Zobacz pełną wersję : boolProp - Mroczny Kosiarz
Diamond Girl
08.04.2008, 09:30
Więc bawiłam się kodem "boolProp testingcheatsenabled true". Wybrałam Spawn - Tombston L of D (coś takiego) i pojawił mi się nagrobek. Kliknęłam na niego i Get to family... (czy coś takiego)... i przez przypadek wybrałam Mrocznego Kosiarza. Dolączył on do rodziny. Teraz nie mogę go usunąć! "Make unestable" (czy jakoś tak xD) nie działa, bo mroczny kosiarz jest niewidoczny. InSimenator nie działa. Jak wybieram na usunięcie i pojawia się ten kosz na śmieci, wybieram na nim "Usuń.." potem Mroczny Kosiarz. To już go nie ma. Zapisuję grę wychodzę do otoczenia. Wczytuję rodzinę jeszcze raz i kosiarz znów jest!! Pomocy... :gu:
Númenessë
08.04.2008, 09:36
Może spróbuj usunąć go z rodziny przez SimPe.
Samantha
08.04.2008, 10:01
Spróbuj kliknąć na niego z wciśniętym Shiftem (wpisując wcześniej kod boolProp TestingCheatsEnabled true). Wybierz opcję "force error" i "delete". A jeśli to nie pomoże wpisz kod moveObjects on i w trybie kupowania chwyć go rączką i usuń. :)
Diamond Girl
08.04.2008, 10:14
Tylko, że go w ogóle nie widać...
Patka :P
08.04.2008, 11:50
Nie wiem czemu zapisałaś grę, no ale cóż Mroczny Ci nie powinien przeszkadzać. SimPe rozwiąże problem.
agisia101
08.04.2008, 12:00
Może doprowadzi kogoś do rodziny i zabij go i jak przyjdzie kosiarz do kliknij na niego i wybierz opcje Make unestable wtedy powinno być oky ;-)
Diamond Girl
08.04.2008, 13:20
Przeszkadza mi, bo dzwonia ludzie i pytają czy jest w domu. A skąd mam pobrać SimPe?
Ja na Twoim miejscu stworzyłabym byle jakiego sima, i tą samą co wcześniej metodą dołączyła do niego Mrocznego. Wtedy Kosiarz przyjdzie do tego nowego sima, a zniknie z Twojej rodzinki.
SimPE - http://sims.ambertation.de/
Po prostu - znajdź Mrocznemu jakaś chatę, albo zostaw w skrzyni rodzin -> kliknij na komputer "Znajdź dom dla siebie" czy jakoś tak.
Guanabanana
08.04.2008, 14:37
Miałam kiedyś podobny problem, tyle, ze dodałam zwykłego sima i kiedy on umarł (z przyczyn naturalnych), wciąż pozostawał w tej rodzinie, mimo, że nie wyświetlała się jego ikonka. Kiedy wczytywałam rodzinę on był widoczny, poza tym nie mogłam wyprowadzić ani wyprowadzić nikogo. Najpierw wskrzesiłam go, a potem zabiłam, i wyprowadziłam rodzinę z parceli. Niestety nie wiem czy to możliwe u Mrocznego, skoro dzwonisz w jego sprawie do niego samego...
Diamond Girl
08.04.2008, 15:45
Więc tak, wspialam boolProp, nacisnęłam na niego z Shiftem i wybrałam Foce Error (czy coś takiego), potem delete. Zapisałam, wyszłam do otoczenia, weszłam jeszcze raz w rodzinę, Mroczny znów jest. Wspisałam move_objects on, weszłam w tryb budowania i sprzedałam go. ZNów do otoczenia, spowrotem do rodziny i Kosiarz znów jest ;/ Oczywiście po tym jak go "usuwałam" zapisywałam grę...
http://i31.************/xao32h.jpg
No to mówię, zrób nowego sima, kliknij na nagrobek i przywołaj Mrocznego na parcelę tego nowego sima. Działa, wiem, bo sama miałam kiedyś taki problem z Kosiarzem.
Diamond Girl
08.04.2008, 16:49
Spróbuję jutro...
Noi wprowadziłam do innej rodziny kosiarza, a u mnie nadal jest... :1smutny: ;(
No to dziwne bardzo, bo nie powinno tak być.
Diamond Girl
09.04.2008, 17:04
OK, już się pozbyłam problemu ^^
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.