Zobacz pełną wersję : Ranczo Arystokrata [BRAK ZDJĘĆ]
19OlusiaSims92
18.04.2008, 22:33
Heya, wiem że ten pierwszy domek był totalną porażką ;( więc zamieszczam 2 domek na forum. Informuje również że on jest dostępny na downloadzie na The Sims Polska. Musicie wiedzieć że nie zrobiłam zdjęcia łazienki gdyż była za mała.
-----------------------
To wszystko. Liczę na szczere komentarze. Piszcie jeśli mam coś poprawić lub zmienić i naprawdę musicie wiedzieć że się staralam więc weźcie to pod uwagę. Narqs :P
to tez porażka. Jest za duży. za dużo wolnej przestrzeni, za ciemny.
4/10
DzikaŚwinia
19.04.2008, 00:47
Dom naprawdę nie jest najlepszy, wiec zamiast go krytykować przejde od razu do rad ;) :
1. BUDUJ MNIEJSZE DOMY! Weź najmniejszą działkę jaką się da i zbuduj mały domek dla jednej osoby. Sypialnia, łazienka i kuchnia połączona z jadalnia i salonem. Maleńki ogród. Nic więcej ;) Zadnych pokoi gigantów itp.
2. Uzyj jak najwiecej jasnych kolorów.
3. Jezeli nie radzisz sobie z łączeniem dodatków - spróbuj skorzystac z przygotowanych przez maxis katalogów. Znajdziesz w nich od razu posortowane meble, ozdoby i tapety, które beda do siebie pasowac (przewaznie).
(no bo po co w typowo "wiejskiej" kuchni koło ratukowe na scianie? )
Mysle, ze jak to zrobic, to uda Ci się zrobic cos naprawde fajnego.
Powodzenia!
Nie obraź się, ale taki dom nie powinien być udostępniony do ściągnięcia. Jesteś jeszcze początkującym budowlańcem :P w The Sims 2. Dom jest za wielki. Jego wielkość można porównać z niewielkim teatrem. No i znowu wielkie, ciemne pomieszczenia. I tyle lamp... Czy nie lepiej jest zrobić niewielkie pomieszczenie z jedną lampą czy lepiej zbudować wielkie pomieszczenie z milionem lamp i lampek? W domu świeci pustkami. Dwie kanapy i pianino na pewno nie wyposażą wielkiego pomieszczenia. Chciałabyś tak latać z jednego kąta do kąta na przeciwko? Bo ja nie. Spójrz na swoje budowle okiem człowieka. Czy chciałabym mieszkać w takim wielkim pokoju? Czy chciałabym chodzić po całym wielkim domu aby wziąć książkę? Więc: Buduj mniejsze, jaśniejsze pomieszczenia i umieszczaj mniej okien oraz lamp. Jadalnia to też wielkie pomieszczenie. Koła ratunkowe zupełnie nie pasują. Tutaj mogłaś umieścić obraz np. miski z owocami. Czegoś co kojarzy się z jedzeniem. W kuchni za dużo wzorków. Hall na górze jest przeogromny, ciemny i ma przedmioty, które nie powinny się w hallu znajdować. Np. komputer. Biurko zupełnie NIE pasuje. Sypialnia małżeńska to chyba najlepsze pomieszczenie. Oczywiście jest pusto. Tapeta w ogóle nie pasuje. Rama łóżka też. Sypialnia nr 1 za ciemno, po co dwie szafki przy łóżku? Do sypialni nr dwa to samo :).
Ocena: 3\10
Wskazówka: Rób mniejsze, przytulniejsze pomieszczenia w których sama chciałabyś przebywać.
jajczens
19.04.2008, 08:43
Nie podoba mi się :/ Pusto i wiele rzeczy do siebie nie pasuje. 2/10
Ps. Można by było dodać też zdjęcie "od górne" całego domu.
Patka :P
19.04.2008, 09:47
Za duży,za ciemny,za zimny, źle dobrane kolory... I całkowicie zgadzam się z Númenessą
Za domek to dam 1,5/10 za to że się starałaś... A jeszcze powiem że dom bardziej mi przypomina domki z TS1.
Szczerze mówiąc, ten domek to też porażka. Nie starałaś się. 1/10 za samą chęć...
