Zobacz pełną wersję : Dziwne imiona!!
*Ashley*
04.04.2008, 19:25
Suchjcie gdy sie jest w akdemiku to sa na stoluwce gotuja gotowi ludzie i zawsze maja dziwne imona i nazwiska ja np. mialam Pamela Pazygeba
a wy jakie mieliscie.
Maxis daje różne głupie nazwiska i imiona. Pozatym nie występują one tylko na stołówce w akademikach. Temat trochę bezsensu. Przykład dziwnych imoin: Wapirka: Estera Hrabina Grosik, Z podróży: Teresa Połówka.
Eeee... ja bym się zdziwiła, gdyby nazwali Sima Henryk Sraczka, ale tak? Nie no, temat bez sensu dla mnie.
Monitkowa
04.04.2008, 22:55
Eee.... Zygfryd Cichobździejew
; ]
Którego zrobiłam na wzór mojej siostry ^^
ultraviolence
04.04.2008, 23:47
Ja już przyzwyczaiłam się do tych "dziwactw" Maxisa. Najbardziej jednak przeszkadza mi to, że faceci noszą czasem imiona kobiece i na odwrót :P Aktualnie w grze mam jednego NPC, uroczego Murzynka, który nosi wdzięczne imię Honorata... ;O
Guanabanana
05.04.2008, 07:25
Swatka znalazła mi dziewczynę (swoją drogą niezbyt urodziwa), która nazywała się Olaf. Najczęściej roznoszący gazety mają pozamieniane imiona...
kotopies
05.04.2008, 07:30
a u mnie normalni maxsisowi simowie (n wiecie co sie pojawiaja a niema ich w otoczeniu) wszyscy maja pozamieniane imiona...the end
19OlusiaSims92
05.04.2008, 11:37
U mnie to na przedmieściu jest taka kobieta co nosi imię Magdalena Ośmiornica albo jak wyjeżdżam na wakacje to recepcjonista nosi imię Marek Jaskinia
U mnie sim miał na imie Kleofas Jajeczko czy jakoś tak,strasznie mnie on denerwuje xD.
olgamaxx
08.05.2008, 17:44
Czesia, albo dziewczyna o imieniu Adrian... ; p
Iminashi
08.05.2008, 18:12
a u mnie normalni maxsisowi simowie (n wiecie co sie pojawiaja a niema ich w otoczeniu) wszyscy maja pozamieniane imiona...the end
tiak? a na przyklad Bella Ćwir tez?
U mnie wkurzające:
Kobiety:
Henryk Złotorączka,
Józia Parzydełko
Mężczyźni:
Maria Stolnica
Anka Hermusek
Weeś :P Jakie pokręcone :/
Hondirenda
08.05.2008, 18:37
Ja mam dziewczynkę z podróży co się nazywa Michalina Tabletka :wacko: . Dziwie się, że maxisowe simy zawsze mają takie wredne, głupie i denerwujące imiona. No na przykład kobieta (każdy ją ma. Młoda gazeciarka) o imieniu Adrian Ktoś. xP Jakie głupie dawać takie imiona babom. Ale ja sobie z tym poradziłam ;P . Wysłałam kobitkę na studia gdzie zrobiłam jej fryzurkę, makijaż i wszystko co ma porządna studentka. Za pomocą Tobston'u Of Life and Death zmieniłam imię ,,Adrianowi" na Sylwia :wub: . Wreszcie kłopot z głowy :P .
Wieśniak
08.05.2008, 18:44
A mi się to podoba xP Jak sobie tak przejrzeć wszystkie rodzinki to wszyscy mają dziwaczne nazwiska i czasem imiona ;) np. Balbina Biedak, Magdalena Nietoperz, Maria Serek :)
Zdecydowanie wkurza mnie to, że właśnie kobiety mają czasem męskie imiona a mężczyźni damskie xP
Monitkowa
08.05.2008, 21:51
Moja siostra to ciągle tylko robiła simki Doda Piśka...
-_-
Uważam, że ten temat powinien zostać przeniesiony do działu The Sims 2, ponieważ imiona nie pochodzą tylko z NS. Mam jeszcze pare głupków: Karolcia Kanał, Joasia Wydma.
Też muszę przyznać, że te "dziwne" imiona (i nazwiska) są głupie. U mnie na przykład jedna babka nazywała się... Krzysztof. A Sim, który ma najlepsze imię i nazwisko według mnie to Eligiusz Pukawka ( :laugh: ) z Dziwnowa.
(A Magda Nietoperz była kiedyś żoną mojego Sima, gangstera, który w dodatku nazywał sie Gerard Kwiatuszek :) )
Klementyna Górnik, np. o.O
Ja robię przeważnie simów z mieszaniną polskiego i angielskiego, albo niemieckiego.
Millie Freets, dzisiaj robiona simeczka, hajtnęła się z Damazym Kordiałkiem - również mojej roboty.
Nadaję raczej nietypowe imiona, jak Maxisy, ale np. w/w Adrian Ktoś to przesada =='
Te pozamieniane imiona to sprawka naszych polskich, zakręconych tłumaczy.
Mi to przeszkadza, dlatego za pomocą SimPe zamieniłam głupie imiona na normalne i teraz żadna simka nie nazywa sie np. Horacy :)
U mnie na przykład jedna babka nazywała się... Krzysztof.
Podejrzewam, że nazywała się Krzysztof Beczka ;).
Ja zmieniłam jej imię InSimenatorem i jest teraz żoną Cześka Cybanta :D. Ona jest jedną z najładniejszych simek "miastowych" Maxisa, wg mnie ;).
U mnie w grze jest maxisowy sim który nazywa się bodajże Klucz Bazyli xD.
Generalnie nie wkurzają mnie tyle imiona maxisowych simów, co ich nazwiska xD.
Klucz Bazyli pochodzi z Kwitnących Wzgórz o ile się nie mylę ;). Ale podejrzewa, że są to przestawione słowa bo jak tak to wyszło by Bazyli Klucz. To bardziej sensowne. Albo jest jeszcze Sebastian Kręcioł (simka oczywiście).
kimkolwiek_13
13.05.2008, 19:33
U mnie kiedyś dzieciak przyprowadził do domu koleżankę o nazwisku... Piotr Japa!
mnie najbardziej wkurza Tekla Dalej, co wprowadze rodzinke jakąś to ona mi przyłazi i w dodatku jest głupia jak but, chciałam sie z nią zaprzyjaźnić kiedyś moją nastolatką to ta skubana jak na złość nie chciała...
mnie denerwuje opiekunka do dziecka która ma na imię syriusz... kiedyś podpaliła mi dom.
a z głupich nazwisk to: samochodzik
Ale najgorsze jest to, że dwóch simów nazywa się tak samo. np jolanta kostur - jedna taka nastoletnia brunetka, a druga ciemnoskóra dziewczyna.
czasami denerwują mnie też zdrobniałe imiona. np dziewczyna pracująca w sklepie - natalka
velvecik94
30.05.2008, 08:18
U mnie z Kwitnących Wzgórz
Donald Szpadel:D albo:
Gerwazy Żeberko
Gazeciarz, Adrian Ktoś z kucykiem...
