PDA

Zobacz pełną wersję : Rekonstrukcje pomieszczeń Titanica [BRAK ZDJĘĆ]

cosmo
20.04.2008, 14:17
Zakładam temat, w którym będe zamieszczał rekonstrukcje pomieszczeń najsłynniejszego statku jakim niewątpliwie jest Titanic. Nie dam ich wszystkich na raz, co jakiś czas będzę zamieszczał rekonstrukcję kolejnego pomieszczenia. Wszystkie rekonstrukcje są sporządzone na podstawie archiwalnych fotografii i projektów statku. Oto jakie pomieszczenia Titanica będziecie mogli zobaczyć:
- salon
- palarnię
- jadalnię
- recepcję
- klatkę schodową
- apartamenty
- pokłady spacerowe i prywatna promenadę do wynajęcia
- łaźnie turecką
- czytelnię
- werandę

Jesteście gotowi by powrócić na Titanica?...

bouffe
20.04.2008, 14:19
Witam.
Bardzo fajny pomysł. Podziwiam.
A wnętrze wygląda bardzo podobnie jak te z fotografii.

Ocena: 10/10
Czekam na dalsze pomieszczenia. :]

kotek23
20.04.2008, 14:44
Zgadzam się z bouffe :)

Również 10/10

Sheep-y
20.04.2008, 15:00
A ja mam kłopot- nie wiem jak to ocenić O_o
Wszystko pięknie- clean i klimatycznie.
Jednakże - okna mi poniekąd nie pasują.

Nat95_Emosia:)
20.04.2008, 16:48
Poysł super... lecz jednak moim zdaniem nie pasują okna ... i nie wiem jak ja mam to ocenić ale 10/10 daje o.O:D

Greenlyme
20.04.2008, 17:02
taak, świetny pomysł i wykonanie też w porządku. ale zgadzam się, że okna nie pasują. 9/10

Sheba
20.04.2008, 17:09
Ślicznie ;] wszytsko dobrze dobrane ;] moim zdaneim wszystko sie zgrywa :D

10/10

cosmo
20.04.2008, 17:35
Dziękuję za komentarze. Co do okien to wybrałem własnie te gdyż najbardziej imitowały oryginały. Z salonem było o tyle tproblemu że trudno było dobrać meble i dywan a na dodatek musiałem znaleźć odpowiednie pokrycie ścian. No i na domiar złego ujęcia są kiepskie... To co zobaczycie już niedługo (może jutro) to apartamenty i prywatna promenada.

Fiorella
20.04.2008, 17:42
Znakomity pomysł, bardzo ładne wykonanie 10/10. Czekam na dalsze pomieszczenia.

zanetka89
20.04.2008, 20:16
też uważam że to bardzo fajny pomysł :) podoba mi się :) 10/10

avenly
20.04.2008, 20:20
Niezłe xD 9.99/10 ;P

Björk
20.04.2008, 20:56
Gratuluję pomysłu i wykonania :-)
Moja ocena 10/10

kubuss
20.04.2008, 20:59
Suuuper :)

pozdrawiam:
kubuss

Gio
22.04.2008, 08:15
A więc tak. Zaczbę od tego, że o 14.00 mam testy, więc mam sporo wolnego czasu przed testami, bo już uczyć się nie zamierzam. A więc. Bardzo fajna rekonstrukcja i według mnie te okna pasują. Tylko co mi się tu nie podoba. Na zdjęciu nr. 4 (licząc od początku [wraz z tymi z filmu i tym czarnobiałym]) widać niebo! No, myślałem, że nikt nie zauważy, czy sam nie zauważyłeś?! I jeszcze jedno. Za oknami zdjęcia nr 3 (też licząc od początku) widać, podajże pokład spacerowy od strony zewnętrznej, tzn. tak jakby burtę (NIE ZNAM SIĘ NA TYM, WIĘC NIE UMIEM FACHOWO OKREŚLIĆ TEJ JAKBY NADPUDÓWKI). Mam rację, że jest to pokład spacerowy? Jeśli tak, to unikaj takiego czegoś, bo to naprawdę mocno rzuca się w oczy. Podsumowując:

Zdjęcia (tylko te z the sims 2)
6/10

Pomieszczenie (tylko to zrobione w the sims 2)
9/10

Razem:

7.5/10- TAKA JEST MOJA OCENA.

