PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki z internetu

Exist
17.04.2008, 20:58
Dlaczego tak jest [myśli], że jeśli ściągałam ze stron internetowych dodatki typu włosy, ciuchy ich nie mam [bo one są gwiazdką oznaczone, nie?], a meble, podłogi, rzeźby, konewki, nawet masło[!] których w żadnym razie nie pobierałam są? W trybie kupowania mogę je zakupić, są oznaczone gwiazdką. Co jest?
[A, mesh do każdego ciuchu i fryzury mam ]
Wyjaśni coś?
Może źle robię?
Do sims 2/downloads wrzucam pobrane np. włosy, rozpakowuję, mam ten sims CEP[?] ale nic.
Jak włączam grę, wyskakuje mi to okienko o zawartości zmodyfikowanej, i te elementy CEPu są oznaczone wykrzyknikami w pomarańczowym trójkącie. A włosów nie ma...
Dlaczego? :no:

Ashley
18.04.2008, 12:00
Może nie pobrałeś mesha ??

figa
18.04.2008, 14:18
@Ashley
Przecież napisała, że mesh do każdego ciuchu i fryzury mam

@Exist
Ale po pierwsze gdzie szukasz tych włosów? Wybacz nie wiem na jakim poziomie zaawansowania jesteś :)
Sprawdź czy są włosy w warsztacie.

Exist
18.04.2008, 16:38
Włosów szukam w ot, panelu tworzenia rodziny. Nie tam mają byc?
Warsztat, ilekroć go otwieram się zamyka.

figa
18.04.2008, 17:37
Coś jest nie tak. A pojawia się jakiś komunikat kiedy warsztat się zamyka?

Exist
18.04.2008, 21:13
Pojawia- błąd aplikacji i zostanie ona zamknięta. Oo

Mamełe
18.04.2008, 21:19
Te dodatki, których nie pobierałaś mogły się zainstalować wraz z pobranymi domami

figa
18.04.2008, 22:12
Pojawia- błąd aplikacji i zostanie ona zamknięta. Oo
Przenieś cały katalog Downloads na pulpit i spróbuj uruchomić warsztat. Jak zaskoczy to znaczy, że któryś z pobranych dodatków psuje grę. Wtedy instalujesz Sims2Pack Clean Installer, skanujesz downloads i usuwasz wadliwe dodatki.

Rocket
19.04.2008, 06:55
Clean Installer nie jest zbyt dobry jeżeli chodzi o wykrywanie wadliwych dodaktów, lepsze jest SimPE.

Exist
19.04.2008, 13:47
Tylko, ze SimPE to dla mnie czarna magia :)

Rocket
19.04.2008, 15:47
oj tam zaraz czarna magia ;p
Wybierasz:
SimPE-> Narzędzia-> Scan Folders. czekasz chwile az sie odpali. na samej górze, w rozwijanej liście wybierasz folder do skanowania, domyslnie jest to dowlnoads. w ramce "active Skanners" możesz zaznaczyć University-Ready Scanner (o ile masz na studiach) i Recolor - Basemesh Scanner. klikasz "scan" i czekasz. dodatki które mogą wywoływac błedy, nie mają w kolumnie "health" napisu "ok", lub w "type" wpis "unknow" - ale taki wpis mają również meshe.
z tego co zaobserwowałam, skanowaniu nie podlegają podfoldery.

Exist
19.04.2008, 16:08
Dzięki :) zaraz go będę szukać w necie.
Aha, choć daję downloads na pulpit to i tak Warsztat sie nie otwiera. W downloads mam tak:
CEP_Documentation
dodatki
CEP_setup
2 domy [jak je ładuję w czasie gry wyskakuje błąd "aplikacja zostanie zamknięta"]
i nie rozpakowany CEP ściągany po raz drugi.
Czy coś tu może od razu, na pierwszy rzut oka wywoływać bład?

Rocket
19.04.2008, 16:48
chyba coś tu nie gra z CEP'em, ja mam inaczej. zainstalowałaś go?

shiyo
19.04.2008, 16:49
Menadżer jest dobry i łatwy w obsłudze [sama używam] ;D

Rocket
19.04.2008, 16:52
nie jest dobry. zaznacza jako niedziałające dodatki mające nowe meshe i hacki - nawet jak są w porządku.

Exist
19.04.2008, 17:05
Zainstalowałam go w downloads.
pojawiło się to cep dokumenty.
Potem ściagnęłąm cep jeszcze raz i mam go nierozpakowanego. Zaś cep setup to nie wiem skąd....

shiyo
20.04.2008, 12:04
Rocket - oo nie wiedziałam ^^
muszę sobie zmienić na simPE xDD