Listonosz-kochanek Roboćki Mirandy Candler, Stefan But czy coś takiego.
Tekla Dalej jest świetną Maxisówką, no przecież.
Moje 3 chyba simy, Candlerówna, jej mąż i panna Lasciento, one przyjaźnią się z wszystkimi gotowymi dziwnymi simami.
Ech... A u mnie jest Klucz Bazyli (Murzyn) :D
Mi te wszystkie imiona nie przeszkadzają, są ciekawym urozmaiceniem gry. Nie przeszkadza mi też jeżeli Sim jest brzydki. Przynajmniej troszkę realizmu się do tej gry wkrada.
Nie denerwuje mnie to póki to są NPC, z którymi się moi Simowie przyjaźnią. Natomiast apopleksja mnie razi, kiedy u biednej rodzinki nazbieram na swatkę i mi przydziela maszkarona o dziwnym imieniu. Aczkolwiek gram wieloma brzydkimi simami(Czesiek Cybant chociażby).
A mnie najbardziej denerwuję to, kiedy kobiety- te stworzone przez maxisa noszą męskie imiona np. taka ładna blondynka nazywa się : Dominik jakiś tam- nie pamiętam nazwiska. itp.
A ja miałem kobiete która się nazywała Krzysztof Beczka albo Marian Klopsik :_:
http://img175.imageshack.us/img175/2523/sergiuszmniejkk9.jpg
Iminashi
06.06.2008, 16:48
U mnie w akademiku byla jakas babka z nawiskiem Piwko ;]
A znacie Hirka żwirka? XD
Ten to ma dopiero... Imię rymujące się z nazwiskiem.
(Gostek jest chyba studentem)
Mnie denerwuje Marta Słomka ;d
August Sim [ugh!!!]
ale tak specjalnie nie patrze na imiona, tylko tych dwóch pamiętam :p
Chatoyant
15.06.2008, 16:36
Mnie denerwuje Marta Słomka ;d
Marta jest narzeczoną mojego sima :D ale jak wydoroślała to obrzydliwa była ;x bez operacji sie nie obyło ^^
Ja pamietam w tej chwili tylko Klucza Bazylego i pania Krzysztof Beczka (chyba to miala byc Krzysztofa ;x)
arbuzuje
17.06.2008, 08:41
Wczoraj grałam w "Kwitnących Wzgórzach" i zaręczyłam mojego Sima z Patrycją (czy jak jej tam) Gołoledź. Tradycyjnie musiałam poprzeglądać jej drzewo genealogiczne. Co znalazłam? Rodzice: Kluska i Dziamgot Gołoledź. I gleba ze śmiechu ;D
Nie rozumiem jak takie rzeczy mogą denerwować. Te imiona i nazwiska są genialne!
Do tej samej rodzinki zawołałam majstra, bo zepsuł się ugniatacz do śmieci. Przybyła babunia o wdzięcznym nazwisku LIBIDO. Bez komentarza x)
KannaNeko
17.06.2008, 10:22
Konstanty Wypierdułka - sim, którego stworzyła moja kumpela w moich simsach ^^
KissForYou
17.06.2008, 10:34
No a Ofelia Widmo?? :D
KissForYou
18.06.2008, 14:28
Ale Beniamin to jest na porządku dziennym :D
Te imiona są piękne i irytujące xD
I znowu
http://img74.imageshack.us/img74/9021/32kopialn2.jpg
Toż to kobieta!
Ja pamiétam nianké która nazywala sié Sergiusz Desperat :))))))))
#DiamondPink#
06.07.2008, 12:55
u mnie kiedyś była sprzątaczka o imieniu frania opylacz
ja mialem Klare Szpare ;D
I jeszcze z NS:
Halina Puchacz XD
ja na studiach mam dwóch współlokatorów o nazwisku "drapichrust"
ultraviolence
21.07.2008, 08:41
Drapichrustów znam, Sergiusza* Desperata również :D Ostatnio natrafiłam na simkę zwącą się Melpomena Żeberko.
EDIT: A raczej Sergiuszkę... :D
dareczka84
24.07.2008, 14:15
na szczescie jest komoda za 12 simoleonow i mozna nia zmieniac imiona miastowych przebywajacych na naszej parceli, juz kilka kobiet ma u mnie kobiece imiona, ale nadal gazety nosi adrian ktos
Lipstick
24.07.2008, 15:09
ja mam ogrodnika angelika żółwik ale to facet XD
sensual_girl
25.07.2008, 13:17
już w podstawowej wersji też były ;].
np. Teodora Brzytwa, Joasia Wydma ;].
Kwestia przyzwyczajenia ;].
Zoë Castillo
27.07.2008, 11:19
U mnie był Anfons ocipowicz
a ja widziałam simke na przedmiesciu o nazwisku pijak ;D
emilka889
27.07.2008, 12:59
w Dziwnowie jest Nerwus Jakiś ;p
blakistoni
30.07.2008, 19:09
Na wakacjach w górach natknęłam się na simkę która nazywała się Elżbieta Centymetr i chłopca o imieniu Honorata:)
Hermione
09.08.2008, 00:54
No sa rozne dziwne imiona jak Magdalena Nietoperz i t d .
Widzialam mnostwo dziwnych,nie bede wyliczala
DO MOJEJ RODZINKI PRZYSZLI GOSCIE , A PONIEWAŻ TA RODZINKA BYLA PIERWSZA W OTOCZENIU TO ŻADNEJ Z MOICH INNYCH TU NIEBYLO.wIEC PRZYSZLI GOŚCIE.I MIELI NA IMIE : kOBIETA - Syrgiusz Dalajlam , Mężczyzna - Henryk Filipeczek , Meżczyzna - Telesfor Adrian.Jeszcze kiedyś ogrodnik miał na imie - Fela Henryczek.A rozdawający gazetkę - to była kobieta , adrian.Dziwne te imiona , ale wogóle poco ten temat?Żeby się pośmiać?Dziwne imiona , dziwny temat!
It's_True
11.08.2008, 14:00
Albina Dzieciuch
U mnie były takie świry:
Rene Tabletka
Dawid Znikacz
Pafnucy Król (o lol)
Karolina Japa
Joe Bułka (i Joe Samochodzik...)
Kazik Koks
Arnold Melodyjka
Tekla Dalej
Waldemar harnaś
i..... Benazir Al Mahmud xD a jej mężem był Tarik Al Mahmud xP
jedna dziewczyna ktora przynosi w the sims 2 rachunki nazywa sie adrian jakiś tam a np opiekunka do dziecka sergeniusz jakis tam
LittleDevil
17.08.2008, 20:51
Otylia Motylek
Rysiek Omatko
Sam Ściemniacz
:P
O ja też spotkałam sima o nazwisku Centymetr albo dziewczynę z imieniem Sebastian , hehe :]
Lollita.