Fiorella
19.04.2008, 10:20
Trochę pusto,ale zachowałaś klimat rancza. Plus-używasz dużo maxisowych rzeczy. Na zewnątrz jest bardzo ładnie. Nie wiem dlaczego wam się nie podoba. Gdybym ooceniała dom też dałabym słabą ocenkę, ale ja oceniam ranczo i daję 8/10.
zanetka89
19.04.2008, 10:22
nie podoba mi się, bryła jest za duża i ogólnie pusto i bez żadnej rewelacji
Przykro mi to mówić, ale ten dom jest brzydki, ciemny, pusty i za duży :( Bez oceny cyferkowej. Stosuj się do porad DzikiejŚwini a napewno domki będą lepsze :) Myślę że kolejny domek twojej produkcji będzie lepszy. Ahh i jedna porada zbuduj może jakiś starter mały i przytulny :)
Edit: Nat95 Emosia możesz nie obrażać tej userki ?? Nie każdy ma talent do budowania. To że ty wybudowałaś klocek i nazwałaś go domem to nie znaczy że jesteś mistrzynią w budowaniu. Opanuj się.
pozdrawiam:
kubuss
Callineck
19.04.2008, 13:40
Pyskówki - oceniajcie dom, a nie siebie nawzajem.
Dom - nie zgadzam się z większością, ja lubię duże domy. Zwykle też mam rodzinę z dwojgiem dzieci, a żeby każdy miał swój pokój i żeby nie latac po piętrach to sorry - dom musi być duży.
Nie podobają mi się te puste podłogi.
Ogród - fajnie, że jest miejsce na szklarnię (u mnie to ostatnio niezastąpiony element ogrodu). Popraw kwietnik - albo jakiś bardziej fantazyjny kształt albo płotek. Co mi się nie podoba to drzewa - ustawione w jednej lini.
Przydałoby się zdjęcie w nocy - własnie z tymi lampkami, żeby ocenić czy daja odpowiedni nastrój czy lepiej żyrandol :)
Bez oceny opisowej.
łoo. spokojnie ludzie. wstrzymać się xd (sama się potrafię opanować, więc wierzę, że wy też : PP)
co do domku:
ciemny, dużo wolnej przestrzeni. buduj mniejsze domki, zaplanuj sobie gdzie będą stały meble, wtedy nie będzie wpadek.. mam nadzieję xD
popracuj jeszcze trochę.. i tak dalej i tak dalej. miało zabrzmieć w miarę normalnie ale coś mi nie wyszło:D
Wielebny
19.04.2008, 20:44
Jeśli macie coś do siebie to piszcie na PW a nie tutaj bo połowa komentarzy jest nie na temat .Co do domu popełniłaś\eś te samo błędy co w poprzednim domu wiec nie będę nic pisał
Rada zrób mały dom czyli kuchnia , jadalnia , salon , sypialnia , łazienka
a jeśli nie wychodzą ci bryły przebuduj jakis maxisowski domek .
Koornela
20.04.2008, 10:42
JeNY!!!!! Mogłabyś się bardziej postarać, w domu jest ciemno wogóle jest brzydko..1/10
No i kolejna porazka -10/10
Z powodu usunięcia mojej opini daje nastepną ;] domek moim zdaniem nie najezy do fatalnych. jest nawet ułozony ze tak powiem ;] na pierwszy rzut oka myslałam ze bedzie ardziej źle ale okazalo sie ze jest przyzwoicie . jesli cos to moze takaa mama rada z mojej strony:
-jeśli robisz zdjecia wchodz do powieszczen tak aby nie bylo widac czesci zielonych w pomieszzceniach :) jelsi z niej skorzystasz to zdjecia ebda lepiej wychodzic ;]
daje 6,5/10 :Wub: pzdr. Sheba ;]
Brzydki. Budujesz za ciemne pomieszczenia, za duże. A Twoje sypialnie... eh, wolę nie mówić :]
Ocena: 2,5/10
Nat95_Emosia:)
20.04.2008, 13:36
Moj kome. tez usunięto więc napiszesz jeszcze raz !
