Zobacz pełną wersję : Jakość Domów
:wub: NoM WiEc OdPoWiAdAjCiE :P
Karolcia
12.04.2004, 08:24
;) Ja najbardziej lubię chatki średniej jakości, ale w simsch to zalezy jaką rodziną kieruję, bo przecież bogaczom niedam chatki ze słomy i odwrotnie :P
agatka678
12.04.2004, 08:29
Ja robię luksusowe domy, bo takie najlepiej zadawalają Simów. :D
Henryk Ćwir
12.04.2004, 10:07
Jaki dom wybudujesz taki on będzie! ;)
http://www.komunizm.px.pl/galeria/flaga_zsrr_2.gif
to zalezy czy masz kasiata rodzine czy nie
chyba logiczne jest że biedakom nie zrobisz bajeranckiej chatki ma bo im kasy zabraknie :)
Poziomka
12.04.2004, 10:50
Ja przywaznie robie duze i luksusowe domki :) no bo fajniej jak sim jest zadowolony :)
Ja mam pełen luksus!! Każdy by chciał w nim mieszkac...Oczywiscie sa duuuuuże..
FUUUUULL LUKSUS!!!Zawsze dom jest wypchany różnymi obrazami,telewizorami,ozdobami,pierdółami takimi jak wazony i szafeczki.Poprostu lubie te wszystkie rzeczy i nie wyobrażam sobie bez nich domu.Dlatego dom jest średniej wielkości i ma bardzo luksusowy ogród :lol:
sephiroth
12.04.2004, 13:09
Ja to wole full luxus ale oczywiscie jak nie mam kasy to zarabiam i jest średni domek, jeszcze troche i jest full luxus.
Simfanka#1
18.04.2004, 14:42
no, ja najczesciej robie full luxus. tak najbardziej lubie. ale zawsze najpierw buduje dom nie liczc sie z kosztami :) a potem wprowadzam rodzinke(z kodami oczywiscie:)) ale czasem to jest nudne. wtedy robie sredni domek i jest ok! :)
Henryk Ćwir
18.04.2004, 14:45
Ja robię taki dom, na jaki wystarcza mi kasy!
Bo gram bez kodów, uczciwie! ;)
Zaria'dna
18.04.2004, 16:10
a ja zawsze chce mieć skroomne chaty a i tak wychodzą pełny full
Najfajniejsze są chatki w których simsy mogą sie swobodnie poruszać i posiadaja wszystkie wymagane sprzęty.
Ja mam hm... taki troche sredni i luksus... hehe co ja gadam.No mam normalne domy.To co simy powinny mieć , a zawsze cos do ozdoby sie znajdzie , jak mam jakies porządne i fajne dodatki z gry.To wtedy wyglada na luksus.Nie mam ich dużych tzn. domów.Ale na zewnątrz na srednia chatke wyglądają...
Simfanka#1
18.04.2004, 19:02
aha. ja najczesciej robie wypasione chaty ze wszystkim co potrzebne i ze wszystkim, czego moi simowie nie beda uzywac. :)
sephiroth
19.04.2004, 11:36
Ja nie rozumiem czemu ludzie graja na kody? Jesli chcą full luxus to niech będzie ale za cięzko zarobione pieniadze a nie za łatwo wpisane kody. Henryk popieram cie.
sephiroth no i nie musisz rozumieć ,wystarczy że to zaakceptujesz :)
ja robie różne domki, wszystko jest uzaleznione od rodzinki którom mam wprowadzić :) jak w zalożeniu som biedni, to przecie ich nie wprowadze do mega palacu... <_< i vice versa... owszem, przyznaje siem, ze najcześciej buduję przy uzyciu kodów, i sprawia mi to ogromną przyjemnośc, nie ukrywam...jak nie muszę siem przejmować środkAMI...
ALE SPOX, JAK WAS RAJCUJE ,KIEDY ZABRAKNIE WAM NP. NA KRZESLO, BO WLASNIE KUPILIŚCIE DRZWI, TO LUZIK. :huh:
każdy bawi siem na swój sposób...
