Zobacz pełną wersję : Dom Odill by Kowalino [BRAK ZDJĘĆ]
Wielebny
12.04.2008, 10:16
Chcę wam przedstawić mój 5 dom na forum. od razu pisze że dom nie będzie dostępny do ściągnięcia ponieważ zawiera dodatki z płatnych stron.
Dom wydaje mi się udany choć nie jestem zadowolony z wnętrza domy nie przywykłem do projektowania domów w takim stylu ale i tam ma nadzieje że wam się spodoba .
I na tym skończymy. Mam nadzieje że wam się spodoba .Pozdrawiam Kowalski123
NOTplastic
12.04.2008, 10:25
Śliczny! Piękny! Cudowny ! 10/10
Jestem pod wrażeniem. Ten wjazd do domu to bardzo fajny pomysł. Bryła ładna, dom jest duży, ale w środku jest ładnie urządzony. Idealny!
Ocena: 10/10
CHŁOPIE!!!!!!!!!!
CO TO JEST????????!!!!!!!!!!!!!!
CUDO ARCHITEKTURY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierwszy dom, do którego nie mam najmniejszego zastrzeżenia...
10/10
Najpiękniejszy dom jaki widziałam, lepszy nawet od Ulmille! 10/10
haughton
12.04.2008, 11:08
Na wstępie muszę przyznać z zazdrością, że stworzyłeś idealną w moim mniemaniu lokalizację na dom: budynek ukryty w gąszczu drzew z daleka od hałasów i nadmiaru sąsiadów, do tego uroczy staw i ściana sosen osłaniająca tył parceli tworzą razem cichy i malowniczy zakątek.
Po raz kolejny gratuluję Ci ogrodu - idealnie pasuje do charakteru posesji, kompozycje roślinne i kolory (zwłaszcza przed głównym wejściem) są przepiękne, a zakątek z wodospadem dodaje tajemniczości i idealnie pasuje do reszty ogrodu.
Dom z zewnątrz trąci snobizmem i przepychem - niczym wiejska rezydencja bogaczy, których stać na odizolowanie się od reszty społeczeństwa. Szkoda, że nie załączyłeś rzutów, ale i tak mogę stwierdzić że bryła mi się podoba - widać w niej nieco kombinowania z kodami, a szczegóły typu mansardowe dachy, balkoniki czy wykuszowe okna tylko dodają jej uroku.
Wnętrza są prawie dokładnie takie, jakich bym się spodziewał, czyli stonowane kolory i wytworne meble. Zauważyłem jednak, że w domu jest marne oświetlenie (na dolnej kondygnacji jest ciemnawo, piętro lepiej się prezentuje pod tym względem), brakuje mi też oprawy do okien (zasłonki, firanki, itp) i czuję niedobór eleganckich dekoracji (obrazy, lampy, figurki). Z pomieszczeń najbardziej podoba mi się łazienka na górze - zwłaszcza pomysł z wanną ustawioną przy wielkich oknach z widokiem na okolicę.
Reasumując: jeden z najlepszych projektów jakie widziałem do tej pory. Widać mnóstwo włożonej w niego pracy, a ogród (podobnie jak w posiadłości "Kwitnąca Wiśnia") jest bajkowo piękny. 9/10. :)
Raczej gustuje w nowocześnie urządzonych domkach, ale ten mi się wyjątkowo podoba ;) 9,99/10 ;P
björn borg
12.04.2008, 11:13
ZuuZaa jak ty możesz ten dom porównywac do domów Ulmille. To osobny, te domy nic ze sobą wspólnego nie mają. a co do domu : Bryła ładna ogróg też to co tu opisywac=p. W środku nie podoba mi się dobranie kolorów mebli.W kuchnie jest pusta, nie ma żadnych sprzętów kuchennych(chodzi mi o mokrofalówki). Jadalnia jak dla mnie nie pasuje do koloru ścian. W łazience nic mi sie nie podoba. Na piętrze nie podoba mi się tylko ten fotel. Sypialnia ładna druga łazienka ładniejsza od tej pierwszej.
