zatrzymałam ją żeby nie spadała, w entuzjaźmie do hoby dałam wszędzie na max i też nic.
Jak chce dżina to mam z jakiejś strony lampe i w trybie kupowania moge sobie ją kupić, lub też używam kodu.
Analisse, możesz podać linka do tej lampy, PROSZĘ.
Analisse
28.10.2008, 21:56
Analisse, możesz podać linka do tej lampy, PROSZĘ.
gdzieś tu http://www.modthesims2.com
bezpośredniego linku nie podam bo nieznam, sama przez przypadek znalazłam :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.