Zobacz pełną wersję : Dom "Kącik na uboczu" [BRAK ZDJĘĆ]
To mój pierwszy domek zrobiony tak dla pokazu. Jest nie duży. Od razu uprzedzam, że nie umiem ładnie 'wystroić wnętrz'. I na screenach specjalnie też mi nie zależało. Gdzieniegdzie widać trawę, kawałek innego pokoju itp.Nie zrażajcie się tym, proszę. Zależało mi również tylko na domu, nie otoczeniu (tu czytaj: ogródku itp.).
Zaczynamy.
Dom został wybudowany dla 3 osobowej rodziny, w tym dla 2 rodziców (bądź dorosłych w związku[podwójne łóżko;]) i jednego dziecka w wieku szkolnym bądź nastolatka.
I to tyle. Jakby ktoś miał pytanie o jakieś poszczególne meble to proszę pisać.
NOTplastic
21.03.2008, 18:20
Pierwsza!
Zdjecia rozmazane .
Nie podoba mi się bryła , tak prosta .
Ściany w łazience nie pasują.
Salon + kuchnia + jadalnia za duże .
Brak ogródka .
A te schody na zewnątrz ...
Może być ....
----==== 6.5/10====-----
Ściągnęłaś gotowe zestawy i tylko poukładałaś. Dom mi się nie podoba :) Bez ocenki
19OlusiaSims92
21.03.2008, 18:27
PLUSY:
+ Błyszcząca podłoga w kuchni i w salonie
+ Łazienka
+ Pokój nastolatka
+ Pokój rodziców
+ Ozdoby w salonie
+ Bryła
+ Okna i drzwi
Minusy:
Nie ma minusów to dobrze ;)
Mam pytanie jak zrobiłaś że podłoga się aż tak odbija w salonie i kuchnii, czy to mod albo raczej kod? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam :D
Ocena końcowa to:
10/10 :)
To jest specjalna nakładka na podłogę, trzeba ją ściągnąć
björn borg
21.03.2008, 18:35
Bryła prosta, dach za duży jak dla mnie (bez ogródka).W sypialni nie podoba mi się stół przed łóżkiem i kwiat w rogu.W pokoju dziecka nie podoba mi się komputer i wieża.Brzydkie kafelki w łazience i meble nie pasują do nich.W kuchini trochę pustawo.Za krzesłami dziwnie wygląda pułka.Po z rzutach widac że jest trochę pustawy.
3/10
pzdr.B.B
Zdjecia rozmazane .
Zdjęcia nie są rozmazane tylko wyostrzone a co do domu to nie podchodzi mi do gustu,żadnego ogródka i dom jest klockowaty,moja ocena to 3/10
Ściągnęłaś gotowe zestawy i tylko poukładałaś.
To akurat nieprawda. Owszem ściągam zestawy, ale w żadnym pomieszczeniu nie ma gotowego zestawu. Wszystko kolorystycznie jest pozlepiane z różnych kompletów.
Mam pytanie jak zrobiłaś że podłoga się aż tak odbija w salonie i kuchnii, czy to mod albo raczej kod?
To taka nakładka na podłogę. Jest w temacie 'Gdzie mogę to znaleźć!-The Sims2' pod hasłem Drewniana, lustrzana podłoga.
Dzięx za opinię.
Ściągnęłaś gotowe zestawy i tylko poukładałaś. Dom mi się nie podoba :) Bez ocenki
Zgadzam sie w 100 procentach z tą wypowiedzią ;)
Hmm...
Nie musisz się przejmować moją oceną - to na poczatek...
I dodatkowe 2 punkty za umieszczenie 1 domku na forum.
A teraz oceniam:
Bryła domu jest fatalna (jakiś strasznie duży dach - totalnie nieproporcjonalny).
Łazienka, to według mnie, jedna wielka pomyłka - takie dziwne połączenie drewna i ciemnych kafelków.
Troszeczkę lepiej wygląda kuchnia, jadalnie i salon - przynajmniej zachowałaś jakiś jednolity styl.
Podsumowując, nie wprowadziłabym swoich Simów do tego domu.
Ogólna ocena 4/10.
Pociesz się, że prawdopodobnie Ty nie bawiłabyś się w moich chałupach (po prostu kwestia gustu ;-P
No i zdjęcia - podpowiem, że warto się przyłożyć do ich robienia, bo to wszystko być może o wiele lepiej by wyglądało.
Wesołych świąt.
Agrr... nienawidzę błyszczącej podłogi (odkąd stała się tak bardzo oklepana i znajduje się w prawie każdym domu). Nie wiem, czy ściągałaś zestawy i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Jeśli faktycznie poszłaś na łatwiznę- twoja sprawa. Bryła rodem z The Sims '1' (okna, tapeta - ach te wspomnienia!). Zdjęcia też przypominają mi 'jedynkę'. Kuchnia i salon to totalna beznadzieja(duży swój wkład ma w to błyszcząca nakładka na podłogę.) Pusto i bez polotu, a na dodatek strasznie przytłaczająco. Drewno i takie kafelki w łazience to także niezbyt trafne połączenie, i dlaczego upchałaś wszystko na jedną ścianę!? Pokój dla 'młodszego członka rodziny' bardziej nadaje się dla nastolatka niż dla dziecka. Dlaczego ? Gdyż/iż/ponieważ jest tam za ciemno i brakuje zabawek. Czerwień i puste ściany są baaardzo dobijające. Sypialnia też nie kładzie mnie na kolana. Mimo pozornie ciepłych barw jest bardzo smutna.
Twoim 'problemem' (przepraszam za wyrażenie) jest mała ilość elementów dekoracyjnych i oświetlenia (włączone 'ożywiłoby' budynek) , oraz za duże pomieszczenia. (dodałabym jeszcze nakładkę na podłogę ale to moje widzimisię).
3/10
A co do ' nie przejmowania się' oceną - nie chcesz nie przejmuj się, a jak chcesz - to proszę bardzo.
Tyle...
zanetka89
22.03.2008, 11:58
nie podoba mi się łazienka i ogólna bryła domu, ale reszta jest ok, daję 7/10
Bryła obleśna,a w środku za pusto przydało by się więcej dywanów,a nie lśniąca podłoga.5/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.