8/10
pzdr. B.B
Nikol112
12.04.2008, 11:29
Ten dom jest cuuuuuuuuuuuuudowny !!!!!!!!!!!!! A ogród najpiękniejszy jaki widziałam w simsach..............................Po prostu cuuudo 100000000000000/100000000000000 !!!!
Nat95_Emosia:)
12.04.2008, 11:35
śliczny ale na dole tak pustwao ;]
Cudo!!!!!!!!!!!!!!!
Piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Śliczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10/10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
B. ładniście :) Opisywać niz nie bede bo wszysko moim zdaniem poszło jak po twojej myśli. Wszytko świetnie sie komponuje ^^
10/10
Pzdr. od Sheby :wub:
Pięknie poprostu!
Jeszcze ten lasek i ogród!
100/100
Ps. Zapraszam do mojego czwartego domku!
Linki w sygnaturze.
martusia_re2
12.04.2008, 16:10
Ten dom to marzenie każdego sima. Włożyłeś w ten dom wiele pracy. I efekt są. Lubie nowoczesne domki ale ten to stylem przechodzi samego siebie. Wszystko jest dopasowane. Nie jest pusto to najważniejsze. Mi przypomina dom sławnego artysty :) 100/10 :)
baaaardzo naturalny!!! 100/10
Wewnątrz średnio, ale na zewnątrz...ach! Aż słów podziwu brak:)
Ciekawy pomysł z wjazdem ;). Od razu Ci mówię, że świetnie trafiłeś w mój gust. Wodospad też jest dosyć ciekawym pomysłem, aczkolwiek molo zdaje się zbędne. W holu nie pasuje mi regał. Moim zdaniem lepiej było dać stolik z telefonem czy coś w tym stylu :). W salonie nie podoba mi się kolor mebli. Róż zupełnie tu nie pasuje. Lepsze byłyby beżowe lub kremowe. Do kuchni nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek wydaje mi się za mało przytulna, ponieważ moim zdaniem kuchnie powinny być przytulne. Ale to tylko moje zdanie ;). Łazienka rzeczywiście piękna nie jest (nie obraź się, mam na myśli, że nie pasuje do tego stylu). Do tego domu przydałaby się droższa armatura (jakoś tak się piszę. Chodzi mi od droższą umywalkę itp.). Wybrałeś świetne miejsce na sypialnię. Widok z okna jest piękny :). Druga łazienka jest ładniejsza, ale nie podobają mi się szklane wejście pod prysznic. Również ciekawe oświetlenie na zewnątrz. W nocy światła dodają tajemniczości domu. I to przyciąga!
10/10
Samantha
18.04.2008, 11:35
Piękna robota!! Ogród wspaniały, bryła domu też świetna!! Idealnie w moim guście!! Chciałabym mieć taki dla moich Simów!! 10/10!!! :)
Callineck
18.04.2008, 16:16
Ogród dosłownie powalił mnie na kolana. Po prostu wymarzony.
Spodziewałam się, że wnętrze będzie bardziej ciemne, dlatego musiałam się przyzwyczaic do białych i czerwonych mebli :)
Ale nie ma nic co by mi nie pasowało.
Ogród 100/10 :D
Wnętrze 9/10
Ps. Ten wodospad to ściągnięty czy zrobiony własoręcznie? W poranikach "jak zrobic własny wodospad" nie widziałam takiego. Ani w ogóle nigdzie.
Czekam z niecierpliwością na inne Twoje domki :D
chyba sama zrobie sobie taki dom jak bede wiedziala jak naprawic simsy aby sie wlaczyly daje 10 na 10 ale mam male zastrzezenia co do koloru scian i takiego czarnego swiecznika na scianie ale ogrod jest przepiekny!!! gratuluje pomyslu!!
