PDA

Zobacz pełną wersję : Labirynt Franka [BRAK ZDJĘĆ]

Nix
27.03.2008, 00:59
Oto...

Franek jest samotnikiem. Jego historia jest zbyt burzliwa i zawiła, by można ją było w miarę krótko streścić. Może kiedyś poznasz ją całą, ale nie teraz.

Narazie poczytaj chwilę to, co dla Franka było kilkunastoletnią przeplataniną radości i smutku, z przewagą tego drugiego.

Franek stracił rodziców gdy był w wieku przedszkolnym. Trafił wraz z siostrą Aliną do sierocińca, a stamtąd do rodziny zastępczej. Rodzeństwo ani przez chwile nie zaznało miłości od nowych opiekunów. Po osiągnięciu pełnoletności, chłopak wyprowadził się od nich i stracił z nimi kontakt.
Nasz bohater okazał sie genialnym matematykiem i przyrodnikiem. Dzięki bogatym "nowym" rodzicom, studiował na najlepszej uczelni w kraju. Jego potencjał odkrył pewien profesor i zwerbował go do Instytutu Nauk Nieodkrytych - organizacji badającej rzeczy, o jakich zwykłemu człowiekowi się nie śniło. Oczywiście w tajemnicy przed rządem i opinią publiczną.

Największe zainteresowanie we Franku wzbudziła tajemnicza roślina, która pożerała ludzi. Nie zbadano jeszcze jej dziwnych właściwości.
Gdy mężczyzna kończył pracę, udało mu sie zabrać 4 nasiona wielkości orzecha włoskiego i wyjść, nie wzbudzając żadnych podejrzeń. Kilka dni później zaginął...
Ale tylko dla znajomych i przełożonych. Gdyby wprost powiedział szefom Instytutu, że chce odejść, prawdopodobnie jego życie byłoby zagrożone.
Franek postanowił odszukać siostrę, z którą również stracił kontakt po wyprowadzce, bo przybrani rodzice wyprowadzili się z dawnego domu. (Prawdę mówiąc, zrobili to specjalnie, bo zbyt zdenerwowało ich odejście Franka)

Po kilku miesiącach odnalazł ją w Dziwnowie. Rozpoznali się od razu. Uściskom i wzruszeniom nie było końca.
Mężczyzna osiedlił się w mieście na stałe. Wiedział że tu nikt go nie znajdzie. Wykupił ogromną działkę, ale nie wiedział co z nią zrobić. Pomysł przyszedł we śnie, kiedy Franek zobaczył labirynt... utworzony z dziwnych kształtów. Wkrótce potem zostały zasadzone pierwsze krzewy żywopłotu.

Alina nie mogła juz patrzeć na to, że jej brat zajmuje się tylko tym żywopłotem, podczas gdy jego dom stawał się coraz bardziej zagracony i brudny. Nie mogła nic poradzić na bryłę, która była dla niej niczym baszta lub jakaś niedostępna "wieża oblężnicza", ale zawzięła się i postanowiła jakoś urządzić wnętrza. Efekt możecie oglądać na zdjęciach.

Po kilku miesiącach żywopłot był już w pełni ukształtowany, "krowokwiaty" prawie dojrzałe, a dom urządzony.

I. Otoczenie domu i bryła

1. wejście do labiryntu

W labiryncie magicznym do wyboru trzy drogi.
Jedna z nich szczęście, inna śmierć przyniesie.
Kolejna, to szansa. Szansa, mój drogi -
chwilowo nad śmiercią zwycięstwo odniesiesz.

Więc najpierw pomyśl, zanim zdecydujesz,
bo to ostatnią może byc decyzją...
Czy się odważysz, czy zaryzykujesz?
Kieruj się instynktem. Kieruj hipokryzją.

2. labirynt

3. bryła od z przodu

4. bryła z tyłu

II. Pomieszczenia

1. Parter - kuchnia

2. I piętro - salon

3. II piętro - łazienka

4. III piętro - sypialnia

Frankowi nie bradzo podobał się styl, w jakim urządzone były pomieszczenia. Pod nieobecność siostry chciał pozmieniać wszystko kolorystycznie na czernie i biele. I zielenie. Taki miał gust.

Ale wkrótce potem, jego siostra zmarła w tajemniczych okolicznościach. Był to dla Franka olbrzymi szok. Zemdlał, gdy musiał zidentyfikować zwłoki w kostnicy.

Od tamtej pory nic nie chciał zmieniać w domu. Nawet pościel zostawił tą, którą mu kupiła siostra i co kilka dni ją prał. Każdy mebel był od tej pory jakby przytwierdzony do podłogi, a gdy przypadkiem został potrącony, od razu wracał na wcześniejsze miejsce.

Franek zaczął czytać wszelkie książki o śmierci i innych paranormalnych zjawiskach, jakie mu tylko wpadły w ręce. Zaczął eksperymentować. Nie wiadomo jak, pozyskał tajemniczy telefon, na czarnym stojaku ozdobionym czaszkami. Był to aparat telefoniczny z Instytutu...

- Ona wróci. Zbyt dużo śmierci było w moim życiu - mówił do siebie.

[center]~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

I jeszcze kilka zdjęć:

ogólny widok parceli

rzuty pomieszczeń

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

To tyle... Oceniajcie i komentujcie.