18.08.2008, 17:35
mnie to tam nie wkurza . Ale z tego Adriana Ktos to juz jest beka :D . Ale te imiona meskie ponadawane simkom i odwrotnie , to moze rzeczywiscie sprawka tlumaczy , bo bardzo dziwne to...
A ja ostatnio na parceli publicznej spotkałam przystojnego faceta.
Byłabym do niego zagadała, żeby potem założyć rodzinę etc., ale był problem.
Nazywał się Honorata Pałąk.
Przeżyłabym Idefonsa, ale nie Honoratę w wersji men xP
madusiaX
18.08.2008, 20:50
Obok mojego domu ostatni przechodziŁA - Zbyszek Minka :/
A dzisiaj do mojego sklepu przyszła:
Eulallia Szeregoowiec.
i pszyszli:
Wawrzyniec Poganiacz
Polikarp Samochodzik
Alina Uchacha
Bardzo śmieszne :D
Najbardziej jest denerwujáce ze czasami facet ma zenskie imie/nazwisko lub odwrotnie :P
Pamiétam, ze widzialam jakies miesniaka - jednym slowem - simofaceta który mial na imié... Honorata!!! :P :P
Alina nie jest śmiesznym imieniem xd , co dopiero Genowefa, itd
Spotkałam simkę o imieniu Merquiletta hah
Moim simom do sklepu przyszła jedna simka o imieniu... Sójka!!!!!!!! I miała nazwisko Horacy:o
ultraviolence
13.09.2008, 13:43
A ja ostatnio na parceli publicznej spotkałam przystojnego faceta.
Byłabym do niego zagadała, żeby potem założyć rodzinę etc., ale był problem.
Nazywał się Honorata Pałąk.
Przeżyłabym Idefonsa, ale nie Honoratę w wersji men xP
Imię zawsze możesz zmienić za pomocą InSIMenatora :)
Ja mam pomysł! Zdzisiu Brzęczyszczykiewicz! a mieliście Tzbletke albo Widelec?
Czesio Zyga , Helena(mężczyzna) Slowak , Ala Mala.
Głupie czasem te imiona
Ja mam pomysł! Zdzisiu Brzęczyszczykiewicz! a mieliście Tzbletke albo Widelec?
aleee śmieszne. mój kolega z klasy nazywa sie Ksawery Brzęczyszczykiewicz :O
a moje best to Hiacynta <3
Monitkowa
15.10.2008, 22:01
Zygfryd Cichobździejew
Lol Kocborowo - pierwszy sim którym grała jeszcze w sims 1 ;p
doman145
28.12.2008, 22:16
z Czas Wolny sim od tajnej parceli miał na imię Oktawia Opona (był mężczyzną! )
znalazłem także kobietę ktora sie nazywala Czesław Motyw
narine1234
29.12.2008, 09:14
Ja kiedyś widziałam małą dziewczynkę, która nazywała się Piotr Japa ;p
Najdziwniejsze imię i nazwisko z TS2 dla mnie ma taka jedna babka co jest we wszystkich restauracjach w Przedmieściach nazywa się LOLITA POPAS HAHAHHA :):)
Swampfire
29.12.2008, 12:17
Ja miałem : Pani lolita pupas O_O
Wreszcie mam Simsy i pokaze Wam cala mase takich simów...:
http://img205.imageshack.us/img205/5965/djzwrotkaiw5.jpg
O Boze - CO za imie! :D
http://img511.imageshack.us/img511/1046/kevinmisiozy8.jpg
Hihihi! :D
http://img171.imageshack.us/img171/617/kastornowinadc7.jpg
Znowu imie - z takim sie NIGDY nie spotkalam... :| Widzicie tez te simke z boku - z jaka odraza na niego patrzy? :D
http://img511.imageshack.us/img511/1654/melodiablaszkarx0.jpg
Imie...
Zaraz beda dwa 'liczbowe':
http://img205.imageshack.us/img205/1181/miroslawlandgrabov2.jpg
Nawet przystojny... :D
http://img511.imageshack.us/img511/3677/francisyekjmankose7.jpg
A ten z kims mi sie kojarzy - ale nie wiem z kim... :(
OMG
U mnie jest Sim Gościrad Brzdęk:O
Naprawdę, nieziemskie są te imiona... :/
(i jeszcze mam Boguchwała :/)
Panna Lawenda
29.12.2008, 20:30
Kiedys tez simka listonoszka miala na imie Adrian ;/
A tak w ogole to ktos tam kiedys dal synkowi na imie Bożydar.
Boze, ludzie ogolnie nie tylko simy maja imiona z kosmosu.
Ja spotkałem się z imieniem Bonifacja, Alfonsa, Salomea te Panie leżą na cmentarzu w mieście, w którym mieszkam. Dziwnych imion nie brakuje tylko w TS 2 :D:D.
Swampfire
30.12.2008, 09:30
Mała lala
O______O co to za imię?
Dużo jest tych pozamienianych imion, szkoda wyliczać. Mógłby swoją drogą EA wydać jakiś patch...
FakeYourDeath
04.01.2009, 14:19
Alina nie jest śmiesznym imieniem xd , co dopiero Genowefa, itd
Spotkałam simkę o imieniu Merquiletta hah
Alina może nie , ale jej chodziło o nazwisko xd
Uchacha ...
November Rain
04.01.2009, 14:29
Ja miałam kucharkę o imieniu Bernadeta Bencwał xDxDxd
Swampfire
04.01.2009, 14:33
A ja się spotkałem z Benoweła Lupit
XD
Klucz Bazyli : o
Albo Robert Zarobek będący kobietą ;]
Twórcy maxisa mnie przerażaja ^^
albo imiona opiekunek np Sergieriusz czy jakos tak ;)
albo imiona opiekunek np Sergieriusz czy jakos tak ;)
Sergiusz, jak coś ;]
(...)
Uchacha ...
Spotkalam Listonosza o takim nazwisku :D
EDIT: Macie fotke!
http://img98.imageshack.us/img98/3963/danieluchachadu4.jpg
magdasims
24.01.2009, 11:02
Ja miałam kucharza Pankracy Sikawka.
PS. Jestem tu nowa.
Ja mam w Kwitnących Wzgórzach papergirl, która nazywa się Rozmaryna Pażygęba cóż co się dziwić jeśli producenci dali na imię córeczce Róży ZIelonki STOkrotka.
Wiecie, czemu Stokrotka?