10000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000/10!! xD Extra domek chciała bym w takim zamieszkac:D
Fiorella
18.04.2008, 17:40
Ogród jest wspaniały, lecz w środku nie podoba mi się łazienka. dałabym coś na ścianach np. jakies kinkiety czy coś takiego. Ogólna ocena 9,5/10.
zanetka89
19.04.2008, 10:24
z zewnątrz domek jest śliczny :) 100/10! w środku już nie ma takiej rewelacji, ale i tak jest ładnie :) wszystko jest dobrze dobrane :) za wnętrze tylko 10/10 ;)
10/10 Suuuuuuuuuper :)
pozdrawiam:
kubuss
Jeju, ślicznyyy domek *.* Wszystko mi się podoba, no może przyczepiłabym się do braku zasłon, ale i tak 10/10 :wub:
Ten ogród jest cudowny! Łaznienki mi się nie podobają tylko dlatego że to nie mój styl. Ale dopasowanie kolorów ścian i podłóg do mebli wychodzi ci znakomicie! Ocena 10/10 :)
jajczens
20.04.2008, 09:32
Piękne! 10/10!!!
sympathique.
24.04.2008, 17:14
Szczerze mówiąc, mam dziś STRASZNY humor i szukam domków, które mogłabym skrytykować. Otworzyłam ten link i bardzo się zawiodłam. Tego domu NIE DA SIĘ skrytykować, chyba że jest się ślepym albo sie gorączkuje! Jestem pod wielkim wrażeniem. Brawo! Chyba nie muszę pisać ocenki liczbowej? Chyba się domyślasz ;)
Bardzo ładny projekt po oglądnięciu pierwszych zdjęć miałam wrażenie że to nie są simy .
Ogród jest świetny i bardzo realistyczny .
Wnętrze ładne szczególnie Hal i salon tylko ta łazienka na parterze zupełnie nie pasuje do reszty ale reszta Ok
Ocena 9\10
Najpiękniejszy dom jaki widziałam, lepszy nawet od Ulmille! 10/10
Oj tak czas Ulmille'go już dawno minął na tym forum...Dom przypomina mi taki jak z telenoweli, ale śliczny jest^^
Skąd kolega pobrał ten śliczny wodospad?
Wgl ogórd to cudo! Ja nie umiem robić niestety ogrodów.
Dom jest śliczny. Kojarzy mi się z zachodnią prowincją. Taki w stylu 'willi'
Jestem pod wrażeniem.
Oczywiście 10/10
Pozdrawiam
Wielebny
30.10.2008, 15:15
Hmm wodospad o ile pamiętam z modthesims ale pewien nie jestem pewien .
Nie sądziłem ze temat będzie jeszcze odświeżany
Dziękuje za ocena kolejny projekt w przygotowaniu.
Kowalski123 - po pierwsze dom jest świetny! A po drugie może powiesz nam coś o twoim nowym projekcie czyli posiadłości Cartagina?
Wielebny
30.10.2008, 17:09
Mogę tylko powiedzieć że dom jest parterowy i położony na tropikalnym wybrzeży zostało mi do dokończenia kilka pomieszczeń
Dziękuje za wszystkie oceny
No kurcze jestem pod wrażeniem ! ! ! to jest najpiękniejszy dom jaki widziałam...10/10
b_a_c_z_e_k
30.10.2008, 22:13
Ładny, nie przyglądałem się dokładnie wszystkiemu, ale na tą chwilę powiem tylko, że nie podoba mi się kolor ścian zewnętrznych.. ale ogólnie jestem pod wrażeniem ;) Dom jako dom nie urzekł mnie tak jak "sacrum" a jeśli chodzi o ogród to aż chciało by się zaszyć w jego zaciszu ;) pozdrawiam
abnormallady
01.11.2008, 22:46
piękny dom, w pięknej okolicy.
podoba mi się - sama kiedyś chciałam w takim mieszkać. xd
teraz gustuję w mniejszych, jednak ten mi się podoba.
troszkę mi tylko wadzi ta ogromna liczba chodników zważywszy na to, że jak sie wchodzi na posiadłość jest zwykły wydeptany trawnik, a potem dom otoczony "polem" takiej nawierzchni.
btw, skad masz te okrągłe łoże kwiatów z tej fotki: http://img227.imageshack.us/img227/9745/ogrdzbokupv6.jpg ? : D
9/10
Wielebny
02.11.2008, 08:44
Hmm wydaje mi się że one są maxisowskie ale pewien nie jestem dzisiaj wejde w the sims to sprawdzę ale jeśli są z internetu to pewnie ich już nie będe miał bo miałem format klika miesięcy temu i ten dom straciłem .