Ps. Bardzo fajny pomysł, tylko przyłóż się trochę bardziej, bo pod twoim postem widać, że masz już gotowe inne pomieszczenia. Zastanów się jeszcze co w nich zmienić i jak robić zdjęcia by nie były spalone.

A jeszcze jedno. Przydałoby się w tym wnętezu jakiś akcent. No nie wiem. Jakieś kwiatki, czy rzeźba... Bo to wnętrze jest trochę smętne, co nie?

wojownikmierci
22.04.2008, 08:49
Bardzo ładnie zrobiona rekonstrukcja - 10/10

cosmo
22.04.2008, 11:50
zdjęciu nr. 4 (licząc od początku [wraz z tymi z filmu i tym czarnobiałym]) widać niebo!

Rzeczywiście - mój błąd

Za oknami zdjęcia nr 3 (też licząc od początku) widać, podajże pokład spacerowy od strony zewnętrznej, tzn. tak jakby burtę (NIE ZNAM SIĘ NA TYM, WIĘC NIE UMIEM FACHOWO OKREŚLIĆ TEJ JAKBY NADPUDÓWKI). Mam rację, że jest to pokład spacerowy? Jeśli tak, to unikaj takiego czegoś, bo to naprawdę mocno rzuca się w oczy.

To co zobaczyłeś za oknem jest jak najbardziej na miejcu - to wewnętrzna ściana promenady. O to:
http://img509.imageshack.us/img509/1674/beztytuunr8.png
Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da.

Przydałoby się w tym wnętezu jakiś akcent. No nie wiem. Jakieś kwiatki, czy rzeźba... Bo to wnętrze jest trochę smętne, co nie?
No w tym problem że na Titanicu w salonu nie było żadnych rzeź czy obrazów. Wogóle wystój większość pomieszczeń ograniczał się do mebli i tapet. Chociaż były miejsca gdzie aż kipiało od tego rodzaju ozdób np. palarnia, która będzie najtrudniejszym pomieszczeniem do zrekonstruowania...

APARTAMENTY I PRYWATNA PROMENADA

Zamiast powszechnych na transoceanicznych liniowcach tej doby koi okrętowych i pospolitych ław, w kabinach Titanica stały normalnej wielkości łoża z kutego żelaza, w każdym pokoju była również umywalnia z ciepłą i zimną wodą. Jeśli zaś pasażer życzył sobie wydać nieco więcej pieniędzy, do jego dyspozycji stały wielopokojowe apartamenty umeblowane w stylu Ludwików (do wyboru: XIV, XV i XVI), empire, króla Jerzego, królowej Anny, regencji oraz staro- i nowoholenderskim. Najbardziej ekskluzywne apartamenty miały nawet swoją własną promenadę, tylko do dyspozycji wynajmujących ją pasażerów i pokoje gustownie wyłożone drewnianą boazerią imitującą styl Tudorów. Była to jak się wydaje najdroższa "powierzchnia do wynajęcia", jaka kiedykolwiek pływała po morzach.

http://img231.imageshack.us/img231/1053/kabina1szejklasyb57zn5.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/4611/snapshotf5160e14951916dhv0.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/2540/kabina1szejklasyb60wp4.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/8554/screenshothl3.png

http://img231.imageshack.us/img231/3049/kopial3036largevf0.jpg

http://img87.imageshack.us/img87/7296/snapshotf5160e141517c85ya9.jpg

ZuuZaa
22.04.2008, 12:47
Świetnie, nic dodać nic ująć:
10/10

juka
22.04.2008, 13:16
mi się bardzo podoba, czekam na więcej w 2 pomieszczeniu (1 salon, 2 pokoje) nie za bardzo pasują dzwi

pozdro Juka

PS świetny pomysł

luja
22.04.2008, 13:31
Bardzo dobry pomysł z rekonstrukcją tych pomieszczeń.
No i oczywiście bardzo ładnie :)

cosmo
22.04.2008, 13:56
Dobra, dobra, juz tak nie chwalcie, ja i tak wiem że waszemu oku nic nie umknie. Juka dobrze zwróciła uwagę że drzwi nie pasują. Tak naprawde łóżko, boazeria na ścianach i drzwi powinny być białe w tym apartamencie ale nie dałbym białych drwi do brązowej boazerii a białej nie było z tym zielonym wzorem. ;P No i te moje donice na promenadzie.. :P Ale po prostu zwykłe doniczki do tych roslin nie pasowały...