W angielskiej wersji ona nazywa się Daisy, co jest u nich traktowane jako normalne imię, a "daisy" po polsku to właśnie stokrotka ;)
Słyszał ktoś o imieniu Polikarp? ;)
Taak ja słyszałem a nawet widziałem to imię na cmentarzu :D:D
doman145
04.02.2009, 15:56
jak poprosiłem kobietą w simach o randkę w ciemno cygańską swatkę to mi się wyświetlił facet o imieniu Teresa :D
Mnie też zdarzyło się coś takiego, tylko że u mnie mężczyzna miał na imię Scholastyka Pędziwiatr.
jak poprosiłem kobietą w simach o randkę w ciemno cygańską swatkę to mi się wyświetlił facet o imieniu Teresa :D
To chyba ten listonosz?
Nawet jak go zabiłam dalej miałam go zawsze na randcę w ciemno
A ja miałam kobietę o imieniu Michał. xdd
Ale za ładna to ona nie była, miała męskie rysy twarzy.
Swampfire
05.02.2009, 23:55
Mężczyzna o imieniu Michalina ;D.Ale za to wyglądał jak paker xd.
Ja czasami, gdy jakiś miastowy jest ładny ale ma dziwne imię, to zmieniam mu imię w SimPE
doman145
06.02.2009, 08:38
u mnie w własny biznes jedna simka którą już wysłałem na studia miała na imię Melodia ;D
A, tak. Melodia Blaszka.
Dziwne imię...
Mam Sima, który się zwie Juan Naleśnik.
Teraz, zamiast n w jego imieniu postawcie m. I przeczytajcie :) (j=ż)
żułam naleśnik
:D
Liv, mialam powiedziec o tym simie :D
Jeszcze jest Brandon Kwiatek, Berta Włodyka, Henryka to nie jest dziwne i imię, ale nazwisko Poplecznik już bardziej.
Charionette
04.03.2009, 18:35
Ha a Robert Zarobek jako kobieta powalił mnie zupełnie...
O i jeszcze jest Calista Farciarz.
http://i39.************/bhk4dg.jpg
Imie rymujące sie z nazwiskiem xD
Ja miałem simkę która się nazywała Krzysztof Beczka :D
Ciekawsze nazwiska znalezione w mojej grze :D
Hunicke
Wariat :)
Lump :D
Omatko :O
Nietak
Pociotek (OMG! :O)
Ślipko (:D:D:D)
Sikawka
Piękniś
Master (!!!) :O:O:O
A z imion, mam paru Justinów :D
A ja widziałem jakiegoś NPC co nazywał się Sims Czterystacztery O__________O
Camerandios, gdzie widziałeś pana Czterystacztery? o.0 XD
U mnie wszyscy ci, którzy roznoszą gazety mają kucyki=damski fryz, a nazywają się właśnie jak w/w Krzysztof Beczka i podobne... .
http://i39.************/bhk4dg.jpg
Imie rymujące sie z nazwiskiem xD
Jako tako to ty jeszcze możesz ściągać miastowych do domów a ja tak nie zabardzoxxD
Hahah... ja nie mogę: Blanka Bateryjka i Kasia Gostek.
http://www.demonology.yoyo.pl/pictures/tekken.JPG
Nawet fajnie się nazywa, chociaż wolałabym nie próbować tego przepisać, a co dopiero- wymówić:D
Od razu zaznaczam, ja go tak nie nazwałam :D Łazi sobie taki po Jaskini Pokrzyku :D
Orzechowo
31.03.2009, 12:30
Ostatnio moja simka spotkała bardzo złą wiedźmę i na imię miała Hildegarda :D
u mnie, ostatnio koło akademika przechodziła jakaś maxisowa sudentka o imieniu Scholastyka ;x
Ostatnio moja simka spotkała bardzo złą wiedźmę i na imię miała Hildegarda :D
Tak samo u mnie ;>
Dziwne imię i nazwisko, proszę: Scholastyka Szydło, Hildegarda Kaszelek, Lolita Popas itd.
u mnie była Scholastyka Niejadek
XD XD XD XD <3
KissForYou
13.04.2009, 21:11
Mnie najbardziej urzeka (pewnie już wszystkim znany) Joe Samochodzik :D
A ja raz też miałem Rafał EA albo Joe Emo ;o
Dobrosław Duszek i Tekla Nietak :D
Przedwczoraj widziałam sima co się nazywał Anzylm Pozłotko : OO
A ja wymienię studentkę Halinę Puchacz to nazwisko niezwykle mnie bawi. ;)
U mnie były takie świry:
Rene Tabletka
Dawid Znikacz
Pafnucy Król (o lol)
Karolina Japa
Joe Bułka (i Joe Samochodzik...)
Kazik Koks
Arnold Melodyjka
Tekla Dalej
Waldemar harnaś
i..... Benazir Al Mahmud xD a jej mężem był Tarik Al Mahmud xP
Tarik był dziadkiem Diny Kaliente!!!!!!>=(
Przypomniała mi się jedna simka Berta Włodyka.
aluminium.
23.04.2009, 10:58
Mścik Lump :D
Mścik?? Nie ma takiego imienia spotkałem się z Irkiem Lumpem, ale ze Mścikiem nie.
Tak dla odmiany zapodaję absolwenta szkoły policyjnej przed państwem okoliczny stróż prawa Dorian Ciastko - nie śmiejmy się z jego nazwiska i imienia, bo to osoba po przejściach (wskrzesiomiotem:D:D:D). ;)
ultraviolence
27.04.2009, 15:51
(wskrzesiomiotem:D:D:D). ;)
Wskrzeszeniomiatem :)
Ostatnio natknęłam się na chłopczyka w wieku szkolnym, który nazywał się... Racibór Żuraw. Biedactwo.
Master of Disaster
28.04.2009, 13:56
Pierwsze, co chciałabym powiedzieć tutaj, to: PRZESADZACIE.
No dobra, niektórzy z was przesadzają, moim skromnym zdaniem.
Melodia - to z pewnością od dość powszechnego (chyba) w krajach anglosaskich imienia Melody - no cóż, u nas nie jest szerzej znane, ale chyba nie aż tak dziwne...
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej? Toż to imiona jeszcze ze starożytności! U mnie w Simsach jest jeszcze jakiś Polluks... Co prawda, gdybym miała swoje dzieci, nie nadałabym im takich imion, ale to już inna sprawa. BTW - moja mama ponoć znała dziewczynkę, która nazywała się... Afrodyta Popadopulos. Ach! Znany polski przedwojenny aktor znany jako Aleksander Żabczyński miał na pierwsze imię Bożydar - dla przyjaciół Darek (a co!); Aleksander to było jego drugie imię. Był również Michał Znicz, Eugeniusz Bodo, z aktorek Loda Halama...
A jeśli chodzi o Hildegardę, była przecież Hildegarda von Bingen, żyjąca na przełomie XXI i XXII wieku frankońska kompozytorka, mistyczka, uzdrowicielka...
Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a :D Albo Scholastyka Niejadek, Hildegarda Kaszelek, Juan Naleśnik*, Brandon Kwiatek... No i niezgodność imienia z płcią - powinnam to trochę uporządkować, ale ostatnio mało gram w Simsy.
Melodia - to z pewnością od dość powszechnego (chyba) w krajach anglosaskich imienia Melody - no cóż, u nas nie jest szerzej znane, ale chyba nie aż tak dziwne...
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej? Toż to imiona jeszcze ze starożytności! U mnie w Simsach jest jeszcze jakiś Polluks... Co prawda, gdybym miała swoje dzieci, nie nadałabym im takich imion, ale to już inna sprawa. BTW - moja mama ponoć znała dziewczynkę, która nazywała się... Afrodyta Popadopulos. Ach! Znany polski przedwojenny aktor znany jako Aleksander Żabczyński miał na pierwsze imię Bożydar - dla przyjaciół Darek (a co!); Aleksander to było jego drugie imię. Był również Michał Znicz, Eugeniusz Bodo, z aktorek Loda Halama...
A jeśli chodzi o Hildegardę, była przecież Hildegarda von Bingen, żyjąca na przełomie XXI i XXII wieku frankońska kompozytorka, mistyczka, uzdrowicielka...
Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a :D Albo Scholastyka Niejadek, Hildegarda Kaszelek, Juan Naleśnik*, Brandon Kwiatek... No i niezgodność imienia z płcią - powinnam to trochę uporządkować, ale ostatnio mało gram w Simsy.
Według mnie nie przesadzają. Nie ma imienia Melodia. Hildegarda to stare imię. Można je uznać za dziwne.
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej?
Nie każdy słyszał. Ja nie słyszałam.
PS Hildegarda von Bingen Nie mogła żyć na przełomie dwudziestego pierwszego i dwudziestego drugiego wieku.
ultraviolence
29.04.2009, 14:17
Przede wszystkim tu nie chodzi o same dziwne imiona, bo wyraz "dziwne" można interpretować na wiele sposobów. Owszem, takie imiona istnieją, ale swoją "dziwaczność" zawdzięczają małej popularności w czasach dzisiejszych. Czy to tak trudno zrozumieć? Nie powiesz mi chyba, że Scholastyka, patrząc, że mamy XXI wiek, nie jest nieco dziwnym imieniem? Wybacz, ale osobiście nie znam ani jednej osoby, która by się tak nazywała.
A Hildegarda stare imię, ale fajne :D Moja praprababcia takie nosiła.
Ja zniosę wszystkie "dziwne" imiona simów. Jedyne co mnie denerwuję to fakt, że niektórzy mężczyźni mają imiona kobiece i odwrotnie. Chociaż niektóre imiona faktycznie bywają dziwne, np. "Sójka".
Coccinelle
07.07.2009, 09:29
Macie racje : D
Niektóre imiona są naprawde dziwne...nazwiska również xDDę
Np.: Kosmokos...Ćwir...Biedak ; )
Co ta za imię Wonglof Miodowniczek ;/ Bo na studiach takiego zauważyłem.
Moja siostra robi rodzine 5 osobową:
Tomek Gumka-tata
Ania Gumka-mama
Paweł Gumka-syn
Piotrek Gumka-syn
Wiki Gumka-córka
No i na tę rodzine sie mówi Gumkowscy czyli np.:
Tomek Gumkowski
W tym temacie nie o to chodzi :/
Każdy przecież może nazwać sima Pleantoniusz Grubotyłkowski :D
Tutaj podaje sie imiona i nazwiska simów NPC (czyli robionych przez grę).
xXx-Karcia-xXx
11.07.2009, 10:23
Ja widziałam sima który się nazywał Telesfor Hunicke nie zmyślam miał kolorowe ciuchy i tylko tyle pamiętam :)
Dla mnie śmieszni są : Boguś Radek-kelner,Beniamin Wystrzał,Natalia Drąg(czy jakoś tak), Mąż mojej simki, Krystian Oscypek i oczywiście, moja ulubiona gazeciarka,Adrian Ktoś :P
PS Mój pierwszy post :)
jutinamina11
09.10.2009, 18:19
U mnie Grenwazy (czy coś w tym stylu) Żeberko , Wawrzyniec Mendoza .
Charionette
10.10.2009, 15:42
@up: Gerwazy Żeberko jak już :D
Najlepszy jest Robert (zapomniałam nazwiska :)) jako kobieta :D
Keramzyt
10.10.2009, 17:09
Ja uwielbiam gazeciarkę Adrian Ktoś... :D
Na wakacjach są najlepsi, np. Pafnucy Król... A w moim nowym otoczeniu był... Elizabeth Moczymorda! :O Najlepsze było to, że to był jakiś brzydki facio ;) Nazwisko świetne, rodem z komedii! Potem moja simka wyszła za niego, i powstała wielka rodzina Moczymorda, ale to już inna sprawa :P Kto te nazwiska wymysla? :O
Co powiecie na Sima nazywającego się Dzieciuch? ;]
Takiego oto wczoraj znalazłam w SimPe xp
Jest nastolatka, ktora ma na imię Adrian :D
Albo w CPR Sójka xD
Moczymorda :D Jezu herbaty o mało nie wyplułam :D
O przypomniało mi się! Świszczypała! :D Nie no żart :P
Madzia Nietoperz, Berta Włodyka, Beniamin Wystrzał, Technik Zapylacz (co to za nazwisko?). :)
Zapylacz i jeszcze jakieś cyfry :D
Sherlock
09.11.2009, 20:46
Borys Wariat :D
Mixliarder
10.11.2009, 14:36
Marcin Japa heheh
aluminium.
07.12.2009, 16:04
<troszkę odświeżę>
Wolfgang Rey ;D
U mnie dziewczyna nazywala się Piotr było tez Krzysztof. A chłopak nazywal się Honorata i Matylda ...
U mnie Pamela Parzygęba, Felicja Parzydełko, Beniamin Wystrzał, Gerwazy Żeberko, Adrian Ktoś i ładna, długowłosa dziewczynka o imieniu Piotr, oraz jeszcze jedna o imieniu Krzysztof obie dziewczynki widziałam w Dziwnowie.
u mnie jakaś dziewczyna nazywała się Krzysztof 90008. później jej nie spotkałam
U mnie jak grałam w Osiedlowe Życie to pojawiła się jakaś kobieta, co miła na imię Stokrotka Kot. xD
Nattalciaa
28.12.2009, 17:09
Takie jak Korneliusz Huczek? :D No cóż, widziałam różne takie imiona, nie dziwię się że ''Ty'' założyłeś/aś taki temat :) Jeszcze wspomnę o Rakieta Fusa (to był chłopak :O)
Gosiaz135
28.12.2009, 18:37
A u mnie w Dziwnowie była dziewczynka która nazywała się Piotr Japa
W Kwitnących Wzgórzach istnieje dziewczyna/nastolatka Rene Tabletka, albo chłopak Alojzy Żeberko, Agaton Obrót, Stenia Obrus.