PS. W każdym pomieszczeniu jest telefon - dla wygody. Jak by był w jednym pokoju, to Franek musiałby ciągle latać po drabinach, wystarczy że czas zabiera mu dotarcie do skrzynki... Ale chyba kupi komórkę.
PPS. Bryła - przerażająco prosta, może sie robić niedobrze doswiadczonym architektom simowym. Ale bryłę zbudował Franek, kótry wiele w życiu przeszedł i właściwie... sądzę że nie jest całkiem zdrowy na umyśle. Jest strasznie nieśmiały, unika ludzi. Mina, którą prezentuje na pierwszym zdjęciu po plakacie, jest jego naturalną, on tu jest wręcz... obojętny.
Bryła miała robić wrażenie mało interesującej, odpychającej, żeby jakiś głupek się nie zaplątał. No i jeszcze labirynt, który miał utrudniać dotarcie innych ludzi do niego...

Nat95_Emosia:)
27.03.2008, 05:55
Fajne.Mi sie podoba :) ocenka- 10/10

kotek23
27.03.2008, 06:38
Ciekawe...
Tylko kilka małych niedopracowań.
9/10

Nesta
27.03.2008, 07:14
Świetny i oryginalny pomysł. Wypełnienie domu raczej mi nie pasuje jak dla samotnika, no ale cóż, może się nie znam.

10/10 .oczy - wiście.

Björk
27.03.2008, 08:04
Masz fantazję :-)
Jestem zauroczona.
10/10
Domek też jest super - wszystko idealnie dobrane.

Gratka95
27.03.2008, 08:20
Świetny pomysł :) orginalny :P hehe wiec daje najwiekszą ilość pk. czyli 10/10 xD posdr.

avenly
27.03.2008, 09:53
Pomysł genialny ;)
moze domek nie jest cudem świta, ale ten labirynt, po prostu ekstra
10/10

Ftopic
27.03.2008, 11:58
Bryła: 3/10.....uuu!mogłeś sie troche bardziej postarać
Labirynt: 100/10 masz fantazj chłopie
No to moze dam tak 9/10

bouffe
27.03.2008, 12:53
Czegoś takiego jeszcze nie było :D Labirynt jest fajny, jeśli ja bym miała po takim chodzić to od razu bym się zgubiła :P Jeśli chodzi o bryłę, jak sam powiedziałeś, nie jest zbyt ciekawa i odstrasza :) Ale za to wnętrze jest świetne!

Ocena: 9,5/10

tysiulek13
27.03.2008, 14:38
Ciekawy pomysł. 9/10

DzikaŚwinia
27.03.2008, 14:58
buahaha, super pomysł :D

tylko co to za kwiatki!??!
kwiatki-krowy z tortem w pysku? :D

goocha
27.03.2008, 15:45
Mi sie podoba^^
8/10

zanetka89
27.03.2008, 16:14
super :) 10/10!

fortuna94
27.03.2008, 16:22
Podoba mi się :)
Bardzo oryginalny pomysł :D
Ocena 10/10

bouffe
27.03.2008, 17:12
buahaha, super pomysł :D

tylko co to za kwiatki!??!
kwiatki-krowy z tortem w pysku? :D

Dziwne, bo w profilu masz zaznaczone, że posiadasz The Sims 2 Na Studiach. I powinnaś wiedzieć, że to jest krowokwiat, który dochodzi w NS. xP

Patka :P
28.03.2008, 13:44
Świetny pomysł, domek nie jest idealny ale i tak 9,5/10 :D

Nix
28.03.2008, 14:38
ooo, dzięki za pozytywne opinie :D

żeby nie było, pomysł na dom był dopasowany DO FRANKA. Wg mnie ten sim ma osobowość. Nie jest pustą lalką prosto z warsztatu :P
dzięki jeszcze raz.

Elros
28.03.2008, 14:45
Bardzo oryginalny pomysł ale średnio mi się podoba.Bryła domu jest całkiem ładna ale wnętrze nie zachwyca.Domek przeciętny 10/10 za pomysł lecz za całokształt 6/10

björn borg
28.03.2008, 14:49
Bryłe sam oceniłes, ten labirynt może i fajny pomysł ale nie podoba mi się.Powiedz mi po co te ubrania na haku przed wjeściem do labiryntu?Wneęrze nie pasuje od niego za nowoczesne.Kuchnia może byc ale mogłeś dac jakieś roboty kuchenne.Salon ładny.W łaźence mogłeś nie dawac telefonu.W sypialni nie podoba mi się tylko szafa.
ocena - cóż nie wiem jak to ocenic, ale dam 5/10 pamiętaj że to wyłącznie moja ocena.
pzdr. B.B

DzikaŚwinia
28.03.2008, 15:42
Dziwne, bo w profilu masz zaznaczone, że posiadasz The Sims 2 Na Studiach. I powinnaś wiedzieć, że to jest krowokwiat, który dochodzi w NS. xP

Yhm. No tak. Racja :D Tak to jest jak się głównie bawi dodatkami z netu ;)

Fiorella
19.04.2008, 12:35
Bardzo pomysłowy. Łazienka jest fajna,ale w kuchni za ciemno. Ogólna ocena 7/10.

Souris
14.05.2008, 15:32
Pomysł extra i wszystko super, świetnie....oprócz tej bryły...porażka.
wnętrze 8,5/10

m_l_o_d_a_s
15.05.2008, 11:56
Super pomysł
10/10

Tiunivell
15.05.2008, 19:40
Wielki plus za pomysł :D Świetne wykonanie labiryntu, musiałeś spędzić nad tym dużo czasu :) Podoba mi się wystrój wnętrz wieży. Masz fantazję :D Nie pasują tylko te kule przed labiryntem :)
10/10

Kicia
21.05.2008, 13:23
Najjj.... ciekawszy ,,dom" jaki widziałam! 10/10 Tylko ja bym zrobiła ten domek jakoś bardziej w prawo, czyli bardziej na środku. :)

Lufrë
23.05.2008, 21:02
Fajny pomysł :D I dom też ekstra. Świetne wnętrze!