Sheep-y
22.04.2008, 14:07
No i te moje donice na promenadzie..

Donice są świetne (moim skromnym zdaniem).

Stoliki się za bardzo 'gryzą' z resztą apartamentów. Ale znając życie tak miało być ;)

9/10

avenly
22.04.2008, 14:23
To jest dosłownie identyczne ! Wyobrażam sobie ile czasu zajęło ci znalezienie odpowiednich mebli... Podziwiam xD

Aczkolwiek jest chyba za mało tego przepychu i bogactwa.

Gio
22.04.2008, 16:31
Teraz skomentuję apartament i prywatną promenadę. Acha. Zapomniałem dodać, że dziękuję za odpowiedzi. A więc.
Co tu długo by gadać.

APARTAMENTY:

Tragicznie! Zawiodłeś mnie! 4/10 (bo mimo wszystko w porówaniu co do NIEKTÓRYCH...).

PRYWATNA PROOMENADA:

Bardzo tragicznie! Wie, że na zdjęciu to tak wygląda i chciałeś jak najlepiej odwzorować, ale nie ma w tym, takiego jakby ducha. Daję 3/10!

Srednia 2cz. "powrotu na titanica"

3.5/10

ŚREDNIA 1 i 2 CZ. "POWROTU NA TITANICA:

5.5

PS. Jak pisałem poprzednio. Przyłóż się bardziej. A propo? Co będzie następne? Liczę na odpowiedź! Na pewno ocenię kolejne części!

No i jak zwykle o czymś zapomniałem. Otóż, dlaczego za oknami, które są na prywatnej promenadzie jest tak szaro, a przecież odpowiadając mi napisałeś:

"Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da" :O (nie było to szczere :no: )

No i jeszcze musze coś dodać. Dlaczego ja zawsze musze pisać najdłuższę odpowiedzi i oceny?! Może dlatego, że zawsze coś dopisuję, tak jak teraz np. :wacko:

No i muszę jeszcze coś dodać! Ja to mam sklerozę, a mianowicie, co mi się nie podoba na jednym ze zdjęć. (pokusiłem się o małą przeróbkę twojego zdjęcia):

http://img379.imageshack.us/img379/4457/beztytuuue4.png (http://imageshack.us)

Teraz już wiesz co mi się nie podoba na tym zdjęciu? Następnym razem będzie lepiej... :D

Fiorella
22.04.2008, 16:44
Swietnie. Całkiem wierne odwzorowanie. Co tu dużo pisać 10/10

Wielebny
22.04.2008, 16:47
Nom wszystko pięknie ale przydałby się sufit ... 10\10

cosmo
22.04.2008, 17:04
APARTAMENTY:

Tragicznie! Zawiodłeś mnie! 4/10 (bo mimo wszystko w porówaniu co do NIEKTÓRYCH...).

PRYWATNA PROOMENADA:

Bardzo tragicznie! Wie, że na zdjęciu to tak wygląda i chciałeś jak najlepiej odwzorować, ale nie ma w tym, takiego jakby ducha. Daję 3/10!

No tak, a co tam miałem lepszego zrobić? Jest to wszystko co powinno być, więcej nie mogę dodać, tych twoich obrazów i rzeźb bo po prostu to by było nieautentyczne?! Ale już wiem co dodam do kolejnych zdjęć żeby Ci sie nie wydawało że "pomieszczenia nie mają ducha".

PS. Jak pisałem poprzednio. Przyłóż się bardziej. A propo? Co będzie następne? Liczę na odpowiedź! Na pewno ocenię kolejne części!

Weranda.

No i jak zwykle o czymś zapomniałem. Otóż, dlaczego za oknami, które są na prywatnej promenadzie jest tak szaro, a przecież odpowiadając mi napisałeś:
"Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da" :O (nie było to szczere :no: )

Po pierwsze, na oryginalnym zdjęciu za oknami jest czerń, i to całkowicie logiczne, po tej stronie były apartamenty, światło w dzień nie musi być tam włączone by było wszystko widać. Okna z widokiem na morze były po drugiej stronie.
I dlaczego niby uważasz że to co powiedziałem nie było szczere? Słuchaj, Titaniciem interesuję sie od dziecka, wiem o nim wszystko, więc zależy mi żeby wszystko było zrobione najlepiej jak sie da...