Widziałam w restauracji Rdzeń jakiegoś miastowego i wdzięcznym imieniu Poldek :D
U mnie w Jaskini jest ładna blondynka, która nazywa się Krzysztof Beczka, jest gazeciarka Adrian, czarna simka Tamara Omatko i Wiktor Uchacha
przypomniało mi się jak z pół roku temu, grałam w Podróże i zobaczyłam jakiegoś gościa o imieniu Ferdynand Wódka -,-''
matixziomal
29.12.2009, 13:45
u dziwne imina Merlin.Judasz w OŻ Sochlastka czy jakiś tak
Ja dziś byłam na parceli publicznej i oto kilka nazwisk:
Wanda Pociotek
Alojzy Mętlik
Benjamin Wystrzał
Rafał Lico
Rebeka Ślipko
i Armando Koks ten z Klubu Ogrodników.
Krzysztof Łokietek ( tylko to była baba ) ;P
Remus Lupin
15.01.2010, 17:37
A ja wam powiem,że w był facet a raczej baba o imieniu Michał Bieg z tym irukzemem jakby ktoś zapomniał znależć go można jak sie wybierze na wakacje.
Stefania Brzytwa, Irmina Sztylet i inne zbrojnicze nazwiska. :)
Mój Sim zaprzyjaźnił się w akademiku ze studentem o imieniu Misiek i nazwisku Kawka, sprowadził go potem do Jaskini Pokrzyku jako męża dla siostry, jakoś to imię przełknęłam, bo Sim fajny był - mogłam w sumie zmienić na Michał, ale wtedy nie używałam jeszcze InSIMenatora, a potem przywykłam ;)
Inne dziwaczne też często spotykam, ale były tu już wymieniane :)
Remus Lupin
16.01.2010, 16:04
Teresa Brach (Facet)
ja z tą Teresą Brach chodziłam XD. a tak wgl to jeszcze był Monika Kość - mężczyzna.
Joliesek
30.01.2010, 17:12
I jeszcze z NS:
Halina Puchacz XD
One są bardzo śmieszne. Z tym Dziamgotem to się uśmiałam. A co do Haliny Puchacz to dziś ją spotkałam, jest ona w Bractwie Studenckim. Pamiętam gdy spotkałam staruszka o imieniu Joe BUŁKA. Tak się uśmiałam. Co do Sergiusza Desperata to w pewnej rodzinie zamknęłam go w kanapie. To znaczy ekhem.... że wpisałam kod moveObjects on i w TK przeniosłam ją do kanapy. Wyjść nie mogła.
jerzy pralnia xdddd
nie no ok.
Sherlock
30.01.2010, 19:31
Przeglądając drzewo genealogiczne któregoś Kapuleta (albo Monteka), natknąłem się na nazwisko... KIEŁBASA! xDDDDD
ja spotkałam Karmer Jajeczna .<3. haaa
A może być z TS3?
Tam jest jakiś Cyrk0n1d czy jakąś tak O.o
@up: To maniak komputerowy :> Ale faktycznie beznadziejny :/
Z TS2 to hm... Hildegrada : |
Miscreave
20.02.2010, 10:22
Ja miałam panią/pana listonosz o wyglądzie kobiety, a o wdzięcznym imieniu Grzegorz Świeczka ;/
Elizabeth Swann
20.02.2010, 12:25
mi przyszła jakaś Gryzelda Fucha XD
Nauczyciele: Pafnucy Gąbka
Uczniowie: Jonatan Bździółko,Filomea Ręcznik, Gerwazy Huk(kobieta).
Pracownicy: Jolanta Rękojeść(mężczyzna),Tomasz Dratewka((kobieta)
Mieszkańcy miasta: Klucz Bazyli, Adrian Ktoś(kobieta), Weronika Wikt,Olgierd Rumcajs, Wrócisław Powrót,Czesław hrabia Niteczko,Anna Krok(mężczyzna) ,Hirek Żwirek,
Bardzo Dobra Wiedźma Złomira Zło,
Strasznie Zła Wiedźma Dobromira Dzionek.
Franek Ganek, Sara Mara i Klara Mara(Mieszkanki hotelu w górach).
Nie no, Ostatnio widuję dużo simów z dziwnymi imionami
Ebenezer Czajnik,Giewont Mistrz oraz Mieczysław Japonek(nazwisko jak męzczyzna a jest kobietą)
W Dziwnowie grasuje dziecko (płci żeńskiej) z kręconymi włosami, którego personalia brzmią: Piotr Japa.
EDIT: I jeszcze dwie postacie o tych samych imionach i nazwiskach (Tekla Dalej). Z tymże jedna z nich to kobieta, a druga to facet :|
Sherlock
21.03.2010, 17:56
Kilka dni temu obok mojej parceli przechodziła Eleonora Flaszka :D
Rene Tabletka, Arkady Płanetnik, Władysław Poganiacz, Ernest Dzwonko, Calista Farciarz...
simowy.inktual
24.03.2010, 12:51
Marian Wynalazek
Księżniczka13
24.03.2010, 19:23
nO ja miałam Telonore Kokos [Faceta]
lazuryt00
22.04.2010, 18:03
Ja miałam przyjaciółkę która nazywała się Kuba Srajtajczyk
rudzielec
11.06.2010, 21:43
Czas odświeżyć temacik :D
Każdy przecież może nazwać sima Pleantoniusz Grubotyłkowski :D
rozwaliło mnie to na łopatki :D:D:D:D:D
ja znalazłam takich simów jak:
Gienek Łopatka :D
Kleopatra Doniczka :D
Rebeka Chuligan :D
Lew Kosmos :D
Wieńczysława Zasłonka :D
Klara Narzuta :D
Stefan Leżak :D
Lora Gęś :D
Krzysiek Rozeta :D
Karmen Dozownik :D
Józek Czajnik :D
Dawid Syrop :D
I nie wiem czemu ale totalnie mnie rozwala imię Scholastyka :D
natinati1
14.06.2010, 12:24
kobieta o imieniu krzysztof doniczka i taki gotujący w akademiku sim/simka o imieniu maria wygląd mężczyzny imię kobiety
denerwuje mnie listonoszka o imieniu Adrian :D
to u mnie była dziewczynka o nazwisku muchomorek a imienia nie pamiętam ale chyba to była lucynka :) nazwisko dziwne bo zgrało się jej z ubraniem : czerwona sukienka i białe rajstopy :D
Kinkarus
18.06.2010, 16:11
Ja mam dziewczynkę która nazywa się Piotr :D
Kotecek:)
23.06.2010, 20:15
Mnie odwiedziła pani Sójka Horacy:)
Na czacie moja simka popisała z simem o imieniu Klucz. A dzisiaj byłam inną simką w parku w KW i spotkałam simkę o imieniu Sebastian ;)
A ja na wakacjiach spotkałam Stokrotkę jakąśtam. I notorycznie spotykam mężczyzn z damskimi imionami i odwrotnie. A i też - Klucz Bazyli. Ja nie wiem co jest z tymi facetami z imionami kobiet. Płeć sobie zmienili czy co?