Jak zdobędę jakie informacji napisze ci na Pw.
Dziękuje za ocena i pozdrawiam
Hmm wydaje mi się że one są maxisowskie ale pewien nie jestem dzisiaj wejde w the sims to sprawdzę ale jeśli są z internetu to pewnie ich już nie będe miał bo miałem format klika miesięcy temu i ten dom straciłem .
Jak zdobędę jakie informacji napisze ci na Pw.
Dziękuje za ocena i pozdrawiam
Nie jest Maxistowskie :)
Jeżeli o to akurat chodzi, o który myślę, że chodzi... właściwie większość roślin w projekcie jest z netu.
Z zewnątrz bardziej mi się podoba niż w środku. 7/10
Paulina___
19.11.2008, 13:51
Najlepszy jest ogród... xDD
chociaż cały dom jest suuper...
10/10
Analisse
21.11.2008, 15:45
Fajna bryła, ogród jest bardzo ładny, hol i salon też są fajne, jadalnia przeciętna, kuchnia nawet ciekawa, łazienka na parterze może być, druga łazienka też jest fajna, sypialnia jest fajna, ładne kolorki.
Bryła - 6/10
Ogród - 10/10
Wystrój - 7/10
+ 5 punkty za to że bardzo mi się podoba ogród :P
Ocena - 9,3/10
Wielebny
21.11.2008, 16:00
Rzecz do której zwracam szczególną uwagę i jest dla mnie najbardziej czasochłonne jest bryła domu . Ogólnie napisałaś że jest fajna ale oceniłaś na 6/10 mógłbym wiedzieć co cię w niej zraziło . Chcę wiedzieć by móc na przyszłość nie robić takich błędów . Które mam nadzieje że mi je podasz .
I jeszcze jedno zauważyłem że mój dom oceniłaś/eś wyżej niż dom Nazif Vibratori i to aż o 2.7 pkt czy nie powinno być na odwrót ??
Dzięki za ocena i za odświeżenie tematu .
Analisse
21.11.2008, 16:21
zauważyłem że mój dom oceniłaś/eś wyżej niż dom Nazif Vibratori i to aż o 2.7 pkt czy nie powinno być na odwrót ??
Zastanawia mnie czemu o to pytasz... O 3 pkt więcej :P Pewnie dlatego że ten ogród zabardzo mi się spodobał, ale mniejsza... Nie będe przecież porównywała twojego domu z tamtym.
... Ogólnie napisałaś że jest fajna ale oceniłaś na 6/10 mógłbym wiedzieć co cię w niej zraziło .
Bryła jest fajna, ale prosta, nic specjalnego w niej nie ma, ładne kolory, fajnie rozmieszczone tarasy i tyle.
Uroczy domek, kolory dopasowane, ogród duży, ale przepiękny
Musiałeś się nieźle napracować budując ten dom
10/10
No no no masz sie czym cieszyc
Wjazd do domu wygląda jak alejka w parku :) Jest ślicznie, bardzo podobają mi się domy ukryte położone wśród drzew, krzewów, ogólnie, jeśli ogródek nabiera nieco "parkowej" atmosfery.
Front domu jest bardzo ładny, lubię jasne barwy. I tutaj nie zabrakło zieleni, kwiatuszki, płoteczki, no cud-miód-maliny po prostu =)
Wodospad jest świetny, nieduży, milutko wkomponowany w całość, ogólnie jeziorko bardzo ładne, zresztą byłam pewna, że alejka prowadzić będzie do ślicznego domu z pięknym ogródkiem. Nie myliłam się rzecz jasna, zresztą jak tylko widzę temat w tym dziale, którego jesteś autorem, to razu wiem, że dom będzie bardzo ładny.