Co do zdjęcia:
1. Co ci sie nie podoba w tych drzwiach? Pasują przecież....
2. Ten mebel to taka leżanka, powinna być odwrócona oparciem w stronę drzwi...
3. Krzesło do czego nie pasuje? Do podłogi? Podłoga taka była w kabinach. No chyba że do powietrza nie pasuje...

bouffe
22.04.2008, 17:42
Apartamenty i prywatna promenada też Ci się udały, więc nie zaprzeczaj. Owszem, np. w tej pierwszej sypialni jest inna lampa, i krzesło, a w drugiej krzesła inaczej są w innym kierunku, jeśli miałabym porównywać szczegóły. :)
Ale i tak mi się podoba, wiem, że nie łatwo zrobić wszystko tak samo, więc jestem pod wrażeniem. :D

DzikaŚwinia
22.04.2008, 20:34
No tak, a co tam miałem lepszego zrobić? Jest to wszystko co powinno być, więcej nie mogę dodać, tych twoich obrazów i rzeźb bo po prostu to by było nieautentyczne?! Ale już wiem co dodam do kolejnych zdjęć żeby Ci sie nie wydawało że "pomieszczenia nie mają ducha".

Weranda.

Po pierwsze, na oryginalnym zdjęciu za oknami jest czerń, i to całkowicie logiczne, po tej stronie były apartamenty, światło w dzień nie musi być tam włączone by było wszystko widać. Okna z widokiem na morze były po drugiej stronie.
I dlaczego niby uważasz że to co powiedziałem nie było szczere? Słuchaj, Titaniciem interesuję sie od dziecka, wiem o nim wszystko, więc zależy mi żeby wszystko było zrobione najlepiej jak sie da...

Co do zdjęcia:
1. Co ci sie nie podoba w tych drzwiach? Pasują przecież....
2. Ten mebel to taka leżanka, powinna być odwrócona oparciem w stronę drzwi...
3. Krzesło do czego nie pasuje? Do podłogi? Podłoga taka była w kabinach. No chyba że do powietrza nie pasuje...

Ej, ej, spokojnie, bo chłopak (dziewczyna?) Ci nieźle radzi ;)
Nie ma co się oburzac, bo to co postanowiłes zrobić jest samo w sobie tak niesamowite, ze i tak bije na głowe wszystko co do tej pory widziałam ;) Jednak dobrze by było gdyby te pomieszczenia były perfekcyjne, a nie tylko bardzo dobre.
Zdecydowanie zgadzam się, ze jadalnio-salon Ci wyszedł pieknie. Sypialnie niestety już nie... :/ Nie ma tego klimatu co na fotkach. Na zdjeciach oryginału króluje przepych, ciezkie materiały i gruba forsa. Na Twojej rekonstrukcji tego brakuje, głownie dlatego, że nie znajdziesz takich mebli w maxisie... :/ Gdzie te baldachimy itd.? :D

Spróbuj poszukać mebli po necie! (chyba,ze załozyłes sobie, ze to bedzie projekt 'clean' ;))

avenly
22.04.2008, 20:51
Zgadzam się DzikąŚwinią, pomieszczenia są piękne, ale jest zdecydowanie za mało przepychu. Dobrze by było, gdybyś przy następnych pomieszczeniach postarał się to zmienić.

Sarah
22.04.2008, 21:50
bardzo ładne i w ogóle ciekawy pomysł ale jak wyżej. Za mało przepychu i jeśli mówisz że wszystko musi być dokładnie to rób dokładnie szare za oknami musi być a w pierwszej sypialni krzesło totalnie nie pasuje, w ogóle to tam nie ma fotela? w drugiej ? lampy... kinkiety. Więc jeśli mówisz ze wszystko musi być zgodne z jakmiś tam obrazkiem to rób żeby wszystko było zgodne. Albo jedno albo drugie musisz się zdecydować. Ogólnie ciekawe i nawet nawet :D

kotek23
23.04.2008, 17:50
Cudo!