Pozdrawiam :)
Simfanka#1
19.04.2004, 19:04
zgadzam sie z Lilu - kazdy gra jak chce! ja na przyklad gram roznie. najpierw na kody a jak mi sie to znudzi to normalnie zarabiam kase! :) i jest w porzo! :D trzeba wykazac sie tolerancja sepiroth! :rolleyes:
I to się z wami zgodze. Każdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanować. (U mie w klasie są 4 dziewczyny i 24 chłopa i nie szanują naszego zdania) a wiec chodż na tym forum wszyscy będą tolerancyjni bo czy w końcu oni różnią się od nas??? (ale zdanko :) ).
viki2215
19.04.2004, 20:44
Jasne ze luksus :D
Full Luxus...Napakuje do domu wszystko co potrzebne i nie potrzebne byle tylko wyglądało to na Luxusik :)
I nie ni=udzi wam sie ten Luksus??? Ja kupuj szystko co simą jest do życia potrzebne a potem udaskanalaja swój domek.
Kama2002
20.04.2004, 21:46
Ja dziś grałam Zefiryną Ładzik, która mieszkała bez luksusu, ale zdex mi się znudziło :P Jednakże obiecałam sobie - doprowadzę ją do bogactwa! :D
Pomyślcie, że gdyby nie kody rzadko udałoby nam się zarobić na taki przedmiot jak chociażby Zestaw do nurkowania lub latania i strasznie dużo czasu zajęłoby nam wprowadzenie się do takich domów jak np. ten największy w 1 dzielnicy... :unsure:
agatka678
20.04.2004, 21:48
Lepiej zarabia gwiazda.Dostaje wiecej kasy niż zwykły pracownik.
Kama2002
20.04.2004, 22:07
Ale i szybciej się męczy...
Originally posted by Kama2002@Apr 20 2004, 11:07 PM
Ale i szybciej się męczy...
ja ledwo zarobiem marne 300 cus za moje nagrania, a ona(czytaj. moja gwiazdeczka :D ) mi juz tu zdycha i choroby sierocej dostaje... <_< <_< <_<
A można dostać? :D to zalezy gdzie pójdziesz, pokaz daję dużo.
Kama2002
21.04.2004, 15:22
Ale zanim się zdobęcie tyle gwiazdeczek (i jeszcze trzeba się utrzymać) to też trochę wysiłku kosztuje...
agatka678
21.04.2004, 15:32
Ja mam obrazek i lustro.A w dzielnicy showbiznesu to mogę mieszkać i wogóle nie wracać do domu.
Originally posted by agatka678@Apr 21 2004, 04:32 PM
Ja mam obrazek i lustro.A w dzielnicy showbiznesu to mogę mieszkać i wogóle nie wracać do domu.
A masz takie coś co pozwala na spanie w dzielnicy i uczenie siem i zdobywanie logiki itp.?Kiedyś miałam coś takiego że mogłam budować i kupować w dzielnicy Showbiznesu to co można kupić w domu.Ale teraz nie moge tego znależć...
agatka678
21.04.2004, 16:46
Ja ściągnęłam takie drzwi co dają na zielono nastrój.Po prostu przez nie przechodzę i jest szczęśliwa.Wogóle nie muszę wracać. :D
Widziałam taki program na jakieś polskiej stronie.Jak znajdę to podam.
Te patche ktore pozwalaja budowac,kupowac, a takze zdobywac punkty umiejetnosci w dzielnicy showbiznesu,w centrum itp. sa na tej stronce
http://www.simslice.com/ProgramsAndPatches.htm
Niestety ten patch na zdobywaniue umiejetnosci na dzialkach specjalnych u mnie nie dziala... :( Moze wam bedzie dzialac?? :P
P.S.Agatka 678, pamietasz skad sciagnelas te drzwi??? :)
Originally posted by agatka678@Apr 21 2004, 05:46 PM
Ja ściągnęłam takie drzwi co dają na zielono nastrój.Po prostu przez nie przechodzę i jest szczęśliwa.Wogóle nie muszę wracać. :D
Widziałam taki program na jakieś polskiej stronie.Jak znajdę to podam.
Wielkie dzięki :lol:
Ja wolę czary niż lustro.Większ z tego zabawa.
w moim przypadku to różnie bywa...czasami takie czasami takie....
lubie robic kiczowate bezgustowne wille , biedne meliny :P ale najczesciej jednak trafiaja sie tzw. domki srednie
No bo chyba te średnie sa najfajniejsze i najbardziej przydatne.
Hunter666
24.04.2004, 09:29
Ja tesh nie lubię domków dla snobów bo granie w nich (przynamniej dla mnie) po jakimś czasie staje się nudne. Lubię przeciętne rodzinki mieszkające bez zbędnych luksusów. Nie ściągam dodatków z neta (no oprócz oficjalnej stronki The Sims) zwłaszcza zhackowanych bo to nudne wciąz patrzeć jak twój Sim ciągle ma zielone wskaźniki.
Ja czesem tez robie male domki...Gdzie nie ma tapety i podlogi..I jest jeden pokuj na sypialnie lazienke kuchnie ladalnie itp..
Simfanka#1
24.04.2004, 12:26
to prawda. jesli ciagle masz dobry nastroj to gra nie ma sensu, bo tracisz cel! :o
(ZuJotek)
24.04.2004, 20:53
Ja tam najczęściej gram bez kodów (bo na tym polega ta gra), buduje im skromny domek (najczęściej to jest facet), znajdóję mu prace, dostsaje awanse i mu powoli domek remontuje, następnie w centrum znajduje mu jakąś laske biorą ślub i mają dzieci:D:D:D według mnie tak najfajniej! :)
Simfanka#1
25.04.2004, 18:48
zgadzam się. w ten sposob gra jest ciekawsza i bardziej przypomina prawdziwe zycie, co nie?? :) ja tz tak najczesciej zakladam rodzinke!! :D
No i przez to gra nie jest monotonna bo np. dzisiaj sim dostanie awans jutro pozna Ewe a pojótrze orzeni sie z Moniką. I to się nazywa ciekawa gra.
Kama2002
25.04.2004, 19:47
Właściwie to urozmaicona :)
Marilyna
25.04.2004, 20:31
Ja tam wolę skromne domki, takie nie za duże, nie nie za małe, takie w sam raz.W dużych domach, to zanim moja simka gdziekolwiek sie ruszy, to "trochę" mija czasu... Ale chyba Wiecie, że jak sie gra i gra i kupuje coraz to nowsze, droższe przedmioty, to wtedy ten skromny domek nie jest juz taki skromny :P Oczywiście mam też na myśli grę bez żadnych kodów. Ja tak gram i szczerze polecam :)
moonlight
26.04.2004, 06:12
Ja tam nie gram z kodami, aczkolwiek domki uwielbiam robić małe i przytulne. Takie chyba są najsłodsze. ;)
A aj brubuję zerwać z kodami....no i jakoś idzie. A wiem jak się gra bez kodów bo kiedyś miałam simy i nie wiedziałam o istniemu kodów.(i to sie nazywa gra raz nawet siostra skoasowała(po prostu zagłogiała u sąsiadki przez przypadek) mi simke z super awansem to była tak zła a teraz nawet jak coś sie stanie to 1,2 i nowa identyczna simka gotowa.
Pamietam jak zrobiłam taką ogroomną chałupe.Jak moja simka szła do pracy to na dwór musiała wyjść godzine wcześniej żeby dojść :lol:
Kama2002
26.04.2004, 11:09
Originally posted by Nyśka@Apr 26 2004, 07:35 AM
A aj brubuję zerwać z kodami....no i jakoś idzie. A wiem jak się gra bez kodów bo kiedyś miałam simy i nie wiedziałam o istniemu kodów.(i to sie nazywa gra raz nawet siostra skoasowała(po prostu zagłogiała u sąsiadki przez przypadek) mi simke z super awansem to była tak zła a teraz nawet jak coś sie stanie to 1,2 i nowa identyczna simka gotowa.
No, ale druga Simka to jednak nie to samo, co ta pierwsza :P
Simfanka#1
26.04.2004, 12:43
no wlasnie. :) niby taka sama...a jednak jest roznica. B) chocby w umiejetnosciach. musisz wszystko robic od nowa! <_<
Nie zwsze jest ton obrazekz gwiazdą on daje umiejętności i gwoazdorstrwo.
Simfanka#1
26.04.2004, 17:08
ale to juz nie jest to samo... :(
To zależy dla kogo. Ale i tak gra bez kodów jest fajniejsza.
moonlight
27.04.2004, 08:16
Trucizna - nowa osobistośc, wie coś o wielkich domkach. :P Dlatego ich już nie robię... :lol: Zawsze się spóźniali, i autko odjeżdzało. Tak jak mówię 'małe jest piękne' :P
bloodwave
27.04.2004, 10:53
a ja zazwyczaj nie buduje domków, wstawiam kilka mebli i jade do studia albo ciągle rzucam klatwy w abrakadabrowie.. albo se mieszkam w hotelach wakacyjnych:P nie mam czasu na coś tak prymitywnego jak domy....zresztą cała jestem prymitywna :D :D :D
Mi przez to że miała wielka hacjęde sim nie odebeał nagrody.Trucizna ma rację małe jest piękne (moim zdaniem średnie też)
Simfanka#1
27.04.2004, 18:02
to szczera prawda! :D male jest piekne,srednie jest piekne,duze tez jest piekne,ale bez przesady! :lol: ja buduje calkiem spore chalupki, ale nie sa za duze do przejscia na szczescie... B)
Natka_100
15.05.2004, 09:34
A ja domki robie zawsze fuul luxus oprócz wszystkich podstawowych pomieszcze ń robie jeszce silownie, saune, pokój relaxu, pokójm muzyki, pokoj czarów itp. a wy jakie robicie dodatkowe pokoje?
Henryk Ćwir
15.05.2004, 10:31
Ja gram bez kodów, i buduje takie na jakie mnie stać. :lol:
Simfanka#1
15.05.2004, 20:10
no, musze przyznac ze nie robie silowni ani pokoju muzycznego ;) ale za to buduje osobne pokoiki na nagrody dla mojego superslawnego sima(5 gwiazdek nawiasem mowiac :P )i osobny na magiczne amulety. ladne te pokoiki, szczerze mowiac! :D
Kiedyś byłem nałogowym kodoholikiem w simsach, ale stwierdziłem że bez kodów jest 1000 razy lepiej!!!
Co prawda nie możesz zrobić od razu luksusowego domu, ale można go zrobić później, zarabiając krok po kroku i mając o wieeele większą satysfakcję!
Takanuva
16.05.2004, 07:02
Najlepsze dla mnie to są średnie domki, a jak ma się duzo kasy to jest Full :D :) :lol:
Ja pamiętam, że jak miałam pierwszą część gry The Sims i jak zdobyłam kod na pieniaszki to robiłam zabujczo wiegachne domy :D. Ale w tej chwili robie nie wielkie, nie małe średnie :D domki o ciekawychkształtach (broń Boże kwadraciaki blee). Pożądne, ładne, z dobrze rozstawionymi meblami dopasowanymi do koloru podłogi czy tapetki :D. Jaka ja zdolna jesem :D
Zaria'dna
16.05.2004, 14:18
ja jak zdobyłam kod to chałpa była ogromna... teraz robie sobie skromniejsze domy (z gankiem)... :)
A ja wole Luksusowe Wille! Najlepsza zabawa jest właśnie przy budowaniu takich "chałupek" :D
Simfanka#1
16.05.2004, 14:57
zgadzam sie! :D ja ostatnio w ogole przebudowuje cala okolice i buduje takie sliczne porzadne i piekne domki. :rolleyes: a moja siora mowi ze lubi w nich mieszkac bo sa doakonale urzadzone! :D :P :) :lol: :rolleyes: chociaz troche drogie! ;)
Ja lubie luksusowe domki B) yes...ale srednie tez ok
Maciek S.
20.05.2004, 16:58
Ja lubie hatki luxsusowe normalnej wielkości. Wyjątek stanowi u mnie okolica z domami z różnych epok np: Mc Cloudowie mają zamek z murami i strażniczmi.
Ja buduje średnie, czasem takie "antyki". :P Ale najlepsze są chyba te full luxus B)
Ja buduję skromne, średnie, luxusowe. Ja tam różne domki buduje.Zależy jaki mam pomysł na rodzinkę. Jak skromny to nie wpisuję kodu, jak średnie to średnie :D a jak LUXUS to luxus :wub:
Pozdrowienka wesolutkie szczęśliwiutkie B)
Wampirencja
04.07.2004, 18:32
Staram się aby każdy dom był duży, ładnie urządzony i z pięknym ogrodem. Dbam także o stan tych domów, staram się mieć max punktów za projekt i wyposażenie.
A co tam, bedę żałować moim simom? ;)
Ja lubię domy full luksus. Duże, z ładnymi meblami. Wybudowane w miaręmożliwości w jednym stylu (nowoczesnym, średniowiecznym, barokowym, japońskim itp.) Ale lubię też średniej wielkości domki wiejskie.
Moje domki są okropne :P Nie lubię ich :lol: Ale cóż....
Foczki
Ja mam full wypas (czy jakoś tak) a chodzi genralnie o to by kolor ścian pasował do podług. Meble by pasowały do siebie itp.
JA tez mam bajerancke domy :P i wszytki mebelki i takie *******ki to sobie sciagam bo te meble w simsach to sa juz nudne :D
Ja najpierw robię małe domki, na jakie mi kasy starczy (gram nie używając kodów), a potem dokupuję sprzęt, albo remontuję cały dom. Potem jest satysfakcja :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.