A i może nie na temat- ja zrobiłam simkę - Susan Samber. Nie wiem co mi się w tym nazwisku podobało...
denerwuje mnie listonoszka o imieniu Adrian :D
Mnie też:P
Ja mam dziewczynkę która nazywa się Piotr :D
Ja tę dziewczynkę spotkałem w Dziwnowie :D
Albo maxisowska Irmina Giczoł z Jaskini Pokrzyku ;]]]]
Patricxxx
26.08.2010, 19:57
Albo dziewczyna pracująca w sklepie na Przedmieściach Aleksander Mieszkaniec. Żałosne;)
Chłopak Verdena Wisław :O
Wiktoria__07
27.08.2010, 12:33
Jak to usłyszałam to normalnie...I to jest prawda! Sami przeczytajcie:
Koleżanka raz adoptowała chłopca no przyjechał i tak:
-Normalna twarz
-Fajna fryzura
-Spoko ciuchy
A imię? Azorek...
simka334player
29.08.2010, 08:04
No wlaśnie!
Tlumaczenie moim zdaniem jest beznadziejne. W założeniu miało być śmieszne, chyba, ale wg mnie wcale takie nie jest. Jak pierwszy raz zainstalowałam The Sims2 ( po polsku) i zobaczyłam Próchno i Przyjemniak to mi sie zaraz odechciało. Odinstalowałam i od tej pory gram w orginale.
W jedynce irytowały mnie te spolszczenia .... Te Papużki i Ćwiry. Dziwne tłumaczenie, zupelnie nie rozumiem.
Potem byli Gotyccy i Adamscy... Igor Gotyccy ...ale to brzmi. Zupełny niewypał moim zdaniem.
Po angielsku simy maja nazwiska twórców gry. W wiekszości...
A jak nie to, te nazwiska sa akceptowalne, normalne wręcz.
Sims987654321
28.09.2010, 15:37
Do mnie raz przyjechał kuzyn i pograł w simy 2. Na Wyspie Twikki jego sim ma tam śmiertelnego wroga: Damiana znikacza.
Master of Disaster
29.09.2010, 06:23
Rzeczywiście, te tłumaczenia są co najmniej dziwne. Chociaż nie dotyczą one tylko imion i nazwisk. Choćby Downtown - obstaję przy twierdzeniu, że "Przedmieście" to beznadziejne tłumaczenie. Na obecnym etapie zastanawiam się, czy też następnym razem nie zainstalować Simsów 2 po angielsku. I szczerze - przynajmniej nazwiska powinni zostawić w oryginale! Mnie nadal rozwala nazwisko opiekunki do dzieci - Sergiusz Desperat. Nie dość, że to kobieta, to jeszcze to połączenie...
Sims987654321
13.10.2010, 14:39
LOLOLOL
Dziewczyna - Olaf....
Ja w 2 miałam Brodzisławę Borczymucha . Dziwne,ale na szczęście to była babka : )
lizzielovesit
20.10.2010, 14:00
Emilka Bułeczka ;d
Avantys Impremia
22.10.2010, 15:04
Chłopak Anetella Klientella o_O
Voronia Mikserio B:)
Sims987654321
29.10.2010, 18:09
Dziewczyna - Michał bieg!
Hmm... The Sims 2 to worek dziwnych imion, nazwisk, przezwisk itd. Mnie ostatnio prześladuje Teodozja Podatnik, która usilnie reklamuje Klub Ogrodników. Po każdym wprowadzeniu nowej rodziny na parcelę/do domu przychodzi wyżej wymieniona "Todzia". ;)
o tak Teodozja jest the best. A mnie ujął Radek Niejadek, a chyba jeszcze bardziej Klucz Bazylii....:D
już parę razy koło mojego akademiku przechodziła niejaka Ignacy Żarówka x_x
widziałam ją tylko pięć razy.
Master of Disaster
01.12.2010, 02:14
Patrzcie, kogo moja Simka spotkała!
http://img838.imageshack.us/img838/7940/traktujemniejakpowietrz.jpg (http://img838.imageshack.us/img838/7940/traktujemniejakpowietrz.jpg)
Cóż, kobiety mają jeszcze jeden powód, by traktować go jak powietrze :D
Simofanka1997
17.05.2011, 17:32
Oj, ja też się nabijam z tych nazwisk i imion EA. hehe. no jeszcze można zrozumiec nazwisko Zielonka. Albo takie imie jak Mortimer.... gosh... albo mam simke o imieniu Goftryda stworzoną przez maxisa.. a dziwi mnie t ze nie ma zadnych imion takich jak Ania, Kamila, Arek itp, tylko jakas Gotfryda, Kasandra, Mortimer, o ludu.. ;/
DiamentowaSimka
13.06.2011, 18:16
Ja w Podróżach raz miałam wielką stopę o iminiu:
Pitor Japa :D A może Piotr nie wiem
Ja ostatnio spotkałem Numitora Rozstaja
Moja siostra spotkała kiedyś Hiermeglindę.
Mixliarder
04.07.2011, 11:04
Mnie urzekł Wolfgang Arcymag :D
A mnie wkurzała ta dziewczynka Piotr Japa ...
Piotr Japa? W moim akademiku jest taki student Apolinarny Japa :)
Była też taka opiekunka co na imię miała Sergiusz :D
Była też taka opiekunka co na imię miała Sergiusz :D
Sergiusz Despart (czy jakoś tak)? Ja też ją mam, ale ostatnio nie wzywam opiekunek, ponieważ w całym mieście mam tylko jedengo bachorka.
rudzielec
27.09.2011, 11:09
@up: Sergiusz Desperat jak już :P
a tu moja ulubiona miastowa :D
http://i927.photobucket.com/albums/ad112/anakinek23/foty%20rozne/Sims2ep92011-09-2619-11-29-80.jpg
Kwitnące Wzgórza
- Adalbert Okienko (nieżyjący już)
- Adrianna Główka :P
- Agata Chuligan
- Agaton Obrót :D
- Amar Moneta :D
- Andrzej Piękniś
- Anna Wielkolud
- Antoni Melon
- Barnaba Fucha <3
- Benedykt Popas
- Cezary Pociotek :D
ultraviolence
16.08.2012, 16:02
Co prawda temat dotyczy dwójki, ale... Nie mogłam się powstrzymać, kiedy zobaczyłam imię tego kolesia. Sądzę, że w pełni sobie zasłużył, aby tu być :D
http://i.imgur.com/KafBb.png
Oo Suarakatakat :D Też mnie zainteresowało to imię xd Ciekawe czy te Japy mają jakieś powiązania z tą zła wiedźmą - (bodajże) Karoliną Japa. xD Raz grając w Weronie spotkałem simkę Janinę Sutek xD Ale dziwne jest, że spotkałem ją tylko raz....
marciuMEGA
17.08.2012, 14:21
alojzy żądełko
Cytryśnia
17.08.2012, 18:03
a w moim akademiku gotuje pan jakiś tam (nie pamiętam imienia :D ) Omatko XD
Na razie tylko dwa. Są strasznie dziwne.:|
Kuba Omatko
Wadim Chwalibóg
Robert Parobek - na dodatek u kobiety o.O
simka334player
10.10.2012, 13:22
ktoś na początku napisał tego wątku napisał że maxis daje głupie imiona.