10/10

Kicia
03.05.2008, 11:35
Świetne! 9,5/10 tylko, że nie ma tam takiego klimatu ,,starości" i przydałoby się jeszcze trochę smutku. Ale wszystko i tak wyszło bardzo fajnie.

Gio
03.05.2008, 19:15
No kiedy będzie ta weranada? A tak po za tym. Obejżyj sobie TEN FILMIK (http://video.google.com/videoplay?docid=-7361464436251413164&q=titanic+sims+2&ei=TK4cSOfWJIycigK6rNS-AQ) , tutaj Titanic jest fajnie zrobiony, chociaz i tak nie najlepiej. :con:

ps.

Ale oczywiście nie powiedzialem wcale ze jest zrobiony lepiej od ciebie.

Kucynka
09.05.2008, 18:09
pitex 94 - Na tym filmie, do którego link podałeś, według mnie, Titanic jest lepiej zrobiony niz u cosmo - czuć tam więcej klimatu. W necie jest sporo "mebli z epoki", myślę, że dzieki nim rekonstrukcja Titanica wyglądałaby o wiele lepiej ;)

avenly
12.05.2008, 16:26
Wydaje mi się ,że tymi rekonstrukcjami cosmo wyraźnie zaznaczył, że chce aby wszystko wyglądało tak jak było nparawdę na Titanicu. Możecie sobie poprzeglądać zdjęcia i rysunki które są w necie to zobaczycie , że na statku z tego filmiku tak nie jest. Titanic z tego filmiku jest po prostu zrobiony według własnego uznania i pomysłu.

A tak wg. to kiedy następna dawka rekonstrukcji ? Czyżbyś się zniechęcił ?!

Koornela
13.05.2008, 17:19
podziwiam...To jest poprostu świetne,boskie 10/10

juka
27.05.2008, 14:10
chyba sie skończyło (rekonstruowanie Titanica)... :/

xXxEmOxXx
27.05.2008, 16:04
Bardzo mi się podoba 9,5/10
Pół punkta odjęte za okna bo nie pasują...
Ale ogółem jest bardzo ładnie. :D

Shaggy
29.06.2008, 12:56
Jak dla mnie? Bomba ;)
Chociaż co do tej promenady... Ja bym ściągnął jakikolwiek program z neta do przeróbek pokryć ścian, i zrobiłbym taką tapetę, jaka jest odwzorowana na prawdę. Leżaki też nie pasują. W realu były z wikliny. Ale to szczegół. Myślę że bardzo się napracowałeś. 10/10

Może w następnej odsłonie zrobisz... Główną jadalnię 1 klasy z tymi schodami, aniołkime i zegarem?

Pozdr ;)

asiolek
29.06.2008, 13:19
super:) 10/10

Gr_Louie
29.06.2008, 19:23
Świetny pomysł! Przypomni to nam o wydarzeniu :) który no cóż znamy głównie z filmu... Pomysł jest, jak już mówiłam, świetny! Nie przejmuj się krytycznymi ocenami, których jest zaledwie 2-3 (w porównaniu do tych dobrych komentarzy!)
Moja ocena?
9/10
Odjęłam jeden pkt. za no cóż, meble (niektóre)

Pozdrawiam, KQ.

cosmo
29.06.2008, 22:30
pitex 94 - Na tym filmie, do którego link podałeś, według mnie, Titanic jest lepiej zrobiony niz u cosmo - czuć tam więcej klimatu. W necie jest sporo "mebli z epoki", myślę, że dzieki nim rekonstrukcja Titanica wyglądałaby o wiele lepiej
Nie - to co jest na tym filmie nie ma nic wspólnego z Titaniciem. Złe tapety, złe meble, wszystko nie tak...

W realu były z wikliny.
Tak, ale nie znajdziesz w internecie wiklinowych leżaków - a jeśli już to już bardziej pasują te drewniane... Identyczna sytuacja jest z fotelami wiklinowymi, które znajdowały się w wielu miejscach na statku (niestety).

Już wkrótce kawiarnia werandowa lub mostek kapitański. Nie wiem które z tego wybiorę...

