PDA

Zobacz pełną wersję : Object Error

figa
14.03.2008, 18:31
Na jednej parceli (akurat tej z moim ulubionym domem i Simem :) ) wyskakuje taki oto błąd gdy listonosz jest koło skrzynki.

http://img181.imageshack.us/img181/6969/errorvq3.jpg (http://imageshack.us)

Wkłada rachunki a potem jakby jeszcze raz sięga do torby i wyskakuje błąd jak wyżej. Zauważyłam, że listonosz nie może przestawić w górę tej czerwonej rączki na skrzynce. Natomiast kiedy przy skrzynce jest mój Sim nie ma żadnych błędów.

Próbowałam już:
1. Eksperymentalnie zabić listonosza - przyszedł inny ale błąd jak był tak jest :/
2. Wyprowadzić Sima i wprowadzić ponownie - daremne działanie
3. Wyburzyć parcelę i ponownie ją postawić pobierając z kosza domów - nic z tego error pozostał.
Wniosek - powodem błędu jest chyba skrzynka.
Ten temat załozyłam głównie po to by się upewnić czy jest inne wyjście jak skasowanie parceli i umieszczenie Sima na jakiejś całkiem nowej.
Może ktoś jednak zna sposób na pozbycie się błędu? Byłoby fajnie.

Nereide
14.03.2008, 18:33
Mam podobny problem dotyczący kuchenki.

Próbowałam z dziesięcioma wersjami, w każdej to samo. Nie mogę przygotowywać posiłków dla grup. Jakichkolwiek. Pojawia się właśnie owy błąd.

Jakieś porady? :)

juice
14.03.2008, 18:59
To chyba od używania kodu BoolProp. Wydaje mi się, że trzeba odinstalować i znów zainstalować grę.

lithium
14.03.2008, 19:17
tak, od boolpropa. ale ja zazwyczaj klikam reset i jest ok.

Nereide
14.03.2008, 19:19
No super, tylko, że tego kodu nie używałam przed pojawieniem się problemu, dopiero po. :)

Poza tym, grając w tę grę od 4 lat NIGDY nie miałam kłopotów z kodem boolprop.

A klikanie na reset nie pomaga. Jedynie przywraca sima do normalnej pozycji.

figa
14.03.2008, 19:23
Bardzo możliwe, że od kodu bo od pewnego czasu go używam.
Ale ten błąd mam tylko na jednej parceli. Reszta chodzi dobrze więc nie potrzeba reinstalki. Chodzi tylko o to jak naprawić tę jedną parcelę. Czy to w ogóle możliwe?
A może usunąć skrzynkę? Wiem jakie są tego konsekwencje ale może jest sposób na jej przywrócenie po skasowaniu?

Reset klikam i nic, błąd się powtarza. Dopiero Delete rozwiązuje problem do czasu ponownego przyjścia listonosza :/

lithium
14.03.2008, 19:24
nie polecam kasować skrzynki. lepiej jest chyba przeprowadzić rodzinę na inną parcelę.

figa
14.03.2008, 19:27
Właśnie przeprowadzkę biorę pod uwagę po nieudanych próbach rozwiązania problemu ale gdyby ktoś miał jeszcze jakąś radę zapraszam :)

Szczur
14.03.2008, 19:33
Mi też się tak robiło po boolPropie(nigdy przy skrzynce), ale po zresetowaniu wszystko wracało do normy. Poza tym jak używałem boolPropa i korzystałem opcji odblokowanych przy skrzynce to mi się zawiesił sim. Nawet umrzeć nie mógł.
Jak już mowa o boolPropie, to czy jak się go używa tylko do odblokowywania strojów przy tworzeniu rodziny, też może wywoływać blędy? Bo mi robił różne błędy, ale tylko kiedy używałem go na parceli. :O

figa
14.03.2008, 19:45
A czy przyczyną tego błędu może być zbyt napakowany Downloads? U mnie ma 1 GB...

Samantha
14.03.2008, 20:44
Miałam taki problem! Okazało się, że hack robił ten błąd! Usunęłam go i...jest ok! Radzę przejrzeć downloads, bo zapewne jakiś dodatek lub hack mieszają ci w grze!

figa
14.03.2008, 21:14
Przeniosłam chwilowo cały folder Downloads w inne miejsce i weszłam do gry. No i kurcze to samo :/ Coś się uszkodziło na parceli. Dobrze, że na jednej tylko.

*miki2207*
14.03.2008, 22:28
Co do samego komunikatu i wyskakiwania takiego okienka to macie rację, że ma to związek z kodem boolProp... Jednak nie on jest sprawcą błędu.
Jak zauważysz, nawet po wyłączeniu tego kodu listonosz nie będzie mógł włożyć listu do skrzynki. Włączenie kodu boolProp powoduje jedynie że gra wyświetla komunikat o błędzie i prosi o zdecydowanie co ma zrobić ( "cancel", "reset", "delete") a jeśli ten kod nie jest włączony gra nie powiadamia o błędzie i sama próbuje wykonać operację "reset".
Mówiąc prosto po właczeniu tego kodu wszelkie błędy w grze będą sygnalizowane komunikatem jaki pokazałaś na fotce. Jeśli kod jest wyłączony gra sama stara się uporać z błedem (w sposub taki jakbyś w okienku tego błędu wybrała opcję "reset").

Pozdro
miki

juice
19.03.2008, 15:18
Kiedy ponownie zainstalujesz grę problem zniknie. na żadnej parceli tego nie będzie.

figa
20.03.2008, 13:26
Przeprowadziłam sima, tamtą parcelę zburzyłam. Nie ma już tego tego typu błędów.