Skąd! Ja zawsze gram po angielsku (bo tak lubię) i w orginalnej wesji nie ma głupawych imion i nazwisk. W wiekszości są to nazwiska ludzi tworzących grę. Można je sobie porównać. A imiona takie normalne angielskie/amerykańskie. To nasi "mistrzowie" tłumaczący na polski wysilają sie na głupoty. Odrzuciło mnie na samym poczatku jak zainstalowałam podstawkę po raz pierwszy po polsku w Miłowie( Pleasantview) i rodzice Mary-Sue Pleasant nazywający się OLdie zostali przerobieni Próchno. Fuj!
Tak samo z roślinami ... na obrazku jest papryka a taki baran tłumaczy to pieprz.
Niedouk jakiś bez wyobraźni.... Wrrr!!!!
Pink Panther
10.10.2012, 13:32
Naprawdę tak bardzo przeszkadza Ci złe przetłumaczenie, simka334player? Według mnie to lepiej, że mamy takie zabawne imiona podczas gry, przecież Simsy to nie jest gra edukacyjna, można się czasem pośmiać...
Zresztą myślę, że to nie jest błąd niedouczonych tłumaczy, a raczej specjalnie coś takiego wprowadzili. I mnie się takie zabawne tłumaczenia bardzo podobają :) Oczywiście jeśli chodzi o imiona, bo z tą papryką rzeczywiście wpadka...
simka334player
12.10.2012, 10:42
No cóż.
złe tłumaczenia mi zawsze przeszkadzają bo to świadczy że ktoś źle wykonał pracę za którą wziął niemałe pieniądze.
Co do nazwisk w polskiej wersji simsów... mam pewnie inne poczucie humoru niż tłumacze gry. Głupoty wymyślane na siłę mnie nie śmieszą.
Już w The Sims drażniły mnie te Ćwiry, Kawalerowie czy Papużki. Bo nazwiska przecież sie nie tłumaczy ( no chyba jak jest to rodzina Bachelor), jeszcze imiona z grubsza tak, ale nazwiska? Tu trzeba sie tochę zastanowić.
Ale to jest w The Sims takie cudowne że można grać po swojemu i robić w grze co sie chce. No nie?:)
Więc simujmy dalej....
Na którejś z uczelni (już nie pamiętam jakiej) w akademiku mieszkał ze mną Zachariasz Chwalibóg. xD
Brandon kwiatek
Kazik koks
I dziwną simkę studentkę beatkę drewno z uniwersytetu simowy
miłośniczka zwierząt
13.08.2013, 10:11
moja simka z Akademii klasycznej podajże ma męża o imieniu Hirek a nazwiska niestety nie pamiętam. Szkoda że nie dali mu na imię Hipek było by zabawniej.
Wiem, że zwierzę, no ale... imię dziwne, nawet jak dla kota :P
http://i.imgur.com/vn6VJxn.jpg
Tenebris
23.11.2013, 10:09
Oj, ja też się nabijam z tych nazwisk i imion EA. hehe. no jeszcze można zrozumiec nazwisko Zielonka. Albo takie imie jak Mortimer.... gosh... albo mam simke o imieniu Goftryda stworzoną przez maxisa.. a dziwi mnie t ze nie ma zadnych imion takich jak Ania, Kamila, Arek itp, tylko jakas Gotfryda, Kasandra, Mortimer, o ludu.. ;/
No właśnie. Twórcy są strasznie zacofani. Jedyne imię w miarę normalne jakie jest w grze to Dariusz, Andżelika, Kasia, Damian, Błażej, Julia, Patryk i są to imiona simów mieszkających w danym otoczeniu, a te Maxisy: Klucz Bazyli? Sergiusz Desperat? (imię dla opiekunki do dzieci:|). Przynajmniej jest się z czego pośmiać :D.
mystically_mad
03.02.2014, 19:32
Scholastyka to akurat ładne imię! :D Sama mam tak na trzecie :D
oj tak maxis wybiera dziwne imoina np na dziewczynkę tomek lub na chłopca daria wiem bo koleżanka wchodzi na maxisa ja nawet nie wiem czy ta stronka napweno istnieje ale ja sama ją muszę sprawdzić i zobaczyć czy tam są te simieszne imiona wg to czemu nani dali sergiusz desperat mogli ją nazwać Magda albo inaczej pani bertram no wiem to też tak jak dla chłopaka ale to jest nazwisko
i wiem skoro to nazwisko to czemu z małej litery narka
i do usłyszenia:)
Weraxera
29.09.2014, 06:10
Ja widziałam babke o imieniu Michał Bieg z irokezem na głowie :D
Weraxera
01.10.2014, 21:28
Oj, napisałam kolejny post, a nie wiedziałam, że napisałam wcześniej :fun: A temu Adrianowi zmieniłam imię na Adrianna :)@
Baśka Misiurka
Joe Samochodzik
Melisa Śmieszek (haha?)
Maurycy Probówka
Orlando Grosik
Celina Gonzaga
Robert Zarobek(kobieta)
Krzysztof Beczka(j.w.)
Gerard Parzygęba
Radek Niejadek (:D ten to ma dopiero rymujące się imię i nazwisko)
Eligiusz Pukawka
Mariola Sułtan
Piotr Japa (dziewczynka)
Sandra Pociotek
Eulalia Monidło
Darek Żużelek
Urban Dziecina
Adrian Ktoś
Jurek Niezapominajka
Waldemar Harnaś XD
Juan Kaszelek :D
Juan Naleśnik :D
Maria Serek
Borys Wariat
Albin Żbik
Klemens Zupka
Sergiusz Desperat
Sójka Horacy (woman again)
Klucz Bazyli
Misiek Wiosenka
Boże,nie wierzę po prostu.......Tłumacze się popisali nie ma co :D
Nie mam pojęcia czemu ale Piotr Japa mnie bardzo śmieszy a już bywała u mnie w domu. Nie dość, że to nazwisko to imię nieprawidłowe do płci. :D
No i Sergiusz desperat kobieta ale to już każdy zna.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.