Zobacz pełną wersję : Mam windows vista ultimate
stokrotqa81
06.03.2008, 21:24
the sims 2 nie chcą działać po zainstalowaniu poprawnie
jak chce je włączyć wyskakuje informacja że resolucja jest zła
nie mam pojęcia dlaczego
jednym z wielu czynników dla których kupiłam sobie kompa super szybkiego itp bylo to by móc grać w simsy ;)
a tu klops i nie chcą grać :(
pomocy
Sprawdź jaką masz wersje dx (directx) jak 10, zainstaluj 9(nie gwarantuję, że pomoże)... skoro masz "super, hiper szybki komp" to polecam win xp bo Vista zżera ponad 50% pamięci RAM, i w ogóle to muuuuulisko xD kompa jest...
yy, a propo można było bardziej wysilić się podając nazwę tematu... xP
Zainwestuj w XP. Troszeczke sie wykosztujesz, ale warto bedzie. Vista to wspanialy system, ale Polska nie jest jeszcze na niego przygotowana.
Ponadto sprobuj zmienic we wlasciwosciach rozdzielczosc ekranu, moze to cos pomoze.
Ktoś, kto kupuje porządny komputer napewno nie decyduje się na komputer z vistą...
Zainstaluj sterowniki do karty graficznej najnowsze.
Nie opowiadaj bzdur. Wiekszosc komputerow jakie w tej chwili jest oferowana przez sklepy ma na starcie zainstalowana Viste.
To prawda, kolega mojej mamy kupił komputer, full wypas, ale teraz klnie na niego przez Vistę ^^
stokrotqa81
07.03.2008, 11:03
Kupłam sobie laptopa wszystko original i raczej w zabawe typu instalowanie xp choć wiem że jest niby lepszy bo go mam w stacjonarnym to przeinstalowanie go na xp odpada na stówę zresztą nie dostałam cd do visty bo podobno się nie daje teraz tylko idzie z laptopem i w serwisie wgrywają.
Dopiero od jakiegoś czasu wszystko poustawiałam aby było tak jak ja chcę i potrzebuję więc jakiekolwiek przeinstalowywanie windowsa odpada.
Czytałam trochę forum i różne osoby pisały, że na viście im chodzą simsiaki więc powinny napewno chodzić tylko nie wiem co zrobić.
Jak znaleźć krórą mam wersję directx i jak ją odinstalować do 9.
Bo ten "mądry" komputer często wyświe że masz nowszą wersję więc starszej nie zainstaluje i koniec.
komp ma 4.8 procesor i 2048 ram więc to że vista coś tam spowalnia raczej nieszkodzi.
Proszę o dalsze wskazówki.
Nie opowiadaj bzdur. Wiekszosc komputerow jakie w tej chwili jest oferowana przez sklepy ma na starcie zainstalowana Viste.
Bo Microsoft naciska. Nikt nie chce kupować tego g... wiec sklepy wciskaja komu moga czyli najczesciej nieswiadomym klientom.
A juz szczytem chamstwa jest wciskanie komus laptopa, na ktorym da sie tylko viste zainstalowac. Jakos dziwnym zbiegiem okolicznosci te laptopy najczesciej sa w "niebywale okazyjnej promocji"
z tego co slyszalam, to tylko podstawa nie chodzi na viscie a dodatki juz chodza, ale nie wiem czy to prawda, bo ja uzywam linuksa i windows 2000.
Moja narzeczona ma Acera z Vista. Wszystkie dodatki dzialaja Jej bez problemu. Fakt, czasami zamuli (chociaz ma GeForce'a 8600 czy cos takiego), ale wszystko chodzi bez problemu. Oczywiscie w kazdym kompie da sie zainstalowac XP. Pierwszy raz slysze, zeby nie bylo mozliwosci dogrania lub wgrania nowego systemu.
Moja narzeczona ma Acera z Vista. Wszystkie dodatki dzialaja Jej bez problemu. Fakt, czasami zamuli (chociaz ma GeForce'a 8600 czy cos takiego), ale wszystko chodzi bez problemu. Oczywiscie w kazdym kompie da sie zainstalowac XP. Pierwszy raz slysze, zeby nie bylo mozliwosci dogrania lub wgrania nowego systemu.
Ja dokładnie nie wiem, ale to cos chyba było nie tak z kartą graficzną (sterowniki). Często w Media Markt można przy laptopach zobaczyc malutkim druczkiem
Bledy ze sterownikami najczesciej wyskakuja dopiero w momencie, kiedy juz sdobie chwile grasz. Pojawia sie zazwyczaj Blue Screen of Death i caly komp automatycznie sie restartuje.
Nikol112
07.03.2008, 11:23
Mam viste i wszystkie dodatki do simsow i nie narzekam wszystko chodzi oki :) Mam tez Xp na tym samym kompie i jak mówiłam wszystko jest oki :)
Autorka tematu ma tylko PODSTAWĘ
Dzieki Nikol, to ze Simsy 2 chodza na Viscie juz sobie powiedzielismy. Moze teraz zamiast pieciu tysieci postow w ktorych bedziemy pisac "Mam Viste i mi chodzi" sprobujemy rozwiazac problem naszej kolezanki?
stokrotqa81
07.03.2008, 11:45
No ok ale ja kupiłam w usa i serwis jest w usa :(
tylko nie piszcie że sama jestem sobie winna :( proszę tylko bez takich :( napewno jest taka możliwość ale ja chę uniknąć przeinstsalowania :(
a jak linuksa można sobie zainstalować
ja mam tylko 320 gb dysk :(
linuksa nigdy nie robiłam :(
Napisz mi dane swojego komputera. To jest laptop?
Nie jestes sobie winna :) To przeciez nie Twoja wina :) Zlosliwosc rzeczy martwych :) Nikt w maszynie nie siedzi i nie wie co sie moze sknocic :)
stokrotqa81
07.03.2008, 11:49
Tak na razie mam tylko podstawę ale zamierzam kiedyś kupić dodatki podobno najfajniejszy jest "mój własny biznes".
na linuksie simsy ci na 100% nie pojdą :D
stokrotqa81
07.03.2008, 11:54
Dzięki P. Haro za współczucie :) może spróbuję zainstalować po raz setny.
A tak na marginesie to z tymi dodatkami typu podłogi ściągniętymi to chyba prawda bo mi też okna nie wchodzą na szczęście tylko te duże okna to jeszcze mogę wstawiać /mówię tu o stacjonarnym którego już prawie nie używam bo tam na rzie nie mam dostępu do neta bo muszę kupić router czy jakoś tak bo mam neostradę i na laptopie chodzi super a na stacj. modem się nie chce zesynchronizować :( i radzą mi właśnie kupić router i wtedy będę miała bezprzewodowo w całym domku :) /
Stokrotko, ponowne zainstalowanie Simsow nic Ci nie da. Koniecznie zainstaluj sobie najnowsze sterowniki grafiki, jesli to nic nie da to nie baw sie w zadne serwisy tylko lec z komputerem do zaprzyjaznionego informatyka, ktory wgra Ci Windowsa XP.
stokrotqa81
07.03.2008, 12:00
A można wgrać oprócz visty drugi system? Bo jeśli tak to chyba się zdecyduję na np linuksa ale mimo wszystko zainstaluje je może raz jeszcze nie trwa to aż tak długo na tym kompie spróbuję. i zaraz wracam
ach zapomniałam dodać że cały czas aktualizuje windoiwsa a jak się aktualizuje inne rzeczy typu sterowniki ?
acha nie chodzą w takim razie co jeszcze można wykombinować
Ale simsy na linuksie nie chodzą!!!
stokrotqa81
07.03.2008, 12:08
idę po płytki instalacyjne :(
nie mogę znaleźć nie wiem gdzie je walnęłam
muszę iść do pracy pozdrawiam do naklikaniua wieczorkiem :)
Stokrotko: oczywiscie, ze mozesz wgrac sobie drugi system. Niech bedzie to XP ;)
stokrotqa81
07.03.2008, 21:59
no więc jak mogę sobie wgrać ten drugi system np xp??
zainstalowałam simsy poraz kolejny i wyskoczyło że the sims 2 jest niezgodne z tą wersją windowsa :(
no więc jak mogę sobie wgrać ten drugi system np xp??
zainstalowałam simsy poraz kolejny i wyskoczyło że the sims 2 jest niezgodne z tą wersją windowsa :(
możesz tak zrobić. Jeżeli sama nie potrafisz, to poproś jakiegoś informatyka. Ja pamiętam jak do jedynki wyszła randka, która nie chciala mi działać pod xp, to miałam na jednym komputerze i W98 i xp. :)
Przy starcie komputera po prostu będzie trzeba wybierać, który system ma akurat wystartować :)
A moze rozważ kupienie dodatku? Podejrzewam, ze jeżeli sama nie wgrasz systemu, to finansowo wyjdzie na to samo albo i zaoszczedzisz (nie wiem ile informatyk za to bierze :D )
stokrotqa81
08.03.2008, 23:37
acha muszę się dowiedzieć :(
strasznie to skomplikowane no ale cóż jak się chce mieć simsy
w moim stacjonarnym mam problem z pamięcią bo dysk c ma tylko 14.9gb a same simsy zajmuja już 5 gb i ledwo ciągnie usuwam co się da
a nie po to kupiłam nowszy model aby ledwo dyszeć na starym kompie nie sądzisz
pozdrawiam :(
stokrotqa81
09.03.2008, 22:47
No ale czy można mieć vistę ultimate i xp w jednym kompie naraz ???
Oczywiscie, ze mozna. Bedziesz mogla sobie przelaczac miedzy jednym systemem a drugim kiedy tylko zapragniesz.
Ja mam laptopa z Vistą Home Premium i to też mi wyskakuje i klikam OK noi gra się uruchamia i normalnie gram heh.
I mam directx 10.
Ale jak wgrasz jakies simsy pod viste np: Podróże to nie powinno być komunikatu.
Stokrotko: oczywiscie, ze mozesz wgrac sobie drugi system. Niech bedzie to XP ;)
Ale jest problem ze sterownikami bo dają tylko do visty i nie wszystkie są zgodne z XP.
stokrotqa81
10.03.2008, 22:32
a ja mam viste ultimate nie home premium i po wciśnięciu ok po prostu się nic nie włącza i tyle :(
Ale jest problem ze sterownikami bo dają tylko do visty i nie wszystkie są zgodne z XP.
Sterowniki zawsze można ściągnać z internetu, a na drugim systemie instalujesz je oddzielnie, więc nie będą kolidowac z tymi do Visty. problem jest tylko taki, że zje Ci to sporo miejsca na dysku...
Dwa systemy na jednym kompie to mało szczęśliwy pomysł.
Jak już ktoś został 'ukarany' Vistą to nie zostaje mu nic innego jak starać się rozwiązać problemy jakie napotyka.
Jak pisałem - grze nie pasuje coś związane z wyświetlaniem obrazu.
Więc najnowszy DirectX i sterowniki do karty graficznej się przydadzą.
A jeżeli próbujesz odpalić same Sims2 podstawę, to mogą one robić problemy (nie są tworzone pod Vistę).
stokrotqa81
14.03.2008, 23:30
hej mogę dostać jakiś sprawdzony link do ściągnięcia
simPe dzięki z góry ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.