Shaggy
30.06.2008, 09:40
Ja tylko oceniłem, zresztą jak każdy ;)
Nie czepiam się tapet, i tych leżaków. Mówię tylko że mogłeś to uwzględnić. Nie miałem na celu upokorzenia twojego pomysłu, bo bardzo mi się podoba. Też interesowałem się tym statkiem, i dużo o nim wiem...
Pozdro ;)

Sun_rise
30.06.2008, 11:28
Podjąłeś się bardzo poważnego wyzwania, podziwiam. Ja bym sie na coś takiego nie zdobyła.
A co do Titanica, faktycznie brakuje tego bogactwa, przepychu, ale maxis nie oferuje nam tego typu mebli.
Daję 9/10.

anonimowa
30.06.2008, 20:34
Pomysł świetny, wykonanie takie sobie. W salonie na dwóch zdjęciach widać niebo, okna nie pasują, fotele mogłyby być bardziej wzorzyste (szukaj w internecie). Ale ogólnie dobrze wyszło. Natomiast apartamenty to po prostu tragedia! (przepraszam, że tak mocno :)) Zdecydowanie więcej przepychu i muszą być takie... ciężkie. Pierwsze zdjęcie - nie pasują drzwi i krzesło. Stolik mogłeś dać kwadratowy, jak na zdjęciu. Świetna lampa i łóżko. Leżak ostatecznie też może być, choć lepsza by była kanapa/fotel. Drugie zdjęcie jest fatalne. Tapeta mogłaby być maxisowa, ale ta niebieska - wzór idealnie się zgrywa z tym na zdjęciu! Nie to łóżko, nie te krzesła, nie te lampy!! I nie ta podłoga. Mógłbyś też załatwić jakiś decor (albo po prostu odpowiednie tapety) na ściany, żeby zrobić takie łuki. Tu powinieneś znaleźć trochę fajnych mebli: http://simsinparis.com/index.html Zrób chociaż ten drugi pokój jeszcze raz z inną tapetą (niech będzie ta niebieska) i łóżkiem z czwartej sypialni z tej strony.
Jeszcze jedna strona z klasycznymi meblami:
http://www.xuansims.be/

EDIT: zapomniałabym o ocenie - 7/10, tylko ze względu na pomysł. Staraj się!

Shaggy
30.06.2008, 20:42
Anonimowa, to co że widać niebo. To chyba dobrze! Przecież to nie Enterprise, żeby zza okna było widać gwiazdy!
Ludzie, myślcie racjonalnie!

DzikaŚwinia
01.07.2008, 00:34
Spoko, poczekajmy na dalsze pomieszczenia ;) Chyba daliśmy już wystarczająco dużo uwag, a wszystkie następne już się powtarzają.

anonimowa
01.07.2008, 19:22
nie chodziło mi o to, że widać niebo zza okna, ale w miejscu, gdzie powinien być sufit ;)

Shaggy
02.07.2008, 09:45
tak, wiem. Ale od strony salonu prawdopodobnie ( nie pamiętam) promenada była odsłonięta. Ona chyba nie była prywatna, tylko pokład spacerowy...

Sandrine
02.07.2008, 10:38
Świetne.
Bardzo mi się podoba.
Gratuluje pomysłu.
Mi wszystko się podoba. Nie idzie nic zrobić idealnie z filmu i zdjęć.. Poprostu N I E D A S I Ę. A skoro niektórzy są tacy mądrzy tutaj to prosze , niech zrobią własny "Titanic". Zobaczymy czy będzie idealnie -_-
A i na tym filmiku to jedyne co jest podobne to wygląd z zewnątrz. W środku nic nie jest podobne. I w ogóle nie jest ładniejszy od tego. Brzydszy.

cosmo
04.07.2008, 12:31
tak, wiem. Ale od strony salonu prawdopodobnie ( nie pamiętam) promenada była odsłonięta. Ona chyba nie była prywatna, tylko pokład spacerowy...
Nie dogadujemy się...

http://img60.imageshack.us/img60/2704/beztytuuoy1.png

http://img355.imageshack.us/img355/8218/bez222ik5.png

Souris
04.07.2008, 12:47
mi się bardzo wszystko podoba jak na maksisowe dodatki - SUPER 10/10

Blackburn
06.07.2008, 18:07
Swietny pomysl xDD
Czekam na nastepne pomieszczenia :P