Dom nie podba mi sie ! ZA dużo wolnego mijesca ! 0/10
Kingulka5
20.04.2008, 14:12
Moim zdaniem troche za pusto w sypialniach...i strasznie duze pomieszczenia. Ogrodek jest ladny w sam raz. Daje 7/10....bez przedasy koledzy:)
Na szczęście jest mniejszy niż poprzednie, ale wciąż za duży. Spróbuj zrobić taki, który nie będzie kolosem i taki, w którym sama będziesz chciała mieszkać. Jeżeli chcesz mieszkać w takim wielkim, pustym domu to inna sprawa.
W sypialniach nie ma nic oprócz łóżek, szafek nocnych i obrazów. Nie uwierzę, że w sypialniach bywa aż tak pusto.
Za mało ogrodu. Ten który jest jest zbyt mały, drzewa źle rozmieszczone.
Pomieszczenia zbyt ciemne, źle podobierane kolory.
Rozumiem, że niełatwo zrobić coś co wszystkim przypadnie do gustu, ale ćwicz i rób mniejsze te domki. Idzie ci coraz lepiej.
Ocena: 4/10
Kleopatra VII
22.04.2008, 17:57
Zgadzam sie z opinia poprzednikow. ten dom jest za duzy. Jezeli juz koniecznie chcesz taki duzy to zapełnij go przynajmniej.
Szkoda Gadać 0/10, a i bez urazy ale jak ktoś będzie chciał ściągnąć ten dom, to uznam go za kompletne bezguście.
Ta chatynka to porażka. ; )
Bryła w ogóle się nie klei, mam takie fajne wrażenie, że dach nad tym ala-tarasikiem zaraz spadnie i będzie dziura. Ogródek wyraźnie jest pozbawiony jakiejkolwiek inwencji, takie drzewka nasrane od niechcenia gdzie popadnie. Taaa, ta grządka to świetne urozmaicenie, naprawdę.
Wnętrze mnie przeraża. To-to nie przypomina niczego konkretnego, takie wielkie, ciemne cuś. Weź to obetnij o połowę, będzie ładnie. Tych mebli tam nadździłaś nie wiadomo po jaką cholerę, pomieszałaś wszystko ze wszystkim i wyszło mniej niż żałośnie. Przepraszam, ale jakoś nie widzi mi się połączenie dość tradycyjnych kanap z płaskim TV. A w ogóle, to mi przypomina nieudaną galerię sztuki. W każdym razie, podobna ilość obrazów.
W jadalni nie czaję tych kół ratowniczych. Zapobieganie przeciwko topieniu się w łyżce wody?
Ten wachlarzyk w kuchni wymiata.
Hall... Omg, dziewczyno, masz talent do psucia klimatu. : D Nawet by mi się spodobał ten wsiowy wystrój, gdybyś tam nie upchnęła komputera. Fail.
Sypialnie są identyczne. Te czerwone żarówy nie pasują ani trochę, jest ciemno i ponuro. Ja bym tam nie weszła sama. ; ) Autentycznie... Jak w trumnie.
Mamusiuuuuuu
Ten domek mi się nie podoba
m_l_o_d_a_s
15.05.2008, 11:54
Zbyt Duży poco tyle pokoi jakbyś miała rodzinę ośmio osobowa to rozumiem
Tiunivell
15.05.2008, 19:43
Nie podoba mi się. Bryła jest klockowata, w takiej bym próbowała raczej zbudować szpital czy coś w tym stylu. W środku jest pustawo, nie buduj tak dużych powierzchni, bo masz problem z jej wypełnianiem. Niektóre tapety (kuchnia, sypialnia itd.) w ogóle nie pasują do wystroju wnętrz i... jak dla mnie wyglądają nieco tandetnie. W salonie nie pasują obrazy do tego typu pokoju. Mała rada- buduj mniejsze domki na wzory starterów, a będzie łatwiej Ci je zapełnić :) Pooglądaj kilka domów na znanych stronach i popatrz jak ich autorzy dbają o dobranie kolorów, czy odpowiednich dodatków, "poprzymierzaj" kilka obrazów do ściany i wybierz ten, który będzie się prezentował najlepiej.
kasia14025
16.05.2008, 13:25
krótko 1/10
velvecik94
29.05.2008, 17:30
...
brzydkii...za duży
sorx ale ten dom to dno ... chyba nie masz talentu do budowy domów ale szacun za odwage żeby to tu dać bu$$
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.