Szczerze mówiąc, bardziej podoba mi się otoczenie domku niż wnętrze. Pewnie to dlatego, że zbyt długo rozpływałam się nad ogródkiem, cała ja :P
Pomieszczenia mi się podobają. Są jasne, przytulne, nie dotknięte gadżetomanią, ale także nie przesadnie puste, ślicznie jest. Nie mogę powiedzieć, żeby cokolwiek w całym domu mi się nie podobało. Wszystko [przynajmniej moim zdaniem] do siebie pasuje, nic nie koli w oczy, nie ma oczowalnych dodatków. Ogólnie, powstała zgrana, piękna całość. Zarówno dom w środku jak i na zewnątrz, może zachwycić.
Cudowne.
nie no dom całkiem sobie :)
widać że to człowiek mexiss'u xD
Cudo.!
No po prostu.
10/10
Muszę się przyznać że lubię oceniać domki, ale ten to jest bardzo ładny, ale w środku trochę pusto moja ocena to 9/10
Wielebny
26.12.2008, 09:59
Bardzo dziękuje za wszystkie komentarze jednak prosiłbym o komentowanie moich nowszych projektów w szczególności Posiadłości Cartaginy .
Link w sygnaturze ,
Pozdrawiam
Cudowny 10/10. Musialeś włożyc w to dużo pracy ja bym tego tak nie dopracowała (zniechecam się)
No ten i jeszcze taki "świąteczny dom" to jedyne 2 najładniejsze domy na forum. 10 punktów inne domy nawet 5 nie maja. twoj i jeszcze taki no swiateczny dom to domy w ktorych mogliby mieszkac prawdziwi ludzie. w innych domach to moga zamieszkac szczury jak sie nie przestrasza.
kopara mi opadła, nic dodać, nic ująć . 10/10 . ;>
...
Nie no, ja nie mogę.. xD Cuuudownie! Bryła i ogród są cudowne!
Wnętrze - salon, kuchnia i jadalnia są boskie. Reszta mniej przypadła mi się podoba, ale to już kwestia gustu.. Ale za prześliczny, cudowny, nie wiem jaki jeszcze ogród daję 10/10
Coś fantastycznego. Uwielbiam tego typu domy
Dom jest bardzo ładny, w ładnym kolorze, który pasuje do otoczenia. Jedynie to nie podobają mi się okna te z tymi niebieskimi do zamykania, czy jak to tam się nazywa.
Ogród jest ładny, ale trochę za bogaty. Tyle drzew i kwiatów Oo.
Jeszcze jedna uwaga tyczy się dachu, który wchodzi na balkon Oo. Nie wiem czy to specjalnie, ale w cale mi się nie podoba. I ostatnie: łazienka. Wanna stoi przy trzech oknach. Tak wiem tam są drzewa na zewnątrz i nikt by nie widział ludzi na golasa, ale zawsze ktoś na tym drzewie może siedzieć i podglądać xD.
szczerze mówiąc trochę nudny..
<ocka wyłazom z orbitek>
100000000[...]000000/10
Śliczny dom !!!
Bardzo podoba mi się ogródek i bryła domu. Dużym plusem jest tutaj rozmieszczenie przedmiotów i mebli w domu.
Moja ocena: 10/10
no domek niczego sobie :)
Malakacha
01.08.2009, 15:06
Najpiękniejszy domek jaki spotkałam ^o 100/100
Podoba mi się wszystko zaczynając od salonu kończąc na kiblu ^p
Charionette
04.08.2009, 09:18
O Boże! <lata jak opętana po pokoju> Ten dom jest cudowny... Ajaj daj go do ściągnięcia... Proszę!
100/10
aneurysm
12.10.2009, 14:38
Piękny dom ;)
Aż by się chciało w takim mieszkać ;)
10/10
Domek, cudny!!!:DTylko coś mi jadalnia nie pasi....Ocena 